Dodaj do ulubionych

hotele dla niepalących

19.11.08, 14:21
Czy znacie może miejsca w południowej Europie, gdzie w CAŁYCH
ośrodkach obowiązywałby zakaz palenia tytoniu? Jak dotąd w trakcie
rodzinnych wyjazdów zawsze trafiałem na hotele, w których trzeba
było omijać hol ew. taras restauracyjny ew. plażę ew. okolicę
basenów? Będę wdzięczny za podpowiedzi jak szukać takich miejsc.
Pozdrawiam szczególnie tych, którzy cierpią tak jak ja ...
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:23
      Idz do lekarza się leczyć
      • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:25
        No wiesz co.
        "Swinia" jestes.
        To ja chcialem to napisac.
        • Gość: wojtek Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:33
          Jeszcze coś dodam ludzie ,którzy cierpią tak jak Ty są pozanykani w
          zakładach psychiatrycznych tak więc nie mów tego głośno że cierpisz
          bo cię zamkną.
          • Gość: gosc Re: hotele dla niepalących IP: 193.153.160.* 19.11.08, 20:53
            Jeszcze do niedawna nie bylo miejsc wydzielonych dla palacych i
            niepalacych! Jak organizowales swoje zycie? Nie wychodziles chyba z
            domu? Czyli lepiej zostan w nim. No cos takiego!!!!! Palic na
            tarasie, na basenie, na ulicy!!!!!!
    • superpajo Re: hotele dla niepalących 19.11.08, 21:20
      Podejrzewam, że doczekałem się odpowiedzi tylko od osób palących :-(
      Faktem jest, że palacze zwykle nie mają żadnych skrupułów przed
      terroryzowaniem niepalących. Bardzo "podoba" mi się, kiedy szermują
      przy tej okazji prawem do wolności osobistej... Mam jednak nadzieję,
      że z czasem to się zmieni ;-) W każdym razie życzę palącym dużo
      zdrowia (którego odmawiają innym)
      • jszafranski Re: hotele dla niepalących 19.11.08, 22:18
        raczej chyba nie spotyka sie takich hoteli.
      • Gość: Renata Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:05
        Ja też jestem osobą niepalącą, i często "cierpię" przez palaczy.
        Chętnie pojechałabym do takiego hotelu gdzie obowiązuje całkowity
        zakaz palenia.
        Dziwię się, że co niektórych pytanie to tak poruszyło.
        • Gość: wojtek Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:21
          Ja już nie pale od 1,5 roku ,a paliłem przez 16 lat bez przerwy ale
          co Wam przeszkadza palący gość po drugiej stronie basenu albo na
          leżaku obok ????
          • superpajo Re: hotele dla niepalących 20.11.08, 10:15
            Dlaczego dym przeszkadza??? Myślałem, że to jest oczywiste.
            Substancje smoliste zawarte w dymie papierosowym sprawiają, że nie
            można swobodnie oddychać, dym wywołuje kaszel i podrażnienie
            spojówek. Nie wiem jak można smakować jakiekolwiek potrawy będąc
            odurzonym smrodem papierosa? Ja po każdej wizycie w standardowej
            kawiarni mam gwarantowane nie tylko natychmiastowe mycie włosów, ale
            także pranie całego ubioru. Szczerze mówiąc zupełnie nie pojmuję jak
            komuś może sprawiać przyjemność przesiadywanie w takiej
            atmosferze... Bardzo się cieszę, że powstała inicjatywa "Lokal bez
            papierosa". Trzymam za nich kciuki. A wracając do sedna sprawy -
            widziałem w necie reklamy polskich ośrodków z całkowitym zakazem
            palenia. Niestety nie natknąłem się na coś podobnego nad Morzem
            Śródziemnym. Może ktoś z Was będzie w stanie pomóc.
            • koziorozka Re: hotele dla niepalących 20.11.08, 12:21
              w południowej Europie chyba jeszcze no smoking hotels nie ma, na razie masz
              spory wybór w Wlk.Brytanii i USA
            • Gość: Bob Re: hotele dla niepalących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:59
              Nie przesadzaj z tym basenem, plażą czy tarasem, chyba tam Ci tlenu
              nie brakuje?
              • superpajo Re: hotele dla niepalących 20.11.08, 13:31
                Ujmę to tak. Dym unoszący się nad basenem czy wijący się między
                sąsiadującymi ze sobą parasolami plażowymi jest irytujący i
                drażniący. Nieważne czy osoba paląca jest oddalona o metr czy pięć
                metrów. Oczywiście istnieje alternatywa czyli rezygnacja z
                przebywania na basenie, poszukiwanie pustej plaży czy spożywanie
                kolacji zamiast na tarasie w tzw. strefie dla niepalących :-)
                Tylko dlaczego wszystkie te uciążliwości mają spotykać osoby
                niepalące? Jednym z możliwych rozwiązań jest wprowadzanie zakazu
                palenia na terenie całych ośrodków. I rzeczywiście, dotarłem do
                takich adresów w USA, a nawet w Polsce. Niestety, nie mogę ich
                odnaleźć w moim ulubionym basenie M. Śródziemnego.
                • Gość: ekoss Re: hotele dla niepalących IP: *.chello.pl 20.11.08, 16:08
                  podobną jeżeli nie wiekszą dawkę trujących substancji wdychasz
                  stojąc w korkach i spacerujac ulicami pełnymi spalin.Wtedy nie
                  cierpisz?
                  • superpajo Re: hotele dla niepalących 20.11.08, 17:27
                    Ooo... widzę, że ktoś znajduje coraz lepsze porównania. Tak, wdychanie dymu
                    tytoniowego jest dla mnie czymś podobnym do odpoczynku przy rurze wydechowej
                    auta lub przy wentylacji źle zaprojektowanej toalety. A jeśli chodzi o spacery
                    to staram spędzać wolny czas w parkach i na terenach zielonych. Chociaż czasem
                    trzeba tam jechać w korku, zawsze można włączyć zamknięty obieg powietrza w
                    samochodzie ;-) Zauważ, że w hotelu jest to utrudnione.
                    • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 18:34
                      Ty pomysl o egzotycznych wyspach.
                      Tam poustawiali w morzu takie chatki na kolkach.
                      Bedziesz sobie sam i bedziesz sobie oddychal pelna piersia.
                      Inne rozwiazanie to hotel dla naturystow.
                      Nie maja gdzie nosic fajek i zapalek to pewnie nie pala.
                      W koncu ponoc zyja w zgodzie z natura.

• Gość: Renata Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 15:36
                        oh palacze, palacze!!! Nie zrozumiecie nigdy osoby niepalącej.
                        Szkoda!!! Nie palę papierosów i nie muszę nini śmierdzieć ani ich
                        wdychać tylko dlatego, że ktoś inny koło mnie pali.
                        • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 18:06
                          Czego wy chcecie.
                          Swiat naprawic.
                          Dostosowac go do swoich gustow, przyzwyczajen i kaprysow.
                          Ja tez tak bym chcial a tymczasem smierdze ropa naftowa.
                          Odcinek 10,5 km jechalem 1,4 godziny w korku za wypasiona fura "w diselku".
                    • Gość: Bogo Re: hotele dla niepalących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 09:52
                      Żal mi Ciebie... i ludzi, którzy muszą z Tobą lub obok Ciebie żyć.
                    • Gość: Bogo Re: hotele dla niepalących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 09:53
                      Dodam - nie jestem palaczem!!!
              • Gość: kotek Re: hotele dla niepalących IP: 81.210.98.* 03.12.08, 17:01
                dym jest denerwujący gdy zwala sie jakis burak koło Ciebie i zaczyna
                jarać. niech idzie na bok smrodzić i się truć.
                • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:55
                  A dlaczego "burak".
                  • Gość: Kicia Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 20:27
                    Bo widzisz, burak Kotek wiedząc, że jest burakiem nazywa tak innych,
                    ha ha ha.
            • Gość: Basia Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 20:25
              Dlaczego wygłaszasz cały monolog nie odpowiadając na pytanie Wojtka.
              Sama nie palę, ale nie przeszkadzają mi ludzie przy basenie czy na
              plaży z papierosem, please trochę tolerancji i życie będzie dla
              Ciebie łatwiejsze :-)
              • Gość: niepalący Re: hotele dla niepalących IP: *.chello.pl 06.12.08, 23:24
                He he "trochę tolerancji". Przecież palacze palą wszędzie gdzie się da, nawet
                tam gdzie nie można. Ideałem jest popalać i popijać piwko nad basenem, toż to
                wymarzone wakacje. Zajaranie przy stole po jedzeniu, to też coś fantastycznego,
                obojętne czy można czy nie. Oczywiści w hotelu i na balkonie, też jest super
                zajarać, wszędzie. Szkoda, że w samolotach nie można, to byłby dopiero raj. A
                jak wyjdzie taki z lotniska, to od razu z 5 musi wypalić zanim wsiądzie do
                autokaru, bo inaczej nie przeżyje, za dużo świeżego powietrza.
                Niestety w Grecji, Włoszech, Turcji itp. jest mnóstwo palaczy i petów na plaży,
                dzięki "tolerancyjni" inaczej.
                Trochę tolerancji palacze.
                • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:43
                  Bobra podaj nr rej. swojej fury.
                  Przestaniesz "jarac" to ropopochodne swinstwo.
                  Wszyscy przyczyniamy sie do rujnowania srodowiska. Bywamy w taki czy inny sposob
                  uciazliwi dla otoczenia.
                  Twierdzenie ze wlasnie JA jestem w porzadku bo nie pale papierosow jest czysta
                  hipokryzja.
                  Wiecej pokory bo Ty tez z pewnoscia masz wiele za uszami.
                  • Gość: niepalący Re: hotele dla niepalących IP: *.chello.pl 06.12.08, 23:48
                    To jest wątek o hotelach dla niepalących, a nie samochodach. Nie potrafisz tego
                    rozróżnić?
                    Ja jeżdżę do pracy metrem i tramwajem, łyso Ci ?
                    • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:54
                      I zapewne zyjesz bezodpadowo.
                      • Gość: niepalący Re: hotele dla niepalących IP: *.chello.pl 07.12.08, 00:02
                        Człowieku, jaki to ma związek ? Zatruwanie powietrza innym przez palaczy jest
                        czymś okropnym i nie pisz mi o samochodach,śmieciach itp. Ty robisz to samo co
                        inni niepalący i dodatkowo zatruwasz wszystkich dookoła.
                        Do tego te idiotyczne dyskusje. Mówisz palaczowi: czemu pan pali w windzie ?, a
                        on: a co nie można? Tak w kółko, dyskusje i usprawiedliwianie się. Dorośnijcie w
                        końcu palacze.
                        • annie2003 Re: hotele dla niepalących 07.12.08, 13:09
                          dziwna ta dyskusja...człowiek grzecznie pyta o hotele dla
                          niepalących a od razu znajduje się tysiąc dotkniętych palaczy
                          wynajdujących tysiąc chorych i nie na temat agrumentów przeciwko
                          niemu...skąd ten atak? było pytanie o hotele a nie dlaczego
                          niepalący mają się tracić zdrowie i się męczyć dla Waszej
                          przyjemności...
                          takie reakcje są niestety typowe dla większości palaczy...nie daj
                          Boże poprosić takiego, by nie palił na przystanku, gdzie jest to
                          obecnie zabronione...ok, normalnie machnę ręką i stanę dalej, a
                          kiedy pada deszcz, to czemu do licha ja mam moknąć, bo komuś się
                          chce palić?? a już kierowca w autobusie...pan i władca, jego zakazy
                          nie dotyczą, nie chcesz się dusić, to wysiadaj...jakoś nie pamiętam,
                          by takie przywileje były w cenie biletu...nie wiem, do kogo powinien
                          być skierowany apel o więcej tolerancji...
                          • Gość: zeus Re: hotele dla niepalących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 20:12
                            Poczytalem sobie a teraz ide zapalic.
                            A Wy szukajcie nadal tego czego nie znajdziecie.
                            Powodzenia.
                            I nie myslcie ze wszyscy palacy to "chamy" i "buraki".
                            • Gość: niepalący Re: hotele dla niepalących IP: *.chello.pl 07.12.08, 20:18
                              Polacy może i nie, ale palący Polacy to już prędzej. Kulturalny palacz to
                              oksymoron, niestety.
                              • annie2003 Re: hotele dla niepalących 08.12.08, 08:08
                                nie zawsze, proszę nie generalizować...ale większość palaczy, która
                                zabrała głos tutaj, to cóż...ton ich wypowiedzi mówi sam za siebie,
                                ja już nie muszę...
                                • liczek Re: hotele dla niepalących 08.12.08, 11:20
                                  Dzięki, Annie2003, bo już się chciałam pooburzać za te czyjeś oksymorony...;-)
                                  • Gość: niepalący Re: hotele dla niepalących IP: *.chello.pl 08.12.08, 23:24
                                    Nie wszyscy, ale ja spotykam takich niekulturalnych, którzy rzucają pety gdzie
                                    popadnie, palą w windzie itp.
                                    Takich hoteli chyba nie ma za bardzo nad Morzem Śródziemnym.
                          • superpajo Re: hotele dla niepalących 08.12.08, 23:11
                            Cieszę się, że u niektórych znajduje zrozumienie (przy okazji
                            serdecznie pozdrawiam)... Tylko faktycznie szkoda, że znikąd żadnych
                            podpowiedzi :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka