Dodaj do ulubionych

stymulacja owulacji

13.09.10, 15:03
Witajcie dziewczyny, jestem po poronienu, od 9 m-cy staramy sie o dziecko, mam 35 lat i stwierdzone ale leczone PCO. Pierwszy raz w tym cyklu (3-7) bralam CLO, 14dc zrobilam usg, po ktorym mialam dostac zastrzyk z pregnylu. Niestety badanie nie wykazalo pecherzyka dominujacego, chociaz zwykle badania usg wykonane 12 dc (bez stymulacji) pokazywaly pecherzyk 22-23 mm. Nie ukrywam, bylo to smutne bo liczylam na ten cykl, natomiast powiem szczerze ze nie czuję sie najlepiej, rwą mnie jajniki, na przemian lewy i prawy, mam wzdęty brzuch, czsaem robi mi sie słabo. Czy to dzialanie CLO? jak na to reagowałyscie? od trzech dni biore tez luteine pod jezyk i juz sama nie wiem po czym czuję sie kiepsko. Napiszcie jak Wy znosiłyście stymulacje.
Obserwuj wątek
    • chiyo28 Re: stymulacja owulacji 13.09.10, 19:03

marioleczka monitoring w 12 dc przy CLO to troche za późno (jesli masz regularne cykle co 28 dni). U mnie w cyklach stymulowanych (kilka cykli na CLO, kilka na Femarze) miałam dość duzy rozrzut. Był cykl, ze miałam owu dopiero w 17 dc ( i kilka dojrzałych pecherzyków, rosły powoli, ale wszystkie), a był cykl np teraz , ze w 11 dc miałam 2 pecherzyki 22 i 23 mm i od razu dostałam ovitrelle na pekniecie. Nie jestem lekarzem i nie monitorowałam Twojego cyklu, ale całkiem prawdopodobne, ze owu mogłaś mieć około 10 dc. Mój lekarz mówił, ze raz miał nawet pacjentke, której IUI robił w 10 dc... Dodam, ze mam @ jak w zegarku co 28 dni ( a owu jak powyzej różnie. przeważnie ok 14 dc, ale sa wyjatki).
      Powodzenia w starankach smile
      • marioleczka34 Re: stymulacja owulacji 14.09.10, 08:41
        chiyo28 baaardzo Ci dziękuje za odpowiedz, moje cykle są bardzo regularne -28 dni a ten monitoring miałam 14dc (!!!), tak czułam ze pewnie za późno, bo tak jak pisałam dwa m-ce temu w 12dc pęcherzyk mial 23mm, sama nie wiem czy owu była wcześniej czy później, czy wogole jej nie bylo bo tak zasugerowała doktor, bardziej martwi mnie a raczej ciekawi to co sie teraz ze mna dzieje, brzuch nadęty jak balon i rwący bol jajników, brzuch boli jak przed @ i tak od ponad tygodnia a dzis to dopiero 20dc, no cóz pewnie tak reaguje na CLO. Licze na kolejny cykl smile pozdrawiam
        • chiyo28 Re: stymulacja owulacji 14.09.10, 10:24

ja tez mam brzuch jak balon zawsze w 2 połowie cyklu sad
          pozostaje nam czekać smile
    • scarlet79 Re: stymulacja owulacji 14.09.10, 13:34
      Ja w pierwszym cyklu z clo też miałam podobne objawy,więc stawiałabym na clo,które to stymuluje jajniki,więc możesz tak reagować.Pocieszę Cię,że w kolejnych cyklach z clo już nie odczuwałam tak bardzo tych dolegliwości.Niestety mi nie udało się z clo i teraz je odstawiłam i szukam jakiejś specjalistycznej kliniki.Również mam równe 28 dniowe cykle.
      • marioleczka34 Re: stymulacja owulacji 14.09.10, 15:29
        kurcze, jak to jest? w pierwsza ciąze zaszlam naturalnie, myslalam ze teraz tez sie uda a tu nic z tego sad
        • chiyo28 Re: stymulacja owulacji 14.09.10, 16:47

marioleczka, a długo sie starsz ??
          posiadanie dziecka nie jest gwarantem zajścia w kolejną ciążę. Ja mam 2 dzieci, w ciaży byłam 3 razy, a staram się juz ponad 2 lata sad
          • marioleczka34 Re: stymulacja owulacji 15.09.10, 10:38
            chiyo28 staram sie juz 9 m-cy sad( chyba troszke trace nadzieje a to jest najgorsze, che posiadania dzidziusia jest tak wielka ze ta niemoc boli...
            • chiyo28 Re: stymulacja owulacji 15.09.10, 11:26

Rozumiem Cie nawet bardzo. Ja po około 10 miesiącach staran miałam kryzys i załamanie. Rozpoczęłam wtedy leczenie w klinice niepłodności. Czas mija, a ja powoli sie oswoiłam z porażkami. Zyjez cichą nadzieją od cyklu do cyklu.
              Na pocieszenie powiem Ci, ze bedzie lepiej - bo albo zajdziesz w ciąże, czego bardzo zycze, albo po prostu przyzwyczaisz sie do czekania jak ja ( czego nie życze wink
              • marioleczka34 Re: stymulacja owulacji 15.09.10, 12:17
                Dziekuje i Tobie również życzę cierpliwości i wytrwałości. Na nas tez przyjdzie czas smile) Dawaj znac jak Twoje starania smile))
    • chiyo28 Re: stymulacja owulacji 15.09.10, 12:47

marioleczka wysłalam Ci wiadomość na priva
      • scarlet79 Re: stymulacja owulacji 15.09.10, 14:37
        Ja również staram się o drugie dzieko,już ponad rok.Za pierwszym razem poszło bardzo szybko,więc człowiek tymbardziej rozczarowany.Trzymam kciuki za owocne starania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka