zona_mi 08.05.18, 21:38 Znacie jakieś wiersze związane z kosmosem, astronomią, ufoludkami choćby? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.n-82 Re: Poezja kosmiczna 08.05.18, 23:02 Tak na szybko przychodzi mi do głowy tylko "Dzieci pana astronoma" Chotomskiej i "Pan Soczewka na Księżycu" Brzechwy. Odpowiedz Link
chaber69 Re: Poezja kosmiczna 09.05.18, 10:42 Wiersze A. Nożyńskiej-Demianiuk: "Astronauta" i "Lećmy w kosmos". Odpowiedz Link
zona_mi Chaber 09.05.18, 13:24 Odbierasz pocztę gazetową lub inną? Bo nie znam tych utworów, a chętnie bym to uczyniła :) Jeśli je masz, oczywiście. Odpowiedz Link
aggala Re: Poezja kosmiczna 09.05.18, 16:04 A mogą być teksty piosenek? "Zielone ufoludki" (śpiewane chyba przez Fasolki), "Jak wyglądają ufoludki" i "Przyleciały ufoludki" z programu Budzik (drugą śpiewał Jacek Wójcicki, pierwszą już słabo pamiętam) Odpowiedz Link
zona_mi Re: Poezja kosmiczna 09.05.18, 17:04 Jeśli się nada do przeczytania jako wiersz, to też chętnie przyjmę :) Odpowiedz Link
aggala Re: Poezja kosmiczna 10.05.18, 10:09 To sprawdź tu: teksty.org/fasolki,zielone-ufoludki,tekst-piosenki i tu: ecitydoc.com/download/pobierz-pdf-1254_pdf (tekst do "Przyleciały ufoludki"). Tekstu "Jak wyglądają ufoludki" na razie nie znalazłam. Sprawdzę jeszcze później w domu, może gdzieś mam. Odpowiedz Link