Dodaj do ulubionych

Argentum nitricum

05.12.10, 17:22
Witam,
od piątku zażywam Argentum nitricum 200 ch 2 x dziennie po 2 kuleczki i mam wrażenie, że nastąpił nawrót / pogorszenie jeżeli chodzi o następujące objawy: stany depresyjne / płaczliwość, uczucie zimna / dreszcze.
Czy to możliwe, aby to pogorszenie nastąpiło od Argentum nitricum? Czy to jest objaw pożądany czy raczej nie?
Dodatkowo zażywam Nux Vomicę, ale to brałam już wcześniej i nie było takich sensacji.

Jutro z rana skontaktuję się z moim homeopatę, natomiast w tej sytuacji nie wiem, czy mam brać dawkę wieczorną...

Obserwuj wątek
    • kasia_271 Re: Argentum nitricum 05.12.10, 19:11
      kto Ci zalecil taka potencje 2 razy dziennie??może coś źle zroumiałaś... dlugo masz tak to przyjmowac?
      • cez77 Re: Argentum nitricum 05.12.10, 19:29
        Tak zalecił mi lekarz homeopata, mam to zapisane, więc o złym zrozumieniu nie ma mowy, chyba, że to lekarz się pomylił.
        Póki co mam brać przez 5 dni i później odezwać się do tego homeopaty.

Wcześniej byłam leczona alopatycznie pod kątem boreliozy.
        • wiktor.online Re: Argentum nitricum 05.12.10, 19:53
          Mozemy zobaczyc u pacjentow dwa rodzaje pogorszenia na poczatku leczenia. Haneman ich okreslil jak podobne i niepodobne pogorszenie.

Podobne pogorszenie to znaczy ze symptomy choroby zwiekszaja sie, albo wraca stara choroba. To znaczy ze lekarstwo przepisane dobrze, ale doza jego jest zbyt mocna. Musimy albo czekac, az reakcja nie minie sama, albo zmniejszyc doze (dac to lekarstwo w mniejszej potencji).

Nie podobne pogorszenie to wystepowanie takich symptomow, jakich wczesniej nie bylo u pacjenta, ale te symptomy ma to lekarstwo w swoim obrazku. To znaczy to ze podano nie to lekarstwo.

Oczewiscie ze w tym przypadku dawka leku jest za mocna. Nie bierz go bo bedzie jeszcze gorzej
          • cez77 Re: Argentum nitricum 05.12.10, 20:03
            Dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka