Dodaj do ulubionych

ORBIS JEST NAJLEPSZY!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 20:53
Jeździłem z nimi wiele razy. Są świetni! Już dawno wiedziałem, ze Big Blue
upadnie. Następny będzie ktoś z trójki: El Greco, Oasis, Triada. Tylko
jeżdżenie z takim biurem jak Orbis ma sens.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: SART Miller a Orbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 23:53
      Ta wypowiedź istotnie określa brak jakiejkolwiek wiedzy na temat biur podróży.
      Ocena Klienta obejmuje: świetni (tzn. pilotki, czy rezydenci ?), już dawno
      wiedziałem, że Big Blue upadnie - ciekawe jakie źródło może określać upadek
      biura, a do tego jasnowidztwo w postaci EL Greco, Oasis, Triada. Już w innym
      mailu określiłem, że Orbis w postaci Traveltime to ruch około 4000-5000 osób,
      czyli całkowita porażka, a El Greco (30000) Oasis (39000) i Triada ( 60000)
      Ta proporcja świadczy, że masz drogi prem. Millerze zerowe pojęcie o turystyce,
      natomiast ja na polityce nie znam się.
      • Gość: Miller Re: Miller a Orbis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 13:57
        Dlaczego są świetni? A dlatego, że wszystko u nich zorganizowane jest
        perfekcyjnie. Zarówno rezydenci jak i hotele są bez zarzutu. Nie wiem, czy z
        Orbisem pojechało 5 czy 50 tys. Jakie to ma znaczenie? Ty pewnie pracujesz dla
        biura podróży (na pewno nie jest to Orbis...) i oceniasz to z punktu widzenia
        zrobionej kasy. Ja jestem turystą i nie martwi mnie to, ze Orbis mniej
        zarobił, ani nie cieszy, że Big Blue czy Triada zarobiły więcej. Wiem
        jedynie,że jak biuro sprzedaje mnóstwo wycieczek po tysiac złotych (lub
        mniej!), to musi to być kant. I stąd moja "wiedza" co do losów takich biur.
        Pamiętam równą pewność, bliską agresji - jaką Ty demonstrujesz - z jaką
        obrońcy Big Blue wypowiadali się na tym samym forum o świetlanej przyszłości
        biura. Któryś z nich napisał, że krytyka BB jest spowodowana zawiścią i że
        wkrótce powstanie nowe biuro: Big Blue OnLine. Chyba jednak nie miał racji...
        PS
        Miller, to nazwisko mojego ulubionego pisarza (Henry'ego), nieżyjącego już,
        niestety, od jakiś 20 lat. Myślę, że warto niekiedy wychodzić poza schematyzm
        w myśleniu :).
        Pozdrawiam
    • jasio27 Re: ORBIS JEST NAJLEPSZY! 08.10.03, 08:49
      Skoro jest najlepszy, dlaczego nie mogę znaleźć nigdzie jego katalogów? Nie ma
      takze TravelTime'u. Czy może ktoś wie co się naprawdę dzieje? Byłem w zeszłym
      roku z Orbisem i było wszystko OK. Wiem, że powstał lepszy, tzn tańszy katalog
      Traveltime. Tylko, że go nie ma.
    • Gość: wojtek Re: ORBIS JEST NAJLEPSZY! IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 09:31
      ciekawe że wszystkie informacje pozytywne o orbisie są pisane z tego samego
      IP, widocznie na anopolu jestjuż tak słabo z sprzedaża że pracownicy się nudzą
      i mają rozkaz od dyrekcji pisać i pisać i pisać ...........
    • Gość: Anka Re: ORBIS JEST NAJLEPSZY! IP: 213.77.48.* 13.10.03, 14:27
      W swoją pierwszą zagraniczną podróż wybrałam się właśnie z Orbisem - w końcu
      mają długoletnie doświadczenie, renomowane biuro etc.
      I to właśnie była porażka. Hotel, który wybraliśmy wg katalogu Orbisu miał 3,5*
      a rzeczywiście na tyle nie zasługiwał. Rezydentka była "mdła" i na wszystkie
      nasze uwagi reagowała: "dobrze, dowiem się, spróbuję wyjaśnić" i .......... to
      by było na tyle.
      Zapłaciliśmy za wyjazd bardzo dużo pieniędzy (jak dowiedzieliśmy się na miejscu
      inni płacili ok.300 zł mniej) i nie byliśmy do końca zadowoleni - na szczęście
      mieliśmy super towarzystwo, ale to niej było zasługą Orbisu.
      Od tamtej pory wielokrotnie wyjeżdżałam w różne miejsca, ale nie z Orbisem.
      Wybierałam biura "o mniejszej renomie" np. Alfa Star, Ecco Holiday i zawsze
      wracałam zadowolona.
      Orbis niestety jest bardzo drogi, a baza hotelowa którą oferuje była dobra, ale
      w latach młodości moich rodziców.
      Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń w podróży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka