Gość: mądrala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:53 Wiem, że wyciągam stary wątek ale interesują mnie opinie innych studentów - co sądzicie o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Justyna Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.04, 23:24 Nie jest najgorzej...................w porównaniu z innymi prywatnymi uczelniami w kraju;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 08:34 Bez komentarza ;-)). Jak chcesz się czegos nuczyć to nie w tej szkole. Wałbrzyski Oksford lub inaczej Wałbrzyska Wylęgarnia talentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:59 Mam to samo zdanie co loki. Szkoła jest fatalna, szkoda nawet o niej gadać. Wiem bo przez chwile miałem "przyjemność" tam pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 10:36 Jako kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ceśka Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 10:49 Jako profesor habilitowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumowakaczka Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:22 Dudek, habilitcję to ty chyba robiłeś w tamtejszym barze. Więc nie wypowiadaj się na temat nauczania. Najpierw wzorem kilku VIP-ów zrób maturę a potem spróbuj szczęścia na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumowakaczka Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:31 Postaw sprawę jasno - próbowałeś ale poprzeczka była zbyt wysoko. Inteligentny człowiek potrzebuje tylko dostępu do wiedzy i ukierunkowania się na nią. Znam takich, nawet w naszej Radzie Miejskiej, którzy ukończyli Uniwerek Wrocławski a rozumu za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:57 1rok matematyka pomocy.Pani profesor wysza ponat przecietnosc to znaczy ona najwazniejsza a my uczniowie nieuki czy zdarzyl wam sie taki profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentarz Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 17:45 Najlepsza rekomendacja tej szkoły powyżej ;-). Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuk Re: WWSZIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:34 chyba sie pomyliłaś - na WWSZiP nie ma matematyki? Co ty tu robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 17:49 Dla mnie szkoła to czysta formalność. Przecież człowiek najwięcej sie poza szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alisssa Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.04, 20:20 Jedno małe pytanko, ile osób wypowiadajacych sie na temat WWSZiP było lub jest studentami tej szkoły? i zna ją z autopsji a nie plotek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: WWSZIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:35 o to właśnie chodzi - mnie interesują opinie innych studentów lub osób związanych ze szkołą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:41 1 rok informatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.11.04, 06:52 2 rok- socjologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 07:53 1 rok informatytka zaocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykładowca Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.11.04, 08:39 A to dlatego tak zaciekle bronicie tej szkoły. Brawo. W takim razie to najlepsza szkoła w W-chu, z bardzo wysokim poziomem nauczania. Co do matmy przyszedł do mnie kiedyś kolo z tej szkoły, niby dobry student, zebym mu rozwiązał zadania z matmy. Prymitywne a sam nie potrafił. Ale poziom macie wysoki. ---------------- Wykładowca Matmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:28 Szkola w porzatku ale wiadomo ze Polak to nie geniusz z matematki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: WWSZIP IP: 81.168.209.* 03.11.04, 15:05 właśnie że Polak to geniusz z matmy tak jak rusek i inni. Ale szkola gitarka olewajka. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.11.04, 16:21 W PORZATKU, PORZATKU... Jak widac nie tylko z matematyki... Mialem okazje uczyc kiedys kilka osob po tej szkole - matematyki wlasnie. To co soba prezentowali to zenada. Matematyka, i co sie z nia laczy - umiejetnosc logicznego myslenia i wyciagania wnioskow, to jednak jest absolutna podstawa wszelkich kierunkow zwiazanych z technika, ekonomia, informatyka, itp, itd., a nawet przy niektorych tzw. "humanistycznych" kierunkach jakies jej elementy sa niezbedne. Jeseli taka szkola "olewa" sobie matme i pozwala sie tam zaliczac przedmiot osobom, ktore z trudem dodaja ulamki, to jej dyplom jest niewiele wart. Zrozumienia czego zycze wszystkim pracodawcom (niektorzy chyba juz to rozumieja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.11.04, 16:39 Żeby tak wszyscy pracodawcy patrzeli na dyplomy to świat by był piękny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:31 Zalezy tez od profesoruw jak szanuja siebie to i ucznia .Uczen to tez czlowiek i ma prawo nie umiec.To profesor wprowadza ucznia w temat.To jest odwieczny problem zeby zrozumiec ucznia a uczen nauczyciela.Po zatym to poczatki musi sie uczen odnalezc w nowej sytulacji.Ale to zle swiadczy o tobie ze zle wuwisz o tej sytulacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: WWSZIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 18:35 1. nie mówimy o uczniach tylko o studentach, 2. owszem student ma prawo nie umieć, ale profesor nie ma obowiązku dać mu zaliczenia, za to ma obowiązek wymagać pewnej wiedzy 3. pisz po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alisssa Re: WWSZIP IP: 81.168.209.* 03.11.04, 20:02 hehe no dobrze, ale sie uczepiliście tej matematyki..rozumiem ze tylko ze względu na brak zdolności matematycznych studenci WWSZiP mają taką a nie inną opinie. Jakos nie docierają do mnie negatywne opinie o przedmiotach z pogranicza nauk społecznych, które również wykładane są na tej uczelni. pozdr.papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:05 Przeciez studenci sie ucza po to zeby zdobyc ta wiedze.Nikt nie chce naciagac na oceny mylisz sie bardzo a pozatym jestes chyba typowym belfrem moje ja najwazniejsze.Juz same upominanie zeby pisac po polsku moze ja nie jestem Polka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktór Tutej Wspaniała "uczelnia" IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 03.11.04, 21:17 Zastanawia mnie pewna kwestia. Im gorsza szkoła, tym jej studenci mają wyższe mniemanie o sobie. Z ciekawości poszukałem waszej „uczelni” w rankingach. Ranking niepaństwowych uczelni licencjackich (inżynierskich) 2003 – „Rzeczpospolita” WWSZiP – 40 miejsce (na 50) Ogólnopolski ranking wyższych uczelni 2004– „Newsweek” WWSZiP – poza pierwszą setką Ranking Socjologii - 2004– „Polityka – Onet” - polityka.onet.pl/uczelnie2004/soc/ WWSZiP – 22 - OSTATNIE MIEJSCE !!! Nic dodać nic ująć, wspaniała uczelnia, szczególnie nauki polityczne na niej wysoko stoja droga Alissso. Kiedy Wy wreszcie zrozumiecie że wasza szkółka to nic innego jak doskonały pomysł biznesowy Pana Placka, Zielińskiego i Tutaja. Popytajcie wykładowców z innych miast jakie maja zdanie na temat „wałbrzyskiej kuźni talentów”. Przeżyjcie wreszcie na oczy. Szkoda czasu i pieniędzy na takie badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: Wspaniała "uczelnia" IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 07:53 40 miejsce na 50 (a czy tylko 50 uczelni tego typu jest w Polsce?). 22 ostatnie miejsce to tez nie wiadomo jak do tego podchodzic. W tym przypadku wiele uczelni nie jest nawet na "ostatnim" miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alisssa Re: Wspaniała "uczelnia" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.04, 18:59 Gość portalu: doktór Tutej napisał(a): >Zastanawia mnie pewna kwestia. Im gorsza szkoła, tym jej studenci mają wyższe > mniemanie o sobie. Nie chodzi tu o wysokie ( i jak sądze twoim zdaniem również fałszywe) mniemanie o sobie studentów WWSZiP. Znam sporo absolwentów tej szkoły i duza ich cześć to naprawde wartościowe osóbki na wysokim poziomie intelektualnym. A wiedze zdobywa sie nie tyle w szkole, co podczas pierwszej pracy, gdyż taki właśnie mamy system edukacji. Więc nie generalizujmy drogi doktórze:P pozdr. papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: WWSZIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:24 Chyba jednak jesteś Polką - tym razem nieźle Ci poszło, a z tym naciąganiem na oceny różnie bywa - pierwsza sesja dopiero przed Tobą - porozmawiamy w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.04, 07:47 Ranking jest gitarka. Jednak w dzisiejszej Polsce nikt na to nie patrzy. Ludzie po Wałbrzyskim Oksfordzie mają kasę w dużej większości, podkreślam nie wszyscy- a tym samym układy (równiez nie wszyscy). Później mają wejście i pracują np. w strefie w fajnych zakładach za fajne pieniądze i na fajnych stanowiskach. Niektórzy absolwenci dobrych uczelni pracuja tam na produkcji a czasem nigdzie nie pracują. Takie prawa rynku. słyszałem że u nas ma powstać jeszcze jedna szkoła prywatna. Biznes jest biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 07:49 Nie bronie (chyba ze juz nie pamietam co pisalem wczesniej). Wybralem ja z pelna swiadomoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WWSZIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:09 Sesja ,sesja to jak matura .Zobaczymy jak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: WWSZIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:04 fajny temat. Ja kończyłem renomowaną uczelnię w dosyć dobrym, dużym mieście. Kwestia ambicji, szukania czegoś nowego. Może nie żałuję tego bo mimo wszystko to były cudowne czasy: fantastyczna biblioteka z której można było nie wychodzić, ciekawe zajęcia, mądrzy, szacowni profesorowe. Później, już w pracy było już tylko gorzej, frustracja i koniecznośc uczenia się wielu rzeczy od początku a w pewnym sensie na innym poziomie. Dużo jednak zostało jak chociażby taka ogólna, solidna wiedza i umiejętność wyłapywania ciekawych rzeczy, ludzi. Pozdrawiam każdego z tej Wałbrzyskiej Uczelni. Myślę, że w samym zdobywaniu i zaszczepianiu się leży przyjemność a nie w poziomie szkoły. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoj Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.11.04, 10:10 Temat zdechł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: WWSZIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:32 bo widocznie nie ma na forum studentów tej uczelni (poza jednym?) albo nie maja nic sensownego do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: WWSZIP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.04, 14:56 albo maja ciekawsze zajecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn Re: WWSZIP IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 18.11.04, 20:02 A co tam słychac w wałbrzyskiej kuźni talentów po odejciu jego wspaniałości dziekana?? Dalej bezkrólewie, czy jest juz jakiś "naukowiec"? Odpowiedz Link Zgłoś