16.01.12, 14:46
Wybieram się we wrześniu na Maltę w celach turystycznych. Proszę o info na temat co zwiedzić, gdzie należy być. Czy warto wypożyczyć samochód, a może lepszy będzie rower. Za wszystkie porady dziękuję!!
Obserwuj wątek
    • kellys16 Re: Malta 28.01.12, 17:33
      czy nikt nie był na Malcie??
      • chiara76 Re: Malta 01.02.12, 10:57
        był, był, co widać, jak się wrzuci w wyszukiwarkę. Mnie się nie chce tu rozpisywać, jak masz chęć, odezwij się na mój adres gazetowy , podeślę Ci moje wspomnienia o wyprawie na Maltę. Pozdrawiam.
    • Gość: gregory78 Re: Malta IP: *.rene.com.pl 08.02.12, 20:54
      W jaki sposób wybierasz się na Maltę? z jakiego biura i gdzie konkretnie? My także zamierzamy się wybrać ale w czerwcu....
    • magdalalena Re: Malta 24.04.12, 12:42
      My byliśmy i niedawno wróciliśmy. Co zwiedzić? Obowiązkowo Blue Grotto + popłynąć na skalistą i pachnącą kminkiem Comino. Warto zwiedzić różne miasta, bo w każdym jest coś ciekawego i przejść się wąskimi uliczkami poza trasami turystycznymi, bo taka "dzika" Malta ma najwięcej uroku. Co do roweru, to nie ma szans żeby tam jeździć. Malta to same górki i bez kondycji i silnych mięśni nie podołasz. Czasami spacerując było ciężko. Samochód jest opcją idealną bo jest tani (nas wyszedł 19e za dobę), a i benzyna niedroga więc można jeździć. Tylko pamiętaj, że ruch jest lewostronny :)
    • martusia852 Re: Malta 12.05.12, 17:44
      Jeżeli marzysz o spędzeniu tygodnia na Malcie za niewielkie pieniądze polecam artykuł który jest propozycją wyjazdu do tego własnie kraju www.podrozni24.pl/podroe-za-granic/z-wrocawia/140-malta-za-416z-na-7-dni-all-inclusive.html
      • monw Re: Malta 05.08.12, 22:12
        świetny poradnik, dziękuje :-)
    • Gość: majolatanie Re: Malta IP: *.grybow.net.pl 29.05.12, 11:00
      majolatanie.pl/
      Zapraszam do mojej nowo powstalej stronki, moze akurat kazdy z was znajdzie coś ciekawego dla siebie. Wcodzcie klikajcie i latajcie tak tanio jak to jest ttylko możliwe:)
    • kellys16 Re: Malta 12.09.12, 19:50
      Parę miesięcy temu zadałem pytanie o Maltę. Teraz mogę odpowiedzieć innym zainteresowanym. Wróciłem z tygodniowego pobytu w Bugibbie. Czekam na pytania.
      • Gość: gość Re: Malta IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.12, 16:43
        ja bym chciał zadać parę pytań. Słać na adres? jeżeli podasz?czy tu na forum?
        • kellys16 Re: Malta 14.09.12, 21:00
          Na forum mozesz.
    • Gość: gość Re: Malta IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.09.12, 15:59
      Witam, chciałbym Ciebie zapytać o to co Ty pytałeś w pierwszym wątku.
      Co można, co polecasz, co zwiedziłeś na Malcie? Masz jakąś fajną stronkę z której można zasięgnąć trochę wiedzy przed pobytem na Malcie? Jak się przemieszczałeś - auto, skuter, rower? Dotarłeś tam na własną rękę czy na wypoczynek z biura podrózy? Jeżeli sam to jak cenowo to wychodzi (bilety lotnicze, transport do hotelu)? Z lenistwa i wygodnicta ja chyba jestem zdecydowany na wczasy z biura podróży... masz gdzieś wrzucone w internecie fotki z pobytu na malcie?Pozdrawiam
      • kellys16 Re: Malta 17.09.12, 19:08
        Poleciałem na Maltę z przyjaciółmi na własną rękę, czyli samolot Ryanair zabukowany w styczniu. Hotel zamówiony przez www.booking.com Byliśmy tam 7 dni, koszt (hotel z wyżywieniem HB + samolot) to 950zł na osobę. Ceny pozostałych artykułów zbliżone do polskich np. piwo w sklepach od 1 euro, woda 2l 0,9 euro. Alkohole od 10 euro za 0,7l.Hotel Topaz ****, 15 minut spacerkiem od morza, do centrum miasta około 10 minut. Z lotniska do hotelu w Bugibbie jechaliśmy autobusem sieci ARRIVA za 2,1 euro na osobę. Tymi autobusami najlepiej zwiedzać wyspę, jeżdżą bardzo często i wszędzie. Bilet dzienny 2,6 euro. Mieszkaliśmy w Bugibbie, miasteczko typowo turystyczne, plaży w zasadzie nie ma, są tylko skały i od razu głębokie zejścia do morza. Podobne są na całej wyspie, ale nie wszystko zwiedziłem i może się mylę. Stolica La Valetta to w zasadzie kilka głównych prostych ulic i kilkanaście bocznych uliczek. Jeżeli jeszcze o coś chcesz pytać to czekam, w miarę mojej wiedzy odpowiem
        • Gość: gość Re: Malta IP: *.ip.netia.com.pl 18.09.12, 10:35
          rozumiem ze przejazd z lotniska do hotelu załatwiałeś po wylądowaniu na własną rękę? To jest jakiś stale kursujący tam autobus/ linia autobusowa ? A czy zwiedzałeś inną wyspę czy byłeś tylko na tej głównej? W jakim okresie byłeś i jakie wtedy miałeś temperatury, bo słońca chyba nie brakowało? Rezerwacja ze strony internetowej pewna? Nie było jakichś niespodzianek? Hotel zgodny z opisem?
          • kellys16 Re: Malta 18.09.12, 19:23
            Na Malcie byłem miedzy 4-11 wrzesnia 2012r. Wyspa jest bardzo dobrze skomunikowana autobusami miejskimi. Wejdź na: arriva.com.mt/home?l=1 Znajdziesz tam wszystkie rozkłady jazdy. Nie byłem na innej wyspie. Temperatury w dzień to około 30 stopni a nocami spadała do 20 stopni. Rezerwacja hotelu z jednym małym kłopotem, po przyjeździe i zapłaceniu za pobyt okazało się, że nie ma wolnych pokoi i zawieźli nas do innego hotelu. Wiecej niespodzianek nie było. Byłem i jestem zadowolony z pobytu na Malcie i prawdopodobnie polecę tam jeszcze raz zwiedzić dokładniej.
          • Gość: gość Re: Malta IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.12, 09:38
            jest jakieś forum, czy strony w internecie dla chcących czegoś się dowiedzieć o Malcie?
    • grzegorz.pekala Re: Malta 13.06.13, 09:57
      ja popełniłem taki artykuł: www.yougo.pl/wakacje/10/wakacje-z-yougo-malta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka