pelczarka 25.05.09, 20:55 A dlaczeo? bo czytałam poprzednie watki, ale nadal nie wiem która z tych książek jest dla trzylatka, która dla 4 latka, która dla starszych? Bardzo prosze o pomoc, bo mam 4 latka i 6 latke i nie wiem od czego zacząć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrio_na Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 25.05.09, 22:39 Musierowicz, powiadasz... ;) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 08:13 Małgorzata Musierowicz pisała także dla najmłodszych czytelników. Książeczki te były wydawane w serii „Poczytaj mi, mamo" NK jakies kilkadziesiąt lat temu. Przedstawiają świat z perspektywy sześciolatka – wzajemne relacje w grupie rówieśniczej. Były to m.in. „Kurczak", „Bijacz",„Boję się", „Co mam", „Rybka", „Kredki", „Kluczyk", „Światełko". Wydawane w formacie kwadratu, każda po kilka stronic. Oczywiście z ilustracjami autorki :) Odpowiedz Link
zuzannao Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 08:36 Opowiadania "Kurczak", "Kredki", "Co mam", "Boję się", "Bijacz", "Hihopter", "Rybka" weszły w skład tomu "Znajomi z zerówki", wydanego przez NK (ja mam wydanie z roku 1994). Ilustrowała Wanda Olińska, która również była autorką ilustracji do wersji "poczytajkowej" "Co mam", "Boję się" i "Kurczaka". Mój zerówkowicz bardzo lubi "Znajomych z zerówki". "Kluczyk", "Ble-ble", "Światełko" to cykl opowiadań o smoku Bambolczyku, tych jeszcze na sześciolatku nie testowałam. Wychodziły w różnych konfiguracjach, razem i osobno, o ile wiem, teraz Akapit-press zamierza wznowić je w jednym tomie. Odpowiedz Link
adota Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 10:31 Myślę, że te książeczki są dla dzieci w wieku zerówkowym, raczej nie dla trzylatków ani czterolatków. adota Odpowiedz Link
pa_yo Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 11:35 No popatrz, nie miałam pojęcia, że to było wydane w jednym tomie :) Ja miałam takie małe z NK. Nie wiesz kiedy może nastapic wznowienie? Odpowiedz Link
pia_ Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 16:38 Czy "Znajomi z zerówki" i "Hihopter" zawierają te same opowiadania? Odpowiedz Link
pia_ Dla 6-latków 26.05.09, 16:37 merlin.pl/Hihopter_Malgorzata-Musierowicz/browse/product/1,186610.html? gclid=CKeGqrma2poCFcED3godgjlSKw Odpowiedz Link
katrio_na Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 19:53 Smiem jednak przypuszczac, ze autorka postu miala na mysli Lindgren ;) My tez mamy male ksiazeczki z NK z serii Poczytaj mi Mamo ale w stosunku do nich nie mozna by zadac tego pytania. Odpowiedz Link
pelczarka Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 26.05.09, 20:12 Nie, Lindgren to osobna historia. Jestesmy na etapie tych autorek, bo powoli chciałam zastapić w niewielkim chociaż stopniu basnie książkami takimi z żcyia codziennego prawdziwych dzieci. A nie w kólko te kopciuszki i księzniczki:))). A pisałam też osobny post o Lindgren:) pozdrawiam Odpowiedz Link
kotpstrot Re: Musierowicz dla maluchów jeszcze raz 29.05.09, 20:52 katrio_na napisał: > Smiem jednak przypuszczac, ze autorka postu miala na mysli > Lindgren ;) > My tez mamy male ksiazeczki z NK z serii Poczytaj mi Mamo ale w > stosunku do nich nie mozna by zadac tego pytania. Nie rozumiem. Dlaczego nie można zadać tego pytania w odniesieniu do Musierowicz? Jak dla mnie pytanie jest jasne i nic dziwnego czy niestosownego w nim nie widzę. Jak ktoś wie że jakieś książki są ale w ręku nie miał to pyta. Odpowiedz Link