Dodaj do ulubionych

dr. Starosławska z Novum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 21:36
No właśnie, czy ktoś może coś na temat tej dr powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: dr. Starosławska z Novum 27.04.04, 22:15
      ja mogę na temat Novum jako takiego, na temat tej lekarki nie.
      • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 22:19
        A jakie wrażenia na temat Novum? Ja postanowiłam dać sobie spokój z
        dotychczasowym lekarzem (to temat na osobny post) i właśnie umówiłam się do
        Novum. Z nową nadzieją, staram się oddzielić to, co już za mną i zacząć od
        nowa. Musi się udać!
        • lidek0 Re: dr. Starosławska z Novum 28.04.04, 13:25
          Odradzam, nigdy więcej tam nie pójdę. Trafiłam na wspaniała lekarkę z
          prywatnego gabinetu i dzięki niej po przejściach mam dziś dziecko. Poza tym
          czytam coraz więcej negatywnych opini na ichtemat. Jak czytam, że cena wizyty
          zalezy od czasu jej trwania, jak nie uznaja badań z innych miejsc to cieszę
          sie, że tam się nie leczyłam.
          Ale sa równiez osoby zadowolone. na forum bociana jest post" Novum - ciaza
          anturalna", poczytaj
          • Gość: M Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 17:07
            A co to za lekarka i gdzie przyjmuje?
          • Gość: cetka Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.04.04, 17:30
            wiesz co? jesli czegos nie sprawdzilas na sobie, to moze nie powtarzaj klamstw,
            co? novum jest jedyna lecznica, gdzie wrecz zachecano mnie do zrobienia badan
            tam, gdzie taniej, a wizyta nigdy nie kosztowala wiecej, bo dluzej siedzialam.
            • lidek0 Re: dr. Starosławska z Novum 29.04.04, 08:00
              Napisałam, że więcej tam nie pójdę to znaczy, że byłam i sprawdziłam na sobie.
              Uważniej czytaj posty zanim napiszesz o kłamstawch. Ty masz dobre doświadcznia
              i ok, pisz o nich, ale pozwól innym pisać o tych złych jeżeli są. W Novum nikt
              nie jest święty /tak jak w każdym innym miejscu/ i to, że Ciebie potrkatowli
              sensownie to nie znaczy, że każdy jest tam tak traktowany. Czasmi jak czytam
              takie posty to mam wrażenie, że oni płacą pacjentkom za reklamę. Napisz swoje
              wrażenia i nie atakuj innych, którzy maja inne zdanie na temat tej samej
              kliniki.
              • Gość: cetka Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.05.04, 12:06
                smile)))) placa placjentkom za reklamesmile))) mega roftl. sadzac po tym, jak
                zroznicowane sa opinie, jak pozytywne i negatywne, to na pewno. bardziej to
                mozna powiedziec o invimedzie, gdzie sa tylko pozytywne opinie, a jak opisalam
                swoje negatywne przezycia, to mnie zalal stos oburzonych listowsmile))

gwoli scislosci - mi chodzilo o to, zebys pisala o SWOICH doswiadczeniach, a
                nie cudzych. wtedy masz pewnosc, ze nie ma przeklamania i nikogo nie zranisz
                bledna opinia.
                • bella76 Re: dr. Starosławska z Novum 04.05.04, 10:43
                  Gość portalu: cetka napisał(a):

> smile)))) placa placjentkom za reklamesmile))) mega roftl. sadzac po tym, jak
                  > zroznicowane sa opinie, jak pozytywne i negatywne, to na pewno.

Cetka, ale to jest sztandarowy argument Lidkasmile) jak tylko ktokolwiek napisze
                  coś fajnego o novum to zaraz jest, że mu płacąsmile Novum to musi być niesamowicie
                  bogata firmawink
                  Zawsze się zastanawiam dlaczego Lidkowi nie przyjdzie do glowy cos takiego, ze
                  jakby novum chcialo tu popisac peany na swoja czesc, to by usiadl Lewandowski
                  albo Koziol albo inny lekarz i SAMI by napisali - coz to by byla za
                  oszczednoscsmile))

> gwoli scislosci - mi chodzilo o to, zebys pisala o SWOICH doswiadczeniach, a
                  > nie cudzych.

Ale to moze byc trudne, bo Lidek nigdy u zadnego lekarza w novum nie byla! Byla
                  bodajze w recepcjismile)
                  Sama rozumiesz..wink
                  • lidek0 Re: dr. Starosławska z Novum 04.05.04, 11:55
                    Ciekawe z kąd takie informacje, że byłam tylko w recepcji??? Nie wiecie, nie
                    piszcie /same o to prosicie, żeby nie wiedzieć jak się czegoś nie wie/
                    • Gość: bella76 Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.aster.pl 04.05.04, 13:12
                      Tak się składa, ze kiedys na Bocianie pytalam Cie, czy bylas u jakiegos lekarza
                      w novum. Napisalas, ze nie, ze bylas tylko w recepcji,tam pani Ci powiedziala
                      cos niemilego czy zachowala sie niegrzecznie wobec Ciebie (nie pamietam
                      dokladnie) i juz do lekarza nie poszlas. Trzeba pamietac, co sie pisze na
                      innych forachsmile
                      • lidek0 Re: dr. Starosławska z Novum 04.05.04, 16:02
                        Rozumiem, że mój post z bociana jest z wczoraj i do dziś nie miałam szansy tam
                        być? /ja dokładnie pamietam co i kiedy napisałam a tamten post był z połowy
                        zeszłego roku - to chyba dośc dawno?/
                        • Gość: bella76 Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.aster.pl 04.05.04, 16:33
                          Oczywiscie, ze moglas tam byc. Napisz nam wiec konkretnie, u jakiego lekarza
                          bylas i co Ci takiego strasznego zrobil? Poniewaz na bocianie piszesz zle o
                          novum od 2002 roku, to strasznie dziwne, ze nagle jednak pojechalas do ktoregos
                          z tamtych lekarzy, zwlaszcza ze masz juz dziecko i najlepszego lekarza od
                          nieplodnosci.
                          Ale skoro bylas, to zwracam honor i przepraszam. Ciekawa jestem tylko u kogo i
                          dlaczego byl taki beznadziejny? Bo skoro bylas, to pisz o swoich odczuciach a
                          nie czyichs.
                          • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 18:41
                            Proszę, dajcie już spokój z tą dyskusją. Przecież nie chodzi o to, żeby sobie
                            do oczu skakać.

W każdym razie idę do Novum w poniedziałek i podzielę się swoimi wrażeniami.
    • maretina Re: dr. Starosławska z Novum 27.04.04, 22:37

• maretina Re: dr. Starosławska z Novum 27.04.04, 22:41
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=11245711&a=11245711
      tyle tylko tu znalazlam, moze ktos cos dopowiesmile
    • Gość: Kama Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 28.04.04, 09:15
      Polecam. Miła, rzeczowa, podtrzymuje na duchu , nie pozwala się załamywać.
      Kama.
    • Gość: neti87 Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.atm.com.pl 28.04.04, 09:55
      Może więcej dowiesz się na Forum nasz-bocian.pl. Ja rozmawiałam z Panią Doktor
      w czasie Dnia Otwartego w Novum. Zrobiła na mnie dobre wrażenie. Jednak
      czytałam właśnie na Forum Bociana, że Pani doktor dośc rzadko bywa w Novum i
      dlatego zapisałam się na wizytę do innego lekarza.
    • Gość: Marcelina Re: dr. Starosławska z Novum IP: 62.102.33.* 28.04.04, 13:13
      Nie dawno byłam na pierwszej wizycie właśnie u dr. Starosławskiej.
      Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Rzeczowo i konkretnie odpowidała na
      pytania, spędziliśmy u niej około 1,5h.Do tej pory leczyłam się prywatnie i
      zaden lekarz nie potrafił zdefinować na czym polaga problem.Jej wystarczyło
      spojrzenie na poprzednie wyniki badań i już mniej więcej wiedziała w którym
      kierunku bedziemy iść.Mam nadzieję że będzie również bardzo skuteczna !!!
      pozdrawiam
      • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 17:02
        Ojej, podniosłaś mnie na duchu! Ja słyszałam sporo dobrego o dr. Taszyckiej,
        ale do niej trzeba długo czekać. Ja leczyłam się tylko u jednego lekarza -
        chociaż leczyłam to za dużo powiedziane.
        Na pierwszej wizycie i USG stwierdził PCO i torbiele na jajnikach - obu. Nie
        dał leków, kazał zrobić badania. No to zrobiłam, poszłam na kolejną wizytę.
        Okazało się, że nawet sobie w karcie nie zapisał nic o porzedniej wizycie. Więc
        od nowa muszę tłumaczyć w czym problem. Zrobił USG i stwierdził, że torbieli
        nie ma, ale pęcherzyki nie rosną. No i nie mam PCO - po cholerę mnie stresował.
        Zapisał clo+duphaston + bromergon na dwa cykle. Potem kazał jeden cykl bez
        leków. Idę na kolejną wizytę a on znów nic nie ma w karcie. Zapisał menogen i
        pregnyl plus dalej bromergon i duphaston. Nie wystawił mi zlecenia na
        zastrzyki, kazał przychodzić do siebie. Mam blisko, więc nie było problemu.
        Tylko że jak poszłam okazało się, że pana doktora nie ma. I wtedy stwierdziłam -
        poczekam na efekty tych zastrzyków i jak nic się nie zmieni to idę do innego
        lekarza.

Fajnie, że jest się komuś pożalić - kto zrozumie, bo sam w tej samej sytuacji.
        • Gość: masza76 Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.04, 21:49
          Hej,
          moje "leczenie" przebiega podobnie jak Twoje i to już u drugiego lekarza (w
          dodatku ten kolejny jest z Invimedu). Dlatego właściwie zdecydowałam się na
          wizytę w Novum. Opinie na temat lekarzy i podejścia do pacjenta są różne, ale
          to jest sprawa tak indywidualna, że chyba trudno o same superlatywy. Mnie
          ostatecznie przekonały rozmowy z kilkorgiem znajomych, którzy po leczeniu w tej
          klinice mają dzieci albo są obecnie w ciąży. Co do lekarzy, traktowania przez
          nich pacjenta (jego czasu, pieniędzy) moi znajomi też mieli różne zdania, ale
          wszyscy zgodnym chórem mówią, że liczy się skuteczność, a ludzie którzy pracują
          w Novum znają się na tym co robią.
          Życzę Ci szybkiego wyjścia na prostą
    • Gość: dobry duszek Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 00:17
      z pewnych powodów podciągam wątekwink))))
      • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 19:00
        Idę w poniedziałek, zaraz po wizycie podzielę się wrażeniami.
        • Gość: Marcelina Re: dr. Starosławska z Novum IP: 62.102.33.* 06.05.04, 10:18
          Mam nadzieję, że bedziesz zadowolona.
          Ja jestem zapisana na środę.
          • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:35
            Też do dr. Starosławskiej?
            • Gość: Marcelina Re: dr. Starosławska z Novum IP: 62.102.33.* 07.05.04, 08:51
              Tak właśnie do niej.
              Mam już wszystkie wyniki badań i właśnie teraz zaczniemy leczenie.Już nie mogę
              się doczekać, znowu mam nadzieję.

• Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum - już po wizycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 11:14
                Właśnie wróciłam od dr. Starosławskiej i spieszę podzielić się wrażeniami.

Pani doktor bardzo, ale to bardzo miła. Zleciła szereg badań, o których mój
                poprzedni lekarz nawet nie wspomniał. On po pierwszej wizycie i tylko USG
                stwierdził PCO, po badaniach hormonalnych powiedział że raczej nie. Natomiast
                dr. Starosławska powiedziała, że na podstawie samego USG trudno jest coś
                stwierdzić, potrzeba do tego więcej badań. Poprosiła o badania hormonalne (trzy
                razy w ciągu cyklu a nie dwa jak poprzedni lekarz), hormony tarczycy, poziom
                glukozy i insuliny, toxoplazmozę, cytologię i posiew. Dużo tego, ale dr.
                zapytała, czy to akceptuję lub czy mam możliwość zrobić te badania w swojej
                przychodni. Wolę robić wszystkie badania u nich, przynajmniej nie będzie
                wątpliwości.

Poczułam, że ktoś się mną w końcu zaopiekował. Jestem pełna optymizmu. Mam
                nadzieję, że za parę miesięcy (bo raczej nie tygodni) będę mogła powiedzieć że
                dr. Starosławska jest skuteczna.

Marcelino, czekam na Twoje wrażenia, mam nadzieję że się nimi podzielisz.
                Trzymam kciuki.
                • Gość: Marcelina Re: dr. Starosławska z Novum - już po wizycie IP: 62.102.33.* 10.05.04, 12:11
                  Bardzo się cieszę że pani doktor wywarła na tobie dobre wrażenie.
                  Ja miałam dokładnie takie same odczucia, wreszcie ktoś się mną zajął (po ponad
                  dwóch latach biegania po różnych lekarzach)
                  Poza tym zaimponowała mi bo mój mąż był bardzo spięty i zdeprymowany, a ona tak
                  poprowadziła z nim rozmowę, że rozluźnił się a potem to już chyba nawet za
                  bardzo się rozgadał.
                  Bardzo się denerwuje przed środową wizytą, bo wreszcie będę wiedziała jak
                  poważny jest mój problem, ale jestem też podekscytowana że zacznie znowu coś
                  się dziać, coś co daję mi nadzieję że za miesiąc może kilka miesięcy powiem dr
                  Starosławska jest skuteczna. Czego życzę tobie i sobie.

P.S.
                  Jak będzie po wszystkim to oczywiście podzielę się wrażeniami.
                • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum - już po wizycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 19:11
                  Jeszcze coś mi się przypomniało - przy okazji tej wizyty dowiedziałam się, że
                  USG nie musi boleć!!!
    • Gość: majka Re: dr. Starosławska z Novum IP: 213.17.245.* 06.05.04, 13:17
      wlasnie zapisalam sie do niej na wizyte..ciekawa jestem jak bedzie
      pozdr
      majka
      • Gość: Kama Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 07.05.04, 09:15
        Będzie dobrze. To dobry wybór. Ja też chodzę do tej pani.I jeszcze chcę dodać ,
        że wykonując badania jest bardzo delikatna , bo niestety robiąc USG dopochwowe
        dwa razy u Zamory , myślałam , że wylecę w kosmos. Ale to już inna sprawa , na
        innym poście już zresztą pisałam , że próbował mnie skutecznie odstraszyć.
        Będąc u niego dwa razy (z powodu nieobecności mojej pani Dr.), cały czas
        podkreślał, że nie jestem jego pacjentką !!!- To niech się buja.Mam
        nadzieję ,że do niego więcej nie trafię. Wiem ,że w tym momencie posypią się
        gromy od jego wielbicielek, ale uważam , że jak ktoś ma za dużo pacjętek i jest
        przemęczony ,to niech nie przyjmuje wcale, a nie robi łachę za nie małe
        pieniądze.Ja przynajmniej nie zamierzam go oklaskiwać, bo wcale nie jest taki
        O.K.Już złapał widocznie tabun pacjentek i na nowych mu nie zależy.
        Sorry, wiem ,że każdy ma swoje...itd., ale musiałam to
        powiedzieć.
    • Gość: mk Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.chello.pl 06.05.04, 18:25
      ja zaczełam leczenie u doktora Zamory, podoba mi się to że jest konkretny i nie
      traci czsu, wierzcie mi przeszłam przez wielu lekarzy i mam wreszcie wrażenie,
      że zaczęto mnie leczyć, i nie jest dla mnie najważniejsze, czy są dla mnie mili
      czy nie, mimo że miałam laparo to nikt nie zbadał mi hormonów, a okazało sie,
      że mam wysoką prolaktynę, pęcherzyki mi nie pękają, i od razu dostałam leki, a
      poprzedni lekarz na usg widział, że nie pękaja pęcherzyki to wiecie co zrobił,
      kazał mi przyjść na wizytę z moimi wszystkimi badaniami od niego to pomyśli co
      dalej, a leczyłam się u niego chyba z rok, także jeżeli ktoś zrozumie, że ma
      zaburzenia pładności to nie powinien kombinować, tylko oddać się w ręce
      specjalistów w tej dziedzinie, czy to będzie novum czy coś innego, bo rzadko
      można spotkać lekarza z takim doświadczeniem jakie maja tam, ja nie miałam
      takiego szczęścia i straciłam 3 lata.
    • Gość: nawia Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:03
      zgadzam sie z toba mk. tez tak stwierdzilam juz mnie nie interesuje czy ktos w
      klinice jest mily czy nie.dla mnie najwazniejsze jest podejscie co dalej
      robic.na poczatku bylam zawiedziona ze to tak dlugo sie ciagnie ale stwierdzam
      ze w klinikach leczenia plodnosci sa profesjonalisci.i tez czasmi mosi troche
      potrfac zanim podejma wlasciwa decyzje co do leczenia.zwykly gin w moim
      przypadku namieszal sama podsuwalam mu co dalej bede robic nawet nie znal sie
      na wynikach hormonow ktore zrobilam.
      • Gość: M. Re: dr. Starosławska z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:25
        Fakt,że nie jest sprawą najważniejszą czy lekarz jest miły i sympatyczny. Ale
        mój dotychczasowy lekarz używał określeń, które można by uznać za wulgarne.
        Wizyta u ginekologa i bez tego jest trochę krępująca (przynajmniej dla mnie) i
        nie muszę dodatkowo wysłuchiwać takich rzeczy. Więc teraz, zmieniając lekarza
        chciałabym trafić na kogoś delikatniejszego (chociaż o zmianie zadecydował brak
        skutków, a nie tylko postawa lekarza).
    • Gość: majka do M IP: 217.153.87.* 11.05.04, 22:06
      witaj,
      ja czekam na pierwsza wizyte i mam nadzieje,ze bede tak zadowlona jak tysmile
      jakie badania zalecila Ci dr staroslawska? moze zdaze zrobic cokolwiek przed
      28 maja?
      pozdrawiam goraco,
      majeczka
      • Gość: M. Re: do M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 22:30
        Zleciła mi badania hormonów w następujących dniach:
        * FSH; LH i Testosteron: 1-3 dzień cyklu
        * E2 i PRL: 11-12 dzień cyklu
        * Prog i PRL: 20-22 dzień cyklu

ponieważ akurat był 22 dzień, to zaczęłam badania od tego ostatniego.

Poza tym zleciła mi również badanie hormonów tarczycy, toxoplazmozę oraz poziom
        glukozy i insuliny (nie wiem czy to standatd czy dlatego, że ktoś w rodzinie na
        cukrzycę chorował)

Poza tym: cytologia, stopień czystości pochwy, posiew z kanału szyjki no i
        dodatkowo mąż musi się zbadać.

Sporo tego jest, ale przy każdym zlecanym badaniu pytała mnie o zgodę. Zaczęła
        wogóle od pytania, czy mam jakąś swoją przychodnię, w której mogłabym te
        badania zrobić bez dodatkowych kosztów - uważam, że to bardzo OK.

Jeżeli masz jakieś badania, to weź je koniecznie ze sobą. Moje niestety były za
        mało szczegółowe.

Powodzenia!!!
      • Gość: masza76 Re: do M IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.04, 18:29
        Hej,
        ja mam wizytę u dr Starosławskiej 25 maja i mam nadzieję, że wszystko potoczy
        się w dobrym kierunku.
        Trzymam kciuki za Was.
        • Gość: M. Re: do M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 21:58
          Pierwsza wizyta czy już kolejna?

Ja też trzymam kciuki - za nas wszystkie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka