karolina19751 10.06.05, 16:09 Mam pytanie, czy któraś z Was zaszła w ciążę po udrożnieniu jajowodów? Ja czekam już 2 lata od zabiegu i nic.... Najprawdopodobniej znowu są w nich zrosty. Na ciążę drogą naturalną chyba nie mam już szans. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara_76 Re: Zrosty w jajowodach 10.06.05, 21:17 No wlasnie... Dziewczyny, piszcie, czy Wam sie udalo. Ja jestem jeszcze przed laparo. Chcialabym wiedziec, jakie sa szanse na naturalne zajscie w ciaze po ew. udroznieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Zrosty w jajowodach 10.06.05, 21:52 Ja jestem koronnym przykładem. Zaszłam w ciążę 3 mies. po laparo, wcześniej staraliśmy się 2 lata a potem już szybko. Inna sprawa, że nie donosiłam tej ciąży i nadal jestem w punkcie wyjścia - chyba czeka mnie kolejne laparo. Jestem jednak dowodem, że to działa i tego wam życzę bardzo, bardzo ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: Zrosty w jajowodach 11.06.05, 12:17 Ja mam niedrozne jajowody i lekarz odrazu mi odradził laparo ponieważ co stego udrożnią je na pare miecięcy ale w miejsce blizn powstają nowe zrosty teraz jestem w 3 tygodniu ciąży i to za sprawą invitro więc szkoda czasu na laparo moim zdaniem ale może się myle każda z nas ma swoje własne przeczucia i radze iść za glosem serduszka ja tak zrobiłam i jestem bardzo szczęśliwa czego i wam życze buziak Odpowiedz Link Zgłoś
andzial2 Re: Zrosty w jajowodach 11.06.05, 12:27 Ja mam niedrożny jeden jajowód i mam problemy, aby zajść w ciążę. Miałam niby udrażniany, ale jak się potem okazało robił to nieodpowiedni gin( ciągnął tylko kasę). Teraz jestem po stymulacji clo, mój lekarz twierdzi, że jeszcze poczekamy. Ponieważ ja chciałam inseminację, powiedział, że jeszcze zobaczymy jak jest z owulacją- na monitorowaniu było wszystko ok. Myślisz kwiatek- 21, że jeszcze czekać czy porozmawiać o zabiegu z moim gin.? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 12:34 rub jak uważasz ale ja bym nie czekała bo im dłużej czekasz tym jet gożej musisz się sama nad tym zastanowić i podjąć słuszną decyzje buźka Odpowiedz Link Zgłoś
andzial2 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 16:36 Wielkie dzięki za odpowiedź kwiatek21. Rzeczywiście muszę się nad tym głęboko zastanowić, a przede wszystkim porozmawiać z moim gin. Pozdrawiam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
isiula1 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 18:00 ja miałam laparoskopię 24 maja i okazało się że miałam zapchany jeden jajowód. Mój doktor udrożnił go oprócz tego miałam trzy mięśniaczki które usunął i powiedział że teraz jest bardzo dobrze i podchodził do tego bardzo bardzo optymistycznie. Ja mam nadzieję że będzie dobrze i że do kolojnech zrostów nie dojdzie, zresztą nawet mi o tym nie powiedział że tak może się stać.Poprostu zamierzam dać sobie trochę czasu a mam nadzieję że będzie ok i tego wam życzę też z całego serduszka. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina19751 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 18:46 Ja również podchodziłam do in vitro ale niestety w czasie podawania leku namnożyło mi się tyle pęcherzyków że lekarz zdecydował się przerwać (pojawiło się ok.35 pęcherzyków). Nie wiem czy zdecyduję się na kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ela333 Re: Zrosty w jajowodach 29.06.05, 19:51 dziewczyny, ale jak lekarz zdiagnozowal niedrożne jajowody? Tzn. przed laparo, zanim je robią, to skąd wiedzą, że trzeba wykonać ten zabieg? Czy to wróżenie z fusów, czy wcześniejsze jakieś badania potwierdzają, że jest niedroźnośc i dlatego kierują na laparo? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 do ela333 29.06.05, 20:47 Robią wcześniej HSG. Wpuszczają pod ciśnieniem kontrast i robią zdjęcie RTG. Odpowiedz Link Zgłoś