imagiro 16.04.08, 20:34 poczatki TV ... zawsze byli z nami, jak sie skonczyl program, zawsze byli dla nas ... usmiechnieci ... tesknie za ta domowa atmosfera w TV ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luccio1 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 20:57 Jak pamiętam telewizję tamtych czasów, to nigdy nie odbierałem atmosfery płynącej z ekranu i głośnika jako ciepłej, domowej... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 21:20 A ja i owszem. Cała trójka była nie tylko miła, ale też byli wzorem dobrego wychowania, elegancji, pięknego języka. A dowodem sympatii dla nich może być choćby to, ze np. o pani Edycie Wojtczak mówiło się ciepło: Edytka. Odpowiedz Link
fettinia Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 22:01 Ja tak:)Moze dlatego,ze smarkata bylam:) Odpowiedz Link
luccio1 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 21:57 Przypomniała mi się literatura: Antoni Pawlak "Książeczka Wojskowa": "...siedzimy wszyscy w namiocie i gapimy się w Rozkoszną Edytkę..." (to o przymusowym oglądaniu Dziennika Telewizyjnego w wojsku). Odpowiedz Link
fettinia Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 22:00 Oj tak:)Tak kameralnie i wlasnie domowo bylo:)Dwa programy czarno-biale a na ekranie ludzie z klasa. Jeszcze Loska:) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 22:10 Za Krystyną Loską nie przepadałam, wydawała mi się sztywna jak pal azji, nie lubiłam też jej głosu. Lubiłam jeszcze Marysię Ptaszynową Wróblewską z Poznania. Bo kiedyś nadawano z kilku ośrodków wojewódzkich, jak zapewne pamiętacie. Odpowiedz Link
fettinia Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 16.04.08, 22:18 Przypomnialam Loske jako symbol telewizji tego czasu:) A Bogumila Wander? Odpowiedz Link
marywita Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 21.04.08, 14:46 ewa9717 napisała: > Za Krystyną Loską nie przepadałam, wydawała mi się sztywna jak pal > azji, nie lubiłam też jej głosu. Lubiłam jeszcze Marysię Ptaszynową > Wróblewską z Poznania. Bo kiedyś nadawano z kilku ośrodków > wojewódzkich, jak zapewne pamiętacie. ----------------- Pamiętam Marysię. Mówiło się o niej "ciocia Mysia" bo w jakimś programie dla dzieci pod taką ksywką występowała. Fajna była kobitka. Tak na oko licząc to jeśli żyje to chyba zbliża się do osiemdziesiątki A Loskiej też nie lubiłam... sztywna i zanadto wypindrzona. Odpowiedz Link
woman-in-love spikerka DTV - Falska 21.04.08, 15:40 wybitnie antypatyczna, ciekawe co się z nią teraz dzieje. jeśli żyje, to pewnie biedy nie ma... jak oni wszyscy. Odpowiedz Link
mister1 Eugeniusz Pach 17.04.08, 10:10 nie wiem co sie stalo pozniej z Eugeniuszem Pachem (z zawodu archeologiem), jezdzil w rajdach na ALFIE, potem pracowal w firmie Sobieslawa Zasady, a co potem ? mam nadziej, ze zyje... Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Eugeniusz Pach 17.04.08, 12:42 Podpadł reportażem "Porażka idola" o Kirszensztajn, która nie przyłozyła się do treningów i zgubiła pałeczkę w sztafecie 4x100 m. Pokazał wyrażnie, jak nieprecyzyjnie podeszła do startu, koleżanki ze sztafety też wyraziły swoją dezaprobatę i Pach "poleciał". Odpowiedz Link
cereusfotka Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 17.04.08, 12:39 A kto to był(a) Pach? Pamiętam za to Wicherka i Chmurkę, Wander, Loskę, Suzina a jakże... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 17.04.08, 16:41 Eugeniusz Pach to jeden z pierwszych spikerów, zaczynał w latach pięćdziesiątych, chyba w Katowicach. Kilka lat temu, całkiem niedawno, był z jakiejś okazji gościem TV, więc chyba jeszczę żyje. Odpowiedz Link
kariatyda31 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 17.04.08, 22:24 A jak już o zakończyli pracę ( w dni powszednie około 23.30, w sobotę coś około 1.00)to oprócz słodkiego "dobranoc Państwu", zagrali nam głośno "Jeszcze Polska...." i wtedy dla śpiących przy telewizorze była dodatkowa pobudka. Odpowiedz Link
woman-in-love a Irena Dziedzic? 18.04.08, 14:08 pamietam ja jako prowadzącą Festiwal piosenki (Opole? Sopot?) - i jako prowadzącą "Tele-echo"; podobno wcześniej była spikerką. Odpowiedz Link
cereusfoto Re: a Irena Dziedzic? 21.04.08, 11:33 irenadziedzic.blox.pl/html Lubiłam oglądać z mamą TELE ECHO, choć niewiele z tego rozumiałam jako małe dziecko. Odpowiedz Link
luccio1 Re: spikerzy: Suzin, Pach, Edyta ... 21.04.08, 23:44 Tadeusz Bocheński wydał we wczesnych latach 60. książkę dla dzieci: "Halo! Tu Polskie Radio!" Odpowiedz Link