Dodaj do ulubionych

notakehl - kiedy poprawa

25.01.12, 15:03
Witajcie, mam prośbę o radę:
od poniedziałku stosuję Notakehl D5 na zapalenie gardła. Dwa razy dziennie po 8 kropli, czyli za mną już pięć dawek. Poprawy nie czuję żadnej poza tym, że po pierwszej dawce ustąpiła gorączka (wcześniej 39 stopni), ale to może akurat nic dobrego. Silny ból gardła bez zmian. Pojawił sie kaszel i gardło wygląda moim zdaniem gorzej. Czy sadzicie, że jest sens jeszcze czekać na poprawę? Mam wypisany antybiotyk (duomox) na wszelki wypadek, gdyby nie pomogło, ale wiadomo, wolałabym uniknąć. Dziękuję za porady.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: notakehl - kiedy poprawa 25.01.12, 15:22
      Zapytaj tego kto Notakehl przepisał.
      A na marginesie-to nie jest lek homeopatyczny.
      • k.a.l.i.n.a Re: notakehl - kiedy poprawa 25.01.12, 15:31
        Niestety, nie mam kogo pytać, bo mój lekarz, który prowadzi mnie lekami izopatycznymi na zwolnieniu. Notakehl zaczęłam brać sama, bo zazwyczaj mi pomagał. Lekarz w przychodni stwierdził zapalenie bakteryjne i zapisal antybiotyk. Pytam tu, a nie na przykład na formu homeopatii klasycznej, bo wiem, że to lek z grupy izopatyków, ale przecież izopatia to gałąź wyrosła z homeopatii, a i producent na opakowaniu wyraźnie pisze, że to lek homeopatyczny.
        • akownik Re: notakehl - kiedy poprawa 25.01.12, 16:08
          To co pomagało kiedyś nie musi pomagać dziś. Homeopatia polega na tym, że lek dobiera sie do występujących objawów.
        • akownik Re: notakehl - kiedy poprawa 25.01.12, 16:10
          Co to znaczy:"lek z grupy izopatyków"?
        • very.martini Re: notakehl - kiedy poprawa 25.01.12, 16:19
          "ale przecież izopatia to gałąź wyrosła z homeop"

No niby tak, ale równie ogólnym stwierdzeniem jest powiedzenie, że leki homeopatyczne działają "jak szczepionka". Niby coś w tym jest, ale to bardzo dyskusyjne twierdzenie, pomijając już to, że to prędzej szczepionka działa jak lek homeopatyczny:D.

16%VOL
          22%VAT
        • zbyszekdziopa Re: notakehl - kiedy poprawa 26.01.12, 08:35
          Tak to prawda jest, że izopatyki są rodem z homeoaptii i za nim się narodziły to pierwsze narodził nozod o nazwie Psorinum wytworzony przez Dr Hanemanna dużo wcześniej przed naukowymi odkryciami Kocha i Pasteura.
          Szerokiemu rozpowszechnieniu i zastosowaniu nozod w homeopatycznym leczeniu mial swój największy udział Dr G.Hering, który przeprowadził wiele prób lekowych z nimi i do jego odkryć należą także leki nazwane autonozodami - są to środki wytwarzane z substancji chorobowych pobieranych bezpośrednio od pacjenta. Środki te bardzo niepokoiły samego mistrza Dr Hahnemanna gdyż obawiał się on, że inni homeopaci nie będą przestrzegać praw i zasad homeopatii. I rzeczywiście tak się stało, Wilhelm Lux -weterynarz homeopata opracował metodę homeopatyczną nazywaną Izopatią (leczenie choroby potencjonowanymi produktami tej choroby-zarazy na którą w danej chwili pacjent jest chory) i twierdził przy tym, że zrobił to w oparciu o Prawo ,, To Samo Leczyć Tym Samym". Jednak leki izopatyczne mają znacznie węższe zastosowanie niż leki homeopatyczne, ponieważ lek izopatyczny może być stosowany tylko do leczenia jednej choroby-zarazy.
          Izopatyk nie posiada szerokiego zastosowania w leczeniu stanów psychicznych, emocjonalnych i ani fizycznych, Amen.

Widomości te, zapożyczylem sobie z książki homeopaty klasycznego pełną gębą Dr Luc De Scheppera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka