Dodaj do ulubionych

MEGA PILNE-ropień

03.11.12, 08:18
Mój problem to problem kobiecy, może ktoś na forum wyleczył się homeopatycznie będę wdzięczna za pomoc. Mam ropień gruczołu Bartoliniego i skierowanie do szpitala, chcę jeszcze spróbować bez szpitala, mam malutkie dziecko i nie po drodze mi w szpitalne rejony i antybiotyki. Dziś będę miała Hepar 30CH i Apis 15 powinien być będę miała 9, no niestety jest sobota, i nigdzie nie ma już dziś 15tki. Robię okłady z cebuli wg. Górnickiej, nic nie dają. Czy któraś z Was się z tego wyleczyła bez kilkukrotnego skalpela?
Obserwuj wątek
    • mamajasia2010 Re: MEGA PILNE-ropień 03.11.12, 17:22
      Witaj!
      W takim przypadku najlepsze co możesz zrobić to skonsultować się z jakimś dobrym homeopatą zeby zebrał dobry wywiad. Dawkując sobie sama leki możesz niestety pogorszyć sprawę. Ja czytałam o przypadkach w których ropienie ustąpiły..wchłonęły się..ale najlepiej żeby lekarz dobrał Ci granulki. Możliwe też, że będziesz potrzebowała dużo wyższych potencji.Pozdrawiam

eliza- mamajasia
      • akownik Re: MEGA PILNE-ropień 03.11.12, 17:46
        Otwarcie ropnia można osiągnąć raczej niższymi potencjami. Ze stosowaniem Hepar sulfur należy być ostrożnym i wiedzieć kiedy można go zastosować.
        Może się też okazać, że potrzebne będą inne leki. Należy bowiem pomyśleć nie tylko o usunięciu ropy, ale także o tym jak i dlaczego ta ropa sie pojawiła.
        Sama informacja o zapaleniu gruczołu to za mało.
        • mamajasia2010 Re: MEGA PILNE-ropień 03.11.12, 18:30
          Zgadzam się w 100 % Chciałam tylko zasugerować ze warto podejśc do takiego leczenia na poważnie. Bez dokładnego wywiadu jest to takie chodzenie po omacku.Mogą być różne lleki, różne potencje..a najważniejsze to pozbyć się przyczyny ropienia bo zapewne tkwi głębiej i tego życzę. Pozdrawiam

eliza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka