Dodaj do ulubionych

Profanacja

31.05.12, 11:00
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11833444,Skandaliczne_flagi_na_Euro__Nie_ozdabiajmy_ich_na.html
Tak a propos oburzania sie.

Co sadzicie na ten temat? Moim zdaniem burza troche przesadzona. Z jednej strony owszem, trzeba dbac o dokladnosc flagi (nie bardzo rozumiem mody na bandere, ale niech bedzie), z drugiej strony nie odbieram napisow na fladze ("Tychy pozdrawiaja", "Lec, Adas, lec!") jako brak poszanowania. No i tez zal mi tego, ze nie ma w sprzedazy fajnych ciuchow z polska flaga.
Obserwuj wątek
    • dakota77 Re: Profanacja 31.05.12, 18:12
      Nie uwazam tego za straszny skandal, ale jednak ustawa mowi dokladnie o tym, jak flaga ma wygladac. Juz samo uzywanie polskiej bandery- popularne i zrozumiale- narusza prawo, a napisy to juz jakas abominacja.
      A ciuchy z polska flaga mozna znalezcsmile
    • slotna Re: Profanacja 31.05.12, 18:31
      Imo to sie wiaze z upartym lansowaniem roli mesjasza narodow, patriotyzmu na krwisto, nieszczesliwo i uparcie sztywno. Bez sensu jak dla mnie.
    • the_dzidka Re: Profanacja 01.06.12, 11:41
      Rozumiem tego pana, jako starszego człowieka, repatrianta, etc. Ale sama nie mam nic przeciwko. Przecież na stadionach podczas meczów od dawna są flagi z napisami, z jakimiś dodatkowymi znaczkami, i jakoś nikogo to nie oburza. Dopóki na takiej fladze nie ma napisu "Jude raus" albo "Ruscy mordercy prezydenta" nie widzę w tym nic złego. A przyjacielskie pozdrowienia nastawiają wręcz pozytywnie smile Sama w weekend udaję się kupić jakieś wesołe akcesoria na Euro wink
    • retro-story Re: Profanacja 06.06.12, 17:41
      Jeszcze a propos patriotycznych ubranek: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,11878628,Cejrowski_krytykuje__idiotyczne__czapki_kibicow__W.html

Znow wielkie oburzenie. Jakos nie widac w artykule przykladow "godnego" kibicowania.
      • iwoniaw :-D 06.06.12, 19:22
        "igrzyska zamieniają się w jarmark odpustowy" to zaiste osobliwa konstrukcja logiczna świadcząca o niejakim oderwaniu od europejskiego dziedzictwa kulturowego big_grin

BTW - czy p. C. nie zrezygnował przypadkiem z obywatelstwa na rzecz jakiegoś środkowoamerykańskiego kraju? Skąd zatem takie gorączkowanie się tematem? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka