Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przechowywanie w sklepach..?

22.09.05, 13:40
    czy wiecie jak długo oni przechowują wina?
    albo no ile może stać,bez zanurzonego korka??

ostatnio kupiłam z 2003 i miało jakiś suchy ten korek...?
    aż się złamał...
    e??
    Obserwuj wątek
      • Gość: docg Re: przechowywanie w sklepach..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:31
        myślę, że "oni" raczej się nie przejmują korkiem w przypadku win do szybkiego
        spożycia. Zresztą w tym przypadku nie ma to większego znaczenia. Twój korek się
        ułamał bo był w ogóle słaby, a poza tym pewnie masz zły korkociąg - powinien
        być długi w kształcie spirali, wtedy radzi sobie z każdym korkiem.
        pozdrawiam
        • Gość: paero123 Re: przechowywanie w sklepach..? IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 23.09.05, 13:19
          Kup ten tinyurl.com/bdq8s i wtedy naprawde bedziesz musiala sie
          postarac, aby ulamac korek

Pozdrawiam
          • giorgio_primo Trybuszon... ;-) 23.09.05, 14:23
            A jeśli ktoś jest z Poznania i przyjdzie dzisiaj do mnie, oraz wypowie
            hasło "trybuszon", to dostanie taki otwieracz jak ten z linka Paero (tyle że ze
            spralą pokrytą teflonem) ZA DARMO!
            • Gość: paero123 Re: Trybuszon... ;-) IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 23.09.05, 15:15
              No to dzis w wiadomosciach oczekuję informacji o zamieszkach w Poznaniu :-) A
              moze to jakas gra wyborcza pt. 'trybuszon za glos'? ;-)))
            • paero123 Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 15:37
              giorgio_primo napisał:

> (...) jeśli ktoś jest z Poznania (...)

tzn. potwierdzenie z wydziału meldunkowego gminy + dokument ze zdjęciem
              wystarczy? Czy tez chodzi tu o poznaniaka z dziada-pradziada i bez drzewa
              genealogicznego się nie obejdzie? ;-)
              • Gość: przyguss Re: Trybuszon... ;-) IP: *.lodz.msk.pl 23.09.05, 16:10
                jadę z łodzi, zaraz wrzucam się w pociąg i specjalnie jadę po trybuszon. w
                rewanżu wiozę "Czar PGR'u":)))
            • fechu Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 17:11
              Szlag! Moglem dzis przyjsc po lirano mialbym teflonowy trybuszon;)a tak dalej
              pozostaje scyzoryk.Ale korki sie nie lamia jakos daje rade;)
              Pozdrawiam!
              • Gość: paero123 Re: Trybuszon... ;-) IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 23.09.05, 17:20
                Moze jak dzis nikt się nie zgłosi to w nastepny piatek będzie kumulacja i
                giorgio bedzie dawał po 2 trybuszony? ;-)
                • giorgio_primo Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 17:45
                  Niestety kumulacji nie będzie. Pulltap przestał ten model produkować i mam
                  ostatni...

Nowy model jest nieco mniej zgrabny, ale działa równie dobrze choć nie ma
                  łamanej dźwigni. Też jest dwustopniowy.

"Z Poznania" oznaczało tyle tylko, że odbiór osobisty. Nie wysyłam. ;-)
                  • paero123 Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 18:01
                    giorgio_primo napisał:

> Niestety kumulacji nie będzie. Pulltap przestał ten model produkować i mam
                    > ostatni...

Ostatni Trybuszon.:-) Ostatni, co tak wina otwierał... :-) Trawestujac naszą
                    epopeje narodową :-)

> Nowy model jest nieco mniej zgrabny, ale działa równie dobrze choć nie ma
                    > łamanej dźwigni. Też jest dwustopniowy.

O, a gdzie go mozna obejrzec bom ciekaw? To jakis postep w stosunku do OT?

> "Z Poznania" oznaczało tyle tylko, że odbiór osobisty.

Tylko, zeby obdarowany ujął w PIT tę darowiznę, bo to róznie moze być po
                    wyborach jak bedzie prawnie i sprawiedliwie :-). Obdzwoniłem poznańskich
                    znajomych ale nie mają teraz czasu. Lokal z darem otwarty do 20:00 jak komisja
                    wyborcza czy do 24-tej? ;-)

> Nie wysyłam. ;-)

Złośliwcze! :-) Zamiast zajmować sie filantropią przygotowałbyć lepiej swoje
                    propozycje do mojego amówienia win :-)

• holita Re: Trybuszon... ;-) 08.10.05, 14:50
                    A ja mam jeszcze calkiem sporo (mozna kupic u nas w Wwie, Krakowie i
                    Wroclawiu), z tym, ze na haslo "trybuszon" mozna za darmo co najwyzej dostac
                    ode mnie owym trybuszonem w glowe!
                    Pozdrawiam
                    Przewodniczaca Stowarzyszenia Milosnikow GRAJCARKOW
                    • giorgio_primo ...te nowe PullTap... 08.10.05, 15:01
                      Do tych nowych, dwustopniowych, bez łamania, wiele osób podchodzi nieufnie ale
                      wiem, że działają świetnie i zwłaszcza kelnerki się o nie dopraszają.

;-)
                    • Gość: paero123 Re: Trybuszon... ;-) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 16:37
                      ech, co sie porobilo: giorgio wali z magnum do siegajacych po butelki bez
                      pytania, holita leje grajcarkiem/trybuszonem po glowie! :-)
                      Az czlowiek z rozrzewnieniem wspomina czasy "komuny" gdzie bylo "klient nasz
                      pan" ;-)))
            • Gość: denko Re: Trybuszon... ;-) IP: 158.75.8.* 29.09.05, 18:13
              Witejcie!

Jeśli biega o korkociąg, to polecam ten promocyjnie (ostatnio już nie)
              dołączany "czerwony mini pajączek" do bardzo przyzwoitych (zwłaszcza wytrawny
              kabernet i słodki kagor) win ukraińskich WINODZIEŁ (17 -19 zł butelka). Jest
              niewielki, zmieści się w kieszeni obok węża, wkręcony w korek, żeby nie darł
              garderoby, daje sobie radę w 90% przypadków, a przy tym, co ważne dla
              audiofilów wśród P.T. koneserów, przy otwieraniu nim butelka wydaje z siebie
              przepiękny dźwięk, przypominający westchnienie w pełni usatysfukcjonowanej
              kobiety. Radzę wypróbować !!!

Wery truly jors
              Denko
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka