Dodaj do ulubionych

***Leczenie uzależnień***

• glopec Re: ***Leczenie uzależnień*** 16.10.11, 07:56
      Polecam Ośrodek Przystań www.rehab.com.pl
      leczenie alkoholizmu
    • juzniepije Kraków - skuteczna terapia uzależnień 20.12.11, 13:36
      Przystanek Trzeźwość pomaga osobom uzależnionym nie tylko z terenu Małopolski. Jak uczestniczyłam w terapii poznałam wielu ludzi z całej Polski, którzy wybrali właśnie ten ośrodek, żeby walczyć ze swoją chorobą. Ja już wiem, że alkoholizm to choroba i wiem też, że można się z niej wyleczyć jeśli tylko się chce. W ośrodku tym panuje atmosfera wsparcia, życzliwości i chęci pomocy innym. Specjaliści prowadzą różne rodzaje terapii. Na tej stronie możecie znaleźć kontakt do nich i wszystkie inne interesujące was informacje. www.przystanek-trzezwosc.pl/opinie.html Ja zdecydowałam, że to oni mi pomogą po tym jak dzieci powiedziały, że tam pomagają osoby, które samy wygrały z chorobą alkoholową. Było dla mnie ważne, że wiedziałam, że rozmawiam z kimś kto wie co czuje.
    • inaar Re: ***Leczenie uzależnień*** 13.02.12, 19:53
      Polecam Poradnie Specjalistyczna Ipsis, w Swarzędzu, bo mają profesjonalną kadrę, certyfikowanych psychoterapeutów uzależnień, a przyjmują w ramach NFZ. www.ipsis.pl
    • 7zahir Re: ***Leczenie uzależnień*** 23.04.12, 12:54
      gulajtab24 13.04.12, 15:06 napisał:
      Polecam prywatny ośrodek we Wrocławiu. Horizon na ulicy Swojczyckiej.
      Wykwalifikowana kadra, super wsparcie.
      Możesz sprawdzić na ich stronie: horizon.info.pl
    • alkapawe Re: ***Leczenie uzależnień*** 16.05.12, 16:22
      Trafiłam z polecenia do Pana Piotra z Ursynowa, mając już pewne doświadczenie mogę z czystym sumieniem teraz sama go polecać, jest cierpliwy, empatyczny i zaangażowany w to co robi. Dzięki niemu staję na nogi i mam dużą motywację żeby iść dalej. Kilka lat borykam się z uzależnieniem i trafiałam w różne miejsce z marnym skutkiem, wszędzie tylko na początku coś się działo, poźniej odnosiłam wrażenie, że chodzi głównie o pieniądze, teraz czuję wreszcie, że ktoś się rzetelnie przykłada do pracy i na dodatek za dużo mniejsze pieniądzę. Człowieka, który z tak więlką pasją wykonuje swoją pracę naprawdę trudno znaleźć, dlatego szczerze polecam wszystkim potrzebującym. Oprócz indywidualnych sesji są też grupy wsparcia dla uzależnionych i współuzależnionych. "wsparcie.info.pl" polecam i pozdrawiam
    • marryann11 Re: ***Leczenie uzależnień*** 17.10.12, 14:06
      Dla osób chcących głębić temat wychodzenia z nałogu metodą 12 kroków - 23 października o 14.00 w warszawskich Hybrydach (ul Złota 7/9) odbędzie się dyskusja na ten temat. Pojawią się ciekawe osoby, eksperci, między innymi Jacek Racięcki, Krzysztof Dowgird, Felek, prof. Osiatyński, Rafał Porzeziński. To co prawda środek dnia, wiele osób pracuje... ale jeżeli ktoś miałby czas i ochotę, by dowiedzieć się więcej, warto się zjawić. 23 października, wtorek, godzina 14:00 Hybrydy! ;)
      • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 17.10.12, 18:45
        marryann11 napisał(a):
        > Dla osób chcących głębić temat wychodzenia z nałogu metodą 12 kroków - 23 paźdz
        > iernika o 14.00 w warszawskich Hybrydach (ul Złota 7/9) odbędzie się dyskusja n
        > a ten temat. Pojawią się ciekawe osoby, eksperci, między innymi Jacek Racięcki,
        > Krzysztof Dowgird, Felek, prof. Osiatyński, Rafał Porzeziński. To co prawda śr
        > odek dnia, wiele osób pracuje... ale jeżeli ktoś miałby czas i ochotę, by dowie
        > dzieć się więcej, warto się zjawić. 23 października, wtorek, godzina 14:00 Hybr
        > ydy! ;)
        ________________________________.
        Sama "smietanka" aowskiego swiatka...! ;-)
        Sam bym posluchal, gdyby nie te km...! :-(
        A...
    • aristoi_daimonion Re: ***Leczenie uzależnień*** 20.10.12, 16:20
      Moja koleżanka, która nie pije już parę lat, poleca p. Jolę (zwaną też Olą) dzięki której do dziś nie pije. Mówi, że to bardzo kulturalna, tolerancyjna, mądra terapeutka. Umiała mówić o trudnych sprawach bardzo delikatnie. Cierpliwa, rozumna. Kiedyś p. Jola pracowała w Petrze. Spotkała ją na mieście i wie, że teraz ma własny gabinet. Nazywa się warszawska pracownia psychologiczna.
      • alkapawe Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.11.12, 21:49
        Ja polecam Piotra, instruktora terapii uzależnień w Warszawie. Pracuje w szpitalu z alkoholikami, ma dużą wiedzę i doświadczenie. Namiary na niego wsparcie.info.pl
    • agraffka30 Re: ***Leczenie uzależnień*** 27.11.12, 15:29
      jestem po terapii z panią Magdą Dąbrowską w ośrodku Horizon we Wrocławiu, tam tez przeszłam wcześniejszy detoks. Prywatny ośrodek. Ma też swoją stronę www.horizon-info.pl
      nie wiem jak u was z kwestiami finansowymi, ale ja wiem, ze wydałam na narkotyki już dużo więcej niż na terapię, która przyniosła efekty. Jestem nowym człowiekiem na nowej drodze
    • lewjoa Re: ***Leczenie uzależnień*** 28.11.12, 22:36
      Ursynów. Na Ursynowie powstała nowa grupa wsparcia dla osób uzależnionych. Spotykamy się w każdą środę o 19 przy ul. Jastrzębowskiego 22 w sali OSK PIK
      Zapraszamy wszystkich, którzy chcą pracować nad sobą, uzyskać wsparcie, dać wsparcie.
    • tratwagabinet Re: ***Leczenie uzależnień*** 01.01.13, 22:37
      Witam...
      Jeśli ktoś potrzebuje pomocy Specjalisty Psychoterapii Uzależnień z Łodzi.Zapraszam. Psychoterapia uzależnień, pomoc bliskim osób uzależnionych( współuzależnienie, DDA), porady terapeutyczne. Gabinet ,,Tratwa" Łódź Widzew ul.Jana Brzechwy 7a I piętro. Wizyty po uzgodnieniu telefonicznym: 793-640-071.
      • zozumba Re: ***Leczenie uzależnień*** 04.01.13, 10:19
        we wrocławiu jest dobra klinika walki z uzaleznieniami-horizon. znam osobę, która się tam leczyła i rzeczywiście udało jej się wrócić do całkowitego zdrowia. na szczescie juz nie pije
    • aaugustw Re: Wrocław- Leczenie uzależnień 06.01.13, 16:51
      bond1972 napisała:
      > Słyszałem różne opinie ale więcej było tych gorszych
      _______________________________________________.
      Od kogo slyszalas takie rzeczy...!? - Od alkoholikow...!?
      To dowod tylko na to, jak bardzo jestesmy swirnieci i
      zwalamy na innych swoje nie- i powodzenia...!
      Ktory z uzaleznionych potrafi ocenic trzezwo te sytuacje...?
      Na to potrzeba kilka i kilkanascie lat osobistego rozwoju...!
      Ale wtedy takie osrodki dawno juz znowu zmienily swoje oblicze...
      A...
      • lekomania Re: Wrocław- Leczenie uzależnień 10.01.13, 17:02
        Jeżeli chodzi o Wrocław to ja chcę wymienić ośrodek Nowy Horyzont. Na prawdę pomagają.
    • joespear Re: ***Leczenie uzależnień*** 10.01.13, 19:14
      Ja mogę z czystym sumieniem polecić Gabinet ,,Tratwa" w Łodzi, terapeutka zaangażowana, godna polecenia pani Kasia zawsze znajduje czas i wysłucha a jak trzeba to i do słuchu powie:). Namiary: www.tratwagabinet.pl Łódź ul.Brzechwy 7a, jeden minus wizyty nie na NFZ ale jak się wydawało większe kwoty na inne rzeczy to i na zdrowie teraz można:)
    • naha47 Re: ***Leczenie uzależnień*** 14.02.13, 13:17
      male miasteczko nad zalewem wislanym frombork jest tam szpital i sanatorium jest terapia osob uzalerznionych alkochol hazard 8 tygodni mozna takze polorzyc sie do szpitala jest detoks 10 dni potem na odzial fachowa pomoc
      • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 14.02.13, 14:00
        naha47 napisał:
        > male miasteczko nad zalewem wislanym frombork jest tam szpital i sanatorium jes
        > t terapia osob uzalerznionych alkochol hazard 8 tygodni mozna takze polorzyc s
        > ie do szpitala jest detoks 10 dni potem na odzial fachowa pomoc
        ____________________________________________________________________.
        To sie czyta jak fajna reklame i zaproszenie do skorzystania z odpoczynku w tym
        domu sanatoryjnym...!
        A...
        • naha47 Re: ***Leczenie uzależnień*** 14.02.13, 17:22
          nie wiem czy reklama bylem skorzystalem i jestem ja do niczego nikogo nie chce zmoszac to nie o to chodzi jesli interesuja cie szczegoly na temat osrodka napisz
          • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 14.02.13, 19:40
            naha47 napisał:
            > nie wiem czy reklama bylem skorzystalem i jestem ja do niczego nikogo nie chce
            > zmoszac to nie o to chodzi jesli interesuja cie szczegoly na temat osrodka napisz
            ______________________________________________.
            Dziekuje za dobre checi, ale ja juz bylem na czyms takim.
            Wiecej nie potrzebuje...!
            A...
            • naha47 Re: ***Leczenie uzależnień*** 14.02.13, 20:56
              ok rozumie
    • alkodarek Re: prywatna klinika 21.06.13, 12:14
      No i pewnie, że trzeba usunąć naciągaczy na kasę.
      • belka23 Re: prywatna klinika 21.06.13, 12:28
        alkodarek napisał:

> No i pewnie, że trzeba usunąć naciągaczy na kasę.

"Zgodnie z sugestią adminów, niniejszy wątek założony zostaje w celach
        informacyjnych, dla osób poszukujących fachowej pomocy. Można w nim wpisywać
        namiary na instytucje bądź osoby pracujące z uzależnionymi. "

To jest INFORMACJA, zgodnie z tym, co jest napisane w pierwszym poście. Nikt nikogo nie naciąga, nie chcesz, nie musisz. Każdy ma swój rozum.

pozdrawiam
        belka
        • aaugustw Re: prywatna klinika 21.06.13, 13:00
          belka23 napisała:
          > "Zgodnie z sugestią adminów, niniejszy wątek założony zostaje w celach
          > informacyjnych, dla osób poszukujących fachowej pomocy...
          > ... Nikt nikogo nie naciąga, nie chcesz, nie musisz. Każdy ma swój rozum.
          ___________________________________________________________________.
          Widzisz belka, to nie jest takie proste jak ty to widzisz, czy jak chcialbys to widziec...
          Moim obowiazkiem moralnym jest ostrzegac tych, ktorzy maja jeszcze nie swoj rozum
          bo on jeszcze zalany jest alkoholem, wiec dbam o to aby nikt ich nie naciagal...
          Nie naciaga sie takich, np. w takich Wspolnotach, jak AA...!
          Potem niech kazdy decyduje juz za siebie, bo kazdy ma wtedy juz swoj rozum...
          Nawet na terapie niech sobie taki jeden z drugim ida...!
          Tak samo, jezeli chodzi o fachowa pomoc, na ktora tak sie powolujesz... - Wiedz,
          ze jedyna i doswiadczona fachowa pomoca jest drugi trzezwy juz alkoholik...!
          Terapeuci to tylko nauczyciele teorii, (chyba ze jest wsrod nich trzezwy, a to znaczy
          doswiadczony alkoholik).
          A...
          • belka23 Re: prywatna klinika 21.06.13, 13:54
            aaugustw, nie mogę nie odpowiedzieć.
            po pierwsze, usunięcie kilkakrotne mojego postu bardzo mnie zdziwiło. Za każdym razem nie było tam nic poza informacją. Pierwszy raz post napisany był chyba w grudniu 2012 roku. Nie było też nigdy żadnego wyjaśnienia dlaczego posty znikają.
            teraz rozumiem, że chodzi o to, że wątek dotyczy jedynie wspólnot AA. Niemniej jednak są informacje o różnych miejscach czy ośrodkach, nie tylko AA. Czyli działa wartościowanie, jakaś selekcja której z jakichś powodów nasza klinika nie sprostała.

powołujesz się na to, że chronisz nietrzeźwe głowy. OK rozumiem, ale są jeszcze rodziny, które szukają informacji, wsparcia, pomocy. Wiem, że to nie to samo.
            Ale kropla drąży skałę.

poza tym tak na marginesie - nasz niedoszły pracownik, niepijący alkoholik od blisko 20 lat tuż przed rozpoczęciem pracy przestał być niepijący. Z tego co wiem gdzie indziej wciąż praktykuje działalność "terapeutyczną".
            Myślę, że w takich sytuacjach bardziej by się przydał moralny obowiązek na który się powołujesz.

pozdrawiam zielono
            Belka

> belka23 napisała:
            > > "Zgodnie z sugestią adminów, niniejszy wątek założony zostaje w celach
            > > informacyjnych, dla osób poszukujących fachowej pomocy...
            > > ... Nikt nikogo nie naciąga, nie chcesz, nie musisz. Każdy ma swój rozum.
            >
            > ___________________________________________________________________.
            > Widzisz belka, to nie jest takie proste jak ty to widzisz, czy jak chcialbys to
            > widziec...
            > Moim obowiazkiem moralnym jest ostrzegac tych, ktorzy maja jeszcze nie swoj roz
            > um
            > bo on jeszcze zalany jest alkoholem, wiec dbam o to aby nikt ich nie naciagal..
            > .
            > Nie naciaga sie takich, np. w takich Wspolnotach, jak AA...!
            > Potem niech kazdy decyduje juz za siebie, bo kazdy ma wtedy juz swoj rozum...
            > Nawet na terapie niech sobie taki jeden z drugim ida...!
            > Tak samo, jezeli chodzi o fachowa pomoc, na ktora tak sie powolujesz... - Wiedz
            > ,
            > ze jedyna i doswiadczona fachowa pomoca jest drugi trzezwy juz alkoholik...!
            > Terapeuci to tylko nauczyciele teorii, (chyba ze jest wsrod nich trzezwy, a to
            > znaczy
            > doswiadczony alkoholik).
            > A...
            • aaugustw Re: prywatna klinika 21.06.13, 16:05
              belka23 napisała (do A...):
              > aaugustw, nie mogę nie odpowiedzieć.
              > po pierwsze, usunięcie kilkakrotne mojego postu bardzo mnie zdziwiło...
              - - - - - - -
    • aaugustw Re: prywatna klinika 22.06.13, 10:25
      belka23 napisała:
      > podaję informacyjnie szósty raz, pewnie teraz też usuniecie
      > > Reklama dźwignią handlu.
      >
      > stosuję się do rady i robię swoje :)
      >
      > pozdrawiam zielono
      ___________________________________.
      We wszystkim potrzebny jest umiar, wtedy i
      pozdrowienia zmienia kolor na rozowy...! ;-)
      A...
    • aaugustw Re: Bardzo polecam jako pierwszy krok na nowej dr 10.08.13, 20:46
      agata_labedz napisała:
      Bardzo polecam jako pierwszy krok na nowej dr...
      ________________________________________.
      Ile wynosi koszt takiego przyjecia takiego "polecenia"...!?
      Osobiscie polecam przerobienie pierwszego kroku za darmo
      wedlug Programu AA... - Spotkania takie zwane Mityngami AA
      znalezc mozna tutaj:
      www.aa.org.pl/
    • alkodarek Re: ***Leczenie uzależnień*** 17.11.13, 16:58
      Masz do wyrzucenie w błoto 10 000 zł? Lepiej wpłać te pieniądze na fundację leczącą dzieciaczki, ponieważ wydając je na terapię pasiesz darmozjadów żerujących na ludzkim nieszczęściu.

Pochwal się swoją skutecznością psychoterapia24. Jaki procent terapeutyzowanych nieboraków utrzymuje abstynencję ponad 1 rok?
      • kamilakot1 Re: ***Leczenie uzależnień*** 17.11.13, 17:08
        alkodarek napisał:

> Masz do wyrzucenie w błoto 10 000 zł? Lepiej wpłać te pieniądze na fundację lec
        > zącą dzieciaczki, ponieważ wydając je na terapię pasiesz darmozjadów żerujących
        > na ludzkim nieszczęściu.
        >
        > Pochwal się swoją skutecznością psychoterapia24. Jaki procent terapeutyzowanych
        > nieboraków utrzymuje abstynencję ponad 1 rok?
        Alkodarku życzę Ci ukojenia wnętrza. Co tak Cię wkurza ?
    • centrumsyntonia [...] 08.05.14, 16:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • anetaksiaz [...] 18.10.14, 18:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wolfbreslau Re: ***" leczenie " uzależnień*** 17.02.15, 11:27
      leczenie uzalżnień ?
      Deo !!!!
      pewnie , się , ze mną zgodzisz.
      tak zwane leczenie uzaleznionych, wiąże się z daleko idącą teorią o istnieniu choroby alkoholowej.a to z kolei wiąże się z istnieniem instytucji : "paranoja"....ale czy tylko to jest paranoja ?

rozumiem ewentualne wątpliwości , co do mojej wypowiedzi.ale nie chce mi sie schlebiać głupim. z mądrymi też mam problem.....są mądrzejsi wtedy , gdy to pasuje ich ideoologii, ręce im opadają, gdy chodzi o żaby!
      a ja Wam powiem jak to wygląda empirycznie : na przestrzeni kwietnia i maja, jest taka ulica w nowoczesnej warszawie /kiedyś tam była wieś i moim ZDANIEM jest do dziś/-otóż: tam jest wysyp ROPUCH !
      I JA POTEM JECHAŁEM .........po żabach, a na końcu mojej pętli czekała mnie nieletnia prostytutka z okolicznego domu dziecka .....
      a gdzie jest na tą okoliczność , wieczne pióro ojca Franciszka dla Globisza?
    • madzia-sz1 Ośrodek Leczenia Terapii Uzależnień "Przy Wiśle" 01.07.15, 11:26
      Witam
      Piszę bo chcę się z wami podzielić czymś pięknym co przytrafiło mi się właśnie tutaj.W małym miasteczku Ustroń.I w ośrodku Przy Wiśle.

Dostałam szanse,szanse na nowe życie.Pomyślicie.....pierdoły.Każdy ośrodek daje to same,terapie bazują na tym samym.Ale nie wszystkie ośrodki mają DUSZĘ i ludzi tak cudownych i serdecznych.

Jeśli kiedy kolwiek będziecie chcieli wyjść tak NAPRAWDE z tego piekła....Pan Genek i reszta terapeutycznej "paczki" wam w tym pomoże.

Pozdrawiam i życzę szczęścia
      Madzia
      • aaugustw Re: Ośrodek Leczenia Terapii Uzależnień "Przy Wiś 01.07.15, 20:46
        madzia-sz1 napisała:
        > Dostałam szanse,szanse na nowe życie.Pomyślicie.....pierdoły.Każdy ośrodek daje
        > to same,terapie bazują na tym samym.Ale nie wszystkie ośrodki mają DUSZĘ i lud
        > zi tak cudownych i serdecznych....
        > Pozdrawiam i życzę szczęścia
        > Madzia
        ______________________________________________________________________.
        Mialas szczescie Madziu, ze trafilas na osobe, ktora ci zaimponowala i trafila do ciebie...
        Zycze i ja tobie duzo szczescia, bo ta euforia, ktora cie dotknela ona minie a wtedy
        trzeba bedzie dalej juz cos robic ze soba wraz z innymi, tobie podobnymi...!
        A...
    • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 18.10.15, 20:26
      abaadon1 napisał(a):
      > Witam szczerze polecam całodobowy ośrodek terapii uzależnień...
      _________________________________________________________.
      Polecam KAZDY ośrodek terapii uzależnień, jezeli zaistniala juz szczera
      chec do zaprzestania picia i gotowosc zrobienia zmian z samym soba...!
      (jezeli Mityngi AA nie wystarczaja...!)
      A...
      • europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 21.10.15, 12:53
        Same mityngi nie wystarczą dobrze o tym wiesz !
        • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 21.10.15, 19:46
          europa2772 napisała:
          > Same mityngi nie wystarczą dobrze o tym wiesz !
          _________________________________________.
          Co ty znowu za pijane bzdury opowiadasz...!?
          To ze w Polsce oprosilo sie wiele terapeutow,
          nie znaczy jeszcze zebys uogolniala sprawy...!
          Spojrz na historie Mityngow AA... - Co bylo pierwsze; Mityngi czy terapie...!?
          Po drugie; w mojej pierwszej macierzystej Grupie AA przewage liczebna mieli
          trzezwi alkoholicy, ktorzy nigdy nie zaliczyli ani jednej terapii, tylko Mityngi AA
          Na obecnej Grupie jest podobna sytuacja, wiec komu ty tutaj wciskasz ciemnoty,
          ze Mityngi AA nie wstarczaja...!? - One nie wystarczaja tym, ktorzy nie chca
          przerabiac tego uniwersalnego Programu AA w swoim zyciu...!
          A...
          • europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 21.10.15, 22:15
            Ty jesteś pretensjonalny i oportunistyczny nie potrafisz przyjac innego spojrzenia na sprawę problemu , a przecież wszystko sie zmienia .
            Gdzie wtedy było AA , a gdzie jest dziś ? zastanów sie ?
            Aha jeszcze jedno po co Ty ze mną rywalizujesz , madrość która mam w sobie nie potrzebuje twojego potwierdzenia! pozdrawiam .....
            • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.10.15, 15:45
              europa2772 napisała (do A...):
              > Ty jesteś pretensjonalny i oportunistyczny nie potrafisz przyjac innego
              spojrzenia na sprawę problemu , a przecież wszystko sie zmienia .
              > Gdzie wtedy było AA , a gdzie jest dziś ? zastanów sie ?
              > Aha jeszcze jedno po co Ty ze mną rywalizujesz , madrość która mam
              w sobie nie potrzebuje twojego potwierdzenia! pozdrawiam .....
              ___________________________________________________________.
              Wysoko sie cenisz z tym "rywalizowaniem" ze mna a ja cie tylko pouczam,
              zebys sie dalej nie kompromitowala i nie moge osiagnac tego celu od lat..!
              Pytasz; gdzie wtedy bylo AA a gdzie dzisiaj, a ze pytasz wiec odpowiadam;
              Wtedy (w poczatkach) bylo w Ameryce, dzisiaj jest AA na calym swiecie...!
              I tylko tyle, jezeli chodzi o AA sie zmienilo, bo wzor chemiczny alkoholu
              pozostal po dzien dzisiejszy taki sam, jak rowniez jego dzialanie na ludzi
              pozostalo bez zmian... - A na koniec koryguje jeszcze twoje mundrosci,
              jakobym nie potrafil przyjac innego spojrzenia na sprawę problemu... -
              Jak moglbym przyjmowac taka postawe skoro realia i doswiadczenia wlasne
              i innych paru milionow sa takie, jakie sa...!
              Terapia to tylko esencja tego co wczesniej na sobie doswiadczyli chorzy
              alkoholicy i takie terapie (jedna, gora dwie) sa niektorym takze potrzebne,
              czego dowodem jest nasza (Wspolnoty AA) wspolpraca z terapeutami,
              nb. takze z duchownymi i lekarzami, ale bez wiazania sie z nimi...!
              A...
              A...
              • europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.10.15, 20:28
                A na koniec koryguje jeszcze twoje mundrosci,
                > jakobym nie potrafil przyjac innego spojrzenia na sprawę problemu... -
                > Jak moglbym przyjmowac taka postawe skoro realia i doswiadczenia wlasne
                > i innych paru milionow sa takie, jakie sa...!
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                >> To znaczy jakie ?
                >> I nie powołuj mi sie tu na miliony i na innych , problem uzależnienia jest problemem swiatowym to wiem , a ze ryba psuje sie od głowy to tez wiem i ze człowiek jest zakłamany to tez wiem , i ze dojrzawanie jest bolesnym procesem w zyciu człowieka tez wiem i że nawet AA nie jest wstanie pomóc i żaden terapeuta nie uleczy tez wiem , a wszystko to wiem z własnego doświadczenia , i tak jak napisałam nie potrzebuję twojego potwierdzenia ani akceptacji ,piszesz epistuły o wszystkim i o niczym , a ja Ci powiem Kto miał miłość bedzie ja miał do końca zycia ( nie łacz jej z związkiem kobieta meżczyzna , bo miłosć niejedna ma twarz!) pozdrawiam .
                • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.10.15, 21:15
                  > To znaczy jakie ?
                  > ... miłosć niejedna ma twarz!...
                  ___________________________________________________________.
                  Pytasz, wiec odpowiadam...
                  Zacznij chodzic na Mityngi AA to i poznasz odpowiedz na pytanie; "jakie ?"
                  A...
                  Ps. A ja do tej pory myslalem, ze miłosć niejedno ma serce...! :-o
                  • europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.10.15, 22:36
                    Ty mnie nie mów co ja mam robić (nie przypominam sobie bym sie do Ciebie zwracała
                    o rade ) tylko odpowiedz na pytanie ? dot twojego wpisu o AA .
                    Przypominam Ci o art. 207kk.

• europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.10.15, 23:44
                    Serce człowieka widać po jego twarzy :-)
                    • aaugustw Re: ***Leczenie uzależnień*** 23.10.15, 18:11
                      > Serce człowieka widać po jego twarzy :-)
                      _________________________________________________.
                      No i jak ja mam z toba prowadzic dysputy, skoro ty wszystko
                      widzisz na opak a odpowiedzi moich i tak nie rozumiesz...(!?).
                      Serce czlowieka nie widac po jego twarzy, lecz po jego czynach...!
                      (ty mnie nigdy nie widzialas, a jednak wiesz, ze ja je mam takie
                      duze, choc poranione...!) ;-)
                      A...
                      Ps. Dzisiaj Mityng AA, ale najpierw kolacja, bo apetyt takze mam duzy...
                      Do jutra...!
                      • europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 23.10.15, 20:52
                        Uciekasz od odpowiedzi na pyt. w ocenę, jeśli chcesz manipulować to rób to dobrze , dla mnie jest to śmieszne , magluj mózg sobie !:-)
                • europa2772 Re: ***Leczenie uzależnień*** 22.10.15, 21:19
                  A jeszcze nie napisałam Aauguscie , żebys nie wiem jak białe rekawiczki nałożył , to Miłoscią nie bedziesz manipulował !
    • justasty Re: ***Leczenie uzależnień*** 20.10.15, 22:51
      nie mam doświadczenia z publicznymi/państwowymi placówkami - wiec nie mogę ich porównać z tymi prywatnymi ( w takim własnie byłam)
      Mój pobyt w prywatnym ośrodku w Janowcu to na poczatku - lęk, strach i niechęć a właściwie wściekłość że tam siedzę, że mnie tam maglują, każą coś robić - jakos inaczej wyobrazałam chyba sobie terapię, nie sądziłam ze ma to jakiś sens, że mnie uczy....
      Trafilam do ośrodka z polecenia, przez kontakt z terapeutką - wiedziałam że terpia bedzie dużą i ciężką pracą ale chyba nie sądziłam że aż tak.... wylazlo ze mnie wszytko. Pracowałam nad sobą i swoim uzależnieniem: nad własną motywacją, emocjami, nazywaniem uzależnienia po imieniu, poznawaniu jak mnie zjada i ile mi zabrało i że to wszytsko robiłam sobie sama.... - to co dla normalnych ludzi wydaje się zwykłą rzeczą, prostą sprawą dla mnie było straszne i trudne. To był czas trudny ale z pieknym finałem. Nie sądziłam że dam rade...ale dało się!!!
      Zawdzięczam to najbardziej terapeutom - chociaz oni twierdza że sobie, bo pokazali mi jak znowu smiac się do życia, żyć z innymi, cieszyć się tym co mam i marzyc o tym co moge mieć, bo mogę!!!
      Samo miejsce super - Ośrodek w Janowcu ( www.terapiawjanowcu.pl) lezy kolo Kazimierza Dolnego, dyskretny, komfortowy, - świetne miejsce do refleksji, pracy nad sobą, ogromny ogród dużo zieleni, staw - dla mnie miejsce cudowne i bajkowe.
      Też nie chce słodzić i wystawiac laurek, chyba trzeba sprawdzić samemu, pytać, próbowac. Nie wiem czy terapia w państwoych ośrodkach jest lepsza/gorsza, nie mam tez doświadczeń w pobycie w innych ośrodkach
      Mi się poszczęściło za pierwszym razem :) Oby na zawsze!!!!!!!!
    • gregory2013 Re: ***Leczenie uzależnień*** 02.11.15, 12:47
      Ja skorzystałem z odwyku alkoholizmu na iodwyk.pl/alkoholizm,lp,511.html i efekt jest jeden. NIE PIJE :) . Maja oni dwa ośrodki, ale ja wybrałem opcję z dojazdem do mnie, żebym nie czół się nie zręcznie. Co w domu to w domu.
    • strefazmiany Re: ***Leczenie uzależnień*** 13.04.16, 14:39
      Szukasz pomocy?
      Zapraszamy do Ośrodka Psychoterapii Strefa Zmiany w Katowicach. Prowadzimy terapię indywidualna i grupową, pomagamy osobom uzależnionym, współuzależnionym, DDA i nie tylko.
      Zadzwoń 796 575 431 lub napisz strefazmian@gmail.com. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej wejdź na naszą stronę: www.strefazmiany.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka