Dodaj do ulubionych

zylaki i zalapenia żył?

05.07.04, 11:04
Moja Mama cierpi na zylaki i zapalenia zył. Miala juz 2 operacje na te zylaki
i efekt byl na krotko, a zapalenia zyl sa ciagle. Czy homeopatia cos moze na
to poradzic? Dodam, ze Mama robi co w jej mocy aby nogi zachowac w jak
najlepszym stanie (masci, leki, rajstopy, trzymanie nog w gorze, spacery) i
niestety ciagle wracaja bole i zapalenia ... Proszę o pomoc.
ps. odziedziczylam po Mamie neistety sklonnosc do zylakow i dzieki temu ze na
nie uwazam nie mam do tej pory powaznych dolegliwosc (oprocz okresow letnich
i jednego zapalenia dawno temu) - czy jest cos homeopatycznego co mnie przed
zylakami uchroni? Doppler wykazal ze nie jest na razie zle, ale wolalabymz
apobiegac niz leczyc ....
Obserwuj wątek
    • alexander_82 Re: zylaki i zalapenia żył? 05.07.04, 12:43
      Na zapalenie zyl dobrabedzie kuracja olejem opisana na forum ziola.
      • beba2 Re: zylaki i zalapenia żył? 05.07.04, 14:34
        Gdyby ktoś chciał sie leczyć ziołami lub olejem nie kilknąłby na
        forum "homeopatia" tylko "zioła".
        Alexander, czy Tobie nadal się wydaje, ze wszyscy ludzie to debile i nie są w
        stanie sami wybrać tego o co im chodzi ???
        Po co tu w ogóle piszesz, skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat
        homeo ?
        Zajmij się ziołami i oczyszczaniem w miejscu do tego przeznaczonym, bo Cię
        zbanujemy.
        • alexander_82 Re: zylaki i zalapenia żył? 06.07.04, 01:01
          > Alexander, czy Tobie nadal się wydaje, ze wszyscy ludzie to debile i nie są w
          > stanie sami wybrać tego o co im chodzi ???

Heheheh, widze ze masz do mnie duzy uraz LOL

> Zajmij się ziołami i oczyszczaniem w miejscu do tego przeznaczonym, bo Cię
          > zbanujemy.

Bannuje sobie, bannuj. Tylko pozniej przepros tych co dostana udaru mozgu
          przez rozne zakrzepice i zapalenie zyl. Sam tak mialem jeszcze nieco ponad rok
          temu.
          • beba2 Re: zylaki i zalapenia żył? 06.07.04, 01:19
            Mam ogólny uraz do natrętów.

I nie rozumiem dlaczego mam przepraszać kogokolwiek ???
            Czy to z MOJEGO powodu ktoś dostanie zakrzepicy czy udaru? - no jeśli tak to
            przeproszę, z pewnością przeproszę...eh, nawet lekarze po uśmierceniu pacjenta
            nie przepraszaja jego rodziny...a ja mam taką małą nadzieję, że homeopatia nie
            zabija. A w każdym razie jeśli nie jestem w stanie komuś pomóc ( bo schorzenie
            wybiega poza katar, czy kaszel) to się nie odzywam - tak też było w tym
            przypadku. Czyżbyś nie zauważył?

Hmm, czy Ciebie też mam przeprosić za to co miałeś rok temu ????
            • astria1 Re: zylaki i zalapenia żył? 06.07.04, 01:34

Aleksander wioooo do ksiązek !!! NATYCHMIAST!!! ksiązki podałam juz w wątku dla
              lilki wiec jak masz zdrowe oczka to znajdziesz sobie ten poscik. Nie waż się
              wiecej takich bzdur tu wciskac ktore wywodzą się z twego "smrodliwego" lenistwa
              a ktore nie jest zadnym usprawiedliweniem dla Ciebie. Jesli chcesz o czymś
              dyskutować boz łaskaw poznać "broń przeciwnika" ale z kazdej strony nie z tej
              co dotychczas podczytujesz bo tak naprawdę chłopcze stoisz w miejscu z
              wiadomosciami a przy tym nie reagujesz na prosby piszących abyś swoją wiedzą
              która posiadasz dzielił się na odpowiednim forum.
              Poza tym jestes bardzo niegrzeczny ignorując te prosby.

Niech mi bedzie że podam dla ułatwienia Twoim oczętom ten link:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=13924490

mimo wszystko pzdr
              Anna
              • alexander_82 Re: zylaki i zalapenia żył? 06.07.04, 01:47
                > nie reagujesz na prosby piszących abyś swoją wiedzą
                > która posiadasz dzielił się na odpowiednim forum.

A co bylo na forum med. naturalna? Kazdy tam dostawal link do forum homeo.
                Argument z sufitu jak dla mnie.

> Aleksander wioooo do ksiązek !!! NATYCHMIAST!!! ksiązki podałam juz w wątku
                > dla
                > lilki wiec jak masz zdrowe oczka to znajdziesz sobie ten poscik. Nie waż się
                > wiecej takich bzdur tu wciskac ktore wywodzą się z twego "smrodliwego"
                > lenistwa
                > a ktore nie jest zadnym usprawiedliweniem dla Ciebie.

Juz mi raz razilas wyjsc na spacer i inne takie.

> Jesli chcesz o czymś
                > dyskutować boz łaskaw poznać "broń przeciwnika"

A o tym to juz mi sie ani troche nie chce znowu dyskutowac. Wy sami siebie
                przeciez nazywacie "betonem". EOT jak dla mnie.
                • astria1 Re: zylaki i zalapenia żył? 06.07.04, 01:55
                  Nie usparawiedliwjaj się ! To nie jest tłumaczenie !!
                  • beba2 Re: zylaki i zalapenia żył? 06.07.04, 09:55
                    I nie jest to miejsce na takie czcze dyskusje.
                    Zmykaj Alexander, gdziekolwiek... :)
    • very_martini z sufitu 07.07.04, 19:26
      Are, to ja zrzucam tam te posty z sufitu

Homeopatia JEST dzialem medycyny naturalnej, zebys nie wiem jak temu
      zaprzeczal. Czy do Ciebie kiedys dotrze, ze medycyna naturalna rowna sie nie
      tylko glodowka i chinskie ziola????

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • alexander_82 Re: z sufitu 08.07.04, 00:50
        z sufitu to jest ewidentnie odreagowanie wczesniejszego Beby i hitlerowskie
        wrzaski Astrii.
        • astria1 Re: z sufitu 08.07.04, 08:13
          >hitlerowskie wrzaski Astrii.

Kolego ! takie szczeniackie odzywki, to urządzaj sobie smarkaczu, pod budka z
          piwem pod warunkiem ze mamusia Ci na to pozwoli.

To forum do tej chwili, nie usłyszało jeszcze od nikogo takiego rodzaju
          wyzwisk, co niestety ewidentnie swiadczy o twoim wczesnoszkolnym poziomie
          inteligencji.

Chłopczyku:-) rozpłacz się, nikt i tak Ciebie tu nie chce słuchać, usiądz sobie
          przy telewizorku, włacz sobie minimax, podłub w nosku ....zobaczysz tam lepiej
          Ci będzie..

słoma z butów... dosłownie...

• alexander_82 Re: z sufitu 08.07.04, 09:26
            astria1 napisała:

> >hitlerowskie wrzaski Astrii.
            >
            > Kolego ! takie szczeniackie odzywki, to urządzaj sobie smarkaczu, pod budka z
            > piwem pod warunkiem ze mamusia Ci na to pozwoli.
            >
            > To forum do tej chwili, nie usłyszało jeszcze od nikogo takiego rodzaju
            > wyzwisk, co niestety ewidentnie swiadczy o twoim wczesnoszkolnym poziomie
            > inteligencji.
            >
            > Chłopczyku:-) rozpłacz się, nikt i tak Ciebie tu nie chce słuchać, usiądz
            sobie
            >
            > przy telewizorku, włacz sobie minimax, podłub w nosku ....zobaczysz tam
            lepiej
            > Ci będzie..
            >
            > słoma z butów... dosłownie...

Ty jestes nienormalna. Chyba zapomnialas o tym:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=13955406&a=13976042

Pozwol ze Ci jeszcze raz wytlumacze oczywiste: wszedlem tu tylko i
            zaproponowalem oczyszczanie. Martini bez prxzerwy proponuje homeo. na med.
            naturalna i nikt sie jej nie czepia. A wy na mnie z krzykiem. I pozniej jeszcze
            sie czepiacie. Zastanowcie sie troche nad soba.

EOT, tym razem na dobre.
            • beba2 Re: z sufitu 08.07.04, 11:29
              Alexander, straszny z ciebie gnojek. Jeszcze raz się tu pojawisz i masz
              przechlapane. Nikt cię tu nie lubi dzieciaku !!! Dociera ???
              Licz się ze słowami, bo nie jesteś u siebie w domu.
              • very_martini Re: z sufitu 08.07.04, 15:58
                No od tej strony to ja kolezanki nie znalam...

16%VOL
                22%VAT
                • beba2 Re: z sufitu 08.07.04, 18:26
                  No to, już znasz :) Jak może wyzywać ludzi o hitlerowców... Szczyt...
                  Zaraz to wykasuję.
                  • alexander_82 Re: z sufitu 08.07.04, 22:19
                    Zanim skasujesz poczytaj sobie z Astria jakies ksiazeczki o psychologii.
                    Dowiesz sie skad sie bierze u niektorych osob podczas dyskusji zwracanie
                    uwagi na mlody wiek rozmowcy. Dowiesz sie ze osoba ktora tak robi
                    najprawdopodobniej cierpi na caly zespol roznych dysfunkcji psychicznych.

Nie wierzysz - do biblioteki.
                    • astria1 Re: z sufitu 08.07.04, 23:02

>Dowiesz sie ze osoba ktora tak robi
                      > najprawdopodobniej cierpi na caly zespol roznych dysfunkcji psychicznych.
                      > Nie wierzysz - do biblioteki.

...a uzywanie słow przez dzieciaczka aleksandra w rodzaju "hitlerowski krzyk"
                      czym jest ??? szczeniactwo to za mało !!
                      Juz wolę mieć świadomosć owych tzw. "dysfuncji psychicznych" niż
                      nadmiar "fizycznych" kóre Ty zapewne po równi z każdej posiadasz az w
                      nadmiarze...

do biblioteki mówisz ? ...to Tyyyy po ksiązki z takiej pólki siegasz ? nie za
                      wysoko ?
                      Czytanie ksiązek których się nie rozumie a wykorzystywanie ich jest bardzo
                      szkodliwe Aleksanderku :-|

• beba2 Re: z sufitu 08.07.04, 23:32
                        Hehehehehe...
                        A co to są w ogóle książki...pierwsze słyszę?
                        I co Ty Aleksiu za książki czytasz, że takie bzdury tam wypisują o dysfunkcjach
                        psychicznych. Objawy chorobowe nigdy nie są tak oczywiste, że nie jest
                        potrzebna ich interpretacja za pomocą konkretnych badań.
                        To tak jakbyś powiedział, że każda osoba kaszląca, ma conajmniej gruźlicę.
                        Ależ jesteś infantylny...
                      • very_martini Re: z sufitu 09.07.04, 12:34
                        Vide: hitler i nietsche...
                        Tak to jest, jak sie nie czyta ze zrozumieniem, albo nadinterprwtuje sie to, co
                        sie czyta.
                        Are, nas duza roznica wieku nie dzieli, wiec z pozycji rowiesnika powiem:
                        gadasz bzdury

16%VOL
                        22%VAT
                        • alexander_82 Re: z sufitu 09.07.04, 17:34
                          Chyba wszystkie macie jakies problemy ze zrozumieniem slowa pisanego.

Caly czas piszesz na med. naturalna zeby ludzie sie leczyli homeopatycznie.
                          Ja zrobilem analogicznie RAZ tutaj. I czael sie odreagowywac Beba. Pozniej
                          Astria. I ZADNE argumenty na Was nie dzialaja. A Astria znalazla sobie cos
                          zeby sie przyczepic: okreslenie "hitlerowskie wrzaski" ktorego nie zrozumiala.
                          Jak dla mnie ostatecznie EOT, bo z Wami taka dyskusja jak z optymalnymi.
                          • very_martini Jak dla mnie ostatecznie EOT, bo z Wami taka dysku 09.07.04, 19:37
                            sja jak z optymalnymi.

ALLELUJA! Czy to znaczy, ze WRESZCIE zaklasyfikujesz nas jako niereformowalny
                            beton i przestaniesz truc?

16%VOL
                            22%VAT
                        • alexander_82 Re: z sufitu 09.07.04, 17:45
                          Aha, zapomnialem.

Po pierwsze: pisalem juz nie raz ze imie i data urodzenia
                          sa FALSZYWE. Dla wiekszosci osob zreszta jest latwo zrozumiale ze nikt na
                          publicznym forum nie podaje prawdziwych danych.

> Are, nas duza roznica wieku nie dzieli, wiec z pozycji rowiesnika powiem:
                          > gadasz bzdury

To dziwne, bo mnie na szkoleniach zawodowi psychologowie uczyli ze jest tak jak
                          mowie.

PS. Gdyby Beba na poczatku nie dostala ataku, to sprzeczki by NIE BYLO.
                          • beba2 Re: z sufitu 09.07.04, 19:31
                            Ale dostałam ataku :))) i już.
                            Nie sugerowałam się nickiem co do daty urodzenia, po prostu sprawiasz wrażenie
                            małego chłopczyka, a skoro jesteś starszy...to tym gorzej o Tobie świadczy.
                            A o kursach psychologicznych to mi tu nie gadaj, są tyle samo warte co kursy
                            homeopatyczne boironowskie. Po kursie nie zostaje sie psychologiem i nie ma się
                            uprawnień do interpretacji jakichkolwiek objawow chorób psychicznych, które nam
                            zarzucasz. Więc daj sobie na wstrzymanie, bo dyskusji juz nie będzie, baj...
                            • muscovado Wróćmy do tematu!!! 09.07.04, 19:45
                              Kochani!
                              A może by tak ktoś troszkę tej rozpierającej Was energii włożył w odpowiedź na
                              temat żylaków? Zdaje się, że ktoś oczekiwał na pomoc w tej sprawie? I przez
                              próżne "przepychanki" się nie doczekał...
                              Hę?

A temat ciekawy jest...

Pozdr.
                              • very_martini Re: Wróćmy do tematu!!! 09.07.04, 19:48
                                Beba przeniosla watek, jest teraz czysciutki:) i czkea na odpowiedzi

16%VOL
                                22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka