ilo10 22.09.05, 13:40 czy wiecie jak długo oni przechowują wina? albo no ile może stać,bez zanurzonego korka?? ostatnio kupiłam z 2003 i miało jakiś suchy ten korek...? aż się złamał... e?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: docg Re: przechowywanie w sklepach..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:31 myślę, że "oni" raczej się nie przejmują korkiem w przypadku win do szybkiego spożycia. Zresztą w tym przypadku nie ma to większego znaczenia. Twój korek się ułamał bo był w ogóle słaby, a poza tym pewnie masz zły korkociąg - powinien być długi w kształcie spirali, wtedy radzi sobie z każdym korkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paero123 Re: przechowywanie w sklepach..? IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 23.09.05, 13:19 Kup ten tinyurl.com/bdq8s i wtedy naprawde bedziesz musiala sie postarac, aby ulamac korek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Trybuszon... ;-) 23.09.05, 14:23 A jeśli ktoś jest z Poznania i przyjdzie dzisiaj do mnie, oraz wypowie hasło "trybuszon", to dostanie taki otwieracz jak ten z linka Paero (tyle że ze spralą pokrytą teflonem) ZA DARMO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paero123 Re: Trybuszon... ;-) IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 23.09.05, 15:15 No to dzis w wiadomosciach oczekuję informacji o zamieszkach w Poznaniu :-) A moze to jakas gra wyborcza pt. 'trybuszon za glos'? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 15:37 giorgio_primo napisał: > (...) jeśli ktoś jest z Poznania (...) tzn. potwierdzenie z wydziału meldunkowego gminy + dokument ze zdjęciem wystarczy? Czy tez chodzi tu o poznaniaka z dziada-pradziada i bez drzewa genealogicznego się nie obejdzie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyguss Re: Trybuszon... ;-) IP: *.lodz.msk.pl 23.09.05, 16:10 jadę z łodzi, zaraz wrzucam się w pociąg i specjalnie jadę po trybuszon. w rewanżu wiozę "Czar PGR'u":))) Odpowiedz Link Zgłoś
fechu Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 17:11 Szlag! Moglem dzis przyjsc po lirano mialbym teflonowy trybuszon;)a tak dalej pozostaje scyzoryk.Ale korki sie nie lamia jakos daje rade;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paero123 Re: Trybuszon... ;-) IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 23.09.05, 17:20 Moze jak dzis nikt się nie zgłosi to w nastepny piatek będzie kumulacja i giorgio bedzie dawał po 2 trybuszony? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 17:45 Niestety kumulacji nie będzie. Pulltap przestał ten model produkować i mam ostatni... Nowy model jest nieco mniej zgrabny, ale działa równie dobrze choć nie ma łamanej dźwigni. Też jest dwustopniowy. "Z Poznania" oznaczało tyle tylko, że odbiór osobisty. Nie wysyłam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Trybuszon... ;-) 23.09.05, 18:01 giorgio_primo napisał: > Niestety kumulacji nie będzie. Pulltap przestał ten model produkować i mam > ostatni... Ostatni Trybuszon.:-) Ostatni, co tak wina otwierał... :-) Trawestujac naszą epopeje narodową :-) > Nowy model jest nieco mniej zgrabny, ale działa równie dobrze choć nie ma > łamanej dźwigni. Też jest dwustopniowy. O, a gdzie go mozna obejrzec bom ciekaw? To jakis postep w stosunku do OT? > "Z Poznania" oznaczało tyle tylko, że odbiór osobisty. Tylko, zeby obdarowany ujął w PIT tę darowiznę, bo to róznie moze być po wyborach jak bedzie prawnie i sprawiedliwie :-). Obdzwoniłem poznańskich znajomych ale nie mają teraz czasu. Lokal z darem otwarty do 20:00 jak komisja wyborcza czy do 24-tej? ;-) > Nie wysyłam. ;-) Złośliwcze! :-) Zamiast zajmować sie filantropią przygotowałbyć lepiej swoje propozycje do mojego amówienia win :-) Odpowiedz Link Zgłoś
holita Re: Trybuszon... ;-) 08.10.05, 14:50 A ja mam jeszcze calkiem sporo (mozna kupic u nas w Wwie, Krakowie i Wroclawiu), z tym, ze na haslo "trybuszon" mozna za darmo co najwyzej dostac ode mnie owym trybuszonem w glowe! Pozdrawiam Przewodniczaca Stowarzyszenia Milosnikow GRAJCARKOW Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo ...te nowe PullTap... 08.10.05, 15:01 Do tych nowych, dwustopniowych, bez łamania, wiele osób podchodzi nieufnie ale wiem, że działają świetnie i zwłaszcza kelnerki się o nie dopraszają. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paero123 Re: Trybuszon... ;-) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 16:37 ech, co sie porobilo: giorgio wali z magnum do siegajacych po butelki bez pytania, holita leje grajcarkiem/trybuszonem po glowie! :-) Az czlowiek z rozrzewnieniem wspomina czasy "komuny" gdzie bylo "klient nasz pan" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denko Re: Trybuszon... ;-) IP: 158.75.8.* 29.09.05, 18:13 Witejcie! Jeśli biega o korkociąg, to polecam ten promocyjnie (ostatnio już nie) dołączany "czerwony mini pajączek" do bardzo przyzwoitych (zwłaszcza wytrawny kabernet i słodki kagor) win ukraińskich WINODZIEŁ (17 -19 zł butelka). Jest niewielki, zmieści się w kieszeni obok węża, wkręcony w korek, żeby nie darł garderoby, daje sobie radę w 90% przypadków, a przy tym, co ważne dla audiofilów wśród P.T. koneserów, przy otwieraniu nim butelka wydaje z siebie przepiękny dźwięk, przypominający westchnienie w pełni usatysfukcjonowanej kobiety. Radzę wypróbować !!! Wery truly jors Denko Odpowiedz Link Zgłoś