matysia20050521 10.09.10, 18:48 Macie jakieś sprawdzone miejsca? My jeżdziliśmy zawsze do Dolnego Kubina na Słowacji, ale chciałabym gdzie indziej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaka73 Re: Zimowy wyjazd na narty. 13.09.10, 16:33 Jeżeli jesteś zainteresowana Kaprun - Austrią to mogę polecić apartament 100m2 w którym kiedyś byliśmy - oferta bezpośrednia - wynajem przez chyba anglików - tylko trzeba dojechać do wyci ągów. Odpowiedz Link
monstermama Re: Zimowy wyjazd na narty. 15.09.10, 10:06 Bardzo dobrze wspominamy wyjazd do Salzburgerland Amade w Austrii, przy wyciągu Rote Achter jest bezpłatny pokój dla dzieci z grami, zabawkami, gdzie dzieci mogą odpocząć w lepszych niż knajpianych warunkach tu link www.ski-wagrain.com/skifahren2_E.html Kwatery niestety są drogie, więc najbardziej opłaca tam się jechać na Ladies Week w marcu - wtedy znaleźliśmy ofertę, (oprócz tego, że wyciągi dla kobiet i dzieci są za darmo), że wynajęcie nart było za darmo. W Dolnym Kubinie Monsterówna złamała nogę (stok nie były dobrze przygotowany - ratraki zupełnie nie jeździły, mimo, że padał śnieg), więc nie wspominamy dobrze. W tym roku jedziemy do Czarnego Dołu (Czerny Dul - Czechy), ale pierwszy raz tam, więc będę polecać, gdy nam się sprawdzi. Pozdrawiam wszystkie narciarskie rodzinki Odpowiedz Link
matysia20050521 Re: Zimowy wyjazd na narty. 15.09.10, 10:58 Dla nas Austria jest zdecydowanie za daleko. Mam półroczniaka i dwu i półlatka . Bardziej właśnie Słowacja, Czechy. Gdzieś gdzie da się dojechać w jeden dzień. Cieszę się ,że odezwały się jakieś narciarskie rodzinki. Dla nas narty to największa frajda.W tym roku chce stawiać na narty moją5 latkę. próbowaliśmy dwa lata temu ale była za mała, a rok temu byłam pod koniec ciąży i tylko starszaki pojechały na obozy. Odpowiedz Link
2007e Re: Zimowy wyjazd na narty. 15.09.10, 11:59 A mozesz cos wiecej opisac, bo my glownie w okolicach bukowiny tatrz. sie podziewalismy. Tyle, ze jestesmy poczatkujacy. Odpowiedz Link
kaka73 Re: Zimowy wyjazd na narty. 15.09.10, 19:14 Na Słowacji jest bardzo dużo ośrodków narciarskich i w dodatku w pobliżu term. Z tego co pamiętam to Oszczadnica, Chopok - nie polecam dla małych dzieci,teraz nie mogę sobie przypomnieć innych. Ostatnio byliśmy tutaj ale latem, wygląda obiecująco www.snowland.sk/zima.php Odpowiedz Link
kaka73 Re: Zimowy wyjazd na narty. 15.09.10, 19:16 W zeszłym roku byliśmy we Włoszech z naszą trójką w Andalo - hotel , gdzie dzieci nie płaciły - z wyżywieniem za dorosłe osoby zapłaciliśmy 800 euro, polska szkółka była dla dzieci na miejscu. Polecam. W tym roku wybieramy się też do Włoch - jednak pogoda w styczniu przeważa - tam prawie słońce gwarantowane. Teraz za apartament w nowym hotelu dla naszej 5 płacimy 500 euro, więc też niedrogo. Odpowiedz Link
mali-nki pytanie z innej beczki 15.09.10, 21:46 a czy moglybyscie mi dziewczyny polecic jak sie zabrac za taki sport, bo od lat chcemy zaczac jezdzic i ciagle cos albo ciaza, albo dzieci za male, brak kasy albo czasu. NAjstarsza ma prawie 8 lat, srednia 5 lat no i 9miesieczniak, ja i maz wlasciwie poczatkujacy. Gdzie sie najlepiej wybrac? I jak sie dzielic opieka nad najmlodsza corka, czyli ja lekcje rano ze starszymi dziecmi, maz popoludniu - jak to zrobic zeby ten tydzien nie byl tylko i wylacznie problemem logistycznym typu dojazd do stoku, powrot, zamiana , powrot! Jakies pomysly? Dzieki! Odpowiedz Link
kaka73 Re: pytanie z innej beczki 16.09.10, 09:06 8 i 5latek bez problemu sobie poradzi z instruktorem po kilku dniach godzinnej jazdy powinna dać radę na stoku. Jeżeli nie umiecie w ogóle jeździć najlepiej jechać gdzieś w polskie góry - polecam Wisłę-= jest tam dużo łatwych wyciągów, gdzie są instruktorzy i się wami zajmą. A 8 miesięczniak- wtedy czekają was jazdy na zmiany. Polecam to super sport- ja jeżdżę co prawda od dziecka, ale mój mąż nauczył się jak mnie poznał i dzieciaki już wszystkie jeżdżą.Narty na początek najlepiej wypożyczyć lub kupić używane. Odpowiedz Link
chiyo28 Re: pytanie z innej beczki 16.09.10, 09:37 kaka dzieki za rady. Mnie tez sie przydadza Maż troszke jeździł dawno temu. Ja miałam narty jako 6 latka przez jeden sezon. Juz w zeszłe ferie bylisy w górach, ale jakos sie nie zmobilizowaliśmy. Troche sie boje połamanych nóg, ale w sumie juz zaczeliśmy ( kupilismy kombinezony sobie i dzieciom), moze w tym roku czas na kolejny krok Odpowiedz Link
monstermama Do Kaki73 16.09.10, 13:56 A możesz przesłać link do apartamentu za 500 euro w sezonie? To rzeczywiście superoferta. Rozumiem, ze bez wyżywienia? A liczyliśmy karnety? W Austrii dzieci płacą niewiele taniej, dopiero w marcu są za darmo, więc nie za bardzo się kalkuluje jechać z nimi w ferie, jeśli tak naprawdę nie wyjeżdżą tego karnetu... Odpowiedz Link
kaka73 Re: Do Kaki73 16.09.10, 18:57 My jedziemy pod koniec stycznia, więc nie wiem czy to wielki sezon - nasze wakacje. Podaję link www.gaiaresidencehotel.it/ my kupowaliśmy przez polską firmę. Bez wyżywienia, ale jest welnees co pradwa bez basenu, ale basen w hotelu na przeciwko. Jeżeli ktoś miałby ochotę pojechać do Kaprun to podaję sprawdzone miejsce www.holiday-rentals.co.uk/Austria/holiday-apartment-Kaprun/p60451.htm Odpowiedz Link
kaka73 Re: Do Kaki73 16.09.10, 18:59 Karnety moje dzieci czyli rocznik 2004 i 2005 mają za darmo, syn z 1999 płaci chyba połowę. Odpowiedz Link
matysia20050521 Nadal szukam . 16.09.10, 21:09 No a nie macie jakichś miejsc bliżej? U nas co prawda oprócz maluchów wszyscy jeżdzą, ale o te maluchy właśnie chodzi. Żeby nie za długo jechać i żeby tam było łatwo logistycznie. Odpowiedz Link
kaka73 Re: Nadal szukam . 16.09.10, 22:07 Np Wisła Malinka - ośrodek GAT chyba zaraz przy stoku. Odpowiedz Link
kinia0000 Re: Zimowy wyjazd na narty. 08.01.17, 22:57 Szukamy chętnych na wyjazd do Zakopanego na ferie ja jadę 23 stycznia z synkami 9 lat i 11lat. Odpowiedz Link