Dodaj do ulubionych

Znów ucho :(

30.11.10, 20:20
wiem, że wątek się będzie powtarzać, ale już sama nie wiem co mam robić...

Jakieś 2 i poł tyg temu pisałam że córkę boli ucho (przez 7 poprzedzających dni miała trudno schodzący katar), dostała wtedy jednorazową dawkę nurofenu i kilka dni z rzędu dicortineff, po odstawieniu znów ból wrócił. Dostała antybiotyk doustny przez 8 dni, 2 dni temu odstawiony a dziś w przedszkolu znów ją bolalo.

Nie jest to tak ciągły ból - chyba raczej jakby ukłucia. Od 2 tyg kataru juz nie ma.

Kiedyś na ból ucha dostawała capsicum annum, także kalium muriaticum. Co mogę jej dać? W jakiej potencji? Czy tylko te 2 mogą zadziałać czy coś jeszcze?

Poleccie mi prosze jakiegoś homeopatę we Wrocławiu (choć przejrzalam forum i nic nie znalazłam), ale może w międzyczasie ktoś godny polecenia się pojawił...
Obserwuj wątek
    • basia013 Re: Znów ucho :( 30.11.10, 20:30
      Witaj,
      na ucho nie pomogę ale też jestem z Wrocławia i w piątek 3 grudnia będzie we Wrocławiu dr Bross,
      pozdrawiam
      • magalik dr Bross 30.11.10, 20:40
        Dziękuję, dzwoniłaś do Bielska żeby się zarejestrować?
        • magalik dodatkowe informacje 30.11.10, 20:42
          znalazłam takiego linka - www.heel.pl/files/kwartalnik/1_10.pdf

i pomyślałam że dopiszę jeszcze parę informacji:
          - ból lewego ucha
          - bez gorączki
          - bez wysięku

Ogólnie jedyne co dolega to to, że poskarżyła się że boli, apetyt, pragnienie, zachowanie bez zmian...
        • basia013 Re: dr Bross 30.11.10, 20:46
          dzwoniłam na komórkę, nie wiem gdzie wtedy była dr ;)
    • beata_17 Re: Znów ucho :( 02.12.10, 17:42
      u nas jak boli ucho to daje kropelke olejku geraniowego(do kupienia w aptece) na wate i wkladam do uszka. Jak do tej pory zawsze pomagalo:))
      • magalik Re: Znów ucho :( 02.12.10, 19:26
        dziękuję.
        Faktycznie kiedyś juz o tym słyszałam.... Jutro kupię, może coś zadziała.
        Szukałam na necie jak to wygląda żeby mieć w domu (że niby tez można świeżym listkiem pocierać), ale jest tyle odmian że już zgłupiałam jakiej miałabym szukać...
        • beba2 Re: Znów ucho :( 03.12.10, 09:48
          Spróbuj z capsicum 5CH .
          Są jeszcze jakieś inne objawy poza bólem ?
          • magalik Re: Znów ucho :( 03.12.10, 11:15
            Beba - dziękuję.
            Mam capsicum 9 ch - za wysoka potencja?
            Jak Ty byś dawkowała?

Żadnych innych objawów nie ma - Pierwszy raz powiedziała że boli 3 tyg temu, dostała paracetamol i już przez kolejne 4 dni nic nie wspominała. Po kolejnych 4 ból był ciągły bo aż płakała (gorączki nie miała, apetyt standardowy), złamałam się, poszłam do lekarki, powiedziała że bardzo czerwone - tydzien brała Zinnat, przez całe 7 dni ani wspomniała o uchu. Po 1 dniu od zakonczenia antybiotyku znów zaczęła się skarżyć - tak co dwa dni powie że zakuło w uchu...
            Po 5 dnich brania antybiotyku byłam na kontroli - lekarka stwierdziła że ucho już blade i żeby wybrała lek do końca (łącznie 7 dni) i że nie ma potrzeby bardziej przedłużać kuracji.
            Teraz nie widzę wielkiego sensu znow do niej iść bo znów mi zaaplikuje antybiotyk, który jak widać nie zadziałał...
            Dlatego tak usilnie się do Was na forum dobijam...

Beba, czy mogłabyś mi doradzić czy mogłabym zaaplikować Aviare.

Tu fragment posta:

Znalazłam, że na nawracające uszy dobre jest Aviarie i tu 2 potencje sie pojawiały - 15 i 30.
            Mam w domu 30tkę.

2 lata temu brał to syn wlasnie na nawracające uszy, raz na tydzień, 1 raz dziennie, nie pamietam ile kulek i jak długo, ale odpukać od tej pory na uszy nie choruje.
            Te kulki zaleciła mu wtedy homeopatka z Sieradza do ktorej zdesperowani pojechalismy.
            Sama boję się podać wyższej potencji niz 15 i działac tak samopas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka