Dodaj do ulubionych

ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania;)

12.05.10, 22:32
mam ja ci nieopodal, na przecięciu 'sprawowych' dróżek księgarnię
na nieszczęście dla portfela, ale na szczęście dla żądz posiadawczych;)
zatem przedostatnio (nie dalej jak w sobotę...) wygrzebałam tam "Pieski pana
Kieszonki" - dziś mnie coś podkusiło, żeby znów zajść - spenetrować drugi
regalik - patrzę i nie wierzę - co to się koci na półeczce? = "Elmer" - no i
oczywiście, jakżeby inaczej...
jest jeszcze "Różowy prosiaczek", na którego mam małą chrapkę... i aż się boję
dalej tam penetrować;)

a Wy macie jakieś takie zaskakujące zdobycze ni stąd ni zowąd?
Obserwuj wątek
    • abepe Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 12.05.10, 22:36
      Owszem:) "Czasami zwijam się w kuleczkę" znalazłam rok temu ! I bohatersko
      wysłałam koleżance Lunie:) )
      • lunatica Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 12.05.10, 22:38
        abepe napisała:

> Owszem:) "Czasami zwijam się w kuleczkę" znalazłam rok temu ! I
        bohatersko
        > wysłałam koleżance Lunie:) )

:-*
    • lunatica ! 12.05.10, 22:38
      W zeszłym tygodniu upolowałam przez zupełny przypadek "Adasia i
      słonia" część 1. za jedyne 9,99 zł! Niestety był tylko jeden
      egzemplarz.
    • toris_a Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 08:56
      Ja sobie ogromnie chwale Kryteria Wyszukiwania z Ulubionych w
      Allegro :) Wrzucilam tam cala liste tytulow, ktorych naklad dawno
      sie juz skonczyl. I powolutku, powolutku dopadam perelki. Zwlaszcza
      ze wiekszosc sprzedaje ksiazki w opcji Kup Teraz, co pozwala cieszyc
      sie blyskawiczna zdobycza.

Z ostatnich łupow moge wymienic - Listy od Feliksa, pare amberkow,
      Stracha na wroble czy Opowiesc Wigilijna Wildsmitha.

Z kolei polecam tez buszowanie w sieci Matras, w ich ksiegarnii
      internetowej mozna dostac ksiazki, niedostepne w zadnej innej np.
      Tygryski, Sen kotry odszedl, Bialy niedziedz czarna krowa czy O
      slimaku Kacperku.
      • donkaczka Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 09:42
        toris, to uwazaj, bo zalozylam konto na allegro i tez mam zapisane rozne
        kryteria, a email sprawdzam regularnie i moge byc szybsza :D

coz, ja tylko w internecie dlubie, glownie ksiazki obcojezyczne wyszukuje,
        ostatnio kupilam sliczna serie z ilustracjami anny laury cantone, ktora kocham
        od czasow "alicji.."
        sa to nieduze ksiazeczki z zebrą zarą, proste historyjki akurat dla 2-2,5 latka
        tylko po niemiecku :) po angielsku tez bywaja

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51GVATC1X4L._SS500_.jpg
        • joagraba Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 10:01
          No to ja jeszcze lepiej: mam ustawioną na allegro subskrypcję interesujących
          tytułów i codziennie przysyłają mi czy ktoś wystawił w ciągu ostatnich 24 godzin
          :-).
          Ale muszę szczerze przyznać, że nie lubię kupować tak książek - wolę szukać w
          księgarniach.
          • donkaczka Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 10:51
            no to dokladnie to samo mam - ulubione kryteria z subskrypcja na email
            bo jak sie nie ma co sie lubi :) tez wolalabym po ksiegarniach szperac, gdy
            jestem w polsce to sa praktycznie jedyne sklepy, ktore zwiedzam, pod koniec
            jeszcze wpadam do delikatesow po bialy ser
    • abepe Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 09:59
      A tak, ulubione kryteria na allegro pomogły mi w wyszperaniu wielu rzeczy.
      Niestety nie mam już czasu na regularne przeglądanie:(
      • tymianek21 Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 17:10
        Jakiś czas temu moja teściowa dała mi walizkę mowiąc "może coś ci
        sie spodoba to są książeczki T-nigdy ich nie dałam nikomu bo to były
        jego ulubione." (T. to mój mąż teraz ma 36 lat!) Zajrzałam i
        zasłabłam! Znalazłam Fikmika-moją ukochaną książkę z dzieciństwa i
        perełki z serii Poczytaj mi mamo-chyba z 50 i wiele innych ksiązek o
        których nieraz pisałyscie na forum!I to są moje ostatnie zdobycze!
        • abepe Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 20:54
          Tymianek - my regularnie wywozimy różne dobra od teściów:) Swoje książki
          zabrałam rodzicom dawno temu, chociaż te najstarsze poszły do kuzynów i nikt nie
          pamięta gdzie utknęły (robiłam śledztwo).

Gosiu - udane znalezisko! Gdybym nie miała tych mitów, chyba bym jeszcze raz
          wzięła:))
          • abepe Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 20:55
            Ja kiedyś w promocji w kdc wyszperałam "żółtego smoka" za 7,50!
    • gopio1 Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 13.05.10, 17:44
      Bardzo chciałam kupić maniakowi mitologii "Najpiękniejsze mity greckie" z Media
      Rodziny, ale powstrzymywała mnie cena (okładkowa 39 zł). Weszłam wczoraj do
      empiku, a tam leżał sobie jeden egzemplarz z przedziwną ceną 24 zł - zupełnie
      jakby na mnie czekał :)
      • madagalia Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 08.12.10, 17:04
        Hurra! Wygrałam aukcję z "Księgą tysiąca i jednej nocy" z ilustracjami Pawlaka! Musiałam się podzielić tą radością.
        • bea-sjf Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 08.12.10, 17:09

madagalia napisała:

> Hurra! Wygrałam aukcję z "Księgą tysiąca i jednej nocy" z ilustracjami Pawlaka!
          > Musiałam się podzielić tą radością.
          Ja z tej samej okazji uroniłam łezkę;(
    • sinceramente Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 08.12.10, 23:34
      Aaaaaaa....ale się cieszę!

Nie z tego ni z owego, najzwyczajniej ordynarnie przez "kup teraz" kupiłam sobie przed momentem na allegro (i to za marne grosze!) The First Christmas Pieńkowskiego.

Czaiłam się na tę książkę odkąd tylko dowiedziałam się więcej o twórczości Pieńkowskiego, nawet mam ją w koszyku na amazonie, bo bardzo mi się podoba "silhouette style" (przynajmniej na zdjęciach).

Dla zaciekawionych, więcej o książce jest tutaj

https://vulpeslibris.files.wordpress.com/2008/12/christmas2.jpg
      • steffa Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 08.12.10, 23:41
        Cha cha. No patrz, a ja dzisiaj przeczesywałam książki obcojęzyczne i nic ciekawego nie znalałam. :) Fajnie...
        • sinceramente Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 08.12.10, 23:47
          Tym bardziej miałam szczęście ;)

Czasu za wiele nie mam, ale gdy weszłam na forum i zobaczyłam ten wątek ta wierzchu, to mi się przypomniało, że już chyba od tygodnia nie sprawdzałam, czy nie pojawiło się coś obcojęzycznego z mojej listy pt. "chciałabym, żeby to wydali po polsku, ale w tej pięciolatce pewnie nie ma na to szans".
          Inne książki mam w subskrypcji, a tych jakoś nie...

P.S. Czekam jeszcze teraz na "Szukam Święta, Święta" mam nadzieję, że dotrze w tym tygodniu :)
          • steffa Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 09.12.10, 00:05
            Ta akurat leży obok mnie. ;)
            • sinceramente Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 09.12.10, 00:11
              Mam nadzieję, że nie ta, za którą ja zapłaciłam ;)
              • steffa Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 09.12.10, 00:16
                Che che.
    • kavakava Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 10.03.11, 22:33
      Ja "zdobyłam" wlaśnie dziś nowiutki egzemplarz "Różowego prosiaczka" dzięki księgarni ikropka.pl . Pani wydobyła dla mnie chyba już ostatnią sztukę z hurtowni składnica księgarska. Przecztałam całego macając ilustracje zanim młody wrócił ze żłobka;)
    • kavakava Re: ostatnie zdobycze - czyli pochwała szperania; 30.03.11, 16:05
      z Pracowni Testów Psychologicznych:
      "Nie wiem kto" Danuty Wawiłow, il. K. Lipka-Sztarbałło
      www.practest.com.pl/ksiazka/nie-wiem-kto
      "Wilki w ścianach" Neil Gaiman, il. McKean
      www.practest.com.pl/ksiazka/wilki-w-scianach
      "Kot Prot" Dr Seuss
      www.practest.com.pl/ksiazka/kot-prot-cd-z-tekstem-angielskim-do-nauki-wymowy-wydii
      W Ambelucji natomiast można dostać
      "Co okręt wiezie?" Marianny Oklejak
      www.ambelucja.pl/co-okręt-wiezie-p-2111.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka