magmulka 11.02.05, 16:08 Macie jakieś wypróbowane sposoby, żeby zmniejszyć te dolegliwości?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: mdłości :-/ 11.02.05, 16:40 chyba ciezko bo my TU SIE DOPIERO STARAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!! polecam forum "w oczekiwaniu" , " ciaza i porod" , " trudna ciaza", " ciaza" Odpowiedz Link
mj77 Re: mdłości :-/ 11.02.05, 17:55 pić duzo wody, coś tam między posiłakmi przegryzać, jeść mało i często. Jak ja czuję, że jakoś tak dziwnie w ustach i w ogóle to żuję gumę miętową - pomaga. Cały czas lepiej, żeym miała coś w ustach Odpowiedz Link
magdulka26 Re: mdłości :-/ 11.02.05, 21:59 Zanim wstaniesz rano z łózka zjedz sobie cukierka miętowego,sucharka i napij się wody mineralnej.Musisz jeść często ale w małych ilościach żeby nie dopuszczać do głodu.Współczuje Co ja skończyłam 12 tc i mdłosci miałam pod koniec 12 tc przez 5 dni.Tak tak 5 dni już się skończyły.Mi pomagały jabłka.Taki urok ciąży ,ale pocieszę Cię to się skończy ok 12 tc. Odpowiedz Link
nihiru Re: mdłości :-/ 12.02.05, 15:40 Własnych doświadczeń jeszcze nie mam, ale mama opowiadała mi że przy pierwszej ciąży była w stanie jeść tylko smalec i ogórki kiszone - wszystko inne powodowało nudności. W czasie drugiej było już lepiej - jak tylko czuła zbliżającą się falę, wystarczyło że pobiegła do ogródka i zanurzyła zęby w zielonych, niesamowicie kwaśnych jabłkach. Nie musiała ich nawet jeść - wystarczyło jak poczuła ten kwas w ustach. Odpowiedz Link
magmulka Re: mdłości :-/ 12.02.05, 17:34 Dzięki za rady, na pewno skorzystam) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
ann99 Re: mdłości :-/ 13.02.05, 10:43 A mi nie pomaga ani czeste jedzenie, ani picie wody ...Na krotko pomagaja tic-taki mietowe - ale ile mozna tego jesc(mdlosci mam cale przedpoludnie i wieczor). Gin zapisał mi na to difergan taki syropek co niby dzieciom na uspokojenie sie daje.Ponoc skutuje- nie wiem, bo jeszzce nie sprawdzilam, kupie pewnie w poniedzialek. Odpowiedz Link