Gość: Pawelx IP: 212.244.128.* 12.08.04, 08:24 CAMPRAL ma ktoś doświadczenia związane z tym specyfikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patryk Re: LEK IP: *.oc.oc.cox.net 13.08.04, 03:30 Spotkałem się z tym środkiem.O co pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel37 Re: LEK IP: 212.244.128.* 13.08.04, 18:43 Zacząłem go zażywać i stałem się senny i kręci mi się troche w głowie .Gód alkoholowy ustąpił . Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: LEK 13.08.04, 19:25 O ile sie nie mylę masz ponad rok abstynecji.Nie wiem,czy za bardzo nie eksperymentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: LEK IP: *.oc.oc.cox.net 14.08.04, 04:16 To są typowe działania uboczne.Stopień uszkodzenia wątroby w wyniku choroby alkoholowej ma wpływ na wystąpienie i nasilenie tych objawów.W założeniach jest to lek a.stosowany po terapii b.wspomagający (sam nikogo nie wyleczy-nie złamie mechanizmów-za słaby) c.ma pomóc przerwać rozpoczęty ciąg alkoholowy,ale... u osób leczących się psychoterapeutycznie d.przy rozpoznanej fazie nawrotu,wg.wskazań powinno się go rozpocząć przyjmować jeszcze przed złamaniem abstynencji To wszystko sprawia,że nie jest to "cudowny" lek,rozwiązujący problem choroby.Ma pełnić rolę "miękkiego materaca" przy wpadce.Już samo to mocno poddaje pod dyskusję celowość jego stosowania w tej chorobie. Masz inne pytania-chętnie odpowiem.Aczkolwiek ze względu na różnicę czasu (9 godzin :-)) zawsze z pewnym opóżnieniem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelx Re: LEK IP: 212.244.128.* 14.08.04, 11:19 Dziękuje za informacje mam 1 rok abstynencji .Ostatnio przechodziłem nawrót choroby i udało mi się uporać .Zdecydowałem się na lek Campral choć nie jest tani profilaktycznie .Byłem bardzo wyczerpany ostatnim nawrotem choroby który trwał z różnym nasileniem ok jeden miesiąc. Wiem że ten lek jest tylko dla mnie wsparciem tak jak tabletki nicorette dla rzucających palenie .Biore go trzeci dzień i co dziwne bardzo się wyciszyłem psychicznie .Ten lek DZIAŁA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: LEK IP: *.oc.oc.cox.net 14.08.04, 16:22 To świetnie,że dajesz sobie radę z nawrotem. Czy realizujesz jakąś formę terapii pogłębionej?Czy masz kontakt terapeutyczny z psychologiem/psychoterapeutą-bo myślę,że warto byłoby przyjrzeć się póżniej wspólnie z kimś twojemu nawrotowi i mechanizmowi dZiałania na ciebie leku,twoim obserwacjom i odczuciom. Przebyty nawrót ma też swoje (oprócz nieprzyjemnych) i dobre strony.Wzmocni cię i nauczy czegoś nowego o tobie i twojej chorobie.Pozdrawiam-powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelx Re: LEK IP: 212.244.128.* 14.08.04, 21:11 Dzięki Patryk za słowa wsparcia i zrozumienie oto link tam jest więcej o mnie alkoholizm.com.pl/forum/viewtopic.php?t=189 Odpowiedz Link Zgłoś