IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:53
Witam! wybieram się z rodzinka do Swarzewa do pensjonatu "Na klifie" Czy ktoś
może już tam był i chciałby podzielić się swoją opinią. Będe bardzo wdzięczna
za opinie ponieważ jade z dziećmi i nie chciałabym nie miłych niespodzianek
z góry dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:19
      nikt naprawde nie był tam
      • Gość: Kuba Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:57
        W pensjonacie "Na Klifie" nie byłem. Natomiast do Swarzewa wybieram się w
        przyszły weekend, odezwę się po powrocie.
        Pozdrawiam serdecznie!
        Kuba :)
        Bałtyccy Długodystansowcy
        • Gość: Ania Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 18:34
          Dzięki serdeczne czekam na informacje
          • Gość: Ania Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:18
            a może jeszcze ktoś coś wie
    • paoloman Re: Swarzewo 09.07.07, 19:16
      Nie polecam tej miejscowości, ponieważ 1. Brak plaży - nie wykąpisz się w
      swarzewie. 2. To kompletna dziura, gdzie oprócz kościoła nic nie ma - 0
      atrakcji. Na plażę, do restauracji, knajpy musisz dojeżdżać do Władysławowa - a
      uwierz mi dziennnie stoisz w kilomerowych korkach. Jeżeli natomist lubisz
      spokój, nudę i zapachy wsi to będzie OK. (byłem tam w 2004 roku - miałem być 14
      dni - wytrzymałem 9 - wyjeżdżałem załamany_
      • Gość: ania Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:40
        licze jedank na jakies dobre strony . Zaznaczam że nie szukam zgiełku miasta to
        mam nacodzień a dzieciaki za małe żeby na dyskoteki chadzać.
        • paoloman Re: Swarzewo 13.07.07, 15:32
          Nie chodzi o zgiełk miasta. Ale to poprosu wieś z 3 sklepami spozywczymi.
          Nie wiem ile lat mają twoje dzieci. Ale z własnego doświadczenia wiem, że
          fajnie jest się bawić z nimi na plaży w piasku - wieczorne spacery po plaży,
          szum morza, wieczorem usiąść w jakieś knajpce itd. a w Swarzewie tego nie ma.
          Wogóle nie ma plaży, piasku - mało tego wogóle nie ma dojścia do zatoki (bo
          jeśli nie wiesz to to jest zatoka a nie morze-zresztą nie zbyt czysta) bo domy
          mieszkańców tej wsi dojście odgradzają. Ta wieś wogóle nie ma klimatu
          nadmorskiego. Możez pojechać na pierwszą lepszą wieś za twoim miastem -
          będziesz miał to samo. Naprawde szczerze radzę jeżeli już musi tam jechać to
          zatrzym się tam na góra 4 dni - i jeżeli ci się spodoba to zostań, jeśli nie to
          możesz pojechać dalej spokój znajdziesz np: w Karwieńskich Błotach - a plaża
          tam jest przepiękna. Ostrzegam cię byś nie popełnił takiego błędu jak ja.
          • Gość: Ania Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:48
            No nic, w takim razie potraktujemy to miejsce jako baze wypadową . Mąz i tak nie
            usiedzi na jednym miejscu to bedziemy sobie dojeżdzać do ciekawszych miejsc.
            • paoloman Re: Swarzewo 13.07.07, 16:08
              Radzę jeszcze się zastanowić. Baza wypadowa byłaby ok, ale nad morze prowadzi
              jedna droga i od rana do wieczora jest zakorkowana. Polecam zabrać lub
              wypożyczyć (jeżeli powstała tam jakaś wypożyczalnia moze w tym "na klifie"
              mają) na miejscu rowery. Polnymi drogami można sobie naprawdę fajnie pojeździć
              no i nie stoi się w korkach. Mimo wszystko mam nadzieję, że uda ci się urlop,
              zeresztą udane wakacje to składowa pogody, towarzystwa i na końcu miejscowości.
              Jeżeli 2 pierwsze składowe wypalą to i Swarzewo okaże się idealnym miejscem.
    • Gość: Kuba Swarzewo IP: 62.233.211.* 16.07.07, 15:03
      Witaj!
      Zgodnie z planem byłem wczoraj w Swarzewie. I zgodnie z obietnicą piszę o
      wrażeniach. Miejscowość sprawia wrażenie bardzo miłej i cichej. Dla
      dysponujących samochodem lub rowerem może stanowić dobrą bazę wypadową nad
      Bałtyk. Bo w samym Swarzewie praktycznie w ogóle nie ma plaży (o ile to ma
      znaczenie), większość brzegu porastają szuwary. Natomiast wbrew temu, co napisał
      "paoloman", w Swarzewie jest symboliczne dojście do Zatoki Puckiej: w samej
      miejscowości via miniaturowe molo oraz przy żółtym szlaku turystycznym. Woda
      jednak nie zachęca tam brodzenia (o kąpieli nie wspominając). Blisko natomiast
      stamtąd do Jastrzębiej Góry, Władysławowa oraz na Mierzeję Helską.
      Pozdrawiam serdecznie!
      Bałtyccy Długodystansowcy
      • Gość: Ania Re: Swarzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:36
        Dzięki serdeczne za informacje. Tak jak wspomniałam Swarzewo chcemy potraktować
        jako baze wypadową i szukaliśmy właśnie cichego miejsca. Jedziemy samochodem
        więc problemu w przemieszczaniu nie będzie mam nadzieje że pogoda dopisze
        pozdrawiam
        • Gość: Kuba Moje wczorajsze zdjęcia ze Swarzewa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 20:43
          ...możesz zobaczyć pod adresem:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,881,56057951,66000936.html?wv.x=2
          Pozdrawiam!
          • Gość: Ania Re: Moje wczorajsze zdjęcia ze Swarzewa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:26
            dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka