Dodaj do ulubionych

Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wielką

18.03.06, 11:54
przyjemoscią? Mnie zachwycal Arsen Lupin i ta fajna melodia na
początku.jeszcze wcześniej oczywiście Zorro /podobno ma być powtórka/.Póżniej
Szpital na peryferiach i Pogoda dla bogaczy.A Czterdzistolatka jeszcze dziś
moge oglądac na okrągło.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.03.06, 13:35
      Ale który Arsen Lupin? Bo były dwa seriale, pierwszy chyba w latach 60-tych,
      a drugi bodajże w 80-tych.
      • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.03.06, 16:14
        Angelika! to byl moj pierwszy serial ktory pamietam. Bylam zachwycona uroda
        Angeliki, i jej przygodami (porwania przez piratow, sprzedanie do haremu, itp).
        Ale czy ktokolwiek nawet wie o czym ja pisze???
        • imagiro Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 19.03.06, 15:57
          jak to nie pamietam ... dojrzewalem wtedy i do dzisiaj pamietam biust
          Angeliki ... moja pierwsza goraca milosc do kobiety ... uhhhhhh
        • ulla25 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 14.06.06, 22:31
          ale Angelikę oglądałam tylko w kinie. Chyba wszystkie filmy
      • aelle Horpyno miła tylko i wylącznie ten z lat 60 tych 18.03.06, 16:27
        może tez i dlatego ,bo żeby go obejrzec szłam kilometr do cioci , ktora miała
        telewizor a my jeszcze nie((.Ten z lat 80 już nie to, brak czasu, wazniejsze
        sprawy niz seriale choć tez na s..)))))
        • horpyna4 Re: Horpyno miła tylko i wylącznie ten z lat 60 19.03.06, 08:46
          Aelle, a ja go oglądałam u koleżanki (z tych samych powodów).
    • iwoncia6 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.03.06, 20:06
      a ja lubiłam oglądać "Szpital na peryferiach", "Kobiete za ladą" (chyba żiena
      za pultem??!, taki film o Bąblach - familijny, polski, a czy ktoś pamięta
      bajkę "Delfin Um" czy jakoś tak?? ktoś tam wołał Polenta, polenta!!!
      • imagiro Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 19.03.06, 15:58
        Bonanza, Dr. Kildare, Swiety, Zorro, Pancerni, Kloss i czwartkowa Kobra.
        Imagine.
      • ola741 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.10.06, 00:51
        Delfin UM to byla moja ukochana bajka.A polenta to wolal kucharz na statku.
      • quba Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 17.02.14, 10:11
        iwoncia6 napisała:
        film o Bąblach - familijny, polski,

Rodzina Leśniewskich
    • cereusfoto Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 19.03.06, 19:38
      "Kosmos 1999"
      "Arsen Lupin"
      "Święty"
      "Kojak"
      "Pogoda dla bogaczy"
      "Aniołki Charliego"
      itp.
      • lustroo Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 20.03.06, 07:44
        O Bąblach... :) Rodzina Leśniewskich na podstawie książki Krystyny Boglar "Nie
        głaskac kota pod włos" i "Każdy pies ma dwa końce" :)

Delfin Um, no jasne, leciał w ferie zimowe :) Polentę wołał kucharz :) Bardzo
        mi się podobała ta piosenka do tego serialu :)
    • luccio1 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 22.03.06, 20:24
      W listopadzie-grudniu 1976 był serial dokumentalny o Leonardo da Vinci - chyba
      3 albo 4 odcinki.
      • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 22.03.06, 20:40
        masz swietna pamiec, albo serial byl super i do tej pory rozmyslasz o
        Leonardzie.
    • luccio1 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 22.03.06, 20:50
      Serial o Leonardzie miał na czołówce ładną, refleksyjną piosenkę:
      "Płonie ogień miły,
      świeżych polan łaknie;
      ale traci siły
      kiedy drew zabraknie..."
      Serial pamiętam dobrze, był to bowiem pierwszy rok obecności telewizora w domu
      (Mama kupiła po śmierci Taty; Tato był stanowczo przeciwny - pamiętam, jak
      nazywał telewizor "zabójcą wyobraźni").
      • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 22.03.06, 21:17
        ja pamietam nie serial, ale serie filmow z Luisem de Funes, ktore byly
        niezmiernie popularne w latach 70 tych. Podobno nieogladalne obecnie (nie
        probowalam).
        • julchen33 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 23.03.06, 22:39
          ja pamietam jakis serial (angielski?) na podstawie Odyseji. Jako dziecko bylam
          nim zafascynowana i nie moglam doczekac sie nastepnego odcinka. Po latach
          przeczytalam Odyseje... i ogromne rozczarowanie. Przebrnelam przez nia z
          trudem, moze to kwestia tlumaczenia, nie wiem.
          Z innych seriali - "Wojna domowa", "Czterdziestolatek", Arsena Lupin pamietam
          mgliscie (za mala bylam, no i rodzice nie pozwalali mi ogladac telewizji, wiec
          tylko czasami udawalo mi sie), ale chetnie obejrzalabym jeszcze raz.
          Szczegolnie pamietam, jak bardzo potrafil "podszywac" sie pod inne osoby, no i
          jego plany rabunkow. A na zakonczenie - zawsza szampan i ulegla kobieta :)))
          A pamietacie taki serial "Rewolwer i melonik"? - to tez bym znowu zobaczyla.
          No i te wszystkie dla dzieci - wakacje z duchami, wakacje za jeden usmiech, i
          tez jakis na podstawie powiesci Makuszynskiego, nie pamietam tytulu, wtedy
          zaczytywalam sie w Makuszynskim.
          Poza tym klasyka - "Lalka", "Pan Woladyjowski", "Chlopi"
          • eithne_bstok Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 24.03.06, 12:05
            Mój rocznik to 82 więc niewiele z tego okresu pamiętam. Ale bardzo chętnie
            oglądam serial "W labiryncie" jest po prostu ekstra. Może nie taka wielka
            komuna, ale pierwsza polska telenowela ma swój początek i swój koniec.
        • mister1 Louis de Funes 21.06.06, 10:43
          bardzo sie nie zestarzaly i sa nadal swmieszne.Chetnie bym obejrzal jeszcze
          starsze filmy z Fernadelem ktore mnie w dziecinstwie straszliwie smieszyly.
        • trevistas Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 16.02.14, 00:29
          Sir Lancelot, Zorro, Pogoda dla bogaczy, Szpital na peryferiach:)
    • samica1 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 02.04.06, 11:48
      A "Pod jednym dachem" pamiętacie? Czeski, z dwoma dziadkami, którzy
      niespecjalnie się lubili...
      • zoe13 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 06.04.06, 09:26
        Ceskie seriale były naprawde udane. Szczególnie komedie:)
        "Bella i Sebastian" - jak przez mgłe pamietam film i chłopcu i jego psie
        (bernardynie?) Ale muzyka z tego filmu została mi do dziś.
        Colombo
        Cojak
        Rewolwer i melonik
        Do tej pory z przyjemnoscia ogladam Stawke większą niz życie , Czterech
        pancernych... Bardziej mi odpowiadają wersje czarno białe jednak.
        No i oczywiscie wspaniałe filmiki Poldkiem -kultowym łobuziakiem, którego
        uwielbałam! Perełka, Cegiełka..Pan Samochodzik i Templariusze:) Jest co
        wymieniac
        • edavenpo Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 10.04.06, 19:31

07 zglos sie... Pamietam ze kazdym odcinku musialy byc gole cycki (podboje
          Borewicza i nie tylko) wiec zawsze byl jakis bonus ;-)
          • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 10.04.06, 20:40
            aha, pamietam jeszcze serial "Doktor Ewa", dosyc maly kajtek bylam o takim
            zawodzie :-)
            • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 10.04.06, 20:41
              mialo byc
              *i o takim zwodzie marzylam!
    • maary5 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 21.06.06, 08:28
      "Siedemnaście mgnień wiosny"radziecki-był to rok 1974,pamiętam bo moja córka
      urodziła się zanim serial się skończył,i z przyjemnoscia bym obejrzała.A tak
      wogóle to wróciłabym do radzieckich filmów,np."Lecą żórawie" ale popadamy z
      jednej skrajnosci w druga,teraz same amerykańskie seriale i strzelanki,niestety.
      • monibiel Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 25.06.06, 18:52
        No właśnie, też bym obejrzała chętnie "Lecą Zurawie", ale i "Los
        człowieka", "Wojnę i pokój" Bondarczuka. Ciekawa jestem jak bym dziś odebrała
        te wojenne epopeje, w końcu podrosłam troszkę.
        • monibiel Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 25.06.06, 19:01
          Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że przecież dziecięce animowanki to też
          seriale: Bolek i Lolek, Reksio - to przecież przeboje do dziś. Mąż mojej
          koleżanki, Niemiec z dawnego RFN-u z łezką w oku wspomina oba jako naj. swojego
          dzieciństwa. A kiedy był u mnie pierwszy raz oglądał razem z moim synkiem
          Wędrówki Pyzy (jeden mały ,drugi duży; jeden po niemiecku, drugi zaczyna po
          polsku;obaj zapatrzeni w ekran, pełne porozumiene) no i mogłyśmy sobie,
          kobiety, porozmawiać spokojnie.
          • penelope-ja Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 29.06.06, 13:48
            W wakacje leciały obowiązkowo: Pan Samochodzik, Czterej pancerni i pies,
            rosyjski film "Elektronik" i czeska "Arabella"
      • maary5 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 29.06.06, 16:52
        Matko kochana,przeczytałam jak napisałam "żórawie" -ŻURAWIE oczywiście,chyba ten upał na mózg mi padł albo to ptaszyska z H5N1 sie pojawiły,a przecież kończyłam szkoły w PRL-u i nie było wtedy mowy o dysleksji,dysortografii,kazdy musiał pisać poprawnie i już,wiec tym bardziej mi wstyd :-(
    • zza_krzaka Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 29.06.06, 15:15
      Dorzucę - "Ja Klaudisz" , ale tylko wersja z napisami.

Drugi raz oglądałam z podkładem, nie podobał mi się

I "ptaki ciernistych krzewów"
      I "Randal i duch Hopkirka" czy jakoś tak
      :)))
    • moniska01 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 30.06.06, 15:28
      A "Pierścień Arabelli" z Rumburakiem. To był hit !!!!
    • emguni Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 06.07.06, 23:53
      A w niedzielny poranek cykl "W starym kinie".
    • pklark Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 10.07.06, 00:15
      07 zglos się - to byl HIT ,a i dzis się fajnie ogląda ( ciekawe czy i w te
      wakacje powtórzą???) - a i kobra co czwartek -REWELACJA!!!!!!!!!
      • margo.pf Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 05.08.06, 01:23
        A pamietacie "Polskie drogi"?
        Niektoreodcinki byly doskonale. Szczegolnie ten z Borunskim.
    • blondynka_wieczorowa_pora Kobieta za lada, 007 zglos sie, Nie zawsze musi 08.08.06, 05:49
      byc kawior i wiele wiele innych...
    • maslany.rogalik Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 14.08.06, 18:46
      Czeskie seriale rulez! "Nikogo nie ma w domu" i inne "Kobiety za ladą" ;)))
      Poza tym "40.latek" oczywiście. No i grzech byłoby nie wspomnieć o Barei.
      "Zmiennicy" i "Alternatywy 4" to klasyka (twierdze: zawsze świeża ;)))
      • nolwen58 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 15.08.06, 18:59
        Szpital na peryferiach, Wojna domowa ,Kapitan Sowa, no i Belfegor czyli upior
        Luwru, a z przerobek literatury to juz nawet nie pamietam, byl jeszcze z
        Kobuszewskim Barbara i Jan
        • ela_n Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 23.08.06, 15:21
          Przygody Marka Piegusa :) - ten to mial ciekawe zycie

Szatan z siodmej klasy

• cookie55 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 25.08.06, 23:46
      Oczywiscie Niewolnica Isaura. Na ulicach bylo pusciutenko, nawet panowie
      sledzili losy Isaury.
      • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.10.06, 02:47
        po serialu o Isaurze, pojawil sie napis w windzie: UWOLNIC ISAURE. nawiasem
        mowic chyba to byla podroba tego napisu co pojawiala sie w winnach o uwolnieniu
        dwoch braci co starali sie przedostac promem do Szwecji, niestety juz nie
        pamietam ich nazwiska.
        Inny serial co namietnie ogladalam: "Ptaki czernistych krzewow" chyba to taki
        tytul byl. Serial australijski o milosci ksiedza i corki ranczerow. Pamietam
        jak zalalam sie lzami jak on (ksiadz czyli Richard Chambrain) przyszedl do niej
        po jej rozstaniu z mezem, ktory nie mogl sie uwolnic od scinania trzciny
        cukrowej...
    • minerwamcg Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.10.06, 16:19
      Oprócz kanonu w postaci Pancernych, Klossa, Czterdziestolatka, Szpitala na
      peryferiach i Pogody dla bogaczy oglądałam namiętnie wszystkie
      przygodówki: "Zakochany d'Artagnan", "Thierry śmiałek", "Curro
      Jimenez", "Opowieści z dalekich prerii".
      A wcześniej była "Bonanza" i "Znak Zorro".
      Wielkim hitem była też "Saga rodu Paliserów", ale ja nie oglądałam, bo mnie to
      nudziło.
      • mrjedi72 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 15.02.14, 22:46
        "Załoga G", czyli "Wojna planet", kultowe anime (animacja produkcji japońskiej).
        • ewa9717 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 16.02.14, 10:37
          No a "Saga rodu Forsyte'ów" z przecudnym polskim dubbingiem?
          I jeszcze świetny "Hotel Polanów", którego nie uwidzimy, bo ponoć nie sposób się dogadać co do praw (była to na bazie dawnej przyjażni produkcja polsko-enerdowska)...
          • plater-2 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 17.02.14, 12:24
            SZesc zon Henryka VIII . Powatrzany w latach 80.
            • iryska2604 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 15.03.14, 19:28
              Teraz mamy tych seriali do oporu. Pancerni zdobywają Berlin. Janosik skacze po kanalach, ledwie na jednym sie skończy - wskakuje na drugi. Czarne chmury jak sie snuły tak sie snują. Czterdziestolatek buduje Centralny i trasę łazienkowską a ostatnio nawet Marian przemierza polskie drogi. Coś pominęłam?
              • iryska2604 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 15.03.14, 19:29
                Zaoomniałam - Bonanza ledwie co sie skończyła a teraz zn ow jakas Drużyna A czy cos w tym stylu...Po co kręcić nowe?
    • one-st Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 15.03.14, 20:42
      dla mnie kwintesencja PRL w serialach:
      Daleko od szosy o poszukującym odbicia Leszku Góreckim

Dom - najlepszy polski serial,

W Labiryncie - kocham bo pamiętam już tamte lata -mama nie pozwalała oglądać ale rano przed szkoła były powtórki na drugiej zmiany, kiedy mamy już nie było w domu:)

Alternatywy 4 - mogę oglądać milion raz i zawsze znajduję coś nowego
      • iryska2604 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 16.03.14, 22:34
        A kto nie oglądał - ma szansę teraz obejrzeć. Zmiennicy znowu lecą i parę innych jeszcze...
    • quba Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.03.14, 13:30
      NOCE I DNIE
      POLSKIE DROGI
      DOM
      Czterdziestolatek
      Czarne chmury
      Zmiennicy
      Alternatywy 4
      Kobieta za ladą
      Szpital na peryferiach
      Jan Serce
      SOS
      i jeszcze mnóstwo innych
      najulubieńsze - dużymi literami
      i jeszcze francuski
      Panie na Mogadorze
      • balamuk Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 18.03.14, 19:29
        Na Forsyte'ów się nie załapałam, za to Palliserów oglądałam namiętnie. I Buddenbrooków. I Lalkę, i Noce i dnie. Na odmianę Rodzina Połanieckich denerwowała mnie okrutnie, zwłaszcza Nehrebecka i May.
        I z takim... bo ja wiem, ciepłym sentymentem wspominam Pięć dni z życia emeryta - z boskim Dziewońskim i boską piosenką Młynarskiego.
        Jaki miał tytuł ten kretyński serial, australijski chyba, z krokodylem i demoniczną coteczką Jilly?
        • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 19.03.14, 00:37
          Powrot do Edenu!
          moja mama niesamowicie przezywala kazdy odcinek,moze bardziej niz ja "Ptaki ciernistych krzewow" ;-)
          • ewa9717 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 19.03.14, 11:23
            Niedawno powtarzali, może i teraz leci na którymś CBS.
            • tamsin Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 04.04.14, 02:09
              przypomnial mi sie Gang Olsena, z bratem nie moglismy sie doczekac kolejnego odcinka tej komedii.
              • referee Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 26.07.14, 20:01
                Wakacje z Duchami, Pan Samochodzik i Templariusze, Przygody Tolka Banana, Przygoda Marka Piegusa
                Czterdziestolatek, Daleko od Szosy, Dom, Dyrektorzy, Noce i Dnie, Lalka, Parada Oszustów, O7 zgloś się, SOS

Brygada Tygrysa, Ośmiornica (muzyka Moricone-super), Meloniki Rewolwer, Kosmos 1999, Bonanza, Swięty, Kojak, Colombo,

• iskierka2929 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 27.12.14, 08:33
                  Serial "Droga" z Wiesławem Gołasem .
                  Jedna wspólna cecha tamtych seriali - wszytkie miały zakończenia ,
                  a dzisiejsze jak się zaczną to i końca nie widać .
    • plater-2 Re: Które z seriali w TV PRL oglądaliście z wiel 30.12.14, 09:00
      A doktora Kildera wymienil ktos ???

Serialu nie dane mi bylo ogladac.

Mama - pielegniarka - chodzila ogladac ten serial do swej przyjaciolki pielegniarki. Zabierala mnie ze soba.

Po ktoryms tam odcinku (bylam w VIII klasie !) stwierdzily, ze to film "nieodpowiedni dla panienek" i serialu dalej nie dane bylo mi ogladac :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka