Dodaj do ulubionych

po transferze ivf

23.07.09, 20:13
Czesc napiszce jakie macie doswiadczenia po transferze zarodkow podczas in
vitro? Jakies dolegliwosci, objawy?
Ja jestem obecnie w 4 dniu po transferze i nie czuje nic. Ale w 2-gim dniu
bylo tragicznie: brzuch
bolal mnie jak przed miesiaczka. Strasznie boje sie, ze wszystko poszlo na
marne i malego babelka nie ma juz ze mna.......................
Ratujcie. Moze jednak nie wszystko stracone.
Obserwuj wątek
    • anna_pol.84 Re: po transferze ivf 23.07.09, 20:50
      ja osobiscie nie miałam żadnych dolegliwości po transferze,ale po punkcji
      zwijałam się z bólu brzucha...nie martw się!!!jeszcze nic straconego!!!wszystko
      może się dobrze skończyć!!!pozdrawiam i trzymam kciuki!!!
    • endzi001 Re: po transferze ivf 26.07.09, 17:31
      czesc. ja po transferze, podobnie jak ty, w drugim dniu mialam
      kryzys, strasznie bolal mnie brzuch, ale po no-spie bylo OK. Potem
      czulam sie normalnie, poza tym, ze bolaly mnie piersi i latalam co
      chwila do lazienki. Mi sie udalo. Pozdrawiam i trzymam kciukismile
      • andz.ia Re: po transferze ivf 26.07.09, 21:35
        witam wiem jaki to długi okres czekania na zrobienie testu ale bądz cierpliwa
        nie martw się że wszystko stracone bo ból brzucha to nic nie znaczy mnie za
        1szym razem bolał cały czas jak na @ no i go dostałam ale za 2 podejściem czułam
        się tak samo na @ a tu miłe zaskoczenie dwie kreseczki czego tobie też życzę
        powodzenia
        • nat-kor Re: po transferze ivf 27.07.09, 09:32
          przede wszystkim spokojnie, ebz nerówó, teraz jest najważniejszy
          okres, więc dbaj o siebie, nie stresuj się. Ja miałam bóle jak na
          okres do 10 tyg ciąży, dzis już szczęśliwie 13 tydzień!
          nie dopatruj się u siebei jakiś oznak, każda dziewczyna ma inne
          objawy,a tak wcześnie to przeważ nie nie ma żadnych. odpoczywaj i
          czerkaj spokojnie do testu, powodzenia!!!
          • zana1977 Re: po transferze ivf 27.07.09, 13:58
            Zoe
            Nic się nie martw, bo stres i zmartwienie to źli doradcy. Odrzuć to myślenie i
            wypoczywaj. Nie przesadzaj z wysiłkiem i myśl tylko o sobie i o zarodeczku,
            który jest w Twoim brzuszku. Będzie dobrze!!! Musi być!!!
            Ja też miałam dość szybko bóle brzucha jak na @, kłucie w jajniku i macicy.
            Trzeciego dnia po transferze miałam malutkie pasemko brudku w śluzie i
            spanikowałam, wykonałam od razu telefon do novum i usłyszałam, że nie należy się
            niczym przejmować. Czy to brakiem objawów, czy ich nadmierną ilością - bo u
            każdej z nas jest inaczej i nie oznacza to, że dzieje się coś złego. Ja miałam
            podane zarodki 3 dniowe i pewnie tego trzeciego dnia po transferze zarodek już
            się zagnieżdżał, a ja myślałam że wszystko na nic i już prawie miałam doła, a
            teraz jestem w ciąży i widziałam już moją 1 cm-ową fasoleczkęsmilesmilesmile Możesz
            wykonać pierwszą betę w 10dpt, ale jeżeli nie wyjdzie to się jeszcze nie
            przejmuj i odczekaj jakieś dwa trzy dni. Ja miałam wykonać test z moczu w 15dpt,
            a zrobiłam w 11dpt i wyszły dwie kreseczki - choć jedna troszkę słabsza. Tego
            dnia zadzwoniłam do novum i kazali przyjechać od razu na hormony i hsg tego dnia
            było 205, więc potwierdziła się ciąża - a to był 11dpt. Bądź dobrej myśli i nie
            trać wiary!!! A jak boli Cię brzuszek to połóż się i odpoczywaj. Trzymam kciuki
            smilesmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka