Dodaj do ulubionych

szkarlatyna

16.06.12, 12:26
Witam, proszę o poradę i wsparcie. Mój syn 6 lat zaczął wymiotować w pon. rano, potem dołączyła się gorączka i ból gardła. Po południu wizyta u homeo - diagnoza angina. Dostaliśmy mercurius solub. 200 i notakehl w kroplach. Po powrocie do domu zauważyłam wysypkę, po kilku dniach czerwony malinowy język - szkarlatyna. Od poniedziałku zatem na zlecenie homeo mercurius i belladonna 200 oraz notakehl w iniekcji (na 3 dni zastrzyki). Stan dziecka polepszył się już w środę - energiczny, brak temperatury. Niestety wczoraj przed południem bolał go brzuch, usnął. Wstał wesoły i tak do wieczora. W nocy znów wystąpiła temperatura - jest do dzisiaj waha się od 37 - 38,5. Rano dałam jeszcze mercuriusa z wody. Dzwoniłam rano do naszej lekarki - nie przyjmie nas bo sobota, mamy iść do normalnego lekarza. Tak też zrobiłam - diagnoza: szkarlatyna, powiększone węzły chłonne, gardło trochę czerwone z lekkimi nalotami - ale informacja o groźbie powikłań. Przepisany Ospen na 8 dni. I teraz moje pytanie - czy jest szansa, by mały się wykaraskał w tej sytuacji bez antybiotyku czy ospen to najlepszy wybór już w tej chwili? Tak się boję, że znowu wpadniemy w błędne koło antybiotyków:(
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: szkarlatyna 16.06.12, 13:04
      Номеората nie przepisuje antybiotykow, wiec odpowiedz na Twoje pytanie na tym forum jest niby oczewista.
      • bobusie Re: szkarlatyna 16.06.12, 13:14
        Panie doktorze, a czy mogę wypełnić kwestionariusz ostry, czy takie schorzenie można w ogóle konsultować przez internet, bo tak, to zostaje mi tylko ten nieszczęsny ospen.
        • wiktor.online Re: szkarlatyna 16.06.12, 13:26
          Alez masz homeopate, co ja bede sie wtracac? Nie
          • bobusie Re: szkarlatyna 16.06.12, 13:29
            Właśnie się dodzwoniłam (w końcu) - mam podać ospen:(
            • wiktor.online Re: szkarlatyna 16.06.12, 13:46
              bobusie napisała:

> Właśnie się dodzwoniłam (w końcu) - mam podać ospen:(

No to nie nasz homeopaty. W takim razie to tylko alopata, co przepisuje leki homeopatyczne
            • wiktor.online Re: szkarlatyna 16.06.12, 13:47
              bobusie napisała:

> Właśnie się dodzwoniłam (w końcu) - mam podać ospen:(

No to nie masz homeopaty. W takim razie to tylko alopata, co przepisuje leki homeopatyczne
              • bobusie Re: szkarlatyna 16.06.12, 14:19
                No cóż, już i tak niczego nie wymyślę.Wróciliśmy do punktu wyjścia. Szkoda mi po prostu dziecka. Niemniej jednak dziękuje za zainteresowanie moim postem.
    • kaor Re: szkarlatyna 16.06.12, 14:56
      Mój homeopata jedynej choroby której nie leczy kulkami to właśnie szkarlatyny.....za dużo powikłań w razie co...
      Kasia
      • kaor Re: szkarlatyna 16.06.12, 14:57
        Moim zdaniem ospen to najlepszy antybiotyk dla szkarlatyny, bądz inny z grupy penicylin...
        kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka