Dodaj do ulubionych

Starania.......

31.12.04, 11:49
Dzisiaj dziewczyny drugi dzień starań 11 dc(28dc)jak narazie testy owu
negatywne ale mam ich 9 sztuk więc testuje co kilka godzin w zeszłym miesiącu
o tej porze miałam piękną owu ale zaniechałam starań przed owu 16 godz
wczesniej były ostatnie starania no i niestety za duża odległośc celujemy w
dziewczynke i dlatego taksmilew tym cyklu dodajemy sobie 1 dzień wiecej na
starania wiec moze.....sie udasmile
A co u Was dziewczyny słychac jak Wasze poczynania ostatnio bardzo cicho
tutaj na forum Ewcia tez sie nie odzywasad
Szalonej "efektownej" nocy Sylwestrowej Wam zycze
Pozdrawiam
Jola
Obserwuj wątek
    • izutek Re: Starania....... 02.01.05, 13:47
      Jolu - trzymam kciuki za ciebie i za wszystkie starajace sie dziewczynki! ten
      rok nalezy do nas! pamietajcie - musimy tylko w to wierzyc! chociaz zsama wiem,
      ze czasami trudno... ja tez w tym tygodniu spodziewam sie owu - wiec mam
      nadzieje, ze tym razem sie uda.. Jolu - masz racje - nie mozemy sietak bardzo
      tym denerwowac, ale jak to zrobic i jak przestac myslec o czyms czego tak
      bardzo sie pragnie??? ja nie potrafie.. olu daj znac jak poszlo Toje
      testowanko smile ja sie zaberam do "roboty" tym razem obierzemy taktyke -
      dokladania "ladunku chlopczyków+" co drugi dzien.. prosze - trzymajcie
      kciuki... tak bardzo chcialabym, zebuy sie udalo... buziaki!!! powodzenia w
      Nowym Roku - niech nasze marzenie sie spełni!
    • ewkaczo Re: Starania....... 02.01.05, 17:39
      hej!wiesz bardzo mnie zdziwilo to ze testujesz co godzine bo uwazam to za
      bezsens.Ja przy cyklu 28dniowym pierwszy test robie 12dc i czasami wychodzi juz
      slaba kreseczka i wtedy dopiero na 2 dzien.Szkoda testowsmile))Ale pewnie juz
      jestes po pozytywnym tescie???Zycze powodzenia!
      • jolanta8 Re: Starania....... 02.01.05, 18:05
        hej ewkaczo! masz racje to bezsens testować co kilka godzin z tym ,ze ja wiem
        że owu powinna przyjść w danym dniu i w tym miesiącu obrałam sobie taktyke
        wykrycia jej co do kilku godzin bo trafienie w daną godzinę jest niemozliwe
        albo bardzo trudnesad
        już mam dwie krechy więc owu piękna zobaczymy co będzie na ciążowym byłoby
        super gdyby pojawiły się tez dwie kreseczki staram się od dwóch miesięcy więc
        mam nadzieję,że tym razem będzie dobrze

IZUTKO!!!
        Trzymam kciuki za Ciebie moze nam się uda tym razem .Daj znać co u Ciebie
        wiem,że trudno się nie denerwować wiesz nigdy nie myślałam ,że zrobienie sobie
        dzidziusia jest takie trudnesadAle za to ile szczęścia jak się już udasmile
        Czekam na wiadomości mam nadzieje,że te upragnione

pozdrawiam
        Jola
        • izutek Re: Starania....... 02.01.05, 19:19
          no Jolu ja tez Cie podziwiam za robienie testow tak czesto... chociaz znajac
          zycie mi podobnie nie przyszloby to z wielkim trudem... jezeli chodzi o ten
          temat - pelna mobilizacja smileTym rzem musi sie udac! I na pewno sie juz udalo!
          Takze czekamy na wiadomosc o nastepnych dwoch kreseczek - tym razem na tescie
          ciazowym! smile
          Wy celujecie w dziwczynke, a my.. po prostu w dzidziusia.. tak go pragniemy.. a
          jak by nam sie trafily blizniaki - to potraktowalibysmy to dokladnie jako
          podwojne szczescie! smile obydwoje bardzo bysmy chciali takiej slodziutkiej
          dwojeczki! ale szanse raczej marne - bo u mnie w rodzinie nigdy takiego
          przypadku nie bylo.. ale u meza TAK.. nie wima jak to dziala...
          pozdr
          • jolanta8 Re: Starania....... 02.01.05, 22:57
            Wiesz Izutko nam tez jest to teraz już obojętne też chcemy dzidziusia dwójka?
            czemu nie ale u mnie też nie bylo nigdy w rodzinie bliźniaczków.Dzisiaj
            popołudniu o 18tej wyszły mi dwie kreseczki owu zaczęłam od razu starania jutro
            rano poprawka musi sie udac tak bardzo bym chciała tak ja Ty z całego
            serduszkasmile
            Napisz proszę jak długo się starasz ja dwa miesiące i mam nadzieje ,że to
            ostatnie miesiacesmile
            To prawda celowałam w dziewczynke ale był długi okres do owu prawie 1,5dnia i
            zaniechałam staran bo tak pisze Ewcia,teraz juz na całegosmile
            Daj znac jak najszybciej co u Ciebie.
            pozdrawiam
            Jola
            • izutek Re: Starania....... 03.01.05, 00:10
              Jolu, u nas wlasni zaczynamy 4 cykl staran. Takze lecimy tym samym torem -
              prawie smile widze, ze wydzalaci BAAArdzo preznie smile musi sie udac! Jolu - po
              prostu wierz w to, ale nie koncentruj sie za bardzo - bo wiesz... lepiej byc
              milo zaskoczona, niz.. ale - wierze w ciebie MOOOcno! z takim podejsicem -
              sznse masz ogromne smile
              dzisiaj zlapalam strasznego dola.. bo.. po prostu sie boje, ze znowu bedzie
              nic.. co rawda to dopiero" 4 cykl, ale o dzidziusiu marze od 3 lat.. po porstu
              teraz chcemy tego obydwoje, jestesmy po slubie, no i mamy wlasne gniazdko..
              jestem szczesliwa, ze razm tego chcemy, ale tak bardzo chcialabym zobaczyc juz
              II, ze... ehhh... zycie
              pozdrawiam Ci serdecznie i badz dobrej mysli!
              • jolanta8 Re: Starania....... 03.01.05, 00:49
                Wiem coś o tym my również tego bardzo pragniemy tego słoneczkasmile
                Izutku nie martw sie przestań sie dręczyć i dołować zobaczysz uda się bo musi
                się udać nawet sobie nie wyobrażasz jak ręce mi sie trzęsą gdy robie test
                ciążowy.
                Tak bardzo chciałam zajść w ciążę przed świetami to byly nasze pierwsze
                starania i powiadomić o tym szczęściu rodziców chyba nie można sobie wymarzyć
                lepszej chwili.
                Pozdrawiam i trzymam za nas obie kciukismile
                Jola
                • izutek Re: Starania....... 03.01.05, 09:20
                  tak - ja tez chcialam zrobic mezowi prezent swiateczny.. niestety nie wyszlo,
                  lezka poplynela.. coz - taki los. ale nie martw sie Jolu - musisz sie uzbroic w
                  cierpliwosc - wiesz, zadko zdarza sie, zeby para, ktora sie stara o malenstwo
                  trafila od razu za pierwszym razem.. takze musimy sie trzymac i spokojnie
                  czekac na efekty - bo one na pewno przyjda i to podejrzewam, ze w najmniej
                  oczekiwanym momencie
                  buziaki!
    • jolanta8 Re: Starania....... 03.01.05, 15:22
      I juz po....teraz oczekiwanie dwutygodniowe.Jestem ciekawa czy to prawda,ze
      dziewczyny czują ,że się zaczęło myślę,że to bardziej wyobraźnia działa.Mnie
      teraz pozostało czekanie tak sie boje,że może się nie udać ale staram się o
      tym -tak jak mówiłaś Izutko-nie myśleć
      Co mam być to będzie.
      Myslę Izutko,że właśnie po takich staraniach szczęście jest większe i bardziej
      będziemy wszystko doceniać.

Pasmile
      • izutek Re: Starania....... 03.01.05, 20:37
        jolu - no to teraz badz spokojna i dobrej mylsli smileuda sie na pewno!
        ja dzisiaj bylam u mojej Pani gin. Robilam badanka na poziom prolaktynki i tsh.
        Sa calkiem nie zle, ale Pani gin powiedziala, ze ona widzi, ze ja to chyba
        baaardzo chce mnie maluszka. Zaproponowala, ze mozemy wczesniej zrobic
        dodatkowe badanka, zeby jak by co moc mnie za wczasu podstymulowac. Chociaz na
        jej gust wszystko wdo tej pory wyglada ok. Ale wiesz - im wczesniej cos wyjdzi,
        tym lepiej.. wiec wzielam wszystie skierowanka na badania poziomu wszystkich
        podstawowych hormonow i monitoring cyklu. teraz bede musiala poczekac prawie
        miesiaz bo badania robi sie na poczatku cyklu, a ja jsem wlasnie przed owu... i
        tak sobie cichutko marze o tym, ze moze tym razem sie uda i nie bede musliala
        sie nawet monitorowc... byloby pieknie smile powoli zaczynamy strania w tym cyklu -
        owu powinna byc za ok. 4-5 dni...
        • jolanta8 Re: Starania....... 03.01.05, 20:49
          Ja też myślałam ,żeby zrobic jakieś badania bo u gin juz nie byłam bardzo dawno
          ale jakoś zawsze zwlekam dobrze,że Ty sie do tego zmobilizowałaś.
          Ja jakos nie jestem spokojna nie potrafie,przed chwilą moja kolezanka wróciła z
          usg jest w 4 miesiącu ciąży widziała swojego dzidziusia pierwsz raz a za 24
          tyg.bedzie znała płec i powiedz jak tu sie nie denerwowac? sad Aż mi sie wyć
          chce z tego wszystkiego.
          Zrobiłam ostatni testowu i zbladła kreseczka druga więc chyba już po...
          dzisiaj były ostatnie starania po 20 godz od owu i 3 godz po wykryciu II
          kreseczek
          nie wiem czy dobrze czy nie..
          pozdr.
          Jola
          • izutek Re: Starania....... 03.01.05, 21:44
            Jolu, wiem, ze trudno sluchac opowiesci kolezanek (i nie tylko) w ciazy, albo
            tych, ktore wlasnie urodzily... wiem dokladnie bo mam 3 takie przypadki w
            rodzinie, no i w pracy dookola... i tez mi sie czasami chce wyc.. wiec cie
            dokladnie rozumiem. na pewno wiele dziwczyn na naszym miejsu powiedziala by to
            samo... ale jak to mowi moj maz - musimy pamietac, ze my sie tez staramy i
            wkrotce to my bedziemy tymi szczesciazami! smile wszyscy no moze wszyscy...) przez
            ten etap musza przejsc..
            Jola skad jestes?
            pozdr
            • jolanta8 Re: Starania....... 03.01.05, 22:08
              Ja Izutku mieszkam w Siemianowicach sląskich a TY? Bardzo fajnie mi się z Toba
              pisze bo mamy takie same problemy a z żadną koleżanka nie mogę o tym pogadać bo
              wszystkie dzieciate i one maja teraz inne cudowne problemysmile

pozdrsmile))
    • izutek Re: Starania....... 04.01.05, 09:22
      mi też sie Jolu z Tobą fajnie rozmawia... fajnie miec kogos, kto rozumie
      temat smile bo ja tez mam wrazenie, ze malo jest takich osob, z ktorymi moge
      porozmawiac -czasami sie wrecz obawiam, ze moge zostac zle zrozumiana - ze niby
      za mocno przezywam, denerwuje sie itp.. ale jak mozna inaczej podejsc do
      tematu, jezeli czegos sie tak bardzo pragnie??? wydaje mi sie, ze jest to jak
      najbardziej normalne.. no i wlasnie - ja też jestem otoczona mlodymi mamami.. a
      to sprawy nie ulatwia - z jednej strony ciesze sie z nimi, a z drugiej przykro
      mi, ze ja nie mam jeszcze takiego szczescia sad JESZCZE! smile
    • jolanta8 Re: Starania....... 04.01.05, 12:31
      Jestes IZUTKOPRZED STARANIAMI PODAJE ci link który może upewni Cie i doda
      otuchy ,jest to link który oblicza najwieksze prawdop.poczęcia
      POWODZENIA
      kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089899.html
      POZDR.
      Jola
      • izutek Re: Starania....... 04.01.05, 14:20
        dzieki Jolu - uwierz mi, ze ja juz prawie wszystkm sie posluguje: kalkulatorami
        owu w internecie, testami owu, obserwacja swojego organizmu.. tylko do tempki
        sie nie moge zmobilizowac.. musi byc dobrze, bo to jest jedyny moj motorek
        napedowy smile a moze monitoring cyklu zadziala.. bedziemy widziec naocznie
        jajeczko i endo - jak i czy prawidlowo sie wszystko dzieje..
    • jolanta8 Re: Starania....... 04.01.05, 17:49
      Wiesz Izutku od 3 dni tak mnie bolą piersi a dokładnie sutki ,że nie moge sie
      nawet dotknąć jestem przerażona bo nie wiem co się dzieję zawsze to były lekkie
      bóle przed owu a teraz....
      A na dodatek Ewci nie ma na forum i chyba będe musiała udac sie do ginsad
      pozdr
      smile)))
      • izutek Re: Starania....... 04.01.05, 20:34
        Jolu.. bolesne piersi, to jest jeden z objawow - jeden z pierwszych objawow..
        ale ja tez zaczelam sie tym sugerowac w czasie ostatnich cykli, mialam takie
        bole tuz po owu.. a niestety nici.. nie piesze teo dlatego, zeby Ci zdenerwowc,
        ale dlatego, zebys na chlodno to wszystko przyjmowala. zawsze to lepiej sie
        milo zaskoczyc niz przykro rozczarowac.. ale trzymam kciuki, zeby to wlasnie
        bylo tym chcianym objawem!
    • jolanta8 Re: Starania....... 04.01.05, 21:54
      dzięki Izutko ale tak jak mówisz lepiej być miło zaskoczonasmile
      Ewcia odpisała mi na emaila i stwierdziła,że starnia wypadły idealnie już za 10
      dni zrobie 1 test i powtórzę w dniu @
      @ w tym miesiącu na 17 tego przypada mam nadzieję,że jej nie będzie od jakiegoś
      czasu jest niechcianasmile
      Izutko to mój numer gg gdybyś chciała pogadać 5016320 rzadko go daje,ale ty
      jesteś miłą osobą i z chęcią z Toba pogadamsmile
      pozdr
      Jola
      • izutek Re: Starania....... 05.01.05, 09:20
        Joulu - z gg na pewno skorzystam (ale poniewaz nie mam gg w pracy, to mozliwe
        sa tylko wieczory, kiedy jestem w domu)! dzięki -odezwę się!
        O! U Ciebie @ koło 17-stego? No... wiem jak to jest - nie mozesz sie doczekać -
        odliczanie dni itp. a swoja droga, to my kobiety sie mamy.. jak nie odliczanie
        dni do owu, to do testowanie itd itd... u mnie owu w przciagu 3 dni powinna sie
        pojawić.. tez licze i czekam smile
    • jolanta8 Re: Starania....... 05.01.05, 20:03
      Izutko czy wiesz jakie badania mozna zrobić teraz w takich momentach żeby
      sprawdzic czy są jakieś zmiany chodzi mi o ciąże u gina czy trzeba jednak
      czekać?sad
      nie mogę się doczekać
      smile
      • izutek Re: Starania....... 05.01.05, 21:44
        Jolu... tylko spokojnie, prosze Cie. Nawet test "sikany" po tygodniu (czyli
        najwczesniejszym sugerowanym przez producenta okresie)czasu moze (i bardzo
        czeto wychpdzi) negatywny, a po terminie przewidywanej miesiaczki jest
        pozytywny.. czekaj cierpliwie, badz dobrej mysli i glowa do gory!
        ale wiesz co... jest bardzo fajne forum.. www.baybus.net sama w nim uczestnicze
        i podtrzymuje ono na duchu - dziwczyny sa na prwde fajne i wiele mozesz sie od
        nich dowiedziec! wpadnij, zobacz...
        pozdr, zyczac duuuzo sily i wytrwalosci smile
    • jolanta8 Re: Starania....... 05.01.05, 23:37
      dzięki Izutko zalogowałam się miałaś rację super forum widnieję
      jako "słoneczko78"

jesteś bardzo ładna widziałam Twoje zdjęciesmile
      pozdr
      Jola
      • izutek Re: Starania....... 06.01.05, 02:07
        no to fajnie smile

mila jestes - dzieki smile

soneczko 78 - czy to oznacza, ze jestes rocznikiem 78'? Jezeli tak - to ja
        tez smile
        pozdr
        • izutek Re: Starania....... 06.01.05, 14:46
          o-o... dzisiaj o 13:00 ojawialy sie 2 krechy na tescie owu.. wczoraj wieczorem
          jeszcze byla tylko jedna, wiec dzisiaj wieczorkiem bedziemy baaardzo milu
          spedzac czas smile hmmm...
    • izutek Re: Starania....... 06.01.05, 02:29
      Jolu, nawiasem mowiac - Tobie tez niczgo nie brakuje Moja droga wink
      • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 11:53
        dzieki Izutko tak 78 to roczniksmile)))
        pozdr
        Jola
    • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 16:08
      oj kochana natura Cię wzywasmiledziałaj na całego tym razem musi się udać a jak
      nie to będziemy dalej próbowaćsmile
      trzymam kciuki życzę powodzenia i nie dziękuj...........
      mam miłe przeczucia......
      nie odpuszczajcie sobie ja tak robiłam kiedy tylko się dałosmile
      no i zobaczymy...
      • izutek Re: Starania....... 06.01.05, 17:59
        mhmm.. bedziemy dzialać smile bedziemy! smile
        jejku... eh, szkoda slow, zobaczymy co sie bedzie zialo.. bedzie co ma byc smile
        trzeba byc dobrej mysli - chociaz mi to z wielkim trudem przychodzi, bo
        straszna ze mnie pesymistka... straram sie wmawiac sobie rozna rzeczy, ale nie
        zawsze w to wszystko wierze... boje sie i jednak realizm mierze gore nad
        marzeniami..
    • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 18:06
      Będzie dobrze ja to czujęsmile)))))))

Bierz się do roboty

dzidzi czekasmile)))))
      • portka1 Re: Starania....... 06.01.05, 18:40
        Witam, przepraszam ze tak sie wyrywam z pytaniem ale widze ze nie ma Ewy
        (pisalam jej na emeil'a ale nie wiem czy odpowie) wiec pozwalam sobie zadac
        pytanie jako Expertce w tych sprawachsmile Dzisiaj o 18 wyszedl mi test owulacyjny
        pozytywny krecha ciemniejsza od testowej, no i sama juz nie wiem kiedy zaczac
        starania, juz nie zalezy nam na pluci...wazne by bylo smile ile najlepiej
        odczekac, wprawdzie juz rano "czulam" jajniki smile ale zawsze testowalam o 18
        takze i dzis, prosze o odpowiec bardzo mi zalezy, Dzieki wielkie i jeszcze raz
        sorki ze werwallam sie do waszego watku .Pozdr.
        • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 19:10
          witaj portka1!!!
          miałam identyczną sytuację!
          powinno się odczekać 12 godzin i do działań starania powinny być od 12- 20godz
          max, tak bynajmniej zaleca ostatnio ewciasmile
          ja zaczęłam o godz.21.00 i następnego dnia w południe po 19 godz od owu i
          czekam na wynikismile))
          powinno Ci się udaćsmile
          powodzenia
    • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 19:11
      I jeszcze jedno nie przepraszaj dobrze ,że napisałaś daj znać co u Ciebiesmile
      pozdr
      Jola
      • portka1 Re: Starania....... 06.01.05, 19:21
        Wielkie dzieki! Tak pewnie i zrobie chociaz jak znam siebie zaczne troche
        wczesniej, juz myslalam ze cos nie tak ale jak dzis zobaczylam II krechy na
        tescie owulacyjnym to ucieszylam sie jak malolata bo w koncu sie cos dzieje smile
        Takze teraz do dziela smile Pierwszy raz staramy sie z testami od Ewy a w sumie od
        wrzesnia- tak wogole, takze mam nadzieje ze cos z tego bedzie sliczego wink
        Trzymam kciuki za Ciebie, rzeczywiescie -czytalam troche forum zanim
        wyskoczyBam z tym pytaniem- mamy podobna sytuacje. teraz tylko do robotki smile
        Zawsze chcialam dziewczynke ale teraz to mi nie zalezy, jestem tak
        podekscytowana ze slow mi braksmile Wie ze to dopiero pocztki ze niekoniecznie
        musi mi sie udac ale samo oczekiwanie tak mi laduje baterie jak fajne wakacje
        na kanarach wink ok, napisze co (choca mam nadzieje ze WIELKA ze bedzie ok.
        pewnie jak bede to czytac jak mi nie wyjdzie to niezla mnie zdoluje, ale co tam
        na ta chwile jestem PELNA NADZIEI i mam nadzieje ze cos bedzie! Ok, pa jeszcze
        raz dziekismile
        • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 19:31
          Trzymam portka kciuki baaaardzo mocno..to mój 2 cykl ostatnio nie wyszło bo za
          wcześnie poprzestałm bo tak ja Ty chciałam dziewczynkę i próbowałam tak
          też "celować" ale 16 godz przed II kreseczkami było jednak za daleko od owu.
          Tym razem poszliśmy "na całego" i mam nadzieję ,że się udało tak bardzo bym
          chciała takiego małegocukiereczkasmile I już nie ważne czy chłopczyk czy
          dziewczynka chociaż mój mąz tak bardzo chce dziewczynkęsmileAle ważne by było
          zdrowe to wystarczy.
          życzę Ci pięknej fasoleczkismile)))))
          czekam na wieści...
          pasmile
          • izutek Re: Starania....... 06.01.05, 23:10
            portka, nie przepraszaj - fajnie, ze jestes smile
            dziewczynki, Ewcia ostatnio zalecala dzialanie 8-20 godz. po pozytywnym tescie.
            ja wlasnie dzisiaj kolo 13:00 zobaczylam troszke jeszcze blada kreche, pozniej -
            o 20:00 byla zdecydowanie ciemniejsza, czyli owu pewnie jutro. I teraz -
            UWAGA - za chwilke dopadne mojego meza...
            musze uciekac... pa! smile
            powodzenia portka - dziwczynki, lecimy jednym tropem smile
            • jolanta8 Re: Starania....... 06.01.05, 23:16
              nie oszczędzaj go :o)
              • izutek Re: Starania....... 07.01.05, 11:52
                hej hej smile
                hmmm.. zrobilam dzisiaj test owu - dalej pozytywny. wyglada to dokladnie tak
                samo, jak na zdjeciu zalaczonym prze ewe na tym forum. wczoraj rano test byl
                troszke jesczze blady, wieczorem juz ciemny, dzisiaj rano jest jeszcze
                ciemny... wiec wg tego schematu z zdjecia owu bedzie dzisiaj, a my staralismy
                sie 12 godz. przed... to chyba dobrze.. ale tak sobie mysle, ze moze warto ten
                dzisiejszy wieczor jeszcze wykorzystac.. czy myslicie, ze to juz bedzie za
                pozno??? sama nie wiem.. BRAKUJE TU TEJ EWY FAKTYCZNIE.. Chyba wieczoem to juz
                bedzie za pozno, nie?
    • ania245 Re: Starania....... 07.01.05, 12:08
      mam nadzieje ze twoje starania w końcu przyniosą zamierzony efekt życzę ci tego
      z całego serca wiem jaki to ból czekać i mieć wciąż nadzieję!!Dlatego doskonale
      rozumiem tych którzy tak bardzo pragną!!Dookoła rodzą się dzieci a do mnie ten
      mały aniołek nie chce jeszcze przylecieć dlaczego czy tak już musi być w tym
      naszym nudnym i monotonnym życiu??Pozdrawiam i życzę powodzenia z całego serca!!
      • izutek Re: Starania....... 07.01.05, 12:18
        dzieki aniu! nic dodac nic ujac... pozostaje tylko czeka i wierzyc..
        powodzenia!
      • jolanta8 Re: Starania....... 07.01.05, 12:20
        Izutek u mnie blada kreseczka druga była 2 dni przed mocną wyraźną krseczką ale
        mimo wszystko starania były juz od tej bladej a po mocnej jeszcze raz po 19
        godz.
        zrób tak jak Ania Ci napisała spróbuj jeszcze dzisiaj nic nie zaszkodzi
        plemniczki żyją od 48-72 godz więc jeżeli dzisiaj masz owu to duże szanse po
        wczorajszym baraszkowaniu natomiast,gdy ma ona nastapić dopiero za kilka godz
        to działaj jeszcze dzisiajsmile
        myślę,że i tak wczorajsza noc dała Ci efektysmile)))))
        • portka1 Re: Starania....... 07.01.05, 18:32
          Dziwczynki, u mie tak: druba wyraznie ciemniejszakrecha od kontrolnej wczoraj o
          18:00; starania ok.20:30 i dzisiaj ok 10/11 mam nadzieje ze cos tym razem
          bedzie smile Dzisiaj zrobilam jeszcze test o 18 i wprawdzie dwie krechy ale juz
          nie tak wyrazna jak wczoraj, myslicie ze wystarczy tych staran? Trzymam kciuki,
          Izutek: cigniemy podobnie? Aha piszecie o wieku :80 smile
          • portka1 Re: Starania....... 07.01.05, 18:34
            a-ha: 10/11 dzisiaj oczywiscie smile
          • izutek Re: Starania....... 07.01.05, 19:57
            portka, jola - normalnie pelny profesjonalizm od nas bije smile portka - mysle, ze
            wykorzystalas maximum korzysci smile ale wiesz.. na pewno nie macie jeszcze
            dosyc smile wiec zaszalec nie zaszkodzi smile a co?!
            u mnie owu wyraznie dzisiaj bo po porannej bardzo wyrazej kresce, wieczorna
            jest juz bledsza - mam syt. dokladnie identyczna jak na zdjeciu Ewy, kore bylo
            na tej stronie, a ktore juz znamy na pamiec - prawda? bardzo zaluje, ze mojeo
            meza nie ma w domku, ale dzisiejszej nocki tez "zaryzykujemy" smile jak tylko
            wroci do domku.. no bo jezeli uwolnione jajeczko jest gotowe do zaplodnienia 12-
            24 godz, a chlopaczki potrzebuja jakis 6 godzin na podroz, to jest jeszcze
            szansa.. chyba...
            ale jestem ciekawa co nam z tego wyjdzie w tym miesiacu - tym bardziej, ze
            wszystkie jedziemy tym samym tempem! smile trzymam kciuki za Was i za siebie!
            • portka1 Re: Starania....... 07.01.05, 20:38
              Izutek masz racje palna mobilizacja a jak nie teraz- co z calego serca wam
              zycze i sobie smile to nastepnym razem, nie damy sie! U mnie niestety dzisiaj na
              starania nie ma szans, poprostu nie ma z kim sad ale myslisz ze o co bylo
              wystarczy? Wprawdzie dzisiaj krecha testowa jasniejsza od wczorajszej- test
              zrobilam z czystej ciekawosci a jeden mi zostal smile Jak myslicie: szansa
              wykorzystana?
              • izutek Re: Starania....... 07.01.05, 21:04
                portka - mysle, ze jak najbardziej! glowa do gory - usmiech na suta i badz
                dobrej mysli! smile
              • jolanta8 Re: Starania....... 07.01.05, 21:05
                portka masz duuuuże szanse lepiej już się nie dało było idealnie smile
                Izutek pewnie da nam znac,że ma fasoleczkę ja w to dziewczyny wierzę mam taką
                baską intuicję będziemy mamami wrześniówkami,wiecie co ja to jestem już tak na
                tym punkcie przewrażliwiona,że tylko myślę o tym,nawet piwa z mężem w knajpce
                nie wypiłamsmile
                ale będe sie fatalnie czuć jak nic nie będziesmile
                ale z to będzie nowa nadzieja
                całuski
                Izutek do dziełasmile
                • portka1 Re: Starania....... 07.01.05, 21:20
                  Jolu mam taka goraca nadzieje ze tym razem, chociaz obiecalam mezowi ze nie
                  bede tak opsesyjnie podchodzic - tzw. pelny luzik, ale ta obietnica to taka nie
                  do konca, poprostu tak sie nie da a przynajmniej ja nie potrafie ...chociaz sie
                  saram. jak pisalam staramy sie od wrzesnia w sumie wtedy odstawilam tabletki
                  anty, w sumie wrzesnia moge nie wliczacsmileale w pazdziernku strasznie mnie
                  zdolowalo to ze nie wyszlo... Wiecie jak o jest...w sumie mialam cykle nie
                  regularne 27-39 dni, takze tak racjonalnie patrzec nie powinnam sie nastawiac
                  ze to na pewno, ale... Jestem pela nadziei i optymizmu w koncu musi sie udac!
                  Prawda?? smile A-ha u was to pierwsze dzidzie jak co? smile
                  • jolanta8 Re: Starania....... 07.01.05, 21:37
                    u mnie piewrsze dzidzi upsss tzn.będzie pierwszesmile
                    po tabletkach powinno się odczekać kilka miesięcy na starania sama brałam 3
                    lata Mercilon więc może i dobrze ,że dopiero teraz będziesz mieć dzidzi
                    mi gin kiedyś o tym wspominał ale słyszałam też o wpadkach przy tabletkach i
                    dzieci rodziły się zdrowe
                    też po odstawieniu tabletek miałam nieregularne cykle ale teraz sie unormowaly
                    i mam co do zegarka 28 dni nie stosuję już 2 lata antykoncepcjismile
                    myślę,że to Ty powinnaś być najbardziej plodna Twoje hormonki teraz
                    szalejąsmile))))
                    tak bardzo bym chciala już te 2 tygodzie najgorsze czekanie a ten czas jak na
                    złość wolno leci
                    • izutek Re: Starania....... 08.01.05, 01:11
                      kochane, juz sie nie stresujemy... plisss smile
                      my tez pracujemy nad pierwzym maluszkiem.. mam nadzieje ze dlugo nam nie bedzie
                      kazalo na sieie czekac. To jest 3 cykl staran, w sumie 4 po odstawieniu
                      pigulek.
                      a co do wpadek.. moja bratowa z bratem postanowili pewnego dnia, ze od
                      nastepnego cyklu odstawiaja tabletki i zaczna sie starac o dzidzie. nie
                      zdazyli - bratowa w trakcie brania pigulek zpomniala wziac doslownie jenej... i
                      wtedy wlasnie zrobili sobie (nieswiadomie) swojego synka. to cuo ma juz 3
                      latka.. jest sliczny! zazdroszcze im go.. no i tego, ze nie przechodzili przez
                      te comiesieczne lzy w oczach na widok negatywnego testu...
                      buziaki!
    • jolanta8 Re: Starania....... 08.01.05, 11:57
      Nie możemy Izutko się tak przejmować ale jak to zrobićsad
      Dobrze,że Ewcia wróciła będzie nas podtrzymywać na duchu
      hmmmm....ale może lepiej by było gdyby nam nikt nie robił nadziei?Przecież
      takie trudne jest rozczarowanie
      Nie możemy się dać zwariować
      Nie możemy sobie pozwolić na to,aby pochłaniało nas myślenie o tym nas i
      naszych mężusiów co byśmy bez nich zrobiły

Ja zaczynam czynne życie aby o tym nie myśleć wracam do pracy po urlopie znowu
      wyjazdy służbowe itd.......

Ale to mi pomogło w poprzednim cyklu nie ma czasu na myslenie o tym

całuski dla Was gorącesmile
      • izutek Re: Starania....... 08.01.05, 14:29
        wiem Jolu - zwariowac sie nie mozna dac nigdy - ale wiesz jak to jest jak juz
        zlapiesz ten jeden moment w miesiacu - to chcesz go jak najlepiej wykorzystac..
        i stad te wszystkie pytanka i znaki zapytania.
        a co do rozczarowan - musimy troszke wrzucic na liz, no bo nigdy nie wiadomo
        kiedy sie uda, ne teraz to nastepnym razem...
        pozdr

ja tez wracam do pracy po dwudniowej przerwie.. ale neta mam i w pracy.. smile
    • jolanta8 Re: Starania....... 08.01.05, 20:28
      wiesz IZUTEK ciągle ktoś tu pisz ,że czuje objawy w postaci @.Ale ja nie
      ściemniając takowe mam i nikomu tego nie mówię bo nawet już mi sie nie chce i
      nie chce tez aby ktoś mnie uznał za wariatkę albo myślał,że mam ciąże
      urojoną.Teraz właśnie to pisząc siedzę i czuję jak mi jakby
      jajniki "szwankowały"lub pracowały ale wiem,ze to żadna oznaka tylko się
      boję,że cos jest nie tak i boje sie ginka jego diagnozy.Ale i tak muszę się do
      niego wybrać z tym ,że teraz to itak nie ma sensu trzeba czekać do @sad on i tak
      pewnie każe mi tak zrobić.Niekiedy się zastanawiam czy wogóle moglozajśc do
      zapłodnienia bo dziew.piszą ,że powinno się po stosunku leżeć przez pół godz.
      zpoduszka pod pupką a ja zaraz leciałam pod prysznic.
      Mam w głowie tysiąc pomysłow na to co mogło się zdarzyć jakaś choroba czy
      ukochane dzidzi
      ale sie rozpisałam
      pozdrawiam Was dziewuszki
      cmok
    • jolanta8 Re: Starania....... 09.01.05, 18:01
      Co Izutek u Ciebie Słonko,że nie odpisujesz wszystko dobrze? Mam nadzieje,że
      nie oszczedzałaś mężusia ostatnio?smile
      Napisz skąd jesteś?
      • izutek Re: Starania....... 09.01.05, 23:09
        sloneczko.. juz jestem, nie odzywalam sie bo mialam troche "biegania". jestesmy
        w trakcie urzadzania wlasnego nowego mieszkanka.. i tyle jest z tym roboty.. a
        poza tym praca i do tego wszystkiego robie drugi fakultet - jestem na ostatnim
        roku i wiesz.. sesja sie zbliza sad
        (jestem z Warszawy)
        Jola, rozumiem Twoje obawy i busze mozgu.. mam dokladnie to samo - uwierz mi!
        co do Twojego bolu, oktorym pisalac na Bajbusie. Wiesz - jezeli to nie
        przejdzie do jutra - to koniecznie odwiedz gin. No bo wiesz - epiej byc pewnym,
        ze wszystko jest OK, niz zastanawiac sie nad tym co sie dzieje. Ale werze, ze
        wszystko jest OK! smile
        ni martw sie please tym prysznicem po, no tak - dziwczyny duuzo mowia o ezeniu,
        poduszkach itp, ale tyle ile ma sie dostac tam gdzie treba, to sie dostanie..
        jasne - moze i jest to jakas pomoca, ale wiesz bez przesady! nie martw sie!
        a tak nawiasem mowiac, to ja czuje, ze u Ciebie to wlasnie bedzie strzal w 10!
        wiez zaufajmy mojej intuicji smile
        ja tez mam 1000 mysli na minute - straszne sie boje.. tak bardzo bym chciala..
        zreszta, co ja Ci bede tlumaczyc - przeciez Ty doskonale wiesz, jak ja sie
        czuje smile
        buziaki!
        buziaki!
    • jolanta8 Re: Starania....... 09.01.05, 23:21
      Dziękuję Izutko,że napisałaś jakoś tak nudno było przez te 2 dni bez Ciebie
      tutajsmile
      Powodzenia w zaliczeniu sesji
      Masz racje bede szukać dobrego ginka od przyszłego tygodnia bo mieszkamy z
      mężem w nowym mieście obcym mieście i narazie jest to tylko obserwacja ale
      samanta25 poleciła mi dobrą klinikę pojadę przetestować a ja tak nie lubię
      facetów ginekologów chyba mnie onieśmielająsmile
      całuski
      • izutek Re: Starania....... 10.01.05, 19:44
        jejku... ale jesem padnieta - wyobraz sobie, ze dopiero 20 min temu wrocilam z
        pracy... mialam tak ciezki dzien, ze.. ufff. a moj maz opiero wraca... fajnie
        nam sie zyje - praca zabiera nam 4/5 dnia sad ale coz, takie zycie.
        a wesz, ze ja dopiero od niedawna ufam kobietom gin? dopiero teraz, kiedy
        spotkalam super fachowca. wczesniej zasze pan gin. ale teraz poglady mi sie
        zmienily. daj znac jak sie czujesz. czy te bole juz przeszly, ok?
        pozdr, tymczasem1 pa
        • jolanta8 Re: Starania....... 10.01.05, 20:59
          kłucia w jajniczkach takie sobie mniejsze niż wczoraj zdecydowanie czuję się
          już lepiej mam nadzieję,że i u Ciebie jest dobrze po staraniachsmile)))
          wyjazd mam w piąteksadnie będzie mnie troszku około 5 dni muszę zostawić
          dom ,mężusia tak tego nie lubię ale jak będzie dzidzi to wszystko sie
          zmieni.Dzisiaj znowu ktoś pisze UDAŁO SIĘ!!! my być może napiszemy juz
          niedługosmile
          Pozdr
          • izutek Re: Starania....... 10.01.05, 22:32
            No to fanie, ze juz lepiej smile
            nic sie nie martw - zobaczysz - predzej czy pozniej (oczywiscie lepiej predzej
            niz pozniej smile)i my powiemy, ze na sie udalo smile bez watpliwosci smile

hmm.. a czm sie zajmujesz - jesli mozna spotac, oczywiscie? oj biedny ten Twoj
            mezus - moj by chyba zginal w ciagu tych pieciu dni.. wink bez kobiety w domu -
            ani rusz. jechal by pewnie na McDonald'sie i pizzy..
            buzka!
            • jolanta8 Re: Starania....... 10.01.05, 23:11
              A mój męzuś też jest biedny na weekendy wyjeżdża do rodzinki jak mnie nie ma no
              i wiesz obiadki u mamusi najlepsze na świeciesmile ale i tak mówi,że lepiej
              gotujęsmile)))))))))))
              Jestem pilotem wycieczek jeżdżę do Londynu i Kopenhagii
              w piątek czeka na mnie Londyn
              całuski
              • izutek Re: Starania....... 10.01.05, 23:36
                mmmm... no to fajne masz zajecie! a swoja droga - uwielbiam Londyn - spedzialm
                tam wsztkie moje wakacje w czasie szkoly sredniej.. mam sentyment do tego
                miejsca wink

• jolanta8 Re: Starania....... 11.01.05, 13:41
                  wiesz Izutko ja też mam sentyment do Londku ale już mi trochę boczkami wychodzi
                  jeżdze tam od 3 lat średnio 3 razy w miesiącu i trochę juz mi się nie chcesad
                  Ale jak narazie nic nie będe w tym kierunku robić chodzi mi o zmianę pracy może
                  dzidzi wszystko rozwiąże samosmile)

• izutek Re: Starania....... 11.01.05, 19:04
                    jasne - lepiej na razie zostan przy tym co robisz, bo nowa, praca, nowa umowa i
                    nowa pracownica to nie jes mile w oczach pracodawcy...
                  • portka1 Re: Starania....... 11.01.05, 19:06
                    u mnie mowiec delikatnie nie zaciekawie... kicham i psikam od weekend'u sad
                    Wszyscy wkolo mnie kichali psikali i w koncu ja ... Jestem zalamana, a tak
                    staralam sie uchronic:strasznie mnie to doluje, tak sie ze wszystkim staralam a
                    tu nagle, nie wiem moze tak ma byc, tak barzdo pragne fasolki ale w tej
                    sytuacji to chyba lepiej by nic nie wyszlo, sama nie wiem... Zawsze musi sie
                    cos do mnie przyplatac, buuuuuuuuu Wiem ze jeszcze nie wiem czy jestem ale
                    teraz..? tak strasznie mi smutno z tego powodu, caly czas sie pocieszam ze jak
                    nie teraz (czasami mm nadzieje by wlasnie nic nie bylo) to nastepnym razem, ale
                    to takie trudne...
                    ps. dzisiaj zaopserwowlam u mnie sluz koloru bialego (nie przezroczystego) czy
                    to cos oznacza? Powiem wam ze jesli chodzi o temp. czy sluz to "czarna masa" ze
                    mnie, nigdy tym sie nie interesowalam, zreszta do czasu staran troszczylismy
                    sie by nie miec wpadki, a teraz? Paradoks... Czsami sie zastanawiam ze zbyt
                    zycie bylo laskawe dla mnie, zabardzo bylam szczesliwa i stad te problemy,
                    wkoncu karta sie musi odwrocic... orki za te wypociny ale jakos tak mi sie
                    zebralo...
                    • jolanta8 Re: Starania....... 11.01.05, 19:41
                      Izutku masz rację tak zrobię zaczekam aż wszystko się samo ułozy.....

portka-ja też mam taki biały sluz półprzeżroczysty a pół biały jestem go pełno
                      w środku ale czasami wypływa wiesz co nigdy sie szcgólnie nie interesowałam jak
                      tam bło wcześniej więc nie wiem czy to normalne czy nie??

A może Ty Izutko też tak masz?
                    • jolanta8 Re: Starania....... 11.01.05, 19:55
                      portka życzę powrotu szybkiego do zdrowia dbaj o siebie aspirynka i do
                      łózkasmile)))
                      • portka1 Re: Starania....... 11.01.05, 20:05
                        w lozku siedze caly czas z laptopem na kolanach smile dzieki staram sie kurowac
                        ale nie wiem czy z tabletkami bo sama nie wiem gdyby co tam to niechcialabym
                        zaszkodzic w sumie to nie wiem jak to jest. Przeciaz dziewczyny niekiedy
                        dowiaduja sie ze sa w ciazy po szalenczych imprezach z nadmiarem alkoholu sama
                        juz nie wiem ... wiem ze jestem strasznie wkurzona
                        • jolanta8 Re: Starania....... 11.01.05, 20:12
                          jeżeli chodzi o tabletki to nan niektórych nie ma żadnych przeciwskazań ale
                          powinno się zawsze konsultować z lekarzem ,może zadzwoń do jakiegoś ginka i
                          siępoprostu zapytaj ja tak robiłam z tym,że innymi problemami
                          No imasz racje,gdybyś była nieświadoma to byś zapewne wzięła inne dziewczyny po
                          silnych tabletkach nawet narkotykach rodzą zdrowe dzieci ja tego NIE
                          POLECAM!!!!!
                          Ale Ci dobrze z tym laptopem ale może gdybym ja tez miała to juz wogole bym sie
                          nie oderwała z netusmile)))))
                          pozdrowionka
                          • portka1 Re: Starania....... 11.01.05, 20:50
                            wink jakos sie zdystansowalam do netu -naszczescie, chociaz mialam okres
                            tzw.maniactwa- na poczatku wink
                            To jeszcze 6 dni i test ciazowy u ciebie ?? Trzymam kciuki !! bedzie ok!
                            a z tym sluzem to naprawde nie mam pojecia czy to tak powinno byc, pewnie ja
                            jaks spec to czyta to sobie mysli ze niezle nie zna swojego organizmu ale
                            naprawde nie mam pojecia w sumie tak teraz jestem przewrazliwiona na tym
                            punkcie ze moze zawsze jest a ja teraz zauwazylam?? wink
                            • jolanta8 Re: Starania....... 11.01.05, 20:57
                              Ja juz portka wariuję piszę to i smieję się sama z siebie tak mam tetowanko za
                              6 dni i już się boję a Ty zaraz po mnie z Izutkiem obiecałam sobie jeżeli nie
                              wyjdzie to będe brac to wszystko na luziesmile
                              A przyznałaś się rodzinie o staraniach? Bo ja jakoś nie mam odwagi
                              • portka1 Re: Starania....... 11.01.05, 21:20
                                tez mi sie usmiech pojawia na twarzy smile Nie no co ty nic z tych rzeczysmile Wiem
                                ja z mezem smile Zyczenia wigilijne oczywiscie z aluzjami ze to czas najwyzszy ale
                                dyskretne smile ja objełam nalepsza taktyke: uśmiech wink Gdzies wyczytalam ze
                                podobno w 3 m-cu mozna powiedziec ale ja raczej nie naleze do
                                osob "teoretycznych" smile Jak bedzie to sie dowiedza smile wystarczy ze ja bzikuje smile
                                • portka1 Re: Starania....... 11.01.05, 21:21
                                  a w sumie jestem prawie 3 lata po slubie smile
                                  • jolanta8 Re: Starania....... 11.01.05, 21:32
                                    zapomniałam jak długo się staracie?
                                    ja jestem 7 miesięcy po ślubie slub 5 czerwca zeszłego roku i sama sie
                                    zastanawiam dlaczego tak późno zaczęłam starania? Pewnie sobie myślałam,że jak
                                    bedziemy chcieć to hop siup i już będzie ale to nie takie łatwe teraz to juz
                                    wiem......może nie ze swoich doświadczeń bo dopiero to 2 cykl ale jak czytam
                                    posty dziewczyn to niekiedy jestem w SZOKU że nawet po 6 latach i nic....
                                    Ja jak tylko zobaczę II krechy to nawet listonosza po drodze do domu rodziców
                                    wyściskamsmile)))))))))))
                                    • portka1 Re: Starania....... 11.01.05, 21:54
                                      to jestescie mlodziutkim malzenstwem smile u nas to tak ciagle cos stawalo na
                                      drodze (staramy sie od 3 m-cy) to narty, to dom, to w koncu pieska kupilismy smile
                                      i tak cos zawsze bylo, naprawde ciezko bylo odstawic tabletki smilew koncu
                                      odstawilam i na sama mysl o tym fakcie czulam sie jak mama, dla mnie sama
                                      decyzje byla czyms niewyobrazalnie wazne smile smieszne ale prawdziwe , a teraz,
                                      sama czytasz, wprawdzie raz z testami ale stresior nieziemski, chociaz
                                      naprawde staram sie byc optymistka smile Wprawdzie gin mnie uprzedzala- tez
                                      baba smile - zebym sie nie nastawiala ze tak od razu dac sobie czas itp.W sumie
                                      tak zrobilam ale teraz to juz si zaczynam zastanawiac czy wszystko ok smile taka
                                      wariatka tysiac mysli sie gromadzi. smile
                                      • izutek Re: Starania....... 11.01.05, 22:49
                                        jejku dziewczynki - jak ja was rozumiem.. mowimy tym samym jezykiem smile
                                        portka, nic sie nie martw tym wstretnym przeziebieniem - kuruj sie tylko uwazaj
                                        na lekarstwa i badz dobrej mysli! Nie takie przypadki bywaly...
                                        znam bol laptopa.. lozeczko i komputerek smile
                                        nie zrozumcie mnie dziwczynki zle, ale nie sugerujcie sie tym sluzem.. roznie
                                        to z nim bywa - to moze byc oznaka, ale nie musi (tak samo zreszta, jak z tymi
                                        wszystkimi objawami - sa niepewne poprostu)
                                        Ja mialam portka podobne uczucia do ciebie z odstawianiem pigulek.. wielka
                                        radosc ze w onc je moge odstaic.. bo ja cly czas czekalam na mojego meza (my
                                        jestesmy malzenstwem od kwietnia tego roku) i jego "gotowosc do boju". ale bylo
                                        to dla mnie wielka radoscia - to ze tez juz chce.. no bo ja chorowalam na
                                        bejbika - uuu... juz ze dwa latka.. m juz mieszkamy razem czwraty rok
                                        (poprzednie 3 bylismy razem w Stanach, bo ja tam robilam swoje pierwsze
                                        studia), takze w zasadzie to juz "stare" mazenstwo smile
                                        U nas rodzinka spodziewa sie teo, ze sie staramy - widza ze bardzo chcemy
                                        dzidziusia.. ze wszystkich stron u nas malenstwa w rodzinie.. a ja przy kazdym
                                        z nimi spotkaniu szaleje... znacie to uczucie, prawda?? wink dlaczego nie ja???

buziaki! portka - zycze ci szybciutkiego powrotu do zdrowka!
    • jolanta8 Re: Starania....... 12.01.05, 12:17
      Ból się wzmożył dziewuszki jak nie ciąża to dopiero będe w strachu co to jest:
      (((((
      podbrzuszek mój biedny boli i tempka 37,2 z rana ,zaczęłam mierzyć ale w
      połowie cyklu i to tak nic nie da teraz
      Ale wazne,że wogóle zaczęłam nastawiam sobie budzik no i.....mój mąż się ze
      mnie śmiejesmile
      No i cycuszki pobolewają mocniej testowanko za 5 dni Ewa pisała mi ,że w sumie
      już bym mogła ale nie mam odwagi
      Ja już taka jestem wszystko na ostatnia chwilę
      całuski
      • izutek Re: Starania....... 12.01.05, 14:06
        uuu.. nie dobrze z tym bolem, ale.. moze to TO! smile
        u mnie tez temka 37,2 i te same objawy co u Ciebie Jolu, ale nie sugeruję się
        nimi no bo co miesiąc takie mam podobne, a z kolei jestem dopiero 5 dzien po
        owu.. a Ty? który to już dzień? moze zrob poprostu bete? bedziesz miala pewny
        wynik..
        wiesz co... ja mam taki.. hmm laskotanie w okolicy jajnikow tym razem.. nie
        wiem co jest grane, oszaleje z tym wszystkim juz niedlugo! smile
        ehhh..

buzka!
        • jolanta8 Re: Starania....... 12.01.05, 14:15
          23dc i 10 dpo ale owu była pózno za 5 dni planowo @ jeszcze zaczekam
          boje sie jak.......no wiesz
          zaczekam i samo wyjdzie
          zawsze byłam szczupła teraz jak na złość brzuch mi wydymało a jeszcze wesele
          mnie czeka 22 .01 sad(((
          może to TO a moze jestem przewrażliwiona chyba to drugie...im bliżej tym
          nadzieja gaśnie
          • portka1 Re: Starania....... 12.01.05, 16:29
            powiem wam ze tez tak dopatrywalam sie szczegółow -w listopadzie, naprawde w
            moim umysle wylądało mi na ciąże -a nie byłosad - wrażliwe piersi, zmęczenie ,
            często mocz odawałam- książkowa sytuacja, ale sądze ze raczej to moje uronione
            wyobrażenia. Tak tez sie to okazało sad Także teraz powaga, nawet nie myśle, w
            pracy zawalona jestem robotą i wrzucam na luz ! Czekam do @,zreszta nie mam
            szczególnie nadziei z powodu przeziębienia ...Trzymam za was kciuki- pewnie to
            pisze którys raz z kolei - ale zawsze szczerze smile głowa do góry !!!!!
            • portka1 Re: Starania....... 12.01.05, 17:43
              aha sluz dalej u mnie jest.. sama nie wiem co to oznacza (ups)mam nadzieje ze
              nic a jest typowym objawem wink i jeszcze w sumie juz drugi dzien brzuch jak
              balon i czuje jakbym miala caly czas napięty- Nie wiem czy to normalne -nie
              mmam pojecia. Zreszta powiem wam ze nie wiem tez kiedy ewentualny test robic,
              pewnie dla 28dc, bo cykle mialam nie regularne 35,28,39 (cos tak)... Czytalam o
              tym tescie owulac 5 dni przed planow @. Jeszcze jedno: podziwiam Was kobiet
              jesli chodzi o mierzenie temp. NAPRAWDE!
              • jolanta8 Re: Starania....... 12.01.05, 18:43
                Wiesz portka1 dzięki,że tak podziwiasz ale ja naprawdę opiero od owu robię
                pomiar więc klapa za późno nie mam porównania
                A jezeli chodzi o ten śluz to niektóre dziewczyny o nim wspominają,że takowy
                miałay więc jeszcze jakas nadziejka jest
                • jolanta8 Re: Starania....... 12.01.05, 18:46
                  A co do testów owu jako ciązowych to podobno można ale ja ufam tylko typowym
                  testom ciązowym najlepsze to Quick vue albo Pre-test
                  pozdrawiam
                  • izutek Re: Starania....... 12.01.05, 19:34
                    hmm.. co do tempki, to ja tez bardziej odczowam po porstu jej zmiane niz mierze
                    ja regularnie. Ja tez sie na nic specjalnie nie nastawiam, ale zawsze jest ta
                    nadzieja, pagnienie ogromne! i czekam...
                    Poza tym dziewczynki, na prawde mam dola i przepraszam, moze wroce jeszcze
                    pozniej
                    buziaczki! i kciuki w pelnej gotowosci..
    • jolanta8 Re: Starania....... 12.01.05, 19:53
      Izutko słoneczko nie dołuj się od tego tutaj jestesmy,żeby nam nie było
      przykro,że jesteśmy same z problemami.
      Ja może będe zdołowana w poniedziałek bo wtedy @sad((
      Ale robię teraz plusy tego,co będzie jak nie będzie dzidziątka w tym cyklu i
      powiem szczerze ,że mało ich jest ale jakies są więc to mnie trzyma na
      duchusmile)))
      Wam też radze tak zrobić .U mnie wesele kuzynki 22.01 za tydzień więc będe
      mogła jakiegos drinka wypić!
      Ale chciałabym mimo wszystko już wszystkigo się wyrzec.......żeby tylko była ta
      moja kruszynka
    • jolanta8 Re: Starania....... 13.01.05, 12:11
      dziewuszki tak jak wspominałam wcześniej mam wyjazd związku z pracą jutro w
      piątek, będe w poniedziałek ale i to nie jest pewne bo słyszałam ,że szefowa
      szykuje mnie na 8dniowy kurs, więc jeżeli mnie nie bedzie w poniedziałek to z
      góry przepraszam bede wówczas w piątek wieczorem w domu tj 21.01
      Już wtedy bede wiedziała wszystko i szkoda ,że nie będe mogła Wam tego
      dziewczynki od razu napisać nawet ,jeżeli nic z tego nie będziesad
      Od razu jak wejdę do domu to wskoczę na forum i opiszę co i jak no i Wasze
      cykle też już będą oczywiste
      Jestem tak bardzo ciekawa czy Wam się udało!!! trzymam kciukasy!!!
      pozdrawiam
      Jola
      • izutek Re: Starania....... 13.01.05, 12:53
        Jolu, dzieki za pocieszenie.. poprostu tak sie u mnie troche gorszych spraw
        namnozylo.. teraz tez jestem na urlopie i siedze u rodzicow w Lublinie bo tutaj
        jakos lepiej mi sie uczy.. zawsze to u siebie w domku. a dopoki sie nie
        wprowadzimy (za ok. miesiac) do swojego mieszkanka, to mam juz dosyc tych
        klimatow w domu mojego meza, z tesciem i jego siostra.. po prostu na maxa sie
        tam zle czuje. tym bardziej, ze nie pamietam juz czy pisalam, ale wczesniej
        przez 3 lata mieszkalismy sami (tylko, ze za granica). ciezko mi teraz bardzo,
        zwlaszcza, ze to jest jego dom, jego rodzina - wiec wsparcia tam dla siebie
        zbyt duuuzego i zainteresowania nie znajde - wiadomo - to jest na pierwszym
        miejscu ich syn - i jemu nelazy sie czesc i hwala. z jednej strony to rozumiem,
        a z drugiej smutno mi czasami, ze jestem taka "sama".. jeszcze miesiac i
        bedziemy sami u siebie i mam nadzieje, ze do tego czasu jakos przetrwam, bo mam
        juz dosyc tych wszystkich spiec!
        Szkoda, ze moze Cie nie byc tak dlugo, tak jak piszesz.. u mnie cykl konczy sie
        21-go, wiec jak wrocisz, to tez juz wszystko bedzie wiadomo... chociaz nie
        pokladam juz nadziei.. za duzo przykrosci mnie ostatni spotyka sad wiec
        stracilam optymizm.. ale baaaardzo tego pragne. teraz juz oczywiscie pisze
        przez "mgle" bo tak mi smutno..
        Tak mi sie cos wydaje (po przeczytaniu Twoich postow na bajbusie), ze chyba
        masz TO, czego pragniesz, wiesz... na prawde.. takie mam przeczucie. I trzymam
        kciuki, zeby tak bylo!!!!
        buziaki!
        • jolanta8 Re: Starania....... 13.01.05, 13:20
          Izutko ja moze nie mam takich problemów ale mieć mogę i to za niedługo,ponieważ
          chcemy się zacząć budować a do tego czasu będziemy musieli tochę zaoszczędzić
          więc może też będzie czekać mnie perspektywa zamieszkania z teściami,bo u moich
          rodziców to niemożliwe za małe mają mieszkanko,narazie mieszkamy w wynajmowanym
          50m.mieszkaniu w bloku-wiesz ja pracuję mąż i sobie radzimy ale jak będzie
          bobas kiedyś to tylko na utrzymaniu męża będziemy ,chociaż on ma dobrą pracę i
          wynagrodzenie też niezłe ale mimo w2szystko się obawiamsad
          Zawsze na pierwszym miejscu będzie ich syn później Ty ale tak to juz jest i
          może same kiedyś to doświadczymysmile
          <<<<poza tym dla Twojego faceta najważniejsza jesteś Ty i to jest ważne>>>>>>>

Jeżeli chodzi o moje objawy to już niczego nie jestem pewnasad im bliżej sądnego
          dnia to wydaje mi się,że nic z tego
          wszystko bedzie juz wiadome za niedługo>>>>
          Do tego czasu proponuję,Ci też o tym nie myśleć i najlepiej się czymś
          zająć ,myślę,że dobrze Ci zrobi ta wizyta u rodziców
          nie martw się
          My baby sobie najlepiej radzimy>>>>>
          pozdrawiam
          • izutek Re: Starania....... 13.01.05, 21:53
            no tak.. tak to wlasnie bywa.. tylko ze teraz bedac tutaj, tesknie za swoim
            mezem - tu zle. tam nie dobrze - o matko! do tego uczyc sie nie moge - bo mam
            strasznie ciezki przedmiot sad
            no i cuje takie ciagniecie w dole brzucha od dwoch dni.. na nic sie nie
            nastawiam, bo stracilam juz nadzieje na dobra passe, ale nie jest to normalne -
            cos jakby przed @ - taki ciezar. juz 6 dzien po owu.. i czekanie jeszcze
            tydzien conajmniej wydaje sie byc wieczniscia! chyba zrobie bete w
            poniedzialek - to bedzie juz 10 dzien po owu. jestem zaproszona na imperze
            firmowa do Krakowa, a jak nasza firmza sie bawi... smile wiec wole wiedziec
            wczesniej, bo inaczej na pewno bede "skrepowana" wink
            a z moim mezem to jest tak - on nikomu nie jest w stanie zrobic przykrosci -
            wiec, zeby nie zranic swoich domownikow - na ich zyczenie poswieca im duuuzo
            wolnego czasu, chociaz jest go na prawde niewiele. I tak ja - jestem zawsze..
            wiesz.. "w poczekalni" po roku czasu zaczynam tego nie wytrzymywac...

buzka i udanego wyjazdu! powodzenia! tzrymam kciuki i odezwij sie koniecznie
            jak najszybciej! pa
    • jolanta8 Re: Starania....... 13.01.05, 18:00
      dziewczynki muszę Wam o tym napisać bo nie wytrzymam,zrobiłam sobie test
      owulacyjny i pojawiła się druga kreseczka ale bardzo blada nie cieszę się
      jeszcze czekam do poniedziałku,tylko dodam,że zgaga i piersi dają w kość.....
      A tak propos to jednak w domku będe dopiero w piątek 21.01sad(((((( ni
      szefowa beeeeee
      a na dodatek bez dostępu do komputerkasad((
      • portka1 Re: Starania....... 13.01.05, 21:25
        Gorąco ufam ze w poniedzialek sie potwierdzi!!!!smile Bądź dobrej mysli, i
        podziwiam cie ja bym chyba juz nie wytrzymała do poniedziałku smileale tyle
        czekałaś wiec pare dni to bez znaczenia. Oszczedzaj sie na tym wyjezdzie smile
        Trzymam kciuki smile czekam na potwierdznie, napisze tez co u mnie ...ale nie
        sądze - bezobjawowo u mnie wink Buziaczki i poinformuj natychmiast jak wrocisz ,
        Pa,pa
        • jolanta8 Re: Starania....... 13.01.05, 22:30
          Tak portka napisze od razu jak przyjadę wezmę sobie na kurs test ciązowy
          wytzrymałam tyle wytrzymam i dłużej

Izutko tak już jest,mój męzulek jest podobnysmile))))
          Ale wiem,że mogę na nim polegać,Ty pewnie również na swoim>>>>>

Uciekam do łóżka bo jutro do Warszawki muszę rano jechać i ztamtąd startuję do
          Londynu

pozdrawiam i czekajcie na mnie do piątku>>>>>>>>
          napewno się odezwę

papapapapapaapapapapppapapa

musi Wam się udać !!!!!!!!!!!!!
          napewno się uda!!!!!!!!!!!!

<<<<<<<<<pa>>>>>>>>>>>
          • izutek Re: Starania....... 13.01.05, 22:37
            Jolu! (nie wiem jak to sie stalo, ale dopiero teraz odczytalam Twoj post z
            18:00.. wczesnie jeylam tu o 21:50 i go nie widzialam sad )
            Mowie Ci to pewniak !!!! Pieknie! mysle, ze to na pewno TO! daj znac
            szybciutko! smile uwazaj na siebie! pa
    • danik1 Re: Starania....... 13.01.05, 22:54
      Witam!!!
      Jolanta polecila mi te strone (czesc slonce!) i juz jestem. Najpierw musialam
      przebic sie przez gaszcz Waszych wypowiedzi, zeby poznac Wasze historie i
      widze, ze wszystkie jedziemy na tym samym wozku. Ja mam ten sam dzien cyklu co
      Jolanta, czyli 24. Test lezy a szafce, ale boje sie, ze to za wczesnie. Jolanta
      to odwazna kobitka! Jolanta mam nadzieje, ze w poniedzialek test potwierdzi sie
      dwoma grubymi krechami. Co do objawow to bol brzucha od owulacji, taki jak na
      @, ktorego nigdy wczesniej nie mialam, ewentualnie w dzien @, albo 1 dzien
      przed i teraz bol piersi. Jezeli to nie urojenia mojej psychiki to oznacza to,
      ze jestem w ciazy, gdyz taki bol mialam tylko raz w zyciu, gdy bylam w ciazy z
      moim pierwszym synkiem Danielkiem. Bol jest taki dziwny, bo najpierw bolaly
      mnie boki piersi a teraz dodatkowo bola brodawki. Jednak gdy dotykam to nie
      boli, no moze dopiero ten bol sie rozkreca. To sa te dwa objawy na ktorych sie
      opieram. To jest nasz piaty cykl staran. W czerwcu odstawilam pigulki, ale
      bardzo mialam rozregulowane cykle, teraz wydaje mi sie, ze trafilismy w
      owulacje patrzac po objawach, bo testow owu nie robilam. Co jeszcze??? Acha
      jestesmy 4 lata po slubie, dokladnie 17 lutego bedziemy mieli rocznice.
      Trzymam za Was wszystkie kciuki i serdecznie pozdrawiam!!!
      • danik1 Re: Starania....... 13.01.05, 22:57
        Jolanta, milej podrozy do Londynu!!!
        Bede czekala z niecierpliwoscia w piatek!!! Buuuuuuuuuuu, jak dlugo!!!
        • izutek Re: Starania....... 14.01.05, 03:18
          czesc danik, fajnie, ze jestes znami smile i gratuluje Ci takiego sludziutkiego
          malucha!
          no no no... wyglada na to, ze w tym miesiacu beda juz dwie mamy smile miejmy
          nadzieje, ze Wasze objawy sie faktycznie w poniedzialek potwierdza! U mnie
          dzisiaj juz 7dc. (tzn. dopiero...) i nie wiem czy to urojenia.. raczej nie, bo
          na prawde staram sie nic nie wyszukiwac i chlodno podchodzic do tematu - ale
          mam takie ciagnace bole podbrzusza.. zaczely sie w zasadzie wczoraj, tzn
          przedwczoraj wieczorem ( bo teraz mamy wlasnie 3 w nocy smile - ucze sie sad ) i
          tak sobie trwaja.. poza tym nic innego, na szczescie - bo to juz by byly
          urojenia... na tym etapie chyba jakies szczegolne objawy wlasnie nimi sa wink
          no - zobaczymy co czas pokaze. Mysle, ze w pon zrobie bete...
          buziaki!
          • portka1 Re: Starania....... 14.01.05, 11:08
            Izutek, mam pytanie , smieszne ale pisałam ze "ciemna masa ze mnie" : beta
            czyli badanie krwi ??? idziesz do labolatorium i co ?? sama prosisz o
            zbadanie "bety" ?? smile No widzisz taka niedouczona ze mnie ...smile dzięki
            • izutek Re: Starania....... 14.01.05, 12:37
              portka - przestań, przeciez od tego tutaj wlasnie jestesmy, zeby sie informowac
              o tym co sie dzieje i wspierac sie w tym calym zamieszaniu wink

no wiec, na bete idziesz do laboratorium, tak jak na zwykle bedanie krwi, bez
              skierowania. I nie musisz byc na czczo. Ja tak przynajmniej to robie... beta da
              Ci miarodajny wynik juz 7-8 dni po owulacji, jaezeli oczywiscie wiesz dokladnie
              kiedy ona wystapila. 10 dni po - jest najbezpieczniej smile

buzka!
          • danik1 Re: Starania....... 14.01.05, 12:30
            Hej Izutek!
            Moja pewnosc ciazy zostala zachwiana, a to dlatego, ze jak rano wstalam to
            piersi w ogole mnie nie bolaly. Dopiero teraz zaczynaja po bokach i na sutkach.
            Do wieczora bol sie rozkreci, ale dlaczego nie czuje go z rana? Niestety nie
            pamietam jak bylo w pierwszej ciazy. Wiem tylko, ze bolaly, ale z jakim
            natezeniem to nie wiem. W niedziele zatestuje to zobaczymy.
            Izutku, kiedy masz owulacje?
            • portka1 Re: Starania....... 14.01.05, 13:20
              dziewczynki jeszcze jedno (super ze ktos mi odpowiiada na takie pewnie
              oczywiste pytania- jestescie niezastąpione !!) jesli dwie krechy mialam
              06.1.05, to kiedy moge zrobic bete ?? Zaznaczam cykle mialam nieregularne,
              najkrotszy 28 dni i dla niego robilam test owu??? Buziaki
              • izutek Re: Starania....... 14.01.05, 19:15
                danik - wiesz, z tego co slyszalam, to obajwy przy kazdej ciazy - nawet u tej
                samej kobiety - moga byc rozne, wiec nie staraj sie moze porownywac ich na
                sile.. wiesz, ja sama osobiscie znam przynajmniej 3 takie przypadki -
                diametralnie inne objawy poczatkowe i do konca trwania ciazy u tej samej
                kobiety. wiec czekaj spokojnie. Piszesz o tych "objawach piersiowych" - a ja
                sie zaczynam dolowac, bo nic takiego nie czuje sad U mnie to juz (czy tez
                dopiero...) 7 dzien po owu... czekam na jakies sygnaly.. ale jakos tak bez
                jakiejkolwiek nadziei sad juz mnie to zalamuje.. sad a Ty ktory dzien po owu
                jestes?

portka - mozesz zaczac nastepny tydzien od bety wink to bedzie Twoj 10-11 dzien
                po owu. Ja jestem w tej samej syt i chyba tez tak zatestuje.. jeszcze nie
                wiem.. nadzieja mnie opuszcza...

trzymajcie sie dziewczynki! powodzenia!
                • portka1 Re: Starania....... 17.01.05, 08:21
                  Izutek chyba oszaleje! Samam nie wiem o co chodzi.Zrobilam test owul. dzisiaj
                  rano i wyszly mi II, cykle mialam 37,28,39 wiec nie mam pojecia czy to ciaza
                  czy sama nie wiem co. Zrobilam bo nie wytrzymalam...Nie uwierzysz zrobilam tez
                  ciazowy od Ewy ale ten negtywny, sama naprawde nie wiem, zaraz chyba
                  zwariuje... Co wy o tym sadzicie? Help...
                  ------
                  pozdr., smile
    • portka1 Re: Starania....... 17.01.05, 15:43
      Izutek, Jak u Ciebie? Robiłaś Bete? Pewnie nie masz czasu na forum z nawału
      nauki, mam nadzieje że dlatego... Pa
      • izutek Re: Starania....... 17.01.05, 16:12
        czesc portka - zagladam tutaj oczywiscie (pomimo tego nawalu nauki...), ale wy
        sie cos ostatnio nie odzywacie...

powiedz, a ktory to dc u Ciebie? bo rzeczywiscie testy owu moga wyjsc
        pozytywne ok. 4 dni przed spodziewana @, jezeli jestes w ciazy... ale nie
        rozumiem dlaczego wobec tego test ciazowy nic dobrego nie mowi...
        Ja nie robilam bety.. nie wiem dlaczego - nadzieje mnie zupelnie opuscily.. co
        ma byc to bedzie, ale nie wierze w to tym razem, nie wiem dlaczego, takie
        przeczucie ... czekam na @ - jeszcze 4 dni (caaaala wiecznosc)

???

buziaki!
        • portka1 Re: Starania....... 17.01.05, 16:17
          czesc, w koncu!! Wczoraj wyobraż sobie byłam na nartach- a co tam w koncu nic
          nie wiem, chociaz sie oszczedzałam smile U mnie dzis 24dc, nie zwyczymałam i
          zrobiłam te testy... wiesz jak jest. Czuje się jak przed @ co jakis czas brzuch
          pobolewa, sama nie wiem, zdziwiła mnie ten test owulac pozyt. czyżby (powiem ci
          że się na początku ucieszyłam) ale przeciez cykle miałam nieregularne 37,28,39
          no i nie wiem. starałam sie dla 28 dni i 6.01 miałam piękne dwie krachy no i
          dzisiaj niw iem, ale taką mam wielką nadzieję. Po tym tescie dzisiejszym i jak
          to nie będzie to to chyba wpadne w jakąś depreche, bo już nie wiem...Sorki ale
          jakos tak sie rozpisałam ....
          • izutek Re: Starania....... 17.01.05, 18:08
            portka.. wiesz co - ja bym tam byla pozytywnie nastawiona na Twoim miejscu, ale
            tak wiesz... z malutkim dystansikiem... no bo ja tyle juz nadziei w tym cyklu
            mialam i teraz sad zero - opuscila mnie i koniec. Ja juz nie spodziewam sie
            deprechy - bo ona mnie juz dopadla.. takze nie wiem. a jak juz czytam o
            kolejnych dwoch II, to mi sie tak smutno robi ( zmojego powodu oczywiscie - nie
            z powodu zafasolkowanych dziewczyn.. no bo z nimi sie ciesze bardzo - wiem jak
            ja bym byla szczesliwa!)
            a u Ciebie wywnioskowalam, ze dzisiaj to jakis 10-11 dzien po owu ( umnie9-
            ty)... nie wiem.. no i na test jeszcze za wczesnie wg mnie, chyba, ze zrobisz
            bete. postaraj sie poczekac cierpliwie jeszcze 3 dni i sproboju zatestowac, ale
            ja jestem POZYTYWNEJ mysli, jezeli chodzi o Ciebie! smile

buziaki
          • izutek Re: Starania....... 17.01.05, 18:09
            porka - a gdzie Ty mieszkasz, ze tak beztrosko mozesz sobie na narty wyskoczyc?
            suuper Ci! smile
            • portka1 Re: Starania....... 17.01.05, 19:15
              wiesz Izutku - tak łatwo napisać by się nie nastawiac ze wzgl. na rozczarowanie
              ale tak trudno wykonać... Dzisiaj mnie rano naprawde poniosło z tymi testmi,
              naprawde paranojasmile Pewnie nieżle sobie o mnie myślisz-szalona, jednak sądze ze
              czytające forum są w stanie zrozumiec, takie nasze wariactwa smile A u ciebie
              jakies objawy czy nawet nie masz ochoty o tym pisac? W sumie rozumię... Im
              bliżej konca tym bardziej wydaje mi się to złudne...zobaczymy .UFAM ZE NAM SIE
              UDA W KONCU JAK NIE TERAZ TO NASTEPNYM RAZEM!! Na nartach byłam w Krynicy,
              mieszkam w Rzeszowie mamy jakies 3 godz. drogi ale jestesmy straszni manaicy
              wiec przynajmniej niedziele nie myślałąm ale dzisiaj rano wariactwo smile Jak
              sesja sie skonczyła?? Obroniłam mgr w czerwcu i mam luzik w koncU!
              ------
              pozdr., smile
              • izutek Re: Starania....... 17.01.05, 23:50
                portka... u mnie nauka caly czas trwa i tak do 9 lutego (wtedy mam ostatni
                egz.) To sa moje drugie sutdia, pierwsze zrobilam w Stanach i bylo o wiele
                latwiej niz tutaj...

Calkowicie Cie rozumiem z tymi testami.. Ja tez wariuje wink ale postanowilam
                poczekac do srody.. zobaczymy - co bedzie to bedzie. @ powinna pojawic sie kolo
                piatku - soboty, wiec zobaczymy??? Strasznie sie boje.. objawow zadnych, ale
                juz ch nie szukam, bo rozmawialm z roznymi "przypadkami" i wiele takich bylo,
                ktore ZADNYCH objawow nie mialy przez dluuugi czas. Moja jedna kolezanka, to
                wyobraz sobie, ze ciaze odkryla dopiero na poczatku 5go m-ca... !!! TAK -
                zawsze miala nieregularne @. poza tym przykosci babka.. wiec wiesz.. a
                najlepsze jest to, ze w tym czasie bylo: odchudzanie ostre, remont domu,
                wycieczki rowerowe itp.. niezly numer, nie? dopiero jak poszla do gin poprosic
                o cos na wywolanie.. (bo myslala, ze to to odchudzanie itp) to on jej na to...
                niezle sie zdziwila... smile ale pozytywnie! i tak oto 5 m-cy prawie przeszla w
                nieswiadomosci..
                Pozzyjemy - zobaczymy, ale na nic sie nie nastawiam, jakos nie mam takiego
                przeczucia.. a moze dlatego, ze nie chce sie spazyc po raz kolejny...

buziaki!
                • portka1 Re: Starania....... 18.01.05, 12:29
                  UMCS czy KUL (pisałaś coś o Lublinie) ja kończyłam UMCS, wiem ze ciężko ale
                  wytrwasz- wierze w to mocno smile A co do sytuacji koleżanki: to faktycznie do
                  pozazdroszczenia!!! Żadnych objawów ciąży?? szok, ale rewelacja smileU mnie też
                  żadnych objawów, wczoraj jedynie ten test o, a tak to tyle. Też z jedenj strony
                  nie moge sie doczekać piątku/soboty a z drugiej nie wiem jak zniose kolejne
                  rozczarowanie... Jakos dobre myśli mnie omijają.... Ale może takie wzajemne
                  trzymanie kciuków pomoże w zagnieżdzeniu?? smile Milej nauki i pisz koniecznie smile
                  PS. Ciekawe jak Jolanta8...??
                • danik1 Re: Starania....... 18.01.05, 12:32
                  Czesc dziewczynki!!!
                  Ja czekam na @. Smutna prawda, a jednak. Mialam isc na bete, ale zrezygnowalam,
                  bo czuje "w kosciach", ze przyjdzie @. Dwa razy robilam testy i nic. W
                  nastepnym cyklu kupuje testy owulacyjne i zobaczymy. Trzymam kciuki za Was i za
                  Jolante, ciekawe co u niej???
                  Pozdrowionka!!!
                  • danik1 Portka 18.01.05, 12:34
                    Pisalysmy w tym samym czasie.
                    Pozdrawiam!!!
                    • portka1 Re: Portka 18.01.05, 12:35
                      smile
                      • izutek dziewczynki... 18.01.05, 12:56
                        qrcze - nie wytrzymalam i zrobilam ten test.. no i sie rozryczalam tylko -
                        oczywiscie nie ze szczescia sad jedna wielka I... Za 3-4 dni @.. dzisiaj 10-11
                        dzien po owu.. a moze jeszcze jest jakas mala malutenka nadzieja?? Chociaz..
                        ehhh...

danik.. moze u Ciebie tez.. inna moja kumpela ( smile ) testowala 3 dni przed -
                        NIC, w dzien @ - nic, a 2 dni po spodziewanej @ - II. I co Ty na to???

Ja tez jestem b ciekawa co u Joli... mam ndzieje, ze ona chociaz zacznie dobra
                        passe!!! I ze przywiezie nam dobre news'y

PORTKA - jestem na UMCS - Ekonomia, a Ty na czym bylas?

buziaki dla Was i .. trzymajmy za siebie te kciuki.. moze to faktycznie
                        pomoze wink
                        • portka1 Re: dziewczynki... 18.01.05, 13:02
                          Izutek nic sie nie łam, ja wczoraj zrobiłam najpierw ciążowy: I krecha i
                          później owulacyjny: II. Także nic jeszcze za tobą, jesli tak to ja też powinnam
                          stracic nadzieje, jeszcze poczekaj do piątku/sobot (ja tez robiłam 10/11 dni po
                          owul) Zrobie test ciążowy jak nie dostane @ i kropka, Jeszcze wytrzymaj ,
                          Trzymam kciuki KOBIETKI smile aha: administracja UMCS
                          • portka1 Re: Dla rozładowania napiecia:) 18.01.05, 13:07
                            Wiecie ile testów kupiłam (wariatka): 3 ciążowe + 5 owulacyjnych smile Pisze żeby
                            wam humor poprawic a przy okazji sobie uświadomić jaka ze mnie nawiedzona
                            kobieta smile Tak totalnie smile Aha, jak szczerze to do końca: został mi jeszcze 4
                            ciażowy od Ewy smile PARANOJA, nie poznaje siebie, naprawde, zawsze uchodziłam za
                            rozsądną osobe... Hi, Hi
                            • izutek Re: Dla rozładowania napiecia:) 18.01.05, 13:24
                              portka - tak, z tymi testami, to sa niezle jaja...
                              ale nie tylko Ty jestes nawiedzoan - ja sie dopisuje do listy wink

czekamy do sb - nd - jakby co to testy juz mamy smile))))
                              • portka1 Re: Dla rozładowania napiecia:) 18.01.05, 13:26
                                A jak !!! W koncu musi sie udać!! No nie!! Głowa do góry- przezorny
                                ubezpieczony smile
                                • izutek Re: Dla rozładowania napiecia:) 18.01.05, 13:28
                                  taaa...
                                  ciekawe ktory test mi szczescie przyniesie - bo juz mam w domu - te od Ewy,
                                  ACON i bobo-test...
                                  • danik1 A ja dzisiaj dostalam @ 18.01.05, 23:02
                                    Wlasnie sie zaczela, ale za Was trzymam kciuki. Nadzieje zawsze jest dopoki nie
                                    dostaniesz okresu!!!
                                    Pozdrawiam!!!
                                    • izutek Re: A ja dzisiaj dostalam @ 18.01.05, 23:53
                                      danik, nie martw sie... ja tez pewnie jutro - najpozniej pojutrze zostane
                                      zaatakowana przez @.. od dzisiaj czuje bole podbrzusza... itp ale jedna
                                      zdziwiajaca rzecz.. tempka jeszcze nie spadla. ja mam faze lutelana 12 dniowa,
                                      czyli jutro - najpozniej pojutrze @ powinna byc, no ale co z tempka! przeciez
                                      ona jeszcze wczesniej powinna w dol poleciec?! moze zapomniala...
                                      aha - bo wyczytalam, ze faza lutelana jest taka sama co miesiac - rozna jest
                                      tylko faza wzrostu pecherzykow (przed owu), a juz po owu - taki sam czas
                                      czekan nas co miesiac do kazdej @.. pomocne - bo jezeli wiesz kiedy masz owu -
                                      to wiadomo kiedy dokladnie @ sie spodziewac... ale czlowiek sie ciekawych
                                      rzeczy przez cale zycie dowiaduje..

buzka!
                                      • danik1 Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 13:36
                                        Izutek, trzymam kciuki!!!
                                        U mnie to wczoraj to nie byla @, tylko plamienie, bo dzisiaj nie ma nic. Juz
                                        wariuje. Brzuch mnie boli jak na @ to pewnie przyjdzie, ale dlaczego trzyma
                                        mnie w takim napieciu. Wczoraj juz sie pogodzilam z mysla, ze zaczynam nowy
                                        cykl, a tu taki numer. Nigdy tak nie mialam i dlatego nie wiem co sie dzieje.
                                        Juz rozne rzeczy przychodza mi do glowy i jestem cala w nerwach!!! Buuuuuu.
                                        • izutek Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 15:26
                                          danik wiec jeszcze jest nadzieja! a moze to wlasnie TO! sprobuj jeszcze
                                          zatestowac. Co Ty na to?

U mnie @ jeszcze nie ma.. planowo powinna zajwic sie dokladnie jutro... buuuu -
                                          oszaleje!!! Juz ją czuje w brzuchu..
                                          • portka1 Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 15:39
                                            Dziewczynki powiem wam że wchodze co jakiś czas na forum i cały czas odświeżam,
                                            sprawdzajac co u was - z nadzieją że przeczytam coś co mnie podniesie na duchu!
                                            Wiem - te ostatnie dni u mnie to czyste szaleństwo, nie moge sobie miejsca
                                            znależź, a obiecałam że podejde na chłodno- nic z tego. Wolałabym już
                                            wiedziec : cokolwiek ma być-poważnie! Poztanowiłam że jeszcze jeden cykl z
                                            testmi owul: styczniowy/lutowy, jeśli znowu nic to udaje się do ginka.
                                            Wprawdzie powiedziała mi że do roku powinnam sie nie przejmowac tylko starac
                                            (pełen luzik)... Zawsze jakiś plan, czyż nie??
                                            • izutek Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 17:08
                                              portka - ja mam dokladnie to samo! u mnie @ powinna pojawic sie jutro - z
                                              objawow mam tylko bole podbrzusza i zmiane nastrojow, ale nie wiem juz sama do
                                              czego te nastroje rzypisac..
                                              u mnie nastepny cykl bedzie monitorowany + badanka wszystkich chormonkow dla
                                              tego cyklu. Mialam juz te badania i wszystko jest OK, a ten monitoring ma byc
                                              teraz tylko takim podgladaniem dla celnego strzalu.. zobaczymy...
                                              narazie jest obłęd...
                                            • izutek Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 17:09
                                              ale poczekajmy na JOle do piatku - ona na pewno nam przywiezie dobre wiesci...
                                              smile
                                              • portka1 Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 18:35
                                                Izutek a te badania to na twoja prosbe ? Mi gin (jak pisałam) powiedziala ze do
                                                roku staran mam sie wylzowac i niczym nie zamartwiac... brac folik i nie
                                                nastawiac sie ze zaraz po odstawieniu tab. uda się. Z obajawow: przekonanie ze
                                                bedzie@, mam wrażliwe sutki smile i tyle, ale zdecydowanie na@ także Juz mysle o
                                                nastepnym cyklu buuuuuuuuuuuuuu. Tez strasznie mnie ciekawi co z Jolą smile
                                                Izutek, piszesz ze po owul. 12-16 dni @, także u mnie: II 6.I, czyli o powinnam
                                                dostac na dniach (cykle niereguarne) ale skoro ta faza jest stała... sama nie
                                                wiem.......... Buziaki
                                                • izutek Re: A ja dzisiaj dostalam @ 19.01.05, 21:13
                                                  portka.. za pierwszym razem na wizycie przed starankami - moja gin polecila mi
                                                  wszystkie podstawowe bad + USG - okazalo sie ze wszystko jest OK, a poniewaz to
                                                  jest b dobry lekarz endykronolog (i poloznik do tego), powiedziala, ze jak nic
                                                  sie nie bedzie dzialo, to po dwoch cyklach moge zrobic badanko prolaktyny.
                                                  Wiedziala, ze bardzo chce dzidzi.. Zrobilam - wyszlo tez dobre.. No wiec
                                                  poszlam do niej i ona na no, ze jak chce, to mozemy zrobic cykl "podgladany"...
                                                  Ja - jasne - tymbardziej, ze moja praca mi sponsoruje lekarza i badanka... to
                                                  wiesz, co ich bede oszczedzac! szaleje... wink

a Ty sie jeszcze nie przekreslaj.. Moja droga!
                                                  Ja czekam do jutra... a moze zrobic test jutro??? (w koncu je mamy pod
                                                  reka! smile )

ps wlasnie zaliczylam kolejny egzamin smile teraz jeszcze 2 zostaly - nastepny w
                                                  piatek sad wiec wracam do ksiazki!
                                                  buziak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka