Dodaj do ulubionych

Brak śluzu płodnego

30.01.13, 15:29
Powiedzcie jak to jest z tym śluzem owulacyjnym.Generalnie miałam już potwierdzaną owu na usg a śluzu płodnego u siebie nie zauważyłam.Tnz ewentualnie jest jakaś niewielka ilość .Jedynie co to jakby to powiedzieć czuję w tym okresie dużą wilgotność.W takim razie sama nie wiem czy lekarz na usg pomylił się i owulka nie wystąpiła.Ze względu na pracę i dziecko nie zawsze mam możliwość chodzenia na monitoring więc myślałam że taka obserwacja pomoże a tu nic.
Obserwuj wątek
    • miej.cel Re: Brak śluzu płodnego 31.01.13, 11:30
      Śluz owulacyjny nie istnieje. Śluz szyjkowy za to jak najbardziej.
      Ilość śluzu się nie liczy, ważne, żeby był, bo pomaga plemnikom zaczekać na owulację i dojrzeć. Najlepiej jest obserwować śluz ciągle - wtedy widzisz, jak się zmienia. Duża wilgotność jest objawem dni płodnych.

Jeśli ze względu na warunki życiowe nie możesz chodzić na monitoring, to zainwestuj w naukę metod rozpoznawania płodności., nazywanych też NPR. Wychodzi dużo taniej i wiesz bardzo dużo o swojej płodności.
      --
      mail: miej.cel NA gazeta.pl
      • nadia1902 Re: Brak śluzu płodnego 31.01.13, 17:50
        miej.cel napisała:

> Śluz owulacyjny nie istnieje. Śluz szyjkowy za to jak najbardziej.
        > Ilość śluzu się nie liczy
        To po co niektóre kobiety biorą jakieś specyfiki typu wiesiołek by zwiększyć ilość sluzu, jeżeli to nie ma znaczenia? Czy jesli śluzu jest troszke przy samej szyjce to w zupełności wystrczy?
      • samonka Re: Brak śluzu płodnego 23.01.14, 10:52
        Dziewczyny, macie jakies doswiadczenia z uzywaniem tych zeli dla staraczek? U mnie ze sluzem kiepsko, omze by sie takim sztucznym wspomoc.
    • przedciaza_pl Re: Brak śluzu płodnego 31.01.13, 13:44
      Niestety suchość pochwy podczas starań dotyka coraz większej ilości kobiet. Polecam do poczytania www.przedciaza.pl/content/34-suchosc-pochwy-conceive
      • ada_83 wykasujcie 31.01.13, 23:27
        Do moderacji: to reklama i portal sprzedażowy w loginie
    • kama1312 Re: Brak śluzu płodnego 23.01.14, 14:20
      Mała ilość śluzu płodnego bywa dużym problemem. Owulacja może być, jednak jeśli jest niewystarczająca ilość odpowiedniego śluzu, to do zapłodnienia nie dojdzie...
      Polecam zacząć skrupulatnie obserwować śluz w całym cyklu.
      Są specyfiki które mogą wpłynąc na poprawę śluzu - przede wszystkim woda smile trzeba się odpowiednio nawadniać, do tego wiesiołek (ale na każdego różnie działa, u mnie wrowadził zamieszanie w cyklu i lekarz kazał odstawić). No i witaminy z grupy B, ale to w jakiś olbrzymich ilościach i to się robi pod kontrolą lekarza (najlepiej takiego który zna się na problemie niepłodności, i tu polecam specjalistów naprotechnogolii).
      W moim przypadku najbardziej pomogła kuracja wit B12! Zupełnie przypadkowo wyszło, że mam niedobór tej witaminy i internista dał mi skierowanie na zastrzyki w celu uzupełnienia niedoboru.... W następnym cyklu miałam rewelacyjny śluz!!! No i zaszłam w ciążę smile
      Moj ginekolog przyznał, że jestem jego 1szytm przypadkiem z wit. B12, ale, że faktycznie witaminy z grupy B działają na płodnośc, więc B12 również smile
      • maaadziaaa87 Re: Brak śluzu płodnego 27.01.14, 23:09
        Witaj ja też się martwiłam martwię tym,że mam mało śluzu,że go nie widzę itp... jednakże będąc na usg lekarz mnie uspokoił iż nie zawsze śluz będzie widoczny za zewnątrz i u mnie tak jest a na usg widać że w środku śluz jest i jest więc nie do końca masz się czym martwić.
        Najlepiej pójść na usg od 10-11dc - monitoring cyklu tam mi gin.powiedziała
        • betti2303 Re: Brak śluzu płodnego 28.01.14, 12:16
          Tez nie widzę plodnego choć test wykrył dziś tj.12dc poziom lh ..i to 2 tłuste kreski z rana ale nie z 1 moczu..14dc idę na usg i zobaczę co gin powie....
      • mat.jus Re: Brak śluzu płodnego 28.01.14, 23:20
        Ja również słyszałam o wiesiołku od koleżanki. Ale z nim trzeba uważać, bo nie wolno go brać przez cały cykl, bo później może utrudniać zagnieżdżanie się zapłodnionej komórki w macicy.
    • octavia2013 Re: Brak śluzu płodnego 29.01.14, 13:57
      Mi ładny śluz "płodny", totalnie zaniknął odkąd zaczęłam brać castagnus (ale to mógł być zbieg okoliczności, że akurat wtedy, nie wiem, tylko akurat wtedy zaobserwowałam zmianę). Mi wiesiołek w ogóle nie pomógł (stosowałam przez 2 cykle), natomiast w "udanym" cyklu stosowałam żel conceive plus (aż 2 jednorazowe aplikatory przed zbliżeniem). "Zaskoczyło" wink
      • mat.jus Re: Brak śluzu płodnego 01.02.14, 00:40
        Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje smile Gratulacje, że Wam się udało smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka