Dodaj do ulubionych

MEDALION I DUMBLEDORE I RAB

04.05.07, 14:20
www.hpzagadkowy.blox.pl

PO CO ZAKLADAC GLUPIE TEMATY TYPU "DUMBI ZYJE BO..." NA WYZEJ PODANYM LINKU
NAPISALEM BLOGA NT.DUMBLEDORA MEDALIONA I RABa...!!
ZANIM COS NAPISZESZ TO WEJDZ!!
Obserwuj wątek
    • kasztannova Re: MEDALION I DUMBLEDORE I RAB 05.05.07, 15:47
      Jeszcze nie przeczytałam Twojej jedynie sulsznej wersji, ale mysle ze nie
      nalezy zabraniac innym snucia nawet najbardziej zwariowanych tez, bo wkrotce
      pojawi sie sama ksiazka i skonczy sie temat.
      Pozdrawiam
    • aurelia_aurita Re: MEDALION I DUMBLEDORE I RAB 06.05.07, 13:02
      dawno nie widziałam bardziej nachalnej reklamy.
      (a następnym razem jak sie będziesz reklamował, naucz się poprawnie wklejać linki)
    • skrewdriver38 Re: MEDALION I DUMBLEDORE I RAB 10.05.07, 17:29
      LINK WYRAZNIE NAPISANY www.hpazagadkowy.blox.pl I NIE MOWIE ZE SLUSZNA JEDYNIE
      STRONA ALE ZE PRZEDSTAWIAM TEZY Z SENSEM ..komentuj po przeczytaniu kazdy ma
      prawo do swojej wypowiedzi
      • skrewdriver38 Sprostowanie do slabego punktu :) 11.05.07, 14:36
        widze ze coraz wiecej osob skarzy sie ze im strona nie wchodzi no walimy (
        skopiuje tresc strony)

1.Medalion czyli falszywy horkrux ktory MOZE udowodnic ze RAB to brat Syriusza
        lub ...przeczytaj nizej
        GDZIE JEST ORGINAL MEDALIONU???
        ODPOWIEDZ...w 5 tomie jest motyw ze sprzataja Grimmuald Place i ktos (bodajrze
        Syriusz) mowi cos takeigo "znalezlismy jakis stary medalion ale nie wiemy jak go
        otworzyc"...wiec czy to jest horkrux i jesli tak to czy jest w bylej kwatezre
        zakonu feniksa...NIEKONIECZNIE bo w 6 czesci dowiadujemy sie ze Mundungus okradl
        Syriusza dom po jego smierci i mogl medalion sprzedac ...komu wlasnie ??!
        NO a RAB to moze bbyc brat syriusza bo jestli ten medalion to horkrux to przez
        niego mogl znalezc sie przy Grimmuald Palce 12 albo przez....innego
        smierciozerce RABastana Lestrange.

2.DOWOD NA TO ZE DUMBLEDORE NIE ZYJE
        BO JEGO PORTRET WISI OBOK INNYCH UMARLYCH BYLYCH DYREKTOROW i nie sluchajcie
        glupot ze avada kedavra go wyrzucila w niebo to dziwne bo powinien
        pasc...autorka pewnie chciala "efektownie" pozegnac ta bardzo wazna postac.
        • kora3 :) odgrzewane kotlety 14.05.07, 09:46
          skrewdriver38 napisał:

>>
          > 1.Medalion czyli falszywy horkrux ktory MOZE udowodnic ze RAB to brat Syriusza
          > lub ...przeczytaj nizej
          > GDZIE JEST ORGINAL MEDALIONU???
          > ODPOWIEDZ...w 5 tomie jest motyw ze sprzataja Grimmuald Place i ktos (bodajrze
          > Syriusz) mowi cos takeigo "znalezlismy jakis stary medalion ale nie wiemy jak
          g
          > o
          > otworzyc"...wiec czy to jest horkrux i jesli tak to czy jest w bylej kwatezre
          > zakonu feniksa...NIEKONIECZNIE bo w 6 czesci dowiadujemy sie ze Mundungus
          okrad
          > l
          > Syriusza dom po jego smierci i mogl medalion sprzedac ...komu wlasnie ??!
          > NO a RAB to moze bbyc brat syriusza bo jestli ten medalion to horkrux to przez
          > niego mogl znalezc sie przy Grimmuald Palce 12 albo przez....innego
          > smierciozerce RABastana Lestrange.

Słusznie zauważyleś:) tyle, ze o znalezionym w V tomie medialionie
          (orYginalnym:) bodajŻe już było wielokroć na forum tutejszym - żadna rewela ...

>
          > 2.DOWOD NA TO ZE DUMBLEDORE NIE ZYJE
          > BO JEGO PORTRET WISI OBOK INNYCH UMARLYCH BYLYCH DYREKTOROW i nie sluchajcie
          > glupot ze avada kedavra go wyrzucila w niebo to dziwne bo powinien
          > pasc...autorka pewnie chciala "efektownie" pozegnac ta bardzo wazna postac.

To też juz było ....

Ciekawe spostrzeżenia, ale lekko odgrzewane kotlety :)
    • kora3 przepraszam , Twoja teoria ma słaby punkt :) 11.05.07, 13:06
      przynajmniej jeden ale za to kluczowy....
      nie bardzo bowiem rozumiem, co miałoby mi w kwestii Dumbiego, RABa i medalionU
      :) wyjaśnić, ze "Szukana przez Ciebie strona nie istnieje" - a tego własnie
      można sie tam doczytać :)
    • jean.grey1 Re: MEDALION I DUMBLEDORE I RAB 13.05.07, 21:10
      Z tym medalionem to rzeczywiście myślę, że nikt wcześniej nie był w jaskini,
      ponieważ Dumb, biorąc medalion by się zorientował, że to podróbka.
      Po drugie w książce jest taki cytat: (Harry)"zerwał się i chwycił puchar, któey
      upuścił na dno misy. Nie zauważył leżącego pod nim złotego medalionu." - Moim
      zdaniem to podejrzane, że nawet nie rzucił na niego okiem. Gdyby to zrobił na
      pewno zauważyłby różnicę miedzy horkruksem z misy, a podróbie z kieszeni
      martwego Dubledora. z tego wynika, że albo Dumbi albo kto inny zdążył go
      podmienić po powrocie do Hogwartu.
      wiem że to czysta fantazja, ale jakoś nie podchodzi mi teoria, że ktoś
      wcześniej zdołał dotrzeć do jaskini i że Dumbi zginął na darmo.

• skrewdriver38 KOLEJNA UWAGA Z MOJEJ STRONY 18.05.07, 15:02
      Tylko ze skad by sie wziął list ze RAB go wczesniej zawinal???

Mysle ze jak dokladniej przeczytasz kasiazke w tym momencie to sie dowiesz ze
      harry najpierw niezauwazyl medalionu lecz potem go spostrzegl i zawinal dumbledore

Wiec na dnie tej misy byl tylko 1 przedmiot...sklania to nas wiec do mojej tezy
      ze medalion jest (albo byl) przy grimmuald place 12
      • jean.grey1 jaskinia 19.05.07, 17:05
        Więc może ty przeczytaj jeszcze raz książkę, ponieważ jest tam jasno napisane,
        że Harry nie widział medalionu w jaskini, ponieważ Dumbledore schował go za
        pazuche kiedy Harry walczył z inferiusami. Dlatego myślę, że w jaskini był
        prawdziwy horkruks, który został podmieniony po śmierci Dumbledora [przez kogoś
        innego lub przez samego dyrektora.
    • skrewdriver38 Re: MEDALION I DUMBLEDORE I RAB 30.05.07, 16:41
      HARRY NIE ZAUWAZYL MEDALIONU JAK WYSKOCZYŁY INFERIUSY!! POTEM DUMBLEDORE GO ZABRAL
      przynajmniej ja to tak rozkminilem...ale co myslice o mojej tezie co wczesniej
      powiedzialem
      • moomoo Re: MEDALION I DUMBLEDORE I RAB 30.06.07, 21:20
        Biorąc pod uwagę dramatyczne okoliczności w tej scenie na wysepce kto
        zawracałby sobie głowę jakimś medalionem?

Myślę, że wzmianka o medalionie na Grimmauld nie była tak ot sobie.

Jeszcze 21 dni ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka