jarkoni 04.05.11, 17:22 deser.pl/deser/1,111858,9539510,QUIZ___Mis__konczy_30_lat__Co_o_nim_wiesz__Sprawdz.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kusama Re: Miś - quiz 05.05.11, 00:57 wyłożyłam się na nazwie baru mlecznego i na napisie w toalecie klubu, (: Cytatami z Misia często jedziemy w domu, w pracy też, ale mniej - młodzi nie bardzo kumają. Np. odlepiła się z jakiegoś dokumentu ta mała żółta karteczka, koleżanka (rocznik 84, czyli szczyl) nie wiedziała jakie tam były uwagi, a na moje misiowe: " nawet napis był, ale jakiś obuz zdjął" zbaraniała. Cóż..... Odpowiedz Link
artjomka Re: Miś - quiz 05.05.11, 04:53 Mis - to cos z czego sie zawsze smieje, gdy jestem down! Sto razy ogladany i zawsze up to date. Na film trafilem kiedys przypadkowo - ale teraz mam wlasna DVD. Kupil mi ja i podarowal partner businessowy z Polski. A cytaty: Uzywam czesto, dostosowanego do sytuacji protestu ....mowimy stanowczo NIE! Pozdrowienia PS: Troche od tematu. Podarowano mi tez kiedys film Rejs - ale powiem szczerze, nie zrozumiajem go. Jego humoru (a byl wtedy w polsce kultem). Moze bylem za mlody, kiedy w PRL film ten wszedl na ekrany? Ale za to Rozmowy kontrolowane znajduje super! Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Miś - quiz 05.05.11, 10:29 Poddalem sie testowi z Misia! Ciemiutko - ze az wstyd: 5/10. Musze wziasc korepetycje. Pozdrowienia z Tel Avivu! Odpowiedz Link
pomarola Re: Miś - quiz 05.05.11, 10:50 kusama napisała: > koleżanka (rocznik 84, czyli szczyl) nie wiedziała jakie tam były uwagi Moja córka z tego samego rocznika jest wielbicielką i "wybitnym specjalistą" w dziedzinie wszystkich filmów Barei, a także wszelkich innych polskich komedii z czasów PRL. Są różne gusta :) Mój wynik testu - 9/10 : nie podobało mi się pytanie o kota, bo w zasadzie dwie odpowiedzi pasowały, i ta że "zmienił umaszczenie" i ta, że uciekł na drzewo :) W końcu obstawiłam nie tę, którą autor miał na myśli :) Odpowiedz Link
jarkoni Re: Miś - quiz 05.05.11, 18:39 Wyłożyłem się też na kocie, i jeszcze na napisie w kibelku. 8/10 Odpowiedz Link
kkokos Re: Miś - quiz 07.05.11, 11:01 > Mój wynik testu - 9/10 : nie podobało mi się pytanie o kota, bo w zasadzie dwie > odpowiedzi pasowały, i ta że "zmienił umaszczenie" i ta, że uciekł na drzewo : > ) W końcu obstawiłam nie tę, którą autor miał na myśli :) 8/10 nie, to było jednoznaczne, choć rzeczywiście podchwytliwe: w filmie uciekł na drzewo nie gubiąc przebrania, a w odpowiedzi było "zgubił przebranie i uciekł na drzewo". ja oczywiście walnęłam karaluch zamiast apis (od razu widać, gdzie studiowałam:)) i piosenki z kotłowni nie pamiętałam Odpowiedz Link
jarkoni Re: Miś - quiz 07.05.11, 11:15 kkokos napisała: ja oczywiście walnęłam karaluch zamiast apis (od razu widać, gdzie studiowałam: > )) i piosenki z kotłowni nie pamiętałam Na Apisie można się było walnąć, ale na kotłowni? W załączeniu korepetycje: www.youtube.com/watch?v=K0ppObUzrB4 Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Miś - quiz 06.05.11, 08:04 zwierze_futerkowe napisała: > Ja 6/10. :) Moze wspolnie pojdziemy na korepetycje? Pozdrowienia z Tel Avivu! Odpowiedz Link
jarkoni Re: Miś - quiz 07.05.11, 11:20 Bokertov, a na czym konkretnie się walnąłeś? Udzielę korepetycji.. Już powyżej udzieliłem :-) Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Miś - quiz 08.05.11, 07:31 Witam jarkoni! Pytania 1,4,9 i 10 wpakowaly mnie w dolek. A co do korepetycji - moim zdaniem korepetycje koedukacyjne maja dodatkowe plusy, bo to.......kto wie jak moze byc przyjemnie :-)) Musze sie przyznac, ze schlastany biczem krytyki, po wyniku testu, zaraz zrobilem repetytorium domowe. Tak, ze jestem teraz up to date (mam nadzieje). Ale dziekuje za propozycje! Pozdrowienia z Tel Avivu! PS: A ciekawe w tym wszystkim jest, ze film obchodzi 30 lecie. Ja osobiscie dostalem kasete przed jakimis 10 laty. Czy film ten emitowany byl w mediach po jego powstaniu - czy, ze wzgledu na nieprawomyslnosci i obraze jedynie slusznej drogi - przelezal na polce? Chyba tak bylo. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Miś - quiz 08.05.11, 12:20 Bokertov, był wielokrotnie powtarzany w TV.. Jaki masz mail? Odpowiedz Link
marcin_95 Re: Miś - quiz 08.06.11, 10:24 „Miś” był normalnie wyświetlany w kinach – to był czas „Solidarności”, kiedy cenzura znacznie złagodniała. Potem, w czasie wojny, był też wyświetlany w telewizji. Z testu mam 10/10, choć przyznam się, że w przypadku pytania o zdjęcie Ochódzkiego w gazecie strzelałem. Niedawno widziałem z bliska wiele miejsc, w których toczyła się akcja „Misia” – np. pl. Grzybowski (dzień pieszego pasażera) i blok, w którym mieszkała Ola Kozeł (ale trudno poznać, bo nie było pijaczka przed wejściem), nie mówiąc o tak oczywistych i rozpoznawalnych obiektach jak dawna Victoria. Baru mlecznego „Apis” nie widziałem, bo fikcyjny (najbliższy pasujący to byłby chyba „Karaluch”, ale go zlikwidowali), ale dla jaj poszedłem coś zjeść w barze mlecznym „Pod Barbakanem” i tam na paru stolikach mieli solniczki ze słoików z wieczkami z dziurami wybijanymi gwoździem. I to jest fakt, nawet mam zdjęcie. Tylko takich ludzi jak w „Misiu” nie było – nikt na mnie nie warczał, nie był opryskliwy, wredny ani tym bardziej chamski. A nie, przepraszam – jedna baba z informacji PKS tak mnie potraktowała, jakby miała ochotę mi powiedzieć „nie mamy pańskiego autobusu i co nam pan zrobi”, ale to był wyjątek. Pozdrawiam z drugiego końca świata. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Miś - quiz 08.06.11, 18:33 Skoro z drugiego końca świata to przypomnij sobie jeszcze "Żonę dla Australijczyka" :-) Odpowiedz Link
sammler Re: Miś - quiz 14.06.11, 00:51 9/10 Wyłożyłem się na kocie przebranym za zająca ("Zając gotów?" :-) ). Zaznaczyłem odpowiedź moim zdaniem poprawną (o tym, że wbiegł na drzewo), tymczasem okazało się, że chodziło o zmianę umaszczenia (?)... S. Odpowiedz Link