17.10.13, 20:03
Wrzućcie na luz, pomyślcie o tych, którzy czytają Was po raz pierwszy i nie mają odwagi jeszcze pisać, a potrzebują wsparcia i pomocy....
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: Panowie! 17.10.13, 20:06
      Luz ? Juz dawno nie byłem tak wyluzowany :-)

Takie gadanie to jest własnie luz :-)
    • aaugustw Re: Panowie! 17.10.13, 20:11
      binom napisała:
      > Wrzućcie na luz, pomyślcie o tych, którzy czytają Was po raz pierwszy i nie maj
      > ą odwagi jeszcze pisać, a potrzebują wsparcia i pomocy....
      _________________________________________________________.
      Slepa jestes...!?
      Tu wlasnie jest jeden taki, ktory nas czyta i ktory potrzebuje pomocy...!
      A...
      • binom Re: Panowie! 17.10.13, 20:13
        Ale się nakręciłeś i nie krzyczeć na mnie proszę
        • aaugustw Re: Panowie! 17.10.13, 20:16
          binom napisała:
          > Ale się nakręciłeś i nie krzyczeć na mnie proszę
          _______________________.
          Z nami i on sie odchami...! ;-)
          A...
    • bananarama-live Re: Panowie! 17.10.13, 20:13
      aaaaaaaaa

ślepa,ślepa :-))))

Widzisz - doktore nas wszystkich potrafi zdiagnozować.

Przyłóż zadek do monitora ,sprawdzi czy masz hemoroidy .
      • iskram Re: Panowie! 18.10.13, 11:28
        Jakie to niskie zachowanie , aby do ciebie powróciło ! Ty jezdzisz na spotkania duchowe
        a próbujesz ponizac ludzi!?
        • aaugustw Re: Panowie! 18.10.13, 11:35
          iskram napisała:
          > Jakie to niskie zachowanie , aby do ciebie powróciło ! Ty jezdzisz na spotkania
          > duchowe a próbujesz ponizac ludzi!?
          _______________________________________________.
          Nie wiem do kogo to pytanie, ale nawiaze do niego i opowiem
          o sobie i o tym, jak ja to widze:
          Nie staram sie nikogo zmieniac, ani ponizac, ani wywyzszac...!
          Nie mam takiej mocy, aby to robic... - Nie jestem Jezusem...!!
          Ludzie, ktorzy sie wywyzszaja lub ponizaja maja problem wlasny
          czyli; z samym soba i powinni cos z tym robic...!
          A...
          • aaugustw Panie i panowie...! 18.10.13, 12:25
            aaugustw napisał:
            > ... Nie staram sie nikogo zmieniac, ani ponizac, ani wywyzszac...!
            > Nie mam takiej mocy...
            ______________________________________________________.
            Nie dodalem najwazniejszego, ze: staram sie odkrywac PRAWDE...!
            A tam, gdzie jej nie widze, wywlekam to do naga na zewnatrz FU..!
            A... ;-)
            Ps. Prawda jest rodzaju zenskiego i powinna byc ona odkrywana...!
            • iskram Re: Panie i panowie...! 18.10.13, 19:57
              Więc prawde każdy ma swoja jak dupę, i jej nie pokazuje byle komu!
              • aaugustw Re: Panie i panowie...! 19.10.13, 11:40
                iskram napisała:
                > Więc prawde każdy ma swoja jak dupę, i jej nie pokazuje byle komu!
                _________________________________________________________.
                To ja rozumiem, ale co zrobic z taka, ktora sama sie pcha na te scene,
                aby zatanczyc na rurze, to w obowiazku jej jest aby pokazac te dupę...!
                A...
                • iskram Re: Panie i panowie...! 21.10.13, 10:43
                  popracuj nad tupetem ,nie mój poziom , to straszne jakie Ty masz parcie na te złudzenia!!!!
                  • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 11:18
                    jesteś nieuważny i mało roztropny!!!!!!!
                    • aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 11:25
                      iskram napisała:
                      > jesteś nieuważny i mało roztropny!!!!!!!
                      _________________________________.
                      Znowu oceniasz i krytykujesz, ladnie to..?
                      (ze prawdy nie mowisz juz nie wspomne)
                      A...
                      • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 13:11
                        Ja Ci już napisałam co to jest" Prawda" i taki tytuł nosiła kiedys gazeta a gdzie to pomysl!?:-)
                        • pierzchnia Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 14:19
                          Nie wiem czy wiesz, Auguście, ale spośród kobiet nie było ani jednego wynalazcy - nawet mopa wymyślił facet.
                          Maria Curie-Skłodowska też niczego nie wynalazła tylko odkryła pierwiastek promieniotwórczy.
                          Przyznasz, że wnioski same się nasuwają.
                          • aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 15:35
                            pierzchnia napisał:
                            > Nie wiem czy wiesz, Auguście, ale spośród kobiet nie było ani jednego wynalazcy
                            > - nawet mopa wymyślił facet...
                            > Przyznasz, że wnioski same się nasuwają.
                            ______________________________________________.
                            Tak, to Prawda... - Ale co z tego; one nie doceniaja tych
                            wynalazkow i tego co my robimy dla nich...! :-(
                            Slyszalem, ze kobiety maja jedna komorke wiecej od konia,
                            inaczej podczas pracy z mopem wypilyby wode z wiadra...(!?)
                            Czy to Prawda, niech one same sie wypowiedza...!
                            Jedno jest pewne; natura dala im mniejsze stopy, aby mogly
                            blizej stac kuchennego pieca...!
                            A...
                            • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 18:48
                              Ale prymitywy ,wynalazcy , wyzeracze pomysłów od kobiet , strasznie czujecie sie zagrożeni, oj szykujecie sobie los takimi pogladam!!i:-)
                              • pierzchnia Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 20:30
                                Co ostatnio wynalazłaś, Iskram ?
                                Pewnie jakiegoś nowego faceta :)))
                                • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 21:31
                                  Ze co ,ze jak ,ze z kim ? to moja sprawa!:-)))
                                  • aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 21:57
                                    iskram napisała:
                                    > Ze co ,ze jak ,ze z kim ? to moja sprawa!:-)))
                                    ___________________________________________.
                                    To nasza sprawa... - My tu jestesmy jedna rodzina...!
                                    A...
                                    • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 23:30
                                      Tak rodzina z młyna ,a Ty stary młynarz!?:-)))
                                      • aaugustw Ciezki, ciezki kamien młynski...! 23.10.13, 14:06
                                        iskram napisała:
                                        > Tak rodzina z młyna ,a Ty stary młynarz!?:-)))
                                        ____________________________________.
                                        A tam gdzie mlynarz, tam i mlynareczka...! ;-)
                                        A...
                                        • iskram Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 23.10.13, 16:07
                                          Nie - z takiej maki chleba nie ma!:-)
                                          • aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 23.10.13, 16:40
                                            iskram napisała:
                                            > Nie - z takiej maki chleba nie ma!:-)
                                            ______________________________.
                                            Eee tam chleb, jak w domu ani kropli!
                                            Nie slyszala, ze z maki mozna nie tylko
                                            miec zatwardzenie, ale mozna i pedzic!
                                            A...
                                            • iskram Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 00:52
                                              Tak z workiem na Twoich plecach!!!!
                                              • aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 09:20
                                                iskram napisała:
                                                > Tak z workiem na Twoich plecach!!!!
                                                _______________________________.
                                                Prowokujesz, z samego rana...!? ;-)
                                                A...
                                                Ps. Jak klepniesz moje plecy to nie maka
                                                z nich sie kurzy. Taki jestem juz suchy...!
                                                • iskram Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 10:31
                                                  A dlaczego miałabym Cie klepać !? nie używam takich gestów, zadbaj o Siebie życzę powodzenia :-)))
                                                  • aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 14:50
                                                    iskram napisała:
                                                    > A dlaczego miałabym Cie klepać !? nie używam takich gestów, zadbaj o Siebie ż
                                                    > yczę powodzenia :-)))
                                                    __________________________________________________________.
                                                    Dlatego dbam o siebie i czasami klepne nawet sam siebie w nagrode...!
                                                    A ty nie musisz mi tego robic, (choc fajnie by bylo), to byla tylko taka alegoria...! ;-)
                                                    A...
                                                  • aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 18:55
                                                    Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!?
                                                    A...
                                                  • pierzchnia Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 20:32
                                                    aaugustw napisał:

> Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!?

Chyba widziałem - byłem dzisiaj rano na grzybobraniu i podbiegła do mnie jakaś roztrzęsiona białogłowa:
                                                    "" Panowie ! Nie widzieliście mojego autobusu ?
                                                  • aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 24.10.13, 20:41
                                                    aaugustw napisał:
                                                    > Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!?
                                                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                                                    pierzchnia odpisał:
                                                    > Chyba widziałem - byłem dzisiaj rano na grzybobraniu i podbiegła do mnie jakaś
                                                    > roztrzęsiona białogłowa:
                                                    > "" Panowie ! Nie widzieliście mojego autobusu ?
                                                    ______________________________________________________________.
                                                    Tak, to musiala byc ona... - Jej autobus (o czym ona nie wie) juz odjechal...! :-(
                                                    A...
                                                    Ps. Mam nadzieje, ze zamiast grzybow nie znalazles grzybicy...!? :-o
                                                  • aaugustw Z przymruzeniem oka...! 24.10.13, 21:00
                                                    aaugustw napisał:
                                                    > Tak, to musiala byc ona...
                                                    ____________________________________________.
                                                    Iskram siedze przed TV i mam wyrzuty sumienia...! :-(
                                                    Zapomnialem dodac do tego co wczesniej napisalem tytul:
                                                    "Z przymruzeniem oka"..."
                                                    Przepraszam i dobranoc:
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Z przymruzeniem oka...! 25.10.13, 10:33
                                                    Wiesz gdzie Ja mam Twoje przepraszam !? , Ty masz niskie poczucie własnej wartosci ,buduj je sobie Sam ,a jak nie umiesz szanować człowieka to odpowiedz sobie sam kim jesteś t czego oczekujesz od drugiego i jeszcze te pasozytnicze grzyby pierzchnie- spadać!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • aaugustw Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :-\ 25.10.13, 10:45
                                                    iskram napisała (do A...):
                                                    > Wiesz gdzie Ja mam Twoje przepraszam !? , Ty masz niskie poczucie własnej warto
                                                    > sci ,buduj je sobie Sam ,a jak nie umiesz szanować człowieka to odpowiedz sobie
                                                    > sam kim jesteś t czego oczekujesz od drugiego i jeszcze te pasozytnicze grzyby
                                                    > pierzchnie- spadać!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    __________________________________________________.
                                                    Pytasz wiec odpowiadam:
                                                    Nie, nie wiem gdzie ty masz moje przepraszam, moge sie tylko domyslac...! :-l
                                                    Na swoja obrone iskram, mam to, o czym sama piszesz;
                                                    1.- mam jeszcze niskie poczucie własnej wartosci...!
                                                    2.- ze jestem trzezwym alkoholikiem...!
                                                    3.- od rugiego oczekuje tylko tego, aby on(a) byl...!
                                                    (a Pierzchnia niech sie sam tlumaczy z tych Bogu ducha winnych grzybow...!) ;-)
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 11:12
                                                    Idz na mit. internet to złudzenie!!!!!!!!!!
                                                  • aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 13:31
                                                    > Idz na mit. internet to złudzenie!!!!!!!!!!
                                                    _____________________________________________.
                                                    Tu przyznaje ci racje... - Wieczorem die na Mityng AA...!
                                                    A...
                                                  • pierzchnia Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 11:53
                                                    aaugustw napisał:

> (a Pierzchnia niech sie sam tlumaczy z tych Bogu ducha winnych grzybow...!) ;-)
                                                    > A...

Nie przejmuj się Auguście - jest wściekła bo nockę musiała spędzić, w lesie, a rankiem udała się na stację gdzie czekał już konduktor srogi i kredytowego nie chciał wydać.
                                                    Miała co prawda przy sobie busolę, ale korzystała wyłącznie z lustereczka.

• iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 12:19
                                                    bezsilnosc wobec głupoty!!!:-))))
                                                  • aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 13:32
                                                    iskram napisała:
                                                    > bezsilnosc wobec głupoty!!!:-))))
                                                    _________________________.
                                                    Takze i ja bym sie tak tlumaczyl :-(
                                                    A... ;-)
                                                  • iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 15:18
                                                    przetłumaczam wasze rozmowy !?:-))))
                                                  • aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 17:05
                                                    iskram zapytala (Pierzchneie i A...):
                                                    > przetłumaczam wasze rozmowy !?:-))))
                                                    Pytasz bardzo wesolo, wiec odpowiadam:
                                                    Ty sie tlumaczysz ze swojej rozmowy...!!!
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 25.10.13, 17:36
                                                    Widzisz ze to zrozumienie to złuda !?
                                                  • aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 08:50
                                                    iskram napisała:
                                                    > Widzisz ze to zrozumienie to złuda !?
                                                    _________________________.
                                                    Po co wiec "zrozumiewac"...!? :-(
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 12:51
                                                    Pokora wiesz co to jest?
                                                  • aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 20:15
                                                    iskram napisała:
                                                    > Pokora wiesz co to jest?
                                                    _____________________.
                                                    Pytasz, wiec odpowiadam:
                                                    Pokora to musi byc cos dobrego
                                                    przeciwko grzybicy nog skoro
                                                    Jezus ktoregos dnia zaczal myc
                                                    nogi swoim uczniom...!
                                                    A...
                                                  • iskram Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 20:30
                                                    idz dalej!!
                                                  • aaugustw Re: Po reakcjach rozpoznacie ich trzezwosc...! :- 26.10.13, 21:40
                                                    iskram napisała:
                                                    > idz dalej!!
                                                    _________.
                                                    Gdzie to...!?
                                                    A...
                                                  • aaugustw Re: Ciezki, ciezki kamien młynski...! 25.10.13, 10:25
                                                    aaugustw napisał:
                                                    Szukam iskram, nie widzieliscie jej...!?
                                                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                                                    pierzchnia napisał:
                                                    Chyba widziałem - byłem dzisiaj rano na grzybobraniu...
                                                    ___________________________________.
                                                    Chyba zagubila sie na amen w tym lesie...!? :-(
                                                    A...
                        • aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 15:45
                          iskram napisała:
                          > Ja Ci już napisałam co to jest" Prawda" i taki tytuł nosiła kiedys gazeta a gdz
                          > ie to pomysl!?:-)
                          _________________________________________________.
                          Ja podumal i wydumal... - "Prawda", ktora glosila nieprawde
                          byla do czasow naszego alko-brata Jelcina i to jest jej jedyna
                          prawda...!
                          A...
                          • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 21:32
                            Argumenty, kontrey , a nie plotki ,czy domysły!:-)
                            • aaugustw Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 22:00
                              iskram napisała (do Pierzchni):
                              > Argumenty, kontrey , a nie plotki ,czy domysły!:-)
                              ____________________________________.
                              A skad i z czego je u was kobiet wytrzepac...!? :-(
                              A... ;-)
                              • iskram Re: Panie i panowie...! 22.10.13, 23:31
                                Pomóz sobie ,nie krepuj sie trzep!!!!!!!!
                                • aaugustw Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 14:06
                                  iskram napisała:
                                  > Pomóz sobie ,nie krepuj sie trzep!!!!!!!!
                                  ____________________________.
                                  Znasz sie na sztuce, widze...! ;-)
                                  A...
                                  • iskram Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 16:01
                                    Wnioskuje z twoich wypowiedzi , a ta sztuka ,to żadna sztuka ,stwierdzone i przypisane męzczyznom od urodzenia i mnie nie interesuje!:-)
                                    • aaugustw Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 16:28
                                      iskram napisała:
                                      > Wnioskuje z twoich wypowiedzi , a ta sztuka ,to żadna sztuka ,stwierdzone i prz
                                      > ypisane męzczyznom od urodzenia i mnie nie interesuje!:-)
                                      __________________________________________________.
                                      To ze ciebie nie interesuje, ale moglabys pomoc w tej sztuce..
                                      A....
                                      • iskram Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 18:00
                                        Daleko byś uciekał jak bym Ci pomogła!?,tak też pomóz sobie Sam!:-))
                                        • aaugustw Re: Panie i panowie...! 23.10.13, 19:55
                                          > Daleko byś uciekał jak bym Ci pomogła!?,tak też pomóz sobie Sam!:-))
                                          ________________________________________________________________.
                                          Nie pozostaje nic innego, jak uciekac od takiej nie doswiadczonej pomagierki...! :-(
                                          A...
          • iskram Re: Panowie! 18.10.13, 19:56
            Generalizacja
            • aaugustw Re: Panowie! 19.10.13, 11:33
              iskram napisała:
              > Generalizacja
              ______________.
              Dot. tylko tych...!
              A...
    • alkodarek Re: Panowie! 20.10.13, 07:40
      binom napisała:

> Wrzućcie na luz, pomyślcie o tych, którzy czytają Was po raz pierwszy i nie mają odwagi jeszcze pisać, a potrzebują wsparcia i pomocy.... <

Niestety, to forum jest już przejęte przez aaugusta z aalibanu. Aaugust z kilkoma pomniejszymi pomagierami aby poza zbiorem truizmów wyjętych z kontekstu, formułek zasłyszanych tu i ówdzie, jazgotem na odmienny sposób myślenia, chamstwem maskującym bezsilność niewiele pozostało do poczytania.
      Tym sposobem, większość wypowiedzi zaśmieca to forum nie niosąc niczego pożytecznego użytkownikom.Pomimo skali problemu alkoholowego, w "dyskusji" bierze udział kilkanaście osób, co jest ewidentnym dowodem na zwyrodnienie funkcji jaką powinno posiadać.
      Zaglądam tu co raz rzadziej, ponieważ szkoda mi czasu na wyławianie z potoku jałowego pustosłowie ciekawych i mądrych wypowiedzi.

Jeśli ktoś tu zajrzy i zastanie taki pozbawiony empatii ale wypełniony żółcią bełkot nie widzi sensu, i słusznie, włączania się w bicie piany. Ergo, przy dziesiątkach tysięcy tu zaglądających
      zostaje mniej jak promil poszukujących pomocy.
      I nic dziwnego...
      • aaugustw Re: Panowie! 20.10.13, 15:35
        alkodarek napisał niby (do Binom):
        > Niestety, to forum jest już przejęte przez aaugusta z aalibanu. Aaugust z kilko
        > ma pomniejszymi pomagierami...
        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        Niestety alkodarku, ale to tylko twoj, (drobnopijoczka) punkt widzenia...
        Z szerokim polem widzenia twoje wypowiedzi nie maja nic wspolnego...!
        alkodarek napisał dalej, niby (do Binom):
        > Zaglądam tu co raz rzadziej, ponieważ szkoda mi czasu...
        Jakos nie zauwazylem jeszcze twojej nieobecnosci...! :-o
        alkodarek napisał dalej, niby (do Binom):
        > Jeśli ktoś tu zajrzy i zastanie taki pozbawiony empatii ale wypełniony żółcią b
        > ełkot nie widzi sensu, i słusznie...
        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        Powinienes sie podpisywac:
        My: alkodarek-baclofenowiec...! (podpierajacy sie innymi...!).
        A...
      • marakuya Re: Panowie! 20.10.13, 15:39
        Alkodarku, dzięki Tobie dowiedziałam się o Baclofenie. Nie pomniejszaj więc swojej roli i nie rób z użytkowników forum idiotów. August jest bardzo pomocny, bo odpowiada na prawie każdy post.
        Tobie by się nie chciało!
        • alkodarek Re: Panowie! 20.10.13, 18:38
          marakuya napisała:

> Tobie by się nie chciało!<

Nie jestem aaugustm, żeby pisać banały i aaugustowe "mądrości" będące pustosłowiem. Jeśli kogoś interesuje jak po latach nieskutecznych terapii zamknięty, wszywek, mitingów i tym podobnych prób nie wytrzymałem miesiąca bez alkoholowego zeszmacenia a teraz cieszę się pełnią szczęśliwego życia w miłości - to proszę bardzo- napiszę. Bez napychania kabzy terapeutom, bez stygmatyzowania się określeniem alkoholik, bez ograniczeń wynikających z zasad terapii behawioralnej i AA , pozbyłem się raz na zawszę obsesji alkoholowej.
          Moim doświadczeniem chętnie się podzielę ale natchnionych dupereli ode mnie nie poczytasz.
          • aaugustw Re: Panowie! 20.10.13, 18:50
            > marakuya napisała:
            > > Tobie by się nie chciało!<
            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
            > Nie jestem aaugustm, żeby pisać banały i aaugustowe "mądrości"...
            _____________________________________.
            Czego znowu tu krecisz...!?
            Marakuya wyraznie napisala do ciebie, (cyt.):
            "...nie rób z użytkowników forum idiotów."
            A...
          • marakuya Re: Panowie! 20.10.13, 20:30
            Mnie interesuje do jakiej skutecznej dawki baclofenu i w jakim tempie doszedłeś?
            Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-)
            • aaugustw Szanowna pani...! 20.10.13, 21:20
              marakuya napisała:
              > Mnie interesuje do jakiej skutecznej dawki baclofenu i w jakim tempie doszedłeś?
              > Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-)
              _________________________________________________________________.
              Zastanawiam sie wlasnie, jakim trzeba byc pokreconym, aby po przeczytaniu tu,
              na tym Forum chocby tylko dzisiejszej poczty, zadawac jeszcze takie pytania...!?
              A...
              • aaugustw Re: Szanowna pani...! 20.10.13, 21:25
                aaugustw napisał (do Marakuyi):
                > Zastanawiam sie wlasnie...
                _______________________________________________________.
                Marakuya, dopiero teraz wlasnie odczytalem Twego posta inaczej... -
                Przepraszam za tamte slowa...!
                Zmeczony jestem... - Koncze pisanie na dzisiaj...!
                Dobrej i spokojnej nocy zycze:
                A...
            • alkodarek Re: Panowie! 21.10.13, 09:55
              marakuya napisała:

> Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-)<

Mój mail jest aktywny :)
              • aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 17:25
                Marakuya grzecznie napisała (do alkodarka):
                Mnie interesuje do jakiej skutecznej dawki baclofenu i w jakim tempie doszedłeś?
                Jeśli możesz odpowiedzieć na to pytanie, to będę wdzięczna:-)

alkodarek napisał:
                > Mój mail jest aktywny :)
                _____________________________________________________.
                Czemu sie czaisz alkodarku z ta tajemnica dawkowania baclofenu,
                a jednoczesnie tak glosno tu wrzeszczysz o jego stosowaniu...!?
                Chcesz, zeby ludzie sami eksperymentowali z ta trucizna...!?
                Chcesz tych naiwnych potruc...!?
                A...
                • marakuya Re: Panowie! 21.10.13, 18:28
                  Auguście, właśnie do takiego wniosku doszłam, że to raczej Twoje przeprosiny, a nie moje pytanie, miały drugie dno:-)
                  Napisałam pytanie w całkiem nieprzemyślany sposób, choć wydawało mi się, że im więcej informacji na publicznym forum, tym lepiej dla ewentualnych zainteresowanych.
                  Zrewidowałam jednak mój pogląd i napisałam prywatny mail. Jeśli Darek mi odpowie, to ja niczego Ci Auguście nie zdradzę:-(

• aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 20:35
                    marakuya napisała:
                    > Auguście, właśnie do takiego wniosku doszłam, że to raczej Twoje przeprosiny, a
                    > nie moje pytanie, miały drugie dno:-)
                    Wiem, wiem, wiem...! :-(
                    Wogole mam dzisiaj "urwany" dzien... - Duzo pracy mialem,
                    a zyskow jak na razie nie widac...! ;-)
                    marakuya napisała dalej (do A...):
                    > Napisałam pytanie w całkiem nieprzemyślany sposób, choć wydawało mi się, że im
                    > więcej informacji na publicznym forum, tym lepiej dla ewentualnych zainteresowa
                    > nych.
                    > Zrewidowałam jednak mój pogląd i napisałam prywatny mail. Jeśli Darek mi odpowi
                    > e, to ja niczego Ci Auguście nie zdradzę:-(
                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                    Zdradzilas mnie, tym ze mi nie zdradzisz,
                    ale dlaczego zdradzasz o zdradzie...! :-(
                    A...
                    Ps. A ja tu pisze o wielkiej milosci...! :-(
                    Teraz to i ja moglbym baclofenu sie juz nazrec
                    • aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 20:42
                      aaugustw napisał (do Boja55):
                      > Alez my sie kochamy Boja55....! ;-)
                      ____________________________.
                      (o marakuyi nie wspomne...!) :-(
                      Ale popatrza na Iskram, jak my
                      sie kochamy... - Albo na Eske,
                      ktora z kolei szaleje za mna, a ja
                      za nia...! ;-)
                      (podpada mi tylko alkodarek, ktory
                      chyba nie wie, zem zonaty...!?) :-l
                      Czyz to wszystko nie jest romantyczne...!?
                      Kazdy alkoholik to wielki romantyk...!
                      A...
                      • aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 20:50
                        aaugustw napisał (do Boja55):
                        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                        ________________________.
                        Konczac moja wypowiedz w tym temacie pragne
                        tylko jeszcze napisac, ze przy calym tym szacunku
                        i milosci do blizniego swego, nie pozwole aby serwowano
                        tu, na tym stole byle jakie polewki sztucznie wytwarzane
                        i gotowe tylko do odgrzania i polykania...
                        (o baclofenie juz nie wspominam, bo w miedzyczasie
                        pojawilo sie tu tego badziewia niezliczona ilosc, ale ich
                        konsumenci coraz bardziej sa pijani...! :-(
                        A...
                      • thomi73pl Re: Panowie! 26.10.13, 09:28
                        aaugustw napisał:

> Czyz to wszystko nie jest romantyczne...!?
                        > Kazdy alkoholik to wielki romantyk...!
                        > A...

nie każdy..
                        ja np nie jestem..

ps. czy to nie Ty najcześciej zepiasz sie jak ktoś pisze za innych zamiast za siebie. ...
                    • marakuya Re: Panowie! 21.10.13, 21:23
                      Wiesz Auguście, że Ty jesteś obecnie uzależniony od manipulowania innymi? Lubisz, gdy inni są z plasteliny i dają się prowadzić,, jak Ty chcesz. Ja mam szacunek dla Ciebie, ale nie jestem z plasteliny, więc będę i tak robiła co chcę. Zdaję sobie sprawę z tego, że w tym stanie rzeczy bardzo szybko uznasz mnie za swojego wroga, ale zupełnie niepotrzebnie.
                      • aaugustw Re: Panowie! 21.10.13, 21:55
                        marakuya napisała (do A...):
                        > Wiesz Auguście, że Ty jesteś obecnie uzależniony od manipulowania innymi?
                        Kolejna bananka sie znalazla...!
                        Zdradz mi to publicznie, jak sie to uwidacznia, albo jak manipuluje innymi...!?
                        Ciekawi mnie to...! :-o
                        ___________________________.
                        marakuya napisała (do A...) dalej:
                        > ... Lubisz, gdy inni są z plasteliny i dają się prowadzić,, jak Ty chcesz. Ja mam szacun
                        > ek dla Ciebie, ale nie jestem z plasteliny, więc będę i tak robiła co chcę....
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        Dziekuje za szacunek...! (nie jestem jasnowidzem, ale juz widze jak sie
                        niektorzy skrecaja, jak plastelina drobnoziarnista...!) ;-)
                        OK, zgadzam sie, rob co chcesz, byle to bylo po mojej mysli,
                        jakbys byla z modeliny...! :-l
                        ___________________________.
                        marakuya napisała (do A...) dalej:
                        > ... Zdaję sobie sprawę z tego, że w tym stanie rzeczy bardzo szybko
                        uznasz mnie za swojego wroga, ale zupełnie niepotrzebnie.
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        Zalezy ci na tym, abym nie uznal ciebie za swojego wroga...!?
                        Aby latwiej bylo ci odpowiedziec na to pytanie, podpowiem ci;
                        ja nie mam wrogow, przynajmniej z mojej strony...!
                        (z malymi wyjatkami baclofanowymi i drobnopijoczkowymi...!)
                        A... ;-)
      • aaugustw Prawda i trzezwosc...! 20.10.13, 18:55
        alkodarek napisał:
        > Niestety, to forum jest już przejęte przez aaugusta z aalibanu. Aaugust z kilko
        > ma pomniejszymi pomagierami...
        ________________________________.
        Prawda i trzezwosc zwyciezaja zawsze !
        Z kolei zmieniona chemia swiadomosc i
        nietrzezwosc zawsze przegrywaja...! ;-)
        A...
    • boja55 Re: Panowie i Panie 21.10.13, 10:44
      Za oknem piękna , złota , polska jesień , serce się raduje , a na FU wojna . Odbieram to tak , jakby co niektórzy mieli na celu zdyskredytowanie oponenta za wszelką cenę . Można wyjść na spacer , wyciszyć emocje i na spokojnie zastanowić się o co tu tak naprawdę chodzi . Każdy wątek jest zaśmiecony , tylko pyskówki i obrażanie innych . Wiem o czym piszę , bo sam też taki byłem , "po trupach" , ale to moje musiało być na wierzchu . Dziś wiem , że jest to chore , nakręcało mnie , burzyło pogodę ducha . Każde z nas może mieć inne zdanie , mogę się z tym nie zgadzać , ale wysłucham , powiem co ja na dany temat sądzę i tyle . Nie musimy się kochać , ale się szanujmy , bo wszyscy tu piszący jesteśmy uzależnieni i najczęściej alkohol jest naszym problemem .
      • aaugustw Re: Panowie i Panie 21.10.13, 17:31
        boja55 napisał:
        > Za oknem piękna , złota , polska jesień , serce się raduje , a na FU wojna ...
        > ...Nie musimy się kochać , ale się szanujmy , bo wszyscy tu piszący jesteśmy
        uzależnieni i najczęściej alkohol jest naszym problemem .
        _____________________________.
        Alez my sie kochamy Boja55....! ;-)
        Popatrz ile tu napiec i stresow..! :-l
        Najgorszym dla milosci uczuciem jest
        obojetnosc a wtedy nie tylko ona by
        tu zginela, ale takze cale to FU..! :-(
        A...
        • grazkavita Auguście, jest jeszcze druga strona medalu.... 22.10.13, 16:33
          To prawda, że kto sie czubi ten sie lubi...Ta druga strona medalu jest chyba ważniejsza , ważniejsze jest czy zdołasz pomóc drugiemu, czy tez go ze sobą skłócisz...Człowiek ma we krwi bronic swego stanowiska, nawet jak mu udowodnisz, że ma rację, spuści głowę i po pewnym czasie powie sobie: on ma rację, ale... i od tego"ale" upokorzona wrażliwość dziś czy jutro wysunie nowe dowody. Bądź cierpliwy Auguście. Jeżeli chcesz dać za dużo ryzykujesz , że ten drugi nie zatrzyma niczego...Każdemu zdarza się zmieniać zdanie, ale rzadko to robi pod wpływem argumentów drugiego , który chce go przekonać.Toteż jeżeli na skutek prawdziwego przejęcia się prawdą chcesz kogoś przekonać nie mów sobie:ja mu wykażę , że nie ma racji, ale powiedz: "Pomogę mu , żeby sam odkrył prawdę..." To nie moje to Quoista, ja niestety często próbuje coś narzucić innym, zwłaszcza mamie...
          • aaugustw Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 16:46
            grazkavita napisała:
            > To prawda, że kto sie czubi ten sie lubi...Ta druga strona medalu jest chyba wa
            > żniejsza , ważniejsze jest czy zdołasz pomóc drugiemu, czy tez go ze sobą skłóc
            > isz... Człowiek ma we krwi bronic swego stanowiska, nawet jak mu udowodnisz, że
            > ma rację, spuści głowę i po pewnym czasie powie sobie: on ma rację, ale...
            _______________________________________________________________.
            Grazka, to swiete slowa i ja wiem o tym, ALE ;-) wiem takze, ze ja nie potrafie
            nikomu pomoc, jezeli ten ktos sam tego nie chce...!
            A z ta "obrona swojego stanowiska" to ja bronilem sie do konca... - Dopiero,
            kiedy przestalem pic, uznalem sie za Alkoholika... - Zreszta ktory czlowiek (procz
            trzezwego alkoholika) przyzna sie do nie zawsze wlasciwego postepowania...!?

Najlepiej oddaje to dzisiejsza "Codzienna Refleksja AA":
            Codzienna refleksja na dzien 22 pazdziernika - "PRAWDZIWA TOLERANCJA"
            ...w koncu, kiedy zaczynamy rozumiec, ze wszyscy ludzie, lacznie z nami, sa
            do pewnego stopnia chorzy emocjonalnie i czesto omylni, niepostrzezenie
            zaczynamy byc lagodniejsi w ocenach, bardziej tolerancyjni. Zaczynamy
            rozumiec, co znaczy naprawde kochac innych (12 Krokow i 12 Tradycji,s.92).
            Przyszla mi do glowy taka mysl, ze wszyscy ludzie sa do pewnego stopnia
            chorzy emocjonalnie. Czyz moze byc inaczej? Ktoz z nas jest doskonaly pod
            wzgledem duchowym? Albo pod wzgledem fizycznym? Jak ktokolwiek moglby byc
            doskonaly pod wzgledem emocjonalnym? Coz zatem innego mozemy zrobic, jak
            tylko znosic sie na wzajem i traktowac sie wzajemnie tak, jak sami
            chcielibysmy byc traktowani w podobnych okolicznosciach? Na tym polega
            prawdziwa milosc."
            A...
            • zdzislaw50 Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 19:56
              aaugustw napisał:

"> Najlepiej oddaje to dzisiejsza "Codzienna Refleksja AA":
              > Codzienna refleksja na dzien 22 pazdziernika - "PRAWDZIWA TOLERANCJA" ........"

Przeczytaj to Auguscie kilka razy i zacznij stosować, wtedy zaczniesz pomagać a nie odstraszać!
              • aaugustw Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 21:10
                zdzislaw50 napisał (do A...):
                > Przeczytaj to Auguscie kilka razy i zacznij stosować, wtedy zaczniesz pomagać
                > a nie odstraszać!
                _____________________________________________________.
                Boisz sie mnie...!? ;-)
                To dobrze...! - Takich "aowcow", ktorzy petaja sie po FU, zamiast
                chodzic na Mityngi AA i trzezwiec po ludzku, trzeba gonic...! ;-)
                A...
                Ps. Twoja odzywka przypomniala mi pewnego spiacego faceta w
                knajpie, ktory dopiero co oderwal glowe od blatu stolu w knajpie...!
                • zdzislaw50 Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 22:04
                  aaugustw napisał:

> Boisz sie mnie...!? ;-)

Dlaczego miałbym się bać

> To dobrze...! - Takich "aowcow", ktorzy petaja sie po FU, zamiast
                  > chodzic na Mityngi AA i trzezwiec po ludzku, trzeba gonic...! ;-)
                  > A...
                  Siedzisz we mnie, ze wiesz czy chodzę?

> Ps. Twoja odzywka przypomniala mi pewnego spiacego faceta w
                  > knajpie, ktory dopiero co oderwal glowe od blatu stolu w knajpie...!

No przecież cały czas o takich mądrych wpisach twoich piszemy, tobie wszystko z knajpą się kojarzy, wyjdź z niej , juz czas :)
                  • aaugustw Re: Auguście, jest jeszcze druga strona medalu... 22.10.13, 22:10
                    zdzislaw50 napisał (do A...):
                    > ... cały czas o takich mądrych wpisach twoich piszemy, tobie wszystko
                    > z knajpą się kojarzy, wyjdź z niej , juz czas :)
                    ___________________.
                    My zdzislaw piszemy...!l
                    A my A... idziemy spac!
                    A...
                    Ps. Jutro pogadamy, dzis mialem (znowu) pracowity dzien...!
                    (wychodze z tej knajpy i die spac...!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka