Dodaj do ulubionych

Czarnogóra

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 21:33
Kto był w tym roku w Czarnogórze? Proszę o jakiekolwiek informacje, jakie
kwatery jakie ceny, jaki dojazd i gdzie piaszczyste plaże. Dziękuję z góry za
informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: nkon Re: Czarnogóra IP: 212.160.146.* 28.07.03, 10:41
      Jadę do Czrnogóry 01.08. Mam sporo zebranych informacji. Podaj namiar ma priva,
      to podeślę trochę danych
      • Gość: gamesza Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 11:04
        Gość portalu: nkon napisał(a):

> Jadę do Czrnogóry 01.08. Mam sporo zebranych informacji. Podaj namiar ma priva,
        >
        > to podeślę trochę danych

czytajcie w watku Ogolnoturystyczne.
      • Gość: plushy Re: Czarnogóra IP: 199.43.13.* 28.07.03, 11:40

ja tez prosze:

plushy@gazeta.pl

dziekuje
      • Gość: Cypisek Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 13:33
        Jesli moge prosic tez o informacje cypis1970@interia.pl
      • Gość: Mono Re: Czarnogóra IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 07:20
        Dzięki za odzew. Mój adres mirjon@wp.pl
    • Gość: Gamesza Wątek Ogólnoturystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 13:41
      Tam jest wiele informacji na ten temat. Wystarczy poczytac.
      • Gość: ololo Re: Wątek Ogólnoturystyczne IP: *.gallery.devs.futuro.pl 28.07.03, 13:56
        Ja również będę wdzięczna :
        ololo16@wp.pl
    • Gość: gele Re: Czarnogóra IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 20:27
      Wróciłem wczoraj-nadal pięknie,ale ceny w euro takie jak 2 lata temu w markach-
      kwatera 7 euro/os,piwo 1,30,obiad w hotelu/menu/ 5,benzyna 0,84 ,piaszczysta
      plaża na południe od Ulcinja do granicy,w delcie Bojany dla nudystów,spływ Tarą
      do Scepan Polje/18 km/ 40 ze śniadaniem i obiadem,optymalny dojazd Gyor-Pecs-
      Slovanski Brod-Sarajewo-Trebinje-Risan-Kotor-Budva lub przez Scepan Polje-
      Niksic-Cetinje/15 km bardzo! złej drogi przed granicą w BiH/,warto nawet pieszo!
      • Gość: nkon Re: Czarnogóra IP: 213.25.97.* 29.07.03, 10:44
        Interesuje mnie Durmitor. Jak najlepiej dojechać w góry z wybrzeża. Ile godzin
        może trwac taka podróż? Które miejsca widokowe warto odwiedzić w obrębie
        kanionu Tary? Z kąd zaczynają się spływy rzeką Tarą? Który ze szlaków pieszych
        warto przejść?
        • Gość: gamesza Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:55

> Interesuje mnie Durmitor. Jak najlepiej dojechać w góry z wybrzeża. Ile godzin
          > może trwac taka podróż? Które miejsca widokowe warto odwiedzić w obrębie
          > kanionu Tary? Z kąd zaczynają się spływy rzeką Tarą? Który ze szlaków pieszych
          >
          > warto przejść?

Polecam przewodnik po Czarnogzorze wydawnictwa Bezdroza, tam jest wiele cennych informacji. Pascal tez jest niezly.
          • Gość: nkon Re: Czarnogóra IP: 213.25.97.* 29.07.03, 11:13
            Przewodnik wydawnictwa Bezdroża rzeczywiście jest ciekawy. za to wydanie
            Pascala (Chorwacja i Czrnogóra) zbyt lakoniczny. Dzięki książce wiem co chcę
            zwiedzić, natomiast trudno zorientować się ile czasu zajmie podróż. Odległosć
            podana w kilometrach w terenie górzystym nie daje możliwości obliczenia czasu
            potrzebnego na pokonanie dystansu. Planuję jednodniową wyczieczkę w masyw
            Durmitoru. Nie jestem pewien, czy zdążę obrócić w jeden dzień.
            • Gość: gamesza Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 11:30

> Przewodnik wydawnictwa Bezdroża rzeczywiście jest ciekawy. za to wydanie
              > Pascala (Chorwacja i Czrnogóra) zbyt lakoniczny. Dzięki książce wiem co chcę
              > zwiedzić, natomiast trudno zorientować się ile czasu zajmie podróż. Odległosć
              > podana w kilometrach w terenie górzystym nie daje możliwości obliczenia czasu
              > potrzebnego na pokonanie dystansu. Planuję jednodniową wyczieczkę w masyw
              > Durmitoru. Nie jestem pewien, czy zdążę obrócić w jeden dzień.

Zastanawialabym sie nad tym...Odleglosci nie mozna dokladnie policzyc. Przekonalismy sie, ze dystans 60 km mozna pokonac i w dwie, trzy godziny, zamiast np. 1/2.
              Dlatego nalezy sie przygotowac na dluzszy przejazd trasa. O wiele dluzszy od przewidywanego. Mozesz nie obrocic w jeden dzien, zwlaszcza jesli chcesz naprawde cos zobaczyc.
      • nelu Re: Czarnogóra 30.07.03, 13:50
        Gość portalu: gele napisał(a):

> Wróciłem wczoraj-nadal pięknie,ale ceny w euro takie jak 2 lata temu w
        markach-
        >
        > kwatera 7 euro/os,piwo 1,30,obiad w hotelu/menu/ 5,benzyna 0,84 ,piaszczysta
        > plaża na południe od Ulcinja do granicy,w delcie Bojany dla nudystów,spływ
        Tarą
        > do Scepan Polje/18 km/ 40 ze śniadaniem i obiadem,optymalny dojazd Gyor-Pecs-
        > Slovanski Brod-Sarajewo-Trebinje-Risan-Kotor-Budva lub przez Scepan Polje-
        > Niksic-Cetinje/15 km bardzo! złej drogi przed granicą w BiH/,warto nawet
        pieszo
        > !
        Czy jechałeś non-stop? Czy zatrzymywałeś się gdzieś w trasie na nocleg? Jeśli
        tak, to gdzie? Ja będę jechał z Krakowa i szukam jakiegoś noclegu w okolicach
        Osijeka, przed granicą z BiH.
        Dzięki za info
    • Gość: Krysia Re: Czarnogóra IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 11:35
      Polecam przewodnik Bezdroża. Pascal ma mniej informacji o Czarnogórze gdyż
      podzielony jest z Chorwacją.
    • Gość: Max Re: Czarnogóra IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 11:15
      Jeżdcie. Mimo wszystko taniej niż w Chorwacji, przepiękne krajobrazy. Jedyny
      mankament to dalsza odległosć. Uwaga na zieloną kartę.
      • Gość: Milan Re: Czarnogóra IP: *.Verat.Net 01.08.03, 14:27
        Na mojej stronie: www.czarnogora.co.sr/ sa praktyczne informacje. Np.
        gdzie tankowac autogaz, Ulcinj, Wielka plaza, Ada Bojana.. Cala moja okolica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka