binom 17.10.13, 20:03 Wrzućcie na luz, pomyślcie o tych, którzy czytają Was po raz pierwszy i nie mają odwagi jeszcze pisać, a potrzebują wsparcia i pomocy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: Panowie! 17.10.13, 20:06 Luz ? Juz dawno nie byłem tak wyluzowany :-) Takie gadanie to jest własnie luz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 17.10.13, 20:11 binom napisała: > Wrzućcie na luz, pomyślcie o tych, którzy czytają Was po raz pierwszy i nie maj > ą odwagi jeszcze pisać, a potrzebują wsparcia i pomocy.... _________________________________________________________. Slepa jestes...!? Tu wlasnie jest jeden taki, ktory nas czyta i ktory potrzebuje pomocy...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
binom Re: Panowie! 17.10.13, 20:13 Ale się nakręciłeś i nie krzyczeć na mnie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 17.10.13, 20:16 binom napisała: > Ale się nakręciłeś i nie krzyczeć na mnie proszę _______________________. Z nami i on sie odchami...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Panowie! 17.10.13, 20:13 aaaaaaaaa ślepa,ślepa :-)))) Widzisz - doktore nas wszystkich potrafi zdiagnozować. Przyłóż zadek do monitora ,sprawdzi czy masz hemoroidy . Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panowie! 18.10.13, 11:28 Jakie to niskie zachowanie , aby do ciebie powróciło ! Ty jezdzisz na spotkania duchowe a próbujesz ponizac ludzi!? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 18.10.13, 11:35 iskram napisała: > Jakie to niskie zachowanie , aby do ciebie powróciło ! Ty jezdzisz na spotkania > duchowe a próbujesz ponizac ludzi!? _______________________________________________. Nie wiem do kogo to pytanie, ale nawiaze do niego i opowiem o sobie i o tym, jak ja to widze: Nie staram sie nikogo zmieniac, ani ponizac, ani wywyzszac...! Nie mam takiej mocy, aby to robic... - Nie jestem Jezusem...!! Ludzie, ktorzy sie wywyzszaja lub ponizaja maja problem wlasny czyli; z samym soba i powinni cos z tym robic...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Panie i panowie...! 18.10.13, 12:25 aaugustw napisał: > ... Nie staram sie nikogo zmieniac, ani ponizac, ani wywyzszac...! > Nie mam takiej mocy... ______________________________________________________. Nie dodalem najwazniejszego, ze: staram sie odkrywac PRAWDE...! A tam, gdzie jej nie widze, wywlekam to do naga na zewnatrz FU..! A... ;-) Ps. Prawda jest rodzaju zenskiego i powinna byc ona odkrywana...! Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 18.10.13, 19:57 Więc prawde każdy ma swoja jak dupę, i jej nie pokazuje byle komu! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 19.10.13, 11:40 iskram napisała: > Więc prawde każdy ma swoja jak dupę, i jej nie pokazuje byle komu! _________________________________________________________. To ja rozumiem, ale co zrobic z taka, ktora sama sie pcha na te scene, aby zatanczyc na rurze, to w obowiazku jej jest aby pokazac te dupę...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 21.10.13, 10:43 popracuj nad tupetem ,nie mój poziom , to straszne jakie Ty masz parcie na te złudzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 11:18 jesteś nieuważny i mało roztropny!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 11:25 iskram napisała: > jesteś nieuważny i mało roztropny!!!!!!! _________________________________. Znowu oceniasz i krytykujesz, ladnie to..? (ze prawdy nie mowisz juz nie wspomne) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 13:11 Ja Ci już napisałam co to jest" Prawda" i taki tytuł nosiła kiedys gazeta a gdzie to pomysl!?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 14:19 Nie wiem czy wiesz, Auguście, ale spośród kobiet nie było ani jednego wynalazcy - nawet mopa wymyślił facet. Maria Curie-Skłodowska też niczego nie wynalazła tylko odkryła pierwiastek promieniotwórczy. Przyznasz, że wnioski same się nasuwają. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 15:35 pierzchnia napisał: > Nie wiem czy wiesz, Auguście, ale spośród kobiet nie było ani jednego wynalazcy > - nawet mopa wymyślił facet... > Przyznasz, że wnioski same się nasuwają. ______________________________________________. Tak, to Prawda... - Ale co z tego; one nie doceniaja tych wynalazkow i tego co my robimy dla nich...! :-( Slyszalem, ze kobiety maja jedna komorke wiecej od konia, inaczej podczas pracy z mopem wypilyby wode z wiadra...(!?) Czy to Prawda, niech one same sie wypowiedza...! Jedno jest pewne; natura dala im mniejsze stopy, aby mogly blizej stac kuchennego pieca...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 18:48 Ale prymitywy ,wynalazcy , wyzeracze pomysłów od kobiet , strasznie czujecie sie zagrożeni, oj szykujecie sobie los takimi pogladam!!i:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 20:30 Co ostatnio wynalazłaś, Iskram ? Pewnie jakiegoś nowego faceta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 21:31 Ze co ,ze jak ,ze z kim ? to moja sprawa!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 21:57 iskram napisała: > Ze co ,ze jak ,ze z kim ? to moja sprawa!:-))) ___________________________________________. To nasza sprawa... - My tu jestesmy jedna rodzina...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 23:30 Tak rodzina z młyna ,a Ty stary młynarz!?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Ciezki, ciezki kamien młynski...! 23.10.13, 14:06 iskram napisała: > Tak rodzina z młyna ,a Ty stary młynarz!?:-))) ____________________________________. A tam gdzie mlynarz, tam i mlynareczka...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 23.10.13, 16:07 Nie - z takiej maki chleba nie ma!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 23.10.13, 16:40 iskram napisała: > Nie - z takiej maki chleba nie ma!:-) ______________________________. Eee tam chleb, jak w domu ani kropli! Nie slyszala, ze z maki mozna nie tylko miec zatwardzenie, ale mozna i pedzic! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 00:52 Tak z workiem na Twoich plecach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 09:20 iskram napisała: > Tak z workiem na Twoich plecach!!!! _______________________________. Prowokujesz, z samego rana...!? ;-) A... Ps. Jak klepniesz moje plecy to nie maka z nich sie kurzy. Taki jestem juz suchy...! Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 10:31 A dlaczego miałabym Cie klepać !? nie używam takich gestów, zadbaj o Siebie życzę powodzenia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 14:50 iskram napisała: > A dlaczego miałabym Cie klepać !? nie używam takich gestów, zadbaj o Siebie ż > yczę powodzenia :-))) __________________________________________________________. Dlatego dbam o siebie i czasami klepne nawet sam siebie w nagrode...! A ty nie musisz mi tego robic, (choc fajnie by bylo), to byla tylko taka alegoria...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 18:55 Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 20:32 aaugustw napisał: > Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!? Chyba widziałem - byłem dzisiaj rano na grzybobraniu i podbiegła do mnie jakaś roztrzęsiona białogłowa: "" Panowie ! Nie widzieliście mojego autobusu ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 20:41 aaugustw napisał: > Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - pierzchnia odpisał: > Chyba widziałem - byłem dzisiaj rano na grzybobraniu i podbiegła do mnie jakaś > roztrzęsiona białogłowa: > "" Panowie ! Nie widzieliście mojego autobusu ? ______________________________________________________________. Tak, to musiala byc ona... - Jej autobus (o czym ona nie wie) juz odjechal...! :-( A... Ps. Mam nadzieje, ze zamiast grzybow nie znalazles grzybicy...!? :-o Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Z przymruzeniem oka...! 24.10.13, 21:00 aaugustw napisał: > Tak, to musiala byc ona... ____________________________________________. Iskram siedze przed TV i mam wyrzuty sumienia...! :-( Zapomnialem dodac do tego co wczesniej napisalem tytul: "Z przymruzeniem oka"..." Przepraszam i dobranoc: A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Z przymruzeniem oka...! 25.10.13, 10:33 Wiesz gdzie Ja mam Twoje przepraszam !? , Ty masz niskie poczucie własnej wartosci ,buduj je sobie Sam ,a jak nie umiesz szanować człowieka to odpowiedz sobie sam kim jesteś t czego oczekujesz od drugiego i jeszcze te pasozytnicze grzyby pierzchnie- spadać!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :-\ 25.10.13, 10:45 iskram napisała (do A...): > Wiesz gdzie Ja mam Twoje przepraszam !? , Ty masz niskie poczucie własnej warto > sci ,buduj je sobie Sam ,a jak nie umiesz szanować człowieka to odpowiedz sobie > sam kim jesteś t czego oczekujesz od drugiego i jeszcze te pasozytnicze grzyby > pierzchnie- spadać!!!!!!!!!!!!!!! __________________________________________________. Pytasz wiec odpowiadam: Nie, nie wiem gdzie ty masz moje przepraszam, moge sie tylko domyslac...! :-l Na swoja obrone iskram, mam to, o czym sama piszesz; 1.- mam jeszcze niskie poczucie własnej wartosci...! 2.- ze jestem trzezwym alkoholikiem...! 3.- od rugiego oczekuje tylko tego, aby on(a) byl...! (a Pierzchnia niech sie sam tlumaczy z tych Bogu ducha winnych grzybow...!) ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 11:12 Idz na mit. internet to złudzenie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 13:31 iskram napisała (do A...): > Idz na mit. internet to złudzenie!!!!!!!!!! _____________________________________________. Tu przyznaje ci racje... - Wieczorem die na Mityng AA...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 11:53 aaugustw napisał: > (a Pierzchnia niech sie sam tlumaczy z tych Bogu ducha winnych grzybow...!) ;-) > A... Nie przejmuj się Auguście - jest wściekła bo nockę musiała spędzić, w lesie, a rankiem udała się na stację gdzie czekał już konduktor srogi i kredytowego nie chciał wydać. Miała co prawda przy sobie busolę, ale korzystała wyłącznie z lustereczka. Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 12:19 bezsilnosc wobec głupoty!!!:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 13:32 iskram napisała: > bezsilnosc wobec głupoty!!!:-)))) _________________________. Takze i ja bym sie tak tlumaczyl :-( A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 15:18 przetłumaczam wasze rozmowy !?:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 17:05 iskram zapytala (Pierzchneie i A...): > przetłumaczam wasze rozmowy !?:-)))) _________________________________. Pytasz bardzo wesolo, wiec odpowiadam: Ty sie tlumaczysz ze swojej rozmowy...!!! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 17:36 Widzisz ze to zrozumienie to złuda !? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 08:50 iskram napisała: > Widzisz ze to zrozumienie to złuda !? _________________________. Po co wiec "zrozumiewac"...!? :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 12:51 Pokora wiesz co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 20:15 iskram napisała: > Pokora wiesz co to jest? _____________________. Pytasz, wiec odpowiadam: Pokora to musi byc cos dobrego przeciwko grzybicy nog skoro Jezus ktoregos dnia zaczal myc nogi swoim uczniom...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 20:30 idz dalej!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 21:40 iskram napisała: > idz dalej!! _________. Gdzie to...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 25.10.13, 10:25 aaugustw napisał: Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - pierzchnia napisał: Chyba widziałem - byłem dzisiaj rano na grzybobraniu... ___________________________________. Chyba zagubila sie na amen w tym lesie...!? :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 15:45 iskram napisała: > Ja Ci już napisałam co to jest" Prawda" i taki tytuł nosiła kiedys gazeta a gdz > ie to pomysl!?:-) _________________________________________________. Ja podumal i wydumal... - "Prawda", ktora glosila nieprawde byla do czasow naszego alko-brata Jelcina i to jest jej jedyna prawda...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 21:32 Argumenty, kontrey , a nie plotki ,czy domysły!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 22:00 iskram napisała (do Pierzchni): > Argumenty, kontrey , a nie plotki ,czy domysły!:-) ____________________________________. A skad i z czego je u was kobiet wytrzepac...!? :-( A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 23:31 Pomóz sobie ,nie krepuj sie trzep!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 14:06 iskram napisała: > Pomóz sobie ,nie krepuj sie trzep!!!!!!!! ____________________________. Znasz sie na sztuce, widze...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 16:01 Wnioskuje z twoich wypowiedzi , a ta sztuka ,to żadna sztuka ,stwierdzone i przypisane męzczyznom od urodzenia i mnie nie interesuje!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 16:28 iskram napisała: > Wnioskuje z twoich wypowiedzi , a ta sztuka ,to żadna sztuka ,stwierdzone i prz > ypisane męzczyznom od urodzenia i mnie nie interesuje!:-) __________________________________________________. To ze ciebie nie interesuje, ale moglabys pomoc w tej sztuce.. A.... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 18:00 Daleko byś uciekał jak bym Ci pomogła!?,tak też pomóz sobie Sam!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 19:55 iskram napisała (do A...): > Daleko byś uciekał jak bym Ci pomogła!?,tak też pomóz sobie Sam!:-)) ________________________________________________________________. Nie pozostaje nic innego, jak uciekac od takiej nie doswiadczonej pomagierki...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 19.10.13, 11:33 iskram napisała: > Generalizacja ______________. Dot. tylko tych...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Panowie! 20.10.13, 07:40 binom napisała: > Wrzućcie na luz, pomyślcie o tych, którzy czytają Was po raz pierwszy i nie mają odwagi jeszcze pisać, a potrzebują wsparcia i pomocy.... < Niestety, to forum jest już przejęte przez aaugusta z aalibanu. Aaugust z kilkoma pomniejszymi pomagierami aby poza zbiorem truizmów wyjętych z kontekstu, formułek zasłyszanych tu i ówdzie, jazgotem na odmienny sposób myślenia, chamstwem maskującym bezsilność niewiele pozostało do poczytania. Tym sposobem, większość wypowiedzi zaśmieca to forum nie niosąc niczego pożytecznego użytkownikom.Pomimo skali problemu alkoholowego, w "dyskusji" bierze udział kilkanaście osób, co jest ewidentnym dowodem na zwyrodnienie funkcji jaką powinno posiadać. Zaglądam tu co raz rzadziej, ponieważ szkoda mi czasu na wyławianie z potoku jałowego pustosłowie ciekawych i mądrych wypowiedzi. Jeśli ktoś tu zajrzy i zastanie taki pozbawiony empatii ale wypełniony żółcią bełkot nie widzi sensu, i słusznie, włączania się w bicie piany. Ergo, przy dziesiątkach tysięcy tu zaglądających zostaje mniej jak promil poszukujących pomocy. I nic dziwnego... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 20.10.13, 15:35 alkodarek napisał niby (do Binom): > Niestety, to forum jest już przejęte przez aaugusta z aalibanu. Aaugust z kilko > ma pomniejszymi pomagierami... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Niestety alkodarku, ale to tylko twoj, (drobnopijoczka) punkt widzenia... Z szerokim polem widzenia twoje wypowiedzi nie maja nic wspolnego...! _________________________________. alkodarek napisał dalej, niby (do Binom): > Zaglądam tu co raz rzadziej, ponieważ szkoda mi czasu... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Jakos nie zauwazylem jeszcze twojej nieobecnosci...! :-o _________________________________. alkodarek napisał dalej, niby (do Binom): > Jeśli ktoś tu zajrzy i zastanie taki pozbawiony empatii ale wypełniony żółcią b > ełkot nie widzi sensu, i słusznie... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Powinienes sie podpisywac: My: alkodarek-baclofenowiec...! (podpierajacy sie innymi...!). A... Odpowiedz Link Zgłoś
marakuya Re: Panowie! 20.10.13, 15:39 Alkodarku, dzięki Tobie dowiedziałam się o Baclofenie. Nie pomniejszaj więc swojej roli i nie rób z użytkowników forum idiotów. August jest bardzo pomocny, bo odpowiada na prawie każdy post. Tobie by się nie chciało! Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Panowie! 20.10.13, 18:38 marakuya napisała: > Tobie by się nie chciało!< Nie jestem aaugustm, żeby pisać banały i aaugustowe "mądrości" będące pustosłowiem. Jeśli kogoś interesuje jak po latach nieskutecznych terapii zamknięty, wszywek, mitingów i tym podobnych prób nie wytrzymałem miesiąca bez alkoholowego zeszmacenia a teraz cieszę się pełnią szczęśliwego życia w miłości - to proszę bardzo- napiszę. Bez napychania kabzy terapeutom, bez stygmatyzowania się określeniem alkoholik, bez ograniczeń wynikających z zasad terapii behawioralnej i AA , pozbyłem się raz na zawszę obsesji alkoholowej. Moim doświadczeniem chętnie się podzielę ale natchnionych dupereli ode mnie nie poczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 20.10.13, 18:50 > marakuya napisała: > > Tobie by się nie chciało!< - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > Nie jestem aaugustm, żeby pisać banały i aaugustowe "mądrości"... _____________________________________. Czego znowu tu krecisz...!? Marakuya wyraznie napisala do ciebie, (cyt.): "...nie rób z użytkowników forum idiotów." A... Odpowiedz Link Zgłoś
marakuya Re: Panowie! 20.10.13, 20:30 Mnie interesuje do jakiej skutecznej dawki baclofenu i w jakim tempie doszedłeś? Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Szanowna pani...! 20.10.13, 21:20 marakuya napisała: > Mnie interesuje do jakiej skutecznej dawki baclofenu i w jakim tempie doszedłeś? > Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-) _________________________________________________________________. Zastanawiam sie wlasnie, jakim trzeba byc pokreconym, aby po przeczytaniu tu, na tym Forum chocby tylko dzisiejszej poczty, zadawac jeszcze takie pytania...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Szanowna pani...! 20.10.13, 21:25 aaugustw napisał (do Marakuyi): > Zastanawiam sie wlasnie... _______________________________________________________. Marakuya, dopiero teraz wlasnie odczytalem Twego posta inaczej... - Przepraszam za tamte slowa...! Zmeczony jestem... - Koncze pisanie na dzisiaj...! Dobrej i spokojnej nocy zycze: A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Panowie! 21.10.13, 09:55 marakuya napisała: > Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-)< Mój mail jest aktywny :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 17:25 Marakuya grzecznie napisała (do alkodarka): Mnie interesuje do jakiej skutecznej dawki baclofenu i w jakim tempie doszedłeś? Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-) alkodarek napisał: > Mój mail jest aktywny :) _____________________________________________________. Czemu sie czaisz alkodarku z ta tajemnica dawkowania baclofenu, a jednoczesnie tak glosno tu wrzeszczysz o jego stosowaniu...!? Chcesz, zeby ludzie sami eksperymentowali z ta trucizna...!? Chcesz tych naiwnych potruc...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
marakuya Re: Panowie! 21.10.13, 18:28 Auguście, właśnie do takiego wniosku doszłam, że to raczej Twoje przeprosiny, a nie moje pytanie, miały drugie dno:-) Napisałam pytanie w całkiem nieprzemyślany sposób, choć wydawało mi się, że im więcej informacji na publicznym forum, tym lepiej dla ewentualnych zainteresowanych. Zrewidowałam jednak mój pogląd i napisałam prywatny mail. Jeśli Darek mi odpowie, to ja niczego Ci Auguście nie zdradzę:-( Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 20:35 marakuya napisała: > Auguście, właśnie do takiego wniosku doszłam, że to raczej Twoje przeprosiny, a > nie moje pytanie, miały drugie dno:-) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Wiem, wiem, wiem...! :-( Wogole mam dzisiaj "urwany" dzien... - Duzo pracy mialem, a zyskow jak na razie nie widac...! ;-) _________________________________. marakuya napisała dalej (do A...): > Napisałam pytanie w całkiem nieprzemyślany sposób, choć wydawało mi się, że im > więcej informacji na publicznym forum, tym lepiej dla ewentualnych zainteresowa > nych. > Zrewidowałam jednak mój pogląd i napisałam prywatny mail. Jeśli Darek mi odpowi > e, to ja niczego Ci Auguście nie zdradzę:-( - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Zdradzilas mnie, tym ze mi nie zdradzisz, ale dlaczego zdradzasz o zdradzie...! :-( A... Ps. A ja tu pisze o wielkiej milosci...! :-( Teraz to i ja moglbym baclofenu sie juz nazrec Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 20:42 aaugustw napisał (do Boja55): > Alez my sie kochamy Boja55....! ;-) ____________________________. (o marakuyi nie wspomne...!) :-( Ale popatrza na Iskram, jak my sie kochamy... - Albo na Eske, ktora z kolei szaleje za mna, a ja za nia...! ;-) (podpada mi tylko alkodarek, ktory chyba nie wie, zem zonaty...!?) :-l Czyz to wszystko nie jest romantyczne...!? Kazdy alkoholik to wielki romantyk...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 20:50 aaugustw napisał (do Boja55): :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ________________________. Konczac moja wypowiedz w tym temacie pragne tylko jeszcze napisac, ze przy calym tym szacunku i milosci do blizniego swego, nie pozwole aby serwowano tu, na tym stole byle jakie polewki sztucznie wytwarzane i gotowe tylko do odgrzania i polykania... (o baclofenie juz nie wspominam, bo w miedzyczasie pojawilo sie tu tego badziewia niezliczona ilosc, ale ich konsumenci coraz bardziej sa pijani...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
thomi73pl Re: Panowie! 26.10.13, 09:28 aaugustw napisał: > Czyz to wszystko nie jest romantyczne...!? > Kazdy alkoholik to wielki romantyk...! > A... nie każdy.. ja np nie jestem.. ps. czy to nie Ty najcześciej zepiasz sie jak ktoś pisze za innych zamiast za siebie. ... Odpowiedz Link Zgłoś
marakuya Re: Panowie! 21.10.13, 21:23 Wiesz Auguście, że Ty jesteś obecnie uzależniony od manipulowania innymi? Lubisz, gdy inni są z plasteliny i dają się prowadzić,, jak Ty chcesz. Ja mam szacunek dla Ciebie, ale nie jestem z plasteliny, więc będę i tak robiła co chcę. Zdaję sobie sprawę z tego, że w tym stanie rzeczy bardzo szybko uznasz mnie za swojego wroga, ale zupełnie niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 21:55 marakuya napisała (do A...): > Wiesz Auguście, że Ty jesteś obecnie uzależniony od manipulowania innymi? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kolejna bananka sie znalazla...! Zdradz mi to publicznie, jak sie to uwidacznia, albo jak manipuluje innymi...!? Ciekawi mnie to...! :-o ___________________________. marakuya napisała (do A...) dalej: > ... Lubisz, gdy inni są z plasteliny i dają się prowadzić,, jak Ty chcesz. Ja mam szacun > ek dla Ciebie, ale nie jestem z plasteliny, więc będę i tak robiła co chcę.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dziekuje za szacunek...! (nie jestem jasnowidzem, ale juz widze jak sie niektorzy skrecaja, jak plastelina drobnoziarnista...!) ;-) OK, zgadzam sie, rob co chcesz, byle to bylo po mojej mysli, jakbys byla z modeliny...! :-l ___________________________. marakuya napisała (do A...) dalej: > ... Zdaję sobie sprawę z tego, że w tym stanie rzeczy bardzo szybko uznasz mnie za swojego wroga, ale zupełnie niepotrzebnie. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Zalezy ci na tym, abym nie uznal ciebie za swojego wroga...!? Aby latwiej bylo ci odpowiedziec na to pytanie, podpowiem ci; ja nie mam wrogow, przynajmniej z mojej strony...! (z malymi wyjatkami baclofanowymi i drobnopijoczkowymi...!) A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Prawda i trzezwosc...! 20.10.13, 18:55 alkodarek napisał: > Niestety, to forum jest już przejęte przez aaugusta z aalibanu. Aaugust z kilko > ma pomniejszymi pomagierami... ________________________________. Prawda i trzezwosc zwyciezaja zawsze ! Z kolei zmieniona chemia swiadomosc i nietrzezwosc zawsze przegrywaja...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
boja55 Re: Panowie i Panie 21.10.13, 10:44 Za oknem piękna , złota , polska jesień , serce się raduje , a na FU wojna . Odbieram to tak , jakby co niektórzy mieli na celu zdyskredytowanie oponenta za wszelką cenę . Można wyjść na spacer , wyciszyć emocje i na spokojnie zastanowić się o co tu tak naprawdę chodzi . Każdy wątek jest zaśmiecony , tylko pyskówki i obrażanie innych . Wiem o czym piszę , bo sam też taki byłem , "po trupach" , ale to moje musiało być na wierzchu . Dziś wiem , że jest to chore , nakręcało mnie , burzyło pogodę ducha . Każde z nas może mieć inne zdanie , mogę się z tym nie zgadzać , ale wysłucham , powiem co ja na dany temat sądzę i tyle . Nie musimy się kochać , ale się szanujmy , bo wszyscy tu piszący jesteśmy uzależnieni i najczęściej alkohol jest naszym problemem . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Panowie i Panie 21.10.13, 17:31 boja55 napisał: > Za oknem piękna , złota , polska jesień , serce się raduje , a na FU wojna ... > ...Nie musimy się kochać , ale się szanujmy , bo wszyscy tu piszący jesteśmy uzależnieni i najczęściej alkohol jest naszym problemem . _____________________________. Alez my sie kochamy Boja55....! ;-) Popatrz ile tu napiec i stresow..! :-l Najgorszym dla milosci uczuciem jest obojetnosc a wtedy nie tylko ona by tu zginela, ale takze cale to FU..! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
grazkavita Auguście, jest jeszcze druga strona medalu.... 22.10.13, 16:33 To prawda, że kto sie czubi ten sie lubi...Ta druga strona medalu jest chyba ważniejsza , ważniejsze jest czy zdołasz pomóc drugiemu, czy tez go ze sobą skłócisz...Człowiek ma we krwi bronic swego stanowiska, nawet jak mu udowodnisz, że ma rację, spuści głowę i po pewnym czasie powie sobie: on ma rację, ale... i od tego"ale" upokorzona wrażliwość dziś czy jutro wysunie nowe dowody. Bądź cierpliwy Auguście. Jeżeli chcesz dać za dużo ryzykujesz , że ten drugi nie zatrzyma niczego...Każdemu zdarza się zmieniać zdanie, ale rzadko to robi pod wpływem argumentów drugiego , który chce go przekonać.Toteż jeżeli na skutek prawdziwego przejęcia się prawdą chcesz kogoś przekonać nie mów sobie:ja mu wykażę , że nie ma racji, ale powiedz: "Pomogę mu , żeby sam odkrył prawdę..." To nie moje to Quoista, ja niestety często próbuje coś narzucić innym, zwłaszcza mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 16:46 grazkavita napisała: > To prawda, że kto sie czubi ten sie lubi...Ta druga strona medalu jest chyba wa > żniejsza , ważniejsze jest czy zdołasz pomóc drugiemu, czy tez go ze sobą skłóc > isz... Człowiek ma we krwi bronic swego stanowiska, nawet jak mu udowodnisz, że > ma rację, spuści głowę i po pewnym czasie powie sobie: on ma rację, ale... _______________________________________________________________. Grazka, to swiete slowa i ja wiem o tym, ALE ;-) wiem takze, ze ja nie potrafie nikomu pomoc, jezeli ten ktos sam tego nie chce...! A z ta "obrona swojego stanowiska" to ja bronilem sie do konca... - Dopiero, kiedy przestalem pic, uznalem sie za Alkoholika... - Zreszta ktory czlowiek (procz trzezwego alkoholika) przyzna sie do nie zawsze wlasciwego postepowania...!? Najlepiej oddaje to dzisiejsza "Codzienna Refleksja AA": Codzienna refleksja na dzien 22 pazdziernika - "PRAWDZIWA TOLERANCJA" ...w koncu, kiedy zaczynamy rozumiec, ze wszyscy ludzie, lacznie z nami, sa do pewnego stopnia chorzy emocjonalnie i czesto omylni, niepostrzezenie zaczynamy byc lagodniejsi w ocenach, bardziej tolerancyjni. Zaczynamy rozumiec, co znaczy naprawde kochac innych (12 Krokow i 12 Tradycji,s.92). Przyszla mi do glowy taka mysl, ze wszyscy ludzie sa do pewnego stopnia chorzy emocjonalnie. Czyz moze byc inaczej? Ktoz z nas jest doskonaly pod wzgledem duchowym? Albo pod wzgledem fizycznym? Jak ktokolwiek moglby byc doskonaly pod wzgledem emocjonalnym? Coz zatem innego mozemy zrobic, jak tylko znosic sie na wzajem i traktowac sie wzajemnie tak, jak sami chcielibysmy byc traktowani w podobnych okolicznosciach? Na tym polega prawdziwa milosc." A... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw50 Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 19:56 aaugustw napisał: "> Najlepiej oddaje to dzisiejsza "Codzienna Refleksja AA": > Codzienna refleksja na dzien 22 pazdziernika - "PRAWDZIWA TOLERANCJA" ........" Przeczytaj to Auguscie kilka razy i zacznij stosować, wtedy zaczniesz pomagać a nie odstraszać! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 21:10 zdzislaw50 napisał (do A...): > Przeczytaj to Auguscie kilka razy i zacznij stosować, wtedy zaczniesz pomagać > a nie odstraszać! _____________________________________________________. Boisz sie mnie...!? ;-) To dobrze...! - Takich "aowcow", ktorzy petaja sie po FU, zamiast chodzic na Mityngi AA i trzezwiec po ludzku, trzeba gonic...! ;-) A... Ps. Twoja odzywka przypomniala mi pewnego spiacego faceta w knajpie, ktory dopiero co oderwal glowe od blatu stolu w knajpie...! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw50 Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 22:04 aaugustw napisał: > Boisz sie mnie...!? ;-) Dlaczego miałbym się bać > To dobrze...! - Takich "aowcow", ktorzy petaja sie po FU, zamiast > chodzic na Mityngi AA i trzezwiec po ludzku, trzeba gonic...! ;-) > A... Siedzisz we mnie, ze wiesz czy chodzę? > Ps. Twoja odzywka przypomniala mi pewnego spiacego faceta w > knajpie, ktory dopiero co oderwal glowe od blatu stolu w knajpie...! No przecież cały czas o takich mądrych wpisach twoich piszemy, tobie wszystko z knajpą się kojarzy, wyjdź z niej , juz czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 22:10 zdzislaw50 napisał (do A...): > ... cały czas o takich mądrych wpisach twoich piszemy, tobie wszystko > z knajpą się kojarzy, wyjdź z niej , juz czas :) ___________________. My zdzislaw piszemy...!l A my A... idziemy spac! A... Ps. Jutro pogadamy, dzis mialem (znowu) pracowity dzien...! (wychodze z tej knajpy i die spac...!) Odpowiedz Link Zgłoś