Dodaj do ulubionych

Tajlandia-Pattaya

IP: *.satfilm.net.pl 12.07.03, 20:39
Kto tam byl, napiszcie pare slow. Czy jest tam co robic i zwiedzac oprocz
wiadomej w tym miejscu sex-turystyki (to mnie najmniej interesuje). Zamierzam
potraktowac to miejsce jako baze wypadowa na okoliczne wyspy, ale w samej
Pattayi tez troche zabawic. Jak najlepiej radzicie dotrzec tam z lotniska w
Bangkoku, podobniez sa autobusy bezposrednio z lotniska.
Obserwuj wątek
    • Gość: polishAM Re: Tajlandia-Pattaya IP: *.157.81.214.Dial1.Weehawken1.Level3.net 14.07.03, 17:20
      Nie doradzam, jeżeli nie intereresuje Cię seks czy podwodne nurkowanie
      (diving). Czy naprawdę polskie Mazury nie są bardziej atrakcyjne do turystyki
      czynnej? W ogóle świat nie jest zbyt atrakcyjny w porównaniu z Polską. Jest
      tylko kilka miejsc na Ziemii Cape Town, S. Francisco i Rio i nic poza tym.
    • Gość: przejrzysty Re: Tajlandia-Pattaya IP: *.net37.samart.co.th 15.07.03, 07:41
      Pattaya - raczej nie warto. Przeciętna plaża, dużo turystów, przyroda taka
      sobie. Polecam i namawiam na wypad do północnaj Tajlandii: okolice Chiang Mai,
      Mea Hong Son, plemiona górskie, słonie, tratwy, trekking. A na plażę? Do końca
      września polecam wyspy Samui, Ko Pangan i Ko Tao. Teraz jest tam idealna
      pogoda. Mozesz zajrzeć na www.tajlandia.info.pl

Gość portalu: anne-lee napisał(a):

> Kto tam byl, napiszcie pare slow. Czy jest tam co robic i zwiedzac oprocz
      > wiadomej w tym miejscu sex-turystyki (to mnie najmniej interesuje). Zamierzam
      > potraktowac to miejsce jako baze wypadowa na okoliczne wyspy, ale w samej
      > Pattayi tez troche zabawic. Jak najlepiej radzicie dotrzec tam z lotniska w
      > Bangkoku, podobniez sa autobusy bezposrednio z lotniska.
    • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 07.12.03, 15:58
      moze ktos podzielic sie swoim wrazeniami zpobytu w Pattaya?

Bo planuje w przyszlym roku wypad to Tajlandii i po wycieczce objadowej
      na kilka dni chcialabym na plaze troche odoczac i poopalac sie a wieczorami
      troche pobawic sie na dyskotekach.

Który z kurortów w Tajlandii najlepeij spełni moje oczekiwania?

Prosze o odpowiedź.

Pozdrawiam,
      Magda
    • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 07.12.03, 16:12
      moze ktos podzielic sie swoim wrazeniami zpobytu w Pattaya?

Bo planuje w przyszlym roku wypad to Tajlandii i po wycieczce objadowej
      na kilka dni chcialabym na plaze troche odoczac i poopalac sie a wieczorami
      troche pobawic sie na dyskotekach.

Który z kurortów w Tajlandii najlepeij spełni moje oczekiwania?

Prosze o odpowiedź.

Pozdrawiam,
      Magda
    • Gość: WRG Re: Tajlandia-Pattaya IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.03, 23:11
      pattay to jeden z wiekszych syfow na ziemi, podobac tam sie moze tylko
      niepismiennym chlopom z panstwa srodka.

ODRADZAM, brzydko, brudno i ponuro.
      • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 08:56
        ale z tego co widzialem to jest tam w ofercie najwiecej wycieczek
        fakltatywnych m.on. ocenariom, farma krokodyli czy zoo ztygrysami

a w innych kurortach nadmorskich
        cienko jest z tym

no i chyba tylko w Pattay jest gdziesie wybrac wieczorm na dyskoteke?

Jakie sa Wasze opinie?
        • trilo Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 11:05
          Pattaya to rzeczywiscie kiepski pomysl. Bylem tam trzy dni i uwazam je za
          zmarnowane. Tylko, ze ja bylem w Tajlandii wiele razy i kilka dni jakos
          przebolalem. Gorzej jezeli jest to Twoj pierwszy i byc moze ostatni raz w
          Tajlandii. Szkoda czasu na takie miejsca. Jezeli chcesz polaczyc przyrode
          i "zycie nocne" to wybierz Phuket, albo Koh Samui (plaza Chaweng). W dzien nie
          bedziesz sie nudzic, a w nocy bedziesz miala, gdzie pojsc. Znajdziesz wiele
          pieknych miejsc na Phuket i Koh Samui. Pattaya to niestety masowka bez pieknych
          plaz i klimatu. Najblizej Bangkoku i to chyba jedyny plus tego miejsca.
          • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 12:48
            hey trillo

przegladałem uwaznie Twoja strone
            i to co mnie ukrzekłow Pattayi to duża oferta wycieczek fakultatywnych

o tym pisalam post wyżej

A w innych nie ma takiej oferty. Czy to nie jest minus innych osrodków?
            • trilo Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 13:17
              Oferty wycieczek sa zarowno na Koh Samui, jaki i na Phuket. Przeciez nie
              musisz korzystac z oferty hotelu. Jest cala masa biur, ktore oferuja roznego
              rodzaju wycieczki. Z ta roznica, ze na Koh Samui i Phuket maja duze pole do
              popisu ze wzgledu na piekna okolice. Natomiast Pattaya to wlasnie imprezy
              typu, tresura wezy, walki bizonow i to co nie wiaze sie z pieknem okolicy.
              Jezeli nastawiasz sie na leniuchowanie, to lepiej lezec na pieknej plazy niz
              na takiej, jaka zastaniesz na Pattaya. Przeciez nie jedziesz na pustynie, ani
              na bezludna wyspe. Nie bedzie wyjazdow fakultatywnych w ofercie biura, to sama
              sobie wykupisz na miejscu. Zawsze jezdze indywidualnie i nigdy nie mialem
              najmniejszych problemow, zeby zalatwic najdziwniejsza nawet wycieczke.
              • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 13:37
                ale własnie czy taka oferta jak tutaj Pattaya
                www.thaitravelers.com/pl/eastern/pattaya.html
                nie jeste ciekawa? farma krokodyli, Ogród Zoologiczny Tygrysów Sriracha czy
                Farma Węży

to brzmi egzotycnie i fajnie
                a np Phuket
                www.thaitravelers.com/pl/southern/phuket.html
                bardziej ma wycieczki przyrodnicze

czy samui
                www.thaitravelers.com/pl/southern/samui.html
                sa chyba gorsze?
              • trilo Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 13:45
                Jezeli przegladalas/les strone www.kohsamui.net, to przeciez tam jest wiele
                propozycji:
                Cudowny Angthong Marine National Park - www.samui.org/angthong/
                Swiatynie - Wat Phra Yai, Big Buddha, Coral Buddha, Wat Sila Ngu i wiele innych
                www.samui.org/temples/
                Wodospady - Namuang Fall, Hin Lad Water fall , Formy skalne - Hin Ta - Hin Yai,
                Butterfly Garden i wiele innych - www.samui.org/attractions/
                Kajaki, widsurfing, nurkowanie - www.kohsamui.net/oceansports/index.html

I tak dalej i tak dalej.
                • trilo Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 13:50
                  Na Koh Samui tez to znajdziesz, ale bedziesz w pieknej okolicy i na czystych
                  plazach. Farmy krokodyli, wezy, oceanarium, motyle, buffalo itd.
                  www.kohsamui.net/animals/index.htm#crocodile
                  • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 14:29
                    czyli które z tych trzech miejsc polecasz?

Bo jednak Pattaya ma ten plus ze jest tania i jednak jest tam sporo ludzi.
                    A jak jade sama to chyba lepiej jechac tam gdzie weicej ludzi?
                    • trilo Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 15:09
                      Nie znam ofert biur podrozy, a rozumie, ze myslisz o wyjezdzie zorganizowanym.
                      Z trojki Koh Samui, Phuket, Pattaya od razu eliminuje Pattaya. Phuket, ktory
                      lezy troche blizej Bangkoku niz Koh Samui jest bardziej komercyjny. Jezeli
                      nastawiasz sie mocniej na rozrywke niz ogladanie, to chyba Phuket bedzie
                      lepszy. Ja pokochalem Koh Samui, ale unikam raczej miejsc gwarnych i pelnych
                      walizkowych turystow. Zdecydowac musisz sama, ale pociesze Cie, ze niejeden
                      chcialby miec taki problem :-))) Zobacz www:
                      Phuket - phuket.sawadee.com/
                      Koh Samui - www.kohsamui.net/
                      • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 16:23
                        wiem, że niejeden chciałbym miec taki dylemat ;)

Ale pewnie to moja pierwsza podróż w życiu i napewno nie prędko to powtórze

Już teraz nie wiem co robić.
                        Bo zdecydowanie, po 8 wycieczece objazdowej, chciałbym troche odpoczac,
                        poopalac sie, pokapac, jakies fajne wycieczki fakultatywne "zachaczyc" ;)

A wieczorem pobawic sie na imprezach.

Wiec dylemat mam spory.

A jeszcze jedns sprawa. Ktora z tych miejscowoci
                        ma najleiej zorganizowany system intentetu?

dzieki za wszytskie odpowiedzi
                        • trilo Re: Tajlandia-Pattaya 08.12.03, 17:50
                          Internet jest w Tajlandii powszechny. Im wieksza miejscowosc, tym wiecej
                          kafejek internetowych i nizsze ceny. W Bangkoku najtaniej korzystalem za 20
                          Bht za godzine, ale widzialem miejsca, gdzie zyczyli 2, a nawet 3Bht za
                          minute. Korzystalem z internetu na Railay Beach i Phi Phi Island, a to
                          naprawde miniaturowe wysepki.
                          • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 09.12.03, 17:16
                            to troche mam namieszane teraz w głowie

bo chciałem po wycieczce objazdowej jechac do Pattaya
                            a teraz nie wiem ;)

A czy wlutym zarówno w Pattayja jak w tych dwóch miescowościach pogoda jest
                            taka
                            sama czy jakos sie różni?
                            • Gość: Owalny Re: Tajlandia-Pattaya IP: 211.63.65.* 11.12.03, 08:40
                              Tajlandia ma tylko 3 rzeczy dobre:

kuchnia (recz gustu oczywiscie ale jest w czym wybierac)
                              dziewuchy do walenia (jw)
                              pola golfowe (jak kto lubi)

poza tym smk czyli syf malaria i korniki

Acha, miejscowi ludzie sa raczej friendly (jak wszedzie we SE asia)
                              • agoniapl Re: Tajlandia-Pattaya 13.12.03, 11:42
                                ale owalny zajebiste wskazówki przekazał

to najlepiej siedzieć w Polsce wtedy będzie super.

Mam moze ktos bardzie merytoryczne opinie na temat Pattaya i ogólnie który
                                region Tajlandii jest najlepszy na wakacje?
                            • Gość: Owalny Re: Tajlandia-Pattaya IP: 211.63.65.* 11.12.03, 08:42
                              BTW

trafke, hasz i inne bialko tysz mozna kupic
    • Gość: robi/Niemcy Re: Tajlandia-Pattaya IP: *.arcor-ip.net 14.12.03, 16:07
      Witam na Pattay bylem 2 razy ostatnio miesac temu i na 2 rok wybieram sie tam
      znuw na miesac,super ludzie pogoda i jedzenie i wszystko za smiesznie niskie
      pieniadze,Tailandia to kraj b.goscinny,ludzie biedni ale weseli(nie to co
      europejczycy)kradzieze zdarzaja sie bardzo sporadycznie,hotele tanie i czyste z
      klimatyzacjom i telefon,telewizor,bezplatne sejfy w recepci.wiele biur
      turystycznych oferuje jedno lub kilku dniowe wycieczki w niewysokich cenach.z
      Bangkokumozna dojechqac taksuwkom wydatek niewielki jakies 18 euro lub autobusem
      za 3,4 euro
      • Gość: adam Re: Tajlandia-Pattaya IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 14.12.03, 17:30
        robi moze podac swoj adres mailowy?

Bo mam kilka pytań.

dzięki
        • Gość: robi Re: Tajlandia-Pattaya IP: *.arcor-ip.net 16.12.03, 22:26
          lorenzrobert@web.de. Udzele informacji karzdemu kto wybiera sie do Tailandi
    • expatcondos Re: Tajlandia-Pattaya 08.09.17, 13:54
      Looking for a condo in Pattaya or Jomtien areas great selection of condos available 1 bed, 2 bedroom or studios
      condo for sale Pattaya
      pratumnak hill pattaya
      Pattaya rentals long term
      Thailand property

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka