aaugustw 02.09.07, 19:35 Sa ci "normalos" inaczej normalni od alkoholikow...? A... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tranzyt80 Re: Pytanie...! 02.09.07, 20:23 AAugustow!Stalo Ci sie cos,przykrego... ;)? Myslalem,ze Ty nie pytasz,tylko pouczasz,bo wiesz juz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Pytanie...! 02.09.07, 20:45 tranzyt80 napisał: > AAugustow!Stalo Ci sie cos,przykrego... ;)? > Myslalem,ze Ty nie pytasz,tylko pouczasz,bo wiesz juz wszystko. ________________________________________________________________. A kto Ci takich glupot nagadal, ze ja pytam Ciebie (Was)...!? ;-)) To pytanie zadalem sobie...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Pytanie...! 02.09.07, 20:42 aaugustw napisał: > Sa ci "normalos" inaczej normalni od alkoholikow...? _____________________________________________________. Przede wszystkim tak jak i oni jestem czlowiekiem...! Ci "normalos" jednak potrafia inaczej pic. Ja nie potrafie normalnie pic. Kiedy zagladam na statystyki, czuje sie "wybrancem" Sily Wyzszej... - Mnie dane bylo zatrzymac te chorobe, i stac sie abstynentem, a potem obdarowany zostalem laska trzezwienia (czyt. rozwijac sie duchowo...!). Od kiedy przestalem pic moja psychika nie jest inna od innych ludzi, (mimo ze czuje sie wybrancem). Przy tym takze jeszcze nie jestem niczym szczegolnym, oprocz tego, ze dzis nie musze juz pic, a moje zycie na ziemi zamienilo sie w niebo...! (bez aniolkow - oczywiscie... - One sa na niebie wysokim). A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tranzyt80 Re: Pytanie...! 02.09.07, 21:20 "następuje rozbieżność pomiędzy "JA" realnym a "JA" idealnym, pomiędzy potrzebami organizmu a potrzebami "JA" integralność jednostki załamuje się i do głosu dochodzą sprzeczne destrukcyjne tendencje. Alkoholik dokłada wszelkich starań w celu zachowania integralności obrazu siebie, lecz jego aktywność nie zmierza do odkrycia prawdy o sobie, do zrozumienia siebie, do stania się sobą...W tym celu posługuje się on... nieadekwatnymi porównaniami ...które mogłyby zaburzyć jego misternie zbudowaną iluzoryczną wersję świata, ludzi i własnego w niej miejsca." Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Pytanie...! 03.09.07, 17:41 tranzyt80 napisał: > "następuje rozbieżność pomiędzy "JA" realnym a "JA" idealnym, > pomiędzy potrzebami organizmu a potrzebami "JA" integralność > jednostki załamuje się i do głosu dochodzą sprzeczne destrukcyjne > tendencje. Alkoholik dokłada wszelkich starań w celu zachowania > integralności obrazu siebie, lecz jego aktywność nie zmierza do > odkrycia prawdy o sobie, do zrozumienia siebie, do stania się > sobą... _______________________________________________________. To wszystko prawda, ale dotyczy ona tylko czynnego alko! A... Odpowiedz Link Zgłoś