Dodaj do ulubionych

Zrosty w jajowodach

10.06.05, 16:09
Mam pytanie, czy któraś z Was zaszła w ciążę po udrożnieniu jajowodów? Ja
czekam już 2 lata od zabiegu i nic.... Najprawdopodobniej znowu są w nich
zrosty. Na ciążę drogą naturalną chyba nie mam już szans. A Wy?
Obserwuj wątek
    • klara_76 Re: Zrosty w jajowodach 10.06.05, 21:17
      No wlasnie... Dziewczyny, piszcie, czy Wam sie udalo.
      Ja jestem jeszcze przed laparo. Chcialabym wiedziec, jakie sa szanse na
      naturalne zajscie w ciaze po ew. udroznieniu.
      • lomre Re: Zrosty w jajowodach 10.06.05, 21:52
        Ja jestem koronnym przykładem. Zaszłam w ciążę 3 mies. po laparo, wcześniej
        staraliśmy się 2 lata a potem już szybko. Inna sprawa, że nie donosiłam tej
        ciąży i nadal jestem w punkcie wyjścia - chyba czeka mnie kolejne laparo.
        Jestem jednak dowodem, że to działa i tego wam życzę bardzo, bardzo ...
    • kwiatek-21 Re: Zrosty w jajowodach 11.06.05, 12:17
      Ja mam niedrozne jajowody i lekarz odrazu mi odradził laparo ponieważ co stego
      udrożnią je na pare miecięcy ale w miejsce blizn powstają nowe zrosty teraz
      jestem w 3 tygodniu ciąży i to za sprawą invitro więc szkoda czasu na laparo
      moim zdaniem ale może się myle każda z nas ma swoje własne przeczucia i radze
      iść za glosem serduszka ja tak zrobiłam i jestem bardzo szczęśliwa czego i wam
      życze buziak
      • andzial2 Re: Zrosty w jajowodach 11.06.05, 12:27
        Ja mam niedrożny jeden jajowód i mam problemy, aby zajść w ciążę. Miałam niby
        udrażniany, ale jak się potem okazało robił to nieodpowiedni gin( ciągnął tylko
        kasę). Teraz jestem po stymulacji clo, mój lekarz twierdzi, że jeszcze
        poczekamy. Ponieważ ja chciałam inseminację, powiedział, że jeszcze zobaczymy
        jak jest z owulacją- na monitorowaniu było wszystko ok. Myślisz kwiatek- 21, że
        jeszcze czekać czy porozmawiać o zabiegu z moim gin.?
        • kwiatek-21 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 12:34
          rub jak uważasz ale ja bym nie czekała bo im dłużej czekasz tym jet gożej
          musisz się sama nad tym zastanowić i podjąć słuszną decyzje buźka
          • andzial2 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 16:36
            Wielkie dzięki za odpowiedź kwiatek21. Rzeczywiście muszę się nad tym głęboko
            zastanowić, a przede wszystkim porozmawiać z moim gin. Pozdrawiam. Pa
    • isiula1 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 18:00
      ja miałam laparoskopię 24 maja i okazało się że miałam zapchany jeden jajowód.
      Mój doktor udrożnił go oprócz tego miałam trzy mięśniaczki które usunął i
      powiedział że teraz jest bardzo dobrze i podchodził do tego bardzo bardzo
      optymistycznie. Ja mam nadzieję że będzie dobrze i że do kolojnech zrostów nie
      dojdzie, zresztą nawet mi o tym nie powiedział że tak może się stać.Poprostu
      zamierzam dać sobie trochę czasu a mam nadzieję że będzie ok
      smile i tego wam życzę też z całego serduszka.
      • karolina19751 Re: Zrosty w jajowodach 12.06.05, 18:46
        Ja również podchodziłam do in vitro ale niestety w czasie podawania leku
        namnożyło mi się tyle pęcherzyków że lekarz zdecydował się przerwać (pojawiło
        się ok.35 pęcherzyków). Nie wiem czy zdecyduję się na kolejny raz.
        • ela333 Re: Zrosty w jajowodach 29.06.05, 19:51
          dziewczyny, ale jak lekarz zdiagnozowal niedrożne jajowody? Tzn. przed laparo,
          zanim je robią, to skąd wiedzą, że trzeba wykonać ten zabieg? Czy to wróżenie z
          fusów, czy wcześniejsze jakieś badania potwierdzają, że jest niedroźnośc i
          dlatego kierują na laparo?
          • agat78 do ela333 29.06.05, 20:47
            Robią wcześniej HSG. Wpuszczają pod ciśnieniem kontrast i robią zdjęcie RTG.
    • lidek0 Re: Zrosty w jajowodach 30.06.05, 07:56
      A jak pozostałe wyniki badań?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka