Dodaj do ulubionych

CINNABARIS DAGOMED 3

10.09.13, 15:04
Witam,
mój syn (teraz 2,5 roku) w zeszłym roku próbował chodzić do żłobka, niestety efekt był taki, że każdy katar kończył się antybiotykiem, aż wpadliśmy w ciąg antybiotykowy..

od czwartku jest przeziębiony - w tej chwili inhalacjami z soli fizjologicznej, rutinaceą i Neosine w zasadzie wyleczyłam mu katar, problem pozostał jednak gdzieś głębiej - kiedy kładę go spać i po wstaniu bardzo kaszle.. ewidentnie spływa mu ta wydzielina na tylną ścianę gardła.. osłuchowo wszystko ok.. część dnia - zwłaszcza po inhalacjach nosek ma czysty, później się przytyka (mówi przez nos i z chrypką) ale niewiele mogę wyciągnąć (smarki białe, po nocy jedynie odrobinkę podbarwione na zielono)..
temperatura normalna, apetyt, humor też.. dzisiaj podczas drzemki dałam mu drosetux żeby złagodzić ten kaszel, od wczoraj pije napar z majeranku..

za wszelką cenę chcę uniknąć antybiotyku (to odkasływanie tak się w zeszłym roku za każdym razem kończyło) dlatego zastanawiam się czy w takim przypadku mogę zastosować CINNABARIS DAGOMED 3 .. niestety nasz pediatra zaleca jedynie chemię i nie mam kogo się poradzić.. proszę o wszelkie wskazówki..

Pozdrawiam,
Maja

--
Obserwuj wątek
    • akownik Re: CINNABARIS DAGOMED 3 10.09.13, 15:59
      Dlaczego właśnie CiNNABARIS DAGOMED?
      Homeopatia to metoda leczenia gdzie lek dobiera się na podstawie objawów indywidualnie dla każdej osoby.
      • miaau Re: CINNABARIS DAGOMED 3 10.09.13, 16:30
        dlatego, że w stosowaniu, na stronie producenta ma opis:
        "CINNABARIS DAGOMED 3 Stany zapalne zatok, katar jest lekiem homeopatycznym w postaci granulek. Wpływa na zmniejszenie objawów takich jak uczucie zatkania nosa, wyciek wodnistej, gęstej lub ropnej wydzieliny, kichanie, bóle głowy i okolic zatok"
        natomiast nie ma podanego dawkowania dla dzieci, stąd moje pytanie..
        oczywiście jeżeli są inne leki na katar tylny bardzo proszę o taką informację, ja rzadko choruje, zwykle wystarcza rutinoscorbin i nie mam rozeznania w hopeopatii jeszcze, natomiast mam bardzo złe zdanie na temat antybiotyków a szczególnie sposobu jaki są w Polsce przepisywane.. dlatego szukam porady tutaj...
        • akownik Re: CINNABARIS DAGOMED 3 10.09.13, 22:14
          jest wiele leków homeopatycznych, które w swoim obrazie mają "stany zapalne zatok".
          Lek należy dobrać dla konkretnego pacjenta i jego objawów.
    • tenisistka0-4 Re: CINNABARIS DAGOMED 3 12.09.13, 08:58
      witaj, jak zwykle akownik "krytykuje" :) wybor kompleksu i ja to szanuje ale mysle ze Cinnabaris mozesz sprobowac. jezeli chodzi o zatoki to mysle ze lepszy bedzie apis cpl ale to lek robiony _mozna kupic w aptece centrum homeopatii -sprawdza sie rewelacyjnie ,ostatnio kupilam tam tez krople do nosa kapis i swietnie sie sprawdzaja przy gestym zoltym katarze. jak bedzie problem to podobny w dzialaniu do apis cpl ale gotowy jest sinuspax wg.mnie prywatnie lepszy pd cinnabaris.pozdrawiam
      • akownik Re: CINNABARIS DAGOMED 3 12.09.13, 09:59
        Napiszę jeszcze raz: To co pisze tu tenisistka0-4 świadczy o całkowitym braku zrozumienia podstaw homeopatii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka