Dodaj do ulubionych

.... mom zgage....

IP: *.it-net.pl 29.09.03, 08:44
....odekciało mi sie pisać na F. Z. i inksyk Forak...Cy moze mi fto
wytłumacyć, cemu...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 10:04
      To sie nazywo "przefutrowanie"

ps

to niy o futra ino od futru, czyli jedzynia.
      • Gość: Szwager ps IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 10:06
        no chyba ize bydom mode Ciupazki
        • Gość: Ciupazka Re: ...źle trowiym.... IP: *.it-net.pl 29.09.03, 10:10
          ... a poza tym nie fcem sie sama udowić!
          • Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 10:27
            jo na zgaga biera natron

ps

soda oczyszczono + woda + cuker + kapka octu - wymiyszac, gibko wypic, a potym
            czekac na rezultat
            • Gość: Ciupazka Re: ...źle trowiym.... IP: *.it-net.pl 29.09.03, 11:17
              Fajnie kota do góry ogónem obróciyłeś... koz mu sie jesce wysrać...moze
              pomoze..., a moze nie, ftoz wie?
              • Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 22:11
                no i jak, pomoguo?
                • Gość: Rumcajs Re: ...źle trowiym.... IP: 80.72.65.* 29.09.03, 23:29
                  Ciupazko! Zamiast cierpiec - wywal kawe na lawe! ;o)))
                  • Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 23:30
                    Mogesz mi szkryfnonc tysz y-majla.
                    • Gość: Rumcajs Re: ...źle trowiym.... IP: 80.72.65.* 30.09.03, 02:18
                      Jo Ci szkryfnou... ;o)))
                      • Gość: Szwager Re: ...źle trowiym.... IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 12:41
                        I jo Ci juz tysz odszkryfnou.

A Ciupazka chyba dalyj mo ta pierzinsko zgaga, hehe!!

Ciupazko wez se tyn natron coch Ci sam recepta dou, zrob - jo to zawsze robia
                        a potym ida ino pozykac, i zaro je po "ptokach".
                        • Gość: Ciupazka Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: *.it-net.pl 30.09.03, 20:09
                          ...jo mom zgaga na cie...i jesce na kogosi... i tak wartko nie strowie... a
                          natron, to se sam i pijcie... ba jako!

A teroz mom chandre: zezarłak pyze, wypiyłak wódke, zjadłak ciostko, wypiyłak
                          kawe i co? Jako myślici, co? He?
                          Nei mom chandre, ftoro mie tłuce, a moze cisne jakim brzyćkim słowem i
                          wte mi pomoze, he? Ftoz wie... A moze nie....zgaga, chandra i co jesce? Nei
                          za oknem dyscysko i zodnyk widoków...Do stu jancykrystów, skąd sie to syćko
                          biere, he?
                          Juz wiym! Z cytanio gazet, tyk forów , i tego , co sie koło nos dzieje. Cy
                          wytrzymie, cy nie? I nika nie uciekniys, bo ka??? Nolepiyj zrobie, kie póde
                          spać! Dość! Ni ma mnie.
                          • kolcero ;))) 30.09.03, 21:11
                            www.kakofonia.pl/PL/PLchlonp/przestan_sie_mazac.wav
                          • wedrowiec2 Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 21:12
                            Hej Ciupazko - głowa do góry. Dziś źle, jutro dobrze. Ceper-pepper organizuje
                            herbaciane spotkanie forumowe - właśnie ustala termin, może rozerwiesz się
                            trochę w Herbaciarni. Do czego to doszło, żebym ja, ponury, zasadniczy
                            Wędrowiec podnosiła na duchu zawsze energiczną Ciupazkę. A jeśli chcesz się na
                            kims wyżyć - służę swoją osobą. Przyjmowanie ciosów to moja specjalność:))
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 22:21
                              Jezismaria! Cy to forum sadomazo? Nie wytrzimiem! ;o)))
                              • wedrowiec2 Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 22:25
                                Ja poświęcam się dla Ciupazki, a ty chichoczesz z tego:)))
                              • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 22:37
                                Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Jezismaria! Cy to forum sadomazo? Nie wytrzimiem! ;o)))

Ciupazka cojs´ noom ostatnio niydomaga,
                                bo joom mynczy zgaga
                                • Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 22:53
                                  Ciupazka ma zgage, a ja mam od 10 dni pranie mozgu po nagraniach! I co - mam
                                  siasc i plakac rozzalajac sie nad soba? Jutro nowy dzien i nowe stare perpetum
                                  mobile, a ja MUSZE byc w formie!!! ;o)))
                                  • Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 22:59
                                    Ty aby grosz komus do ucha, a jo grom ino Ciupazce po nerwach.
                                    Ciupazko trocha jak se popieronisz to tysz pomogo.

Ale jak juz to pozondnie! A niy tak bele jak.
                                    • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:05
                                      Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Ty aby grosz komus do ucha, a jo grom ino Ciupazce po nerwach.
                                      > Ciupazko trocha jak se popieronisz to tysz pomogo.
                                      >
                                      > Ale jak juz to pozondnie! A niy tak bele jak.

Stym to mosz recht. Ino to cza pieroonic´ na prowda a niy na bozna!
                                      Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka.
                                      • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:23

> Ty aby grosz komus do ucha, a jo grom ino Ciupazce po nerwach.
                                        > Ciupazko trocha jak se popieronisz to tysz pomogo.
                                        >
                                        > Ale jak juz to pozondnie! A niy tak bele jak.

Stym to mosz recht. Ino to cza pieroonic´ na prowda a niy na bozna!
                                        Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka.

klapka do zouoondka --> zwieracz przełyku

Dolny zwieracz przełyku jest okrężnym mięśniem
                                        położonym przy ujściu przełyku do żołądka
                                      • Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:26
                                        Hanys_hans napisal:
                                        > Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka.

"Gorna" czy "dolna"? Musze wiedziec! ;o)))
                                        • Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:33
                                          to zalezy eli u chopa abo u frelki
                                          • Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:37
                                            ;o))))))))))))))))))))))))
                                          • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:46

> to zalezy eli u chopa abo u frelki

Szwager, ciebie ino gupoty w gowie a my sam moomy coukim powazne sympozjum o
                                            klapkach i zouoondku.
                                        • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? 30.09.03, 23:37
                                          Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Hanys_hans napisal:
                                          > > Wtedy sie trynuje tyn miynsiyn´ co zawiyro ta klapka do zouoondka.
                                          >
                                          > "Gorna" czy "dolna"? Musze wiedziec! ;o)))

Dolno klapka!!!
                                          Co tysz cie zgaga poli?
                                          • Gość: Rumcajs Re: ...zgaga....chandra... i co jesce? IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:39
                                            A jo mys`lolek co dolna klapka trza sciskac coby sie nie zesroc ze smiychu!
                                            • Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:44
                                              a jo nigdy niy wiedziou czamu sie "natron" tak na zywo!!!, hehe!!!
                                              • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! 30.09.03, 23:48

> to zalezy eli u chopa abo u frelki

Szwager, ciebie ino gupoty w gowie a my sam moomy coukim powazne sympozjum o
                                                klapkach i zouoondku.
                                                • Gość: Szwager Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:54
                                                  No dobra, niych bydzie.
                                                  Jak wszyske powazne autorytety, od problymow ze klapkom i kole klapki, godajom
                                                  nojlepsze panaceum na klapka dolno i jyj okolice je kwaska.

Moje doswiadczynia jednak pokozujom ize niy koniecznie, bo jak sie czuowiek
                                                  znerwuje i do tego i choby liter kwaski wypiou, to i tak mu "baba" niy bydzie
                                                  wiyncyj przoc.

hehe!
                                                  • hanys_hans Re: ...zgaga....chandra... a szpas musi byc! 01.10.03, 00:00

> No dobra, niych bydzie.
                                                    > Jak wszyske powazne autorytety, od problymow ze klapkom i kole klapki,
                                                    godajom
                                                    > nojlepsze panaceum na klapka dolno i jyj okolice je kwaska.
                                                    >
                                                    > Moje doswiadczynia jednak pokozujom ize niy koniecznie, bo jak sie czuowiek
                                                    > znerwuje i do tego i choby liter kwaski wypiou, to i tak mu "baba" niy bydzie
                                                    > wiyncyj przoc.
                                                    >
                                                    > hehe!

Toom twojoom kwaskoom to ta klapka coukim schacharzysz.
                                                • Gość: Rumcajs A teroz bez s`pasu! IP: 80.72.65.* 30.09.03, 23:59
                                                  Cosik mi sie widzi, co naso Ciupazke mylancholia zmogla i musiemy pomyslec fto
                                                  pojedzie jom lecyc... Chlopy, co wy na to?
                                                  • Gość: Szwager Re: A teroz bez s`pasu! IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:00
                                                    Jo by Jom i poleczou, ale niychca nachytac bez cufal - bezto dowom wom prym!
    • Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:24
      no i tera mie ta franca chycioua!
      • hanys_hans Re: .... mom zgage.... 01.10.03, 00:26

> no i tera mie ta franca chycioua!

Mlyka sie pryntko napij!

Tysz poomogo!
        • Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:36
          a co jo kot abo co?!

to wszysko skisz ....

no kogo?
        • Gość: Rumcajs Re: .... mom zgage.... IP: 80.72.65.* 01.10.03, 00:36
          Hanys_hans napisal:
          > Mlyka sie pryntko napij!

Chyba ze od wscieklej krowy... ;o)))
          • Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:44
            No, skuli swiykry(tesciowyj), bo jak to godajom:

"jak cie zgaga poli to cie tesciowo spomino"!!!, hehe!!!
            • Gość: Rumcajs Re: .... mom zgage.... IP: 80.72.65.* 01.10.03, 00:54
              I to brzyc`ko!
              • Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: *.it-net.pl 02.10.03, 11:30
                Na koniec, co wom powiym, to wom powiym, hale wom powiym: syćka mie tu
                podpiyrocie, nie powiym... cy dziękować...? Tyz nie wiym... Hale, co prowda,
                to prowda:

"Cłek nie płot, jak som nie ustoi, to go kołkiem nie podepres"

Pomimo syćkiego mom wos w zocy!
                Telo.Pozdr.
                Hej!
                • kolcero Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 11:35
                  Szefowa, ze niby gdzie ??? ;))
                  • Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: *.it-net.pl 02.10.03, 11:53
                    Kolcero!
                    Pytom piyknie - po piyrse nie zwracoj sie do mnie "szefowa" , bo jo
                    tako "szefowa" jak z koziej d... trąbka, a poza tym śmierdzi mi to
                    socjalizmem, wyboc...i mie ślag nojjaśniyjsy trefio, kie nie wozne fto, do
                    mnie tak godo, nie zdzierzem... i po co ci to? He?
                    To po piyrse, a po drugie wytłumace ci, co znacy " w zocy" . To sie znacy,
                    ze mom szacunek dlo wos, jesce mało? Telo.Pozdr.
                    • kolcero Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 11:57
                      No tylko Seniora chcialem sie upewnic :)))
                      • Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 12:11
                        O Pani! Prosza wos piyknie wyklarujcie mi czamu to sie tak maszkytnie nazywo -
                        mo to cos ze naszymi zokami spolnego?
                        • Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: *.it-net.pl 02.10.03, 12:30
                          Znów zacynocie? Precki z "Paniom"! A cemu"? Bo godajom: " ze nojgorsy z
                          dziada pon".
                          Precki z "Seniorom"! Cemu? Bo "fto starsy, tyn mo grzbiet twardsy", a poza
                          tym jo wos nie dogoniat a cemu? Bo godajom, ze: " lepiyj starego dźwigać,
                          jak młodego ścigać"

Nie bede s wami ukwalować! Zaś mi fcecie dokucyć i mie zdołowac, he?
                          ŚLUS! ŚLUS! ŚLUS!
                          W zacności = w zocy = mieć szacunek dlo kogoś, cegosi...
                          Telo.Pozdr.
                          Hej! (ni ma mnie)
                          • Gość: ballest baca wos ciupazkom zwali! IP: *.lbo.de.add / 10.145.112.* 02.10.03, 13:03
                            Przestoncie jom nerwowac, bo uona posle bacy do wos to se dowiycie, - do tego
                            mou zgaga i napewno jeszcze swoje dni, bo to zawsze w porze chodzi.:-)'''

pyrsk
                            ballest

• kolcero Re: baca wos ciupazkom zwali! 02.10.03, 13:06
                              To nic nie da, ktos sie musi nadstawic :))))
                            • Gość: Ciupazka Re: baca wos ciupazkom zwali! IP: 212.182.27.* 02.10.03, 16:47
                              Ballest, teroz tobie sie trefiyło mieć w armatce konfetti! Hehe...Kulom w płot!
                          • hanys_hans Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:32
                            Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Znów zacynocie? Precki z "Paniom"! A cemu"? Bo godajom: " ze nojgorsy z
                            > dziada pon".
                            > Precki z "Seniorom"! Cemu? Bo "fto starsy, tyn mo grzbiet twardsy", a poza
                            > tym jo wos nie dogoniat a cemu? Bo godajom, ze: " lepiyj starego dźwigać,
                            > jak młodego ścigać"
                            >
                            > Nie bede s wami ukwalować! Zaś mi fcecie dokucyć i mie zdołowac, he?
                            > ŚLUS! ŚLUS! ŚLUS!
                            > W zacności = w zocy = mieć szacunek dlo kogoś, cegosi...
                            > Telo.Pozdr.
                            > Hej! (ni ma mnie)

"Lepszy byc´piyrszym chuopym, niz ostatnim panem"
                            abo: "Lepszo chuopsko guowa, jak pan´sko rz.."

pyrsk_hanys_hans
                        • Gość: Ciupazka Re: .... mom zgage.... IP: 212.182.27.* 02.10.03, 16:35
                          Co to po wasemu " zoka"? Jo tu nic nie widze spólnego...
                          • Gość: Szwager Re: .... mom zgage.... IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 22:41
                            Dziynki za ta waszo zoka.

Po naszymu zoka to je skarpeta, hehe!
                            • ciupazka Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:15
                              Szwager! To nie zoka! Godo sie: "mo ik w zocy" ( w zacności = w poszanowaniu =
                              darzyć szacunkiem. A jo dalyj nie wiym, co to ta zoka?( u wos). Hej!
                              • ciupazka Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:16
                                p.s. pardon, napisaleś, ze skarpeta.
                                • hanys_hans Re: .... mom zgage.... 02.10.03, 23:35

--------------------------------------------------------------------------------
                                  Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Znów zacynocie? Precki z "Paniom"! A cemu"? Bo godajom: " ze nojgorsy z
                                  > dziada pon".
                                  > Precki z "Seniorom"! Cemu? Bo "fto starsy, tyn mo grzbiet twardsy", a poza
                                  > tym jo wos nie dogoniat a cemu? Bo godajom, ze: " lepiyj starego dźwigać,
                                  > jak młodego ścigać"
                                  >
                                  > Nie bede s wami ukwalować! Zaś mi fcecie dokucyć i mie zdołowac, he?
                                  > ŚLUS! ŚLUS! ŚLUS!
                                  > W zacności = w zocy = mieć szacunek dlo kogoś, cegosi...
                                  > Telo.Pozdr.
                                  > Hej! (ni ma mnie)

"Lepszy byc´piyrszym chuopym, niz ostatnim panem"
                                  abo: "Lepszo chuopsko guowa, jak pan´sko rz.."

pyrsk_hanys_hans

• ciupazka Re: ....ni ma zgagi.... 02.10.03, 23:50
                                    ...posła spać, dobryj nocki. Pozdrówka dlo syćkik dochtorów!
                                    • ciupazka Re: I zaś mom zgage.... 02.09.04, 10:34
                                      ...kie to cytom:

"Budowa zakopianki i bezkolizyjnego ronda w Poroninie planowana jest na 2006 r.
                                      W tym lub następnym roku gmina będzie musiała problem z »Wańkówką« rozwiązać" -
                                      mówi wójt. A "Gazeta Krakowska" pise tak:

"Wańkówka" - dawny zajazd Pawła Guta-Mostowego w Poroninie, gdzie w latach
                                      1913-14 bywał przywódca rewolucji w Rosji, Włodzimierz Iljicz Lenin -
                                      przeszkadza w rozbudowie zakopianki i tzw. węzła poronińskiego.

Jeden z wariantów rozwiązania sytuacji proponuje przesunięcie »Wańkówki« o
                                      kilka metrów w głąb parceli, na której się znajduje, by w ten sposób odsunąć
                                      zabytkowy dom od mającej tędy przebiegać estakady. Władze gminy Poronin nie
                                      chcą jednak pozwolić na jego przesunięcie - pisze "Gazeta Krakowska".

"Wystąpiłem z wnioskiem o wykreślenie z listy zabytków »Wańkówki«. Chcemy
                                      bowiem pozostawić ją na tym samym miejscu, a estakadę odsunąć na brzeg parceli,
                                      na której obiekt stoi. Wtedy dom byłby oddalony od jezdni o kilkanaście
                                      metrów" - tłumaczy Bronisław Stoch, wójt gminy Poronin. "Według nas jest to
                                      najsensowniejsze rozwiązanie, bo godzi interes inwestycji strategicznej i dla
                                      naszej gminy, i dla całego regionu, z interesem ochrony zabytku. Chcemy, by on
                                      nam nadal służył i cieszył oko".

Jednak konserwator zabytków, który przeprowadził już kilka wizji w Poroninie,
                                      nie zgadza się absolutnie na wykreślenie dawnego Muzeum Lenina z rejestru
                                      zabytków - informuje "Gazeta Krakowska". "Konserwator uważa, że prawnie nie
                                      zachodzą żadne okoliczności, które by go zmusiły do skreślenia obiektu z
                                      rejestru. Nie chce nam wierzyć, że nie jest to atak na budynek i zabytek, że
                                      nie chcemy go niszczyć" - twierdzi wójt gminy.

Pojawił się też pomysł, by nie przesuwać »Wańkówki«, a przesunąć estakadę w
                                      kierunku Potoku Poroniec, zmieniając o parę metrów bieg rzeki - pisze "Gazeta
                                      Krakowska". "Na razie są to wszystko tylko rozważania" - zaznacza wójt
                                      Stoch. "W kwietniu wysłałem pismo do ministra kultury i myślę, że na dniach
                                      otrzymamy odpowiedź, która określi, co będzie z »Wańkówką«".
                                      I skoda rusać, nie Lynina, ba "Wańkówke" rodzonego brata mojego dziadka
                                      (Staska Guta) posiadłość Pawła Guta Mostowego, skoda... A zabytkowo nie
                                      dzięki Lyninowi , ino góralskiyj sztuce budowy chałup.

A tu casy nowe, nowe wyzwanio, korek w Poroninie po pieronie w lecie,
                                      wąskie garło i ni ma jak przejechać bez to wąskie garło, a tu chałupa
                                      zabytkowo, piykno, a i teren rekreacyjny przy niyj Poroninowi tyz barz
                                      potrzebny. Ciekawe co ukwolom przy tyj zwadzie. Ciekawe... Kie to cytom ,
                                      zaś mom zgage...Nie dziwota...
                                      Hej!
                                      Telo.Pozdr.

• ciupazka Re: I zaś mom zgage.... 02.09.04, 10:42
                                        A kielo "mądro dyskusja", hehe, skoda, ze to nie dotycy wasyj rodowej
                                        całupy, bo byscie tyz mieli zgagew, ba jako.

info.onet.pl/forum.html?ptype=wejscie&DB=120&ITEM=973903&BasePage=%2F973903%2C11%2Citem.html

Nicemu juz sie nie dziwie, nawet tyj dyskusji tu i teroz...
                                        Telo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka