Gość: Ciupazka IP: *.it-net.pl 29.09.03, 08:44 ....odekciało mi sie pisać na F. Z. i inksyk Forak...Cy moze mi fto wytłumacyć, cemu...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 10:04 To sie nazywo "przefutrowanie" ps to niy o futra ino od futru, czyli jedzynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager ps IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 10:06 no chyba ize bydom mode Ciupazki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...źle trowiym.... IP: *.it-net.pl 29.09.03, 10:10 ... a poza tym nie fcem sie sama udowić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 10:27 jo na zgaga biera natron ps soda oczyszczono + woda + cuker + kapka octu - wymiyszac, gibko wypic, a potym czekac na rezultat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...źle trowiym.... IP: *.it-net.pl 29.09.03, 11:17 Fajnie kota do góry ogónem obróciyłeś... koz mu sie jesce wysrać...moze pomoze..., a moze nie, ftoz wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 22:11 no i jak, pomoguo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...źle trowiym.... IP: 80.72.65.* 29.09.03, 23:29 Ciupazko! Zamiast cierpiec - wywal kawe na lawe! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 23:30 Mogesz mi szkryfnonc tysz y-majla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...źle trowiym.... IP: 80.72.65.* 30.09.03, 02:18 Jo Ci szkryfnou... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 12:41 I jo Ci juz tysz odszkryfnou. A Ciupazka chyba dalyj mo ta pierzinsko zgaga, hehe!! Ciupazko wez se tyn natron coch Ci sam recepta dou, zrob - jo to zawsze robia a potym ida ino pozykac, i zaro je po "ptokach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: *.it-net.pl 30.09.03, 20:09 ...jo mom zgaga na cie...i jesce na kogosi... i tak wartko nie strowie... a natron, to se sam i pijcie... ba jako! A teroz mom chandre: zezarłak pyze, wypiyłak wódke, zjadłak ciostko, wypiyłak kawe i co? Jako myślici, co? He? Nei mom chandre, ftoro mie tłuce, a moze cisne jakim brzyćkim słowem i wte mi pomoze, he? Ftoz wie... A moze nie....zgaga, chandra i co jesce? Nei za oknem dyscysko i zodnyk widoków...Do stu jancykrystów, skąd sie to syćko biere, he? Juz wiym! Z cytanio gazet, tyk forów , i tego , co sie koło nos dzieje. Cy wytrzymie, cy nie? I nika nie uciekniys, bo ka??? Nolepiyj zrobie, kie póde spać! Dość! Ni ma mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero ;))) 30.09.03, 21:11 www.kakofonia.pl/PL/PLchlonp/przestan_sie_mazac.wav Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 21:12 Hej Ciupazko - głowa do góry. Dziś źle, jutro dobrze. Ceper-pepper organizuje herbaciane spotkanie forumowe - właśnie ustala termin, może rozerwiesz się trochę w Herbaciarni. Do czego to doszło, żebym ja, ponury, zasadniczy Wędrowiec podnosiła na duchu zawsze energiczną Ciupazkę. A jeśli chcesz się na kims wyżyć - służę swoją osobą. Przyjmowanie ciosów to moja specjalność:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 22:21 Jezismaria! Cy to forum sadomazo? Nie wytrzimiem! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 22:25 Ja poświęcam się dla Ciupazki, a ty chichoczesz z tego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 22:37 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > Jezismaria! Cy to forum sadomazo? Nie wytrzimiem! ;o))) Ciupazka cojs´ noom ostatnio niydomaga, bo joom mynczy zgaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 22:53 Ciupazka ma zgage, a ja mam od 10 dni pranie mozgu po nagraniach! I co - mam siasc i plakac rozzalajac sie nad soba? Jutro nowy dzien i nowe stare perpetum mobile, a ja MUSZE byc w formie!!! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 22:59 Ty aby grosz komus do ucha, a jo grom ino Ciupazce po nerwach. Ciupazko trocha jak se popieronisz to tysz pomogo. Ale jak juz to pozondnie! A niy tak bele jak. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:05 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Ty aby grosz komus do ucha, a jo grom ino Ciupazce po nerwach. > Ciupazko trocha jak se popieronisz to tysz pomogo. > > Ale jak juz to pozondnie! A niy tak bele jak. Stym to mosz recht. Ino to cza pieroonic´ na prowda a niy na bozna! Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:23 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Ty aby grosz komus do ucha, a jo grom ino Ciupazce po nerwach. > Ciupazko trocha jak se popieronisz to tysz pomogo. > > Ale jak juz to pozondnie! A niy tak bele jak. Stym to mosz recht. Ino to cza pieroonic´ na prowda a niy na bozna! Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka. klapka do zouoondka --> zwieracz przełyku Dolny zwieracz przełyku jest okrężnym mięśniem położonym przy ujściu przełyku do żołądka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:26 Hanys_hans napisal: > Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka. "Gorna" czy "dolna"? Musze wiedziec! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:33 to zalezy eli u chopa abo u frelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:37 ;o)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:46 Gość portalu: Szwager napisał(a): > to zalezy eli u chopa abo u frelki Szwager, ciebie ino gupoty w gowie a my sam moomy coukim powazne sympozjum o klapkach i zouoondku. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:37 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > Hanys_hans napisal: > > Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka. > > "Gorna" czy "dolna"? Musze wiedziec! ;o))) Dolno klapka!!! Co tysz cie zgaga poli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:39 A jo mys`lolek co dolna klapka trza sciskac coby sie nie zesroc ze smiychu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:44 a jo nigdy niy wiedziou czamu sie "natron" tak na zywo!!!, hehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! 30.09.03, 23:48 Gość portalu: Szwager napisał(a): > to zalezy eli u chopa abo u frelki Szwager, ciebie ino gupoty w gowie a my sam moomy coukim powazne sympozjum o klapkach i zouoondku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:54 No dobra, niych bydzie. Jak wszyske powazne autorytety, od problymow ze klapkom i kole klapki, godajom nojlepsze panaceum na klapka dolno i jyj okolice je kwaska. Moje doswiadczynia jednak pokozujom ize niy koniecznie, bo jak sie czuowiek znerwuje i do tego i choby liter kwaski wypiou, to i tak mu "baba" niy bydzie wiyncyj przoc. hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! 01.10.03, 00:00 Gość portalu: Szwager napisał(a): > No dobra, niych bydzie. > Jak wszyske powazne autorytety, od problymow ze klapkom i kole klapki, godajom > nojlepsze panaceum na klapka dolno i jyj okolice je kwaska. > > Moje doswiadczynia jednak pokozujom ize niy koniecznie, bo jak sie czuowiek > znerwuje i do tego i choby liter kwaski wypiou, to i tak mu "baba" niy bydzie > wiyncyj przoc. > > hehe! Toom twojoom kwaskoom to ta klapka coukim schacharzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs A teroz bez s`pasu! IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:59 Cosik mi sie widzi, co naso Ciupazke mylancholia zmogla i musiemy pomyslec fto pojedzie jom lecyc... Chlopy, co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: A teroz bez s`pasu! IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:00 Jo by Jom i poleczou, ale niychca nachytac bez cufal - bezto dowom wom prym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:24 no i tera mie ta franca chycioua! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: .... mom zgage.... 01.10.03, 00:26 Gość portalu: Szwager napisał(a): > no i tera mie ta franca chycioua! Mlyka sie pryntko napij! Tysz poomogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:36 a co jo kot abo co?! to wszysko skisz .... no kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: .... mom zgage.... IP: 80.72.65.* 01.10.03, 00:36 Hanys_hans napisal: > Mlyka sie pryntko napij! Chyba ze od wscieklej krowy... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:44 No, skuli swiykry(tesciowyj), bo jak to godajom: "jak cie zgaga poli to cie tesciowo spomino"!!!, hehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: .... mom zgage.... IP: 80.72.65.* 01.10.03, 00:54 I to brzyc`ko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: *.it-net.pl 02.10.03, 11:30 Na koniec, co wom powiym, to wom powiym, hale wom powiym: syćka mie tu podpiyrocie, nie powiym... cy dziękować...? Tyz nie wiym... Hale, co prowda, to prowda: "Cłek nie płot, jak som nie ustoi, to go kołkiem nie podepres" Pomimo syćkiego mom wos w zocy! Telo.Pozdr. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: *.it-net.pl 02.10.03, 11:53 Kolcero! Pytom piyknie - po piyrse nie zwracoj sie do mnie "szefowa" , bo jo tako "szefowa" jak z koziej d... trąbka, a poza tym śmierdzi mi to socjalizmem, wyboc...i mie ślag nojjaśniyjsy trefio, kie nie wozne fto, do mnie tak godo, nie zdzierzem... i po co ci to? He? To po piyrse, a po drugie wytłumace ci, co znacy " w zocy" . To sie znacy, ze mom szacunek dlo wos, jesce mało? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 11:57 No tylko Seniora chcialem sie upewnic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 12:11 O Pani! Prosza wos piyknie wyklarujcie mi czamu to sie tak maszkytnie nazywo - mo to cos ze naszymi zokami spolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: *.it-net.pl 02.10.03, 12:30 Znów zacynocie? Precki z "Paniom"! A cemu"? Bo godajom: " ze nojgorsy z dziada pon". Precki z "Seniorom"! Cemu? Bo "fto starsy, tyn mo grzbiet twardsy", a poza tym jo wos nie dogoniat a cemu? Bo godajom, ze: " lepiyj starego dźwigać, jak młodego ścigać" Nie bede s wami ukwalować! Zaś mi fcecie dokucyć i mie zdołowac, he? ŚLUS! ŚLUS! ŚLUS! W zacności = w zocy = mieć szacunek dlo kogoś, cegosi... Telo.Pozdr. Hej! (ni ma mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest baca wos ciupazkom zwali! IP: *.lbo.de.add / 10.145.112.* 02.10.03, 13:03 Przestoncie jom nerwowac, bo uona posle bacy do wos to se dowiycie, - do tego mou zgaga i napewno jeszcze swoje dni, bo to zawsze w porze chodzi.:-)''' pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: baca wos ciupazkom zwali! 02.10.03, 13:06 To nic nie da, ktos sie musi nadstawic :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: baca wos ciupazkom zwali! IP: 212.182.27.* 02.10.03, 16:47 Ballest, teroz tobie sie trefiyło mieć w armatce konfetti! Hehe...Kulom w płot! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:32 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Znów zacynocie? Precki z "Paniom"! A cemu"? Bo godajom: " ze nojgorsy z > dziada pon". > Precki z "Seniorom"! Cemu? Bo "fto starsy, tyn mo grzbiet twardsy", a poza > tym jo wos nie dogoniat a cemu? Bo godajom, ze: " lepiyj starego dźwigać, > jak młodego ścigać" > > Nie bede s wami ukwalować! Zaś mi fcecie dokucyć i mie zdołowac, he? > ŚLUS! ŚLUS! ŚLUS! > W zacności = w zocy = mieć szacunek dlo kogoś, cegosi... > Telo.Pozdr. > Hej! (ni ma mnie) "Lepszy byc´piyrszym chuopym, niz ostatnim panem" abo: "Lepszo chuopsko guowa, jak pan´sko rz.." pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: 212.182.27.* 02.10.03, 16:35 Co to po wasemu " zoka"? Jo tu nic nie widze spólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 22:41 Dziynki za ta waszo zoka. Po naszymu zoka to je skarpeta, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:15 Szwager! To nie zoka! Godo sie: "mo ik w zocy" ( w zacności = w poszanowaniu = darzyć szacunkiem. A jo dalyj nie wiym, co to ta zoka?( u wos). Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:16 p.s. pardon, napisaleś, ze skarpeta. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:35 -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Znów zacynocie? Precki z "Paniom"! A cemu"? Bo godajom: " ze nojgorsy z > dziada pon". > Precki z "Seniorom"! Cemu? Bo "fto starsy, tyn mo grzbiet twardsy", a poza > tym jo wos nie dogoniat a cemu? Bo godajom, ze: " lepiyj starego dźwigać, > jak młodego ścigać" > > Nie bede s wami ukwalować! Zaś mi fcecie dokucyć i mie zdołowac, he? > ŚLUS! ŚLUS! ŚLUS! > W zacności = w zocy = mieć szacunek dlo kogoś, cegosi... > Telo.Pozdr. > Hej! (ni ma mnie) "Lepszy byc´piyrszym chuopym, niz ostatnim panem" abo: "Lepszo chuopsko guowa, jak pan´sko rz.." pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ....ni ma zgagi.... 02.10.03, 23:50 ...posła spać, dobryj nocki. Pozdrówka dlo syćkik dochtorów! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: I zaś mom zgage.... 02.09.04, 10:34 ...kie to cytom: "Budowa zakopianki i bezkolizyjnego ronda w Poroninie planowana jest na 2006 r. W tym lub następnym roku gmina będzie musiała problem z »Wańkówką« rozwiązać" - mówi wójt. A "Gazeta Krakowska" pise tak: "Wańkówka" - dawny zajazd Pawła Guta-Mostowego w Poroninie, gdzie w latach 1913-14 bywał przywódca rewolucji w Rosji, Włodzimierz Iljicz Lenin - przeszkadza w rozbudowie zakopianki i tzw. węzła poronińskiego. Jeden z wariantów rozwiązania sytuacji proponuje przesunięcie »Wańkówki« o kilka metrów w głąb parceli, na której się znajduje, by w ten sposób odsunąć zabytkowy dom od mającej tędy przebiegać estakady. Władze gminy Poronin nie chcą jednak pozwolić na jego przesunięcie - pisze "Gazeta Krakowska". "Wystąpiłem z wnioskiem o wykreślenie z listy zabytków »Wańkówki«. Chcemy bowiem pozostawić ją na tym samym miejscu, a estakadę odsunąć na brzeg parceli, na której obiekt stoi. Wtedy dom byłby oddalony od jezdni o kilkanaście metrów" - tłumaczy Bronisław Stoch, wójt gminy Poronin. "Według nas jest to najsensowniejsze rozwiązanie, bo godzi interes inwestycji strategicznej i dla naszej gminy, i dla całego regionu, z interesem ochrony zabytku. Chcemy, by on nam nadal służył i cieszył oko". Jednak konserwator zabytków, który przeprowadził już kilka wizji w Poroninie, nie zgadza się absolutnie na wykreślenie dawnego Muzeum Lenina z rejestru zabytków - informuje "Gazeta Krakowska". "Konserwator uważa, że prawnie nie zachodzą żadne okoliczności, które by go zmusiły do skreślenia obiektu z rejestru. Nie chce nam wierzyć, że nie jest to atak na budynek i zabytek, że nie chcemy go niszczyć" - twierdzi wójt gminy. Pojawił się też pomysł, by nie przesuwać »Wańkówki«, a przesunąć estakadę w kierunku Potoku Poroniec, zmieniając o parę metrów bieg rzeki - pisze "Gazeta Krakowska". "Na razie są to wszystko tylko rozważania" - zaznacza wójt Stoch. "W kwietniu wysłałem pismo do ministra kultury i myślę, że na dniach otrzymamy odpowiedź, która określi, co będzie z »Wańkówką«". I skoda rusać, nie Lynina, ba "Wańkówke" rodzonego brata mojego dziadka (Staska Guta) posiadłość Pawła Guta Mostowego, skoda... A zabytkowo nie dzięki Lyninowi , ino góralskiyj sztuce budowy chałup. A tu casy nowe, nowe wyzwanio, korek w Poroninie po pieronie w lecie, wąskie garło i ni ma jak przejechać bez to wąskie garło, a tu chałupa zabytkowo, piykno, a i teren rekreacyjny przy niyj Poroninowi tyz barz potrzebny. Ciekawe co ukwolom przy tyj zwadzie. Ciekawe... Kie to cytom , zaś mom zgage...Nie dziwota... Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: I zaś mom zgage.... 02.09.04, 10:42 A kielo "mądro dyskusja", hehe, skoda, ze to nie dotycy wasyj rodowej całupy, bo byscie tyz mieli zgagew, ba jako. info.onet.pl/forum.html?ptype=wejscie&DB=120&ITEM=973903&BasePage=%2F973903%2C11%2Citem.html Nicemu juz sie nie dziwie, nawet tyj dyskusji tu i teroz... Telo. Odpowiedz Link Zgłoś