Dodaj do ulubionych

Chile, Argentyna

IP: 62.2.231.* 28.09.04, 13:59
Czy ktos byl w tym roku? Czy Polak potrzebuje wizy? Macie jakies ciekawe
spostrzezenia?
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: krafla Re: Chile, Argentyna IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 28.09.04, 14:37
      Bylam w Chile a w Argentynie tylko na chwile tzn. na jeden dzien w Patagonii.
      Nie potrzebujesz wiz, na wjezdzie dostajesz stempel na 90 dni. Nie ma zadnych
      klopotow z przekraczaniem granicy. Co do ciekawych spostrzezen to trudno mi
      cokolwiek Ci pisac nie wiedzac jakie masz plany i priorytety. To gigantyczne
      kraje, na cos sie trzena zdecydowac. Ale pytaj, chetnie odpowiem.
    • Gość: ron5 Re: Chile, Argentyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:25
      Jak najlepiej lecieć i kiedy.Jak dojechać z B.Aires do Santiago de chile-czy
      jest tam komunikacja autobusowa w rodzaju Greyhounda.Czy hotele/pensjonaty są
      drogie.Czy jest bezpiecznie??Marzy mi się wyjazd do Argentyny i Chile.Pozdrawiam
      • Gość: krafla Re: Chile, Argentyna IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 29.09.04, 10:33
        jak - samolotem. W styczniu jest promocja BA. Kiedy - to zalezy czy chcesz
        jechac na poludnie tzn. do Patagonii. Jesli tak, to miedzy listopadem a
        marcem. Jesli nie to wlasciwie mozna leciec caly rok. Ale na pewno tamtejsze
        lato to najlepszy okres na podroz.

Miedzy Santiago a Buenos jest autobus i samolot. Autobus jedzie troche,
        dokladnie nie pamietam (nie jechalam, sprawdzalam informacyjnie) na pewno noc,
        ale nie wiem czy dluzej. Jakos chilijskich autobusow jest oszalamiajaca. Kilka
        klas wyzej od Greyhounda czy autobusow jezdzacych po Europie Zach.
        Klimatyzowane, z szerokimi siedzeniami, w najlepszej klasie rozkladalacymi sie
        jak lozka. Cos jak pierwsza klasa w samolocie.

Jest absolutnie bezpiecznie, ja podrozowalam sama a jestem jeszcze dosyc mloda
        kobieta. W porowaniu do Afryki to sa to najbezpieczniejsze miejsca na ziemii.

Nie wiem co masz na mysli mowiac "drogie". Za 20 dolarow wyspisz sie w super
        warunkach, za 10 juz w gorszych a jak sie uprzesz to poza stolicami i centrami
        turystycznymi znajdziesz cos jeszcze tanszego.

Pozdrawiam
        • Gość: ron5 Re: Chile, Argentyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:17
          Dziękuję!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka