muchomorek23 06.12.11, 17:36 Czy warto przeczytać tą książkę? Czytał ktoś, jak wrażenia? www.drzewobabel.pl/wydawnictwo/ksiazki/pod_presja,ksiazka,45.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anick5791 Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 06.12.11, 18:23 Czytałam. Dla mnie nie jest szczególnie odkrywcza, bo zgadzam się z autorem. Takie czytadełko jak się nie ma ochoty na poważną książkę. Wiem, że niektóre prezentowane poglądy wywołują kontrowersje, ale trochę mnie to dziwi, bo w moim odczuciu są rozsądne. Odpowiedz Link
ap77 Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 06.12.11, 19:34 jestem w polowie-niedlugo skoncze, moge odsprzedac . Zgadzam sie z przedmowczynia, mozna przeczytac zwl. na okres przedswiateczny. Polecam tez Bojowa piesn tygrysicy, niejako w opozycji dla autora "Pod presja" Odpowiedz Link
nashle Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 07.12.11, 06:25 Warto :-) Zwłaszcza dla tych, którzy w trosce o dzieci przesadzają z zajęciami dodatkowymi i kontrolą. Pozwala nabrać dystansu. Odpowiedz Link
abepe Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 07.12.11, 08:23 nashle napisała: > Warto :-) > Zwłaszcza dla tych, którzy w trosce o dzieci przesadzają z zajęciami dodatkowym > i i kontrolą. Pozwala nabrać dystansu. Spoko, nie dla mnie:) Moje dzieci na tle innych zawsze wyglądały na zaniedbane. Starszego po 8 latach beztroski i kompletnego braku regularnych zajęć popołudniowych (bo chyba Uniwersytet Dziecięcy raz na miesiąc czy warsztaty dla dzieci raz na dwa się nie liczą?) wrzuciliśmy wprawdzie od razu na głęboką wodę, czyli do szkoły muzycznej, ale za to jest jedynym dzieckiem w klasie, które nie chodzi w szkole na dodatkowy angielski i basen:)) Z młodszym będzie problem bo przejawia za dużo zainteresowań, które chce realizować. Na razie jeszcze nie może, ale za 2 lata przewiduję ostrą harówkę! Odpowiedz Link
katikaa Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 07.12.11, 08:44 O to ja pewnie będę musiała się zapoznać, chociaż w sprawie ilości zajęć byłam już u psychologa - u nas to tak wygląda, że dziecko bardzo chce, a że jest nieśmiałe raczej to nawet zalecano nam udział w zajęciach pozalekcyjnych. I wczoraj pierwszy " sukces" -spotkał w kinie kolegów z piłki i z nimi ROZMAWIAŁ:) Odpowiedz Link
tattarak Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 07.12.11, 10:46 Za książkę chyba najlepiej się zabrać na początku września. Dla opamiętania:) Tak, ja też miałam wrażenie, że jestem normalną matką z normalnym podejściem do zajęć popołudniowych. A teraz czuję się jak szofer i sama nie wiem jak do tego doszło. Odpowiedz Link
muchomorek23 ap77 08.12.11, 13:35 a kiedy mniej więcej skończysz i za ile odsprzedasz? ;) zdążę dostać przed Świętami? Odpowiedz Link
anndelumester He he he jak to dobrze dawniej bywało 07.12.11, 13:10 Nie, nie jestem fanem przeginania z zajęciami dodatkowymi zorganizowanymi na zasadzie wytrzepania kasy z durnych rodziców. Ale, te wszystkie głosy, mówiące o tym, że kiedyś dawniej było dzieciom lepiej i łatwiej - świadczą o tak niskiej wiedzy twórców (tego typu odkrywczych dzieł) na temat przeszłości i historii społecznej, że ręce opadają. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój 08.12.11, 13:41 W wakacje oglądałam program Wyreżyserowane dzieciństwo czy jakoś tak. Pewnie podobny do tej książki.Chętnie przeczytam bo sama czasmi się już zastanawiam czy ja czy oni jestem normalna. Moje dzieciaki chodzą na zajęcia na 16:30 - trwają z przerwami 2x45 min u strszej i młodszy 2x30 min. Przychodzi dziewczynka z wiecznym ropnym katerem i okropnym kaszlem - bo przecież nie można przepuścić zajęć ( zajęcia można odrabiać), mało tego po tych zajęciach czyli ok 18:30 matka przynosi jej jakiś ciepły posiłek typu spaghetti, dziecko je i idzie na kolejne. Szkoda mi tego dziecka. Odpowiedz Link
ap77 Muchomorku 09.12.11, 10:22 jak sie uwine (maz da mi wolne:) to moze w weekand skoncze, wyslalabym w przyszlym tygodniu, chyba, ze jestes z Warszawy, to jakos sie spotkamy. 23zl bym chciala. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: Muchomorku 09.12.11, 11:09 ok, nie nie jestem z W-wy to wyślij mi proszę ne konta na maila, wysyłka zwykła - nie wiem ile 6zł? Odpowiedz Link
muchomorek23 ap77 14.12.11, 14:23 wiesza mi się poczta na gazecie i nie wiem czy coś pisałaś. Jest szansa na wysłanie książki w tym tyg? Odpowiedz Link
ap77 Re: ap77 14.12.11, 14:29 mi tez sie wiesza i wyswietla pol ekranu, dziwne odpisze! Odpowiedz Link
zona_mi Mnie też 14.12.11, 19:03 się forum rozwleka, ale handelki na forum widzę - sio na priv! Odpowiedz Link
abepe Re: Mnie też 14.12.11, 20:02 zona_mi napisała: > się forum rozwleka, ale handelki na forum widzę - sio na priv! Widzisz, że priv się wiesza:)) Odpowiedz Link