julia56 20.11.06, 11:45 Kochane! już tylko cztery z ośmi zostały i rosną. W 8dc miały od 13mm -15mm. Więc może jednak wszystko gra i będzie IUI za kilka dni. Mój gin mnei uspokoił i powiedział, że jak z tego zostaną trzy porządne to będziemy szczęśliwi. ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: Już tylko 4 jajeczka 20.11.06, 13:53 No to się robi ciekawie zamiast strasznie. A pomiar estradiolu jest w planach? Trzymam kciuki T. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Już tylko 4 jajeczka 20.11.06, 14:38 Tekluś, nie ma. To jakoś strasznie źle? jak wczoraj rozmawiałam z ginem to miałam wrażenie, że On panuje nad sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Już tylko 4 jajeczka 20.11.06, 16:14 badanie estradiolu nie jest konieczne. mysle ze lepiej zrobic LH Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Już tylko 4 jajeczka 20.11.06, 16:19 Estradiol jest prognostykiem ilości dojrzałych komórek jajowych siedzących w pęcherzykach. Z kolei lh chyba niepotrzebne, bo przed iui powinien być podany pregnyl. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Już tylko 4 jajeczka 20.11.06, 16:27 ale jezel bedzie naturalny pik lh,to po co zastrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Już tylko 4 jajeczka 20.11.06, 16:38 misiama napisała: > ale jezel bedzie naturalny pik lh,to po co zastrzyk. A jeżeli nie będzie to co? Poza tym podanie hcg daje możliwość przewidzenia optymalnego terminu podania nasienia, pomaga dojrzeć komórkom jajowym i zapobiega powstaniu torbieli. Naturalnie nie zawsze jest lepiej, szczególnie jeśli owulację wspomaga się sztucznie. Odpowiedz Link Zgłoś