IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:38
Portal nasz.walbrzych przypomnial o fakcie istnienia Lokalnego Planu
Rewitalizacji na lata 2004-2006 i nastepne, opracowanego przez grono
specjalistow naszego miasta.

www.nasz.walbrzych.pl/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=2898
Ktos sie podejmie ewaluacji ? Wypadalo by moze zeby mieszkancy podziekowali,
a nie maja pojecia komu i za co ? Trzeba uswiadomic narod.

Celem nadrzednym opracowania byla "Poprawa jakosci zycia mieszkancow
Walbrzycha poprzez zwiekszenie mozliwosci rozwoju zawodowego i spolecznego"

miasto.walbrzych.sisco.info/zalaczniki/1767/LPR.pdf
To strona 78, pozniej ankiety, sondaze. Traktat Wałbrzyski, Kopalnia,
Castelland, Ksiazecy Kamien, Laboratorium readaptacji spolecznej na Gaju,
Rewitalizacja Srodmiescia, Modernizacja drog.

Warto sobie przypomniec.

Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Szpur Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.03.07, 20:46
      Niestety jeszcze przez trzy kwartały nic z tego nie będzie! W autopoprawce do
      budżetu zabrano 80 tyś PLN przewidziane na pisanie wniosków na LPR. Pytałem o to
      podczas sesji Rady Miejskiej. I tak jak wspomniałem trzy miesiące opóźnienia. A
      cały program LPR to skomplikowana operacja najlepsze informacje na ten temat
      posiadają "chłopaki" z organizacji pozarządowych. Pozdrawiam radny Paweł Szpur
      • Gość: Rebel Yell Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:58
        >"A cały program LPR to skomplikowana operacja najlepsze informacje na ten
        > temat posiadają "chłopaki" z organizacji pozarządowych. "

To moze "Chlopaki" sie wypowiedza, bo tych co ja kojarze to od szewca, a to
        wymierajacy zawod. A jezeli osoby ze stron 14-18 nie moga sie wypowiedziec, to
        moze forumowicze pomoga ?
    • Gość: Paweł Szpur Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.03.07, 21:09
      Rebel... z całym szacunkiem dla tych autorów, ale urzędnicy w życiu tego nie
      wykonają, "no chyba", że będą mieli za to wysoką premię. Moim zdaniem szybciej
      wykonają to organizacje pozarządowe... Zakład!!!
      • Gość: Rebel Yell Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:34
        > Rebel... z całym szacunkiem dla tych autorów, ale urzędnicy w życiu tego nie
        > wykonają, "no chyba", że będą mieli za to wysoką premię. Moim zdaniem szybciej
        > wykonają to organizacje pozarządowe... Zakład!!!

Z calym szacunkiem, ale mam wrazenie graniczace z pewnoscia ze taniej by wyszlo
        gdyby wykonywali to urzednicy w ramach swoich obowiazkow sluzbowych. W koncu
        czesc tych "planow" i tak lezy w ich kompetencjach. Taniej nawet gdyby nalezalo
        by dac im premie. Duzo prosciej bylo by to ez kontrolowac i roziczac, a i
        pieniadze nie przeciekaly by moze miedzy palcami. Zaklad???
        • Gość: Paweł Szpur Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 06:20
          Jak widzę masz nikłe pojęcie na temat różnicy pracy w administracji publicznej,
          a firmie bądź stowarzyszeniu... w administracji ilość spędzonego czasu w biurze
          jest
          odwrotnie proporcjonalna do wykonanej pracy. W firmie liczy się zysk, bo czas to
          pieniądz. Spójrz na Wrocław, rozwija się między innymi dlatego, bo Dutkiewicz
          wcześniej prowadził własną firmę i teraz trzyma cały urząd krótko za "ryj"...
          ... i dlatego się kręci.... jeżeli jesteś pracownikiem administracji to nigdy mnie
          nie zrozumiesz.... A jeżeli chodzi o LPR to najpierw dowiedz się o co chodzi w
          tym programie i jakie ma w założeniach priorytety, a później dyskutuj na
          forum... pozdrawiam Paweł Szpur
          • Gość: Rebel Yell Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 08:01
            Po pierwszw misiaczku to jestes troche zbyt mlodym chlopcem zeby wytykac mi
            brak doswiadczenia i wiedzy.

Po drugie prosiaczku jaki widzisz problem w "trzymaniu urzedu za ryj" przez
            prezydenta. Skoro Dutkiewicz moze to pewnie i nasz wladca ma takie mozliwosci,
            no chyba ze uwazasz ze wyborcy sie mylili i jest nieporadny. Wszyscy wiemy ze
            nawet mial jedna pania ktora, lubila "trzymac za ryj" a efekt widoczny na
            obrazku.

Po trzecie osiolku to ze ktos ma inne zdanie to nie znaczy ze "nie zrozumie",
            tylko po prostu sie z toba nie zdadza, a twoje argumenty sa zadne, nijakie i
            nic nie wnoszace do dyskusji. Twoj sposob prowadzenia dyskusji przypomina
            innego osiolka rzecznika LPR Krzysztofa Bosaka.

I jak tak dalej to przyjdzie Krzys i przelozy cie przez kolano.
            • Gość: Paweł Szpur Re: LPR do Rebel IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 20:05
              Omnibusie Rebel nie porównuj mnie do tego półgłówka Bosaka, nie wiesz jakim
              człowiekiem jestem i jakimi priorytetami w życiu się kieruję. Mimo młodego wieku
              mam spore pojęcie o świecie, ponieważ od 12 roku życia pomagam w pracy moim
              rodzicom, którzy prowadzą własną firmę... jeśli chcesz poznać mnie osobiście
              zapraszam na sesję Rady Miejskiej. Nie mam zamiaru "spuszczać" się na forum.
              Trochę już w życiu się nauczyłem i mam swój rozum. Zamiast wytaczać na mnie słowne
              działa na forum, spróbuj mnie poznać, ja tak robię nawiązuję kontakt osobisty z
              ludźmi, dzięki temu można się wiele w życiu nauczyć. Pozdrawiam Paweł Szpur
              • Gość: Rebel Yell Re: LPR do Rebel IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.07, 08:18
                Drogi Pawle robiac do mnie wycieczki w stylu "masz nikłe pojęcie" i tego typu
                nazwijmy to uszczypliwosci, sam sie prosisz o przytyk. Tego omnibusa ci
                odpuszcze, bo ja majac lat 12 moglem spokojnie czytac ksiazi i rzucac
                kamieniami, nie mam wiec przeszlosci kapitalistyczno-kombatanckiej, moze dla
                tego ze wtedy nie bylo u nas kapitalizmu.

Co do poznawania osobiscie, jestem w stalym szczesliwym zwiazku wiec.... sam
                rozumiesz. Bezpieczniejsze jest forum szczegolnie ze obiecales ze nie bedziesz
                sie tutaj "spuszczac" cokolwiek by to mialo oznaczac. Natomiast na pewno z
                ciekawoscia nadal bede obserwowal realizacje planow typu LPR i czytal protokoly
                z sesji rady miejskiej. Pamietaj tez ze ktos musi ciezko pracowac, zeby sesje
                mogly sie odbywac, czyli bede nadal uprawial sponsoring.

Pozdrawiam i zycze owocnej pracy
              • Gość: myszon Re: LPR do Rebel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 09:14
                Panie Pawle ! Więcej wstrzemięźliwości w ujawnianiu swoich uczuć. Osobie
                radnego nie przystoi używanie na forum publicznym słów " półgłówek " czy "
                spuszczać się ", nawet jeśli są ujęte w nawias.

Składam to na karb Pana młodego wieku i braku doświadczenia w tej materii.

Powodzenia Panie Pawle ! Życzę Panu wszystkiego najlepszego :)
      • Gość: ... Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 13:41
        masz na myśli chyba "chłopaków" z organizacji, które mają siedzibe conajmniej
        200 kilometrów od Wałbrzycha bo ci stąd przyłożyli ręce do tej fantasmagorii
        • Gość: Rebel Yell Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 15:09
          > masz na myśli chyba "chłopaków" z organizacji, które mają siedzibe conajmniej
          > 200 kilometrów od Wałbrzycha bo ci stąd przyłożyli ręce do tej fantasmagorii

No tu sie zgodzic nie moge, przeciez na liscie plac tzn tworcow, nazwiska rodem
          z naszego miasteczka.
          • Gość: ... Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 15:13
            chodzi mi o to że mogliby to robić dalej tylko ci, którzy do tej pory nie
            wprowadzali Wałbrzycha w XXI wiek
    • Gość: staruszek portier Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:33
      Przesadzasz Rebel z rozliczaniem władz z 2004 r. Rzuć okiem na te plany,
      bo tworzyli je ci sami fachowcy, którzy są i dziś przy władzy.
      Warto poczytać, zwłaszcza o terminach realizacji i odpowiedzialnych.
      miasto.walbrzych.sisco.info/zalaczniki/147/strategia2001-2006.doc
      6. PROGRAM ROZWOJU MIASTA WAŁBRZYCHA DO ROKU 2006
      6.1.2 GŁÓWNE ZADANIA GMINY
      - Obwodnica z podziałem na część południową, wschodnią i północną. 1993 - 2015
      - Porządkowanie śródmieścia, likwidacja niewłaściwie zagospodarowanych wnętrz,
      kwartałów, uciążliwych zakładów, wprowadzenie nowej zabudowy np. wzdłuż ul.
      Sikorskiego, rekultywacja hałd w kierunku rekreacyjno-sportowym i leśnym (park
      rozrywki). - 2 lata
      - Wyznaczenie nowych tras rowerowych, biegów narciarskich, konnych, pieszych,
      rekreacyjnych. - 5 lat
      - Współfinansowanie budowy lotniska na terenie miasta Świebodzic (inwestycja
      międzygminna). - 2001 - 2004
      - Adaptacja budynku hotelowego na budynek mieszkalny komunalny przy ul. Dubois
      47.- 2000 - 2003
      - Renowacja Lisiej Sztolni i Szybu Sobótka w Wałbrzychu z udostępnieniem tras
      turystycznych. 1998 – 2002
      - Remont kompleksu sportowego Nowe Miasto - hala sportowa, stadion. 2003 – 2008
      - opracowanie sieci tras rowerowych na terenie miasta. Do 2003

Na bieżąco
      Informowanie o ważnych decyzjach Rady Miejskiej i Zarządu Miasta, także
      niepopularnych z punktu widzenia grup mieszkańców.

Ja np. chciałbym być poinformowany, kto będzie spłacał zaciągnięte ostatnio
      kredyty?

• Gość: Rebel Yell Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 12:25
        > Przesadzasz Rebel z rozliczaniem władz z 2004 r. Rzuć okiem na te plany,

Kochany staruszku ja nikogo nie rozliczam, przeciaz jestem tylko marnym pylem
        kosmosu. Wydaje mi sie jedynie interesujace, co udalo sie do tej pory z planow
        zrealizowac, jak wygladaja postepy w sprawach pozostalych, a co umarlo smiercia
        naturalna. Byl plan, jest realizacja, bedzie ewaluacja jak mawiaja portierzy.
        • Gość: staruszek portier Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:47
          Drogi Rebel, o to właśnie chodzi, że tych ludzi od lat nikt nie rozlicza.
          Czerwoni, czy czarni - ciągle to samo TWA.
          A co się udało zrealizować? Wszystko co zaplanowano! Jest dobrze, a nawet
          lepiej.
          Dziwne, że tego nie zauważasz. Ech, to przypadkowe społeczeństwo!
          :)
          • Gość: Rebel Yell Re: LPR IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.07, 12:59
            Bo to nie jest czerwone i czarne tylko normalnie zielone, ewentualnie zlote. I
            tak od lat. Czarne i czerwone sluzy tylko do zakraplania falszem oczu.

Ja na wyborach bylem i na kolejne pewnie tez pojde, choc pewnie dalej bez
            efektu. Wiec czego jeszcze od mojej skromnej osoby oczekujesz ?

Ukryci za tarczami gotowi atakować
            Czekają na komendę zaczną maszerować
            Przeciwko ich pałkom i miotaczom gazu
            Butelki z benzyną kamienie z bruku

Tu nie bedzie rewolucji, no chyba ze mamy wiecej takich mlodych staruszkow jak
            Ty.
            • Gość: staruszek portier Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:22
              Tu nie chodzi o rewolucję, Rebel ale o przyzwoitość.
              O nie traktowanie mieszkańców jak maszynki do głosowania.
              Spróbuj zadać Prezydentowi pytanie z tego wątku
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=168&w=58902415&v=2&s=0
              Przecież dotacje unijne miały być zbawieniem dla miasta, i co teraz?
              Wezmą kolejny kredyt?
              Nawet na tym forum widać, że jest w mieście grupa fajnych, myślących ludzi,
              tylko nijak zorganizować się nie potrafią ponad podziałami.
              I tu jest pies pogrzebany.
              :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka