Gość: Turysta IP: 62.2.231.* 28.09.04, 13:59 Czy ktos byl w tym roku? Czy Polak potrzebuje wizy? Macie jakies ciekawe spostrzezenia? Z gory dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krafla Re: Chile, Argentyna IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 28.09.04, 14:37 Bylam w Chile a w Argentynie tylko na chwile tzn. na jeden dzien w Patagonii. Nie potrzebujesz wiz, na wjezdzie dostajesz stempel na 90 dni. Nie ma zadnych klopotow z przekraczaniem granicy. Co do ciekawych spostrzezen to trudno mi cokolwiek Ci pisac nie wiedzac jakie masz plany i priorytety. To gigantyczne kraje, na cos sie trzena zdecydowac. Ale pytaj, chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Chile, Argentyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:25 Jak najlepiej lecieć i kiedy.Jak dojechać z B.Aires do Santiago de chile-czy jest tam komunikacja autobusowa w rodzaju Greyhounda.Czy hotele/pensjonaty są drogie.Czy jest bezpiecznie??Marzy mi się wyjazd do Argentyny i Chile.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafla Re: Chile, Argentyna IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 29.09.04, 10:33 jak - samolotem. W styczniu jest promocja BA. Kiedy - to zalezy czy chcesz jechac na poludnie tzn. do Patagonii. Jesli tak, to miedzy listopadem a marcem. Jesli nie to wlasciwie mozna leciec caly rok. Ale na pewno tamtejsze lato to najlepszy okres na podroz. Miedzy Santiago a Buenos jest autobus i samolot. Autobus jedzie troche, dokladnie nie pamietam (nie jechalam, sprawdzalam informacyjnie) na pewno noc, ale nie wiem czy dluzej. Jakos chilijskich autobusow jest oszalamiajaca. Kilka klas wyzej od Greyhounda czy autobusow jezdzacych po Europie Zach. Klimatyzowane, z szerokimi siedzeniami, w najlepszej klasie rozkladalacymi sie jak lozka. Cos jak pierwsza klasa w samolocie. Jest absolutnie bezpiecznie, ja podrozowalam sama a jestem jeszcze dosyc mloda kobieta. W porowaniu do Afryki to sa to najbezpieczniejsze miejsca na ziemii. Nie wiem co masz na mysli mowiac "drogie". Za 20 dolarow wyspisz sie w super warunkach, za 10 juz w gorszych a jak sie uprzesz to poza stolicami i centrami turystycznymi znajdziesz cos jeszcze tanszego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Chile, Argentyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:17 Dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś