leksak 05.11.13, 00:49 ma ktos jakies doswiadczenia w leczeniu RZS homeopatycznie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktor.online Re: RZS i homeopatia 05.11.13, 09:37 Tak, ja mam doswiadczenie. Leczenie RZS homeopatia jest bardzo skuteczne. Szkoda ze reumatolodzy o tym nie wiedza, albo nie chca wiedziec. Odpowiedz Link
akownik Re: RZS i homeopatia 05.11.13, 10:40 Zamiast podawać nazwę choroby, podaj objawy. One są dla homeopaty ważniejsze. Homeopatia potrafi być bardzo skuteczna w leczeniu tzw chorób reumatycznych. Czas leczenia jest różny. Kiedyś miałem pacjenta u którego leczenie trwało tydzień ale byli też i tacy gdzie trwało to kilka miesięcy. Więc na pewno musisz uzbroić się w cierpliwość. Jednakże same lekarstwa to nie wszystko, do wyleczenia potrzeba jeszcze czegoś innego. Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 17.11.13, 01:01 ja mam diagnoze RZS od paru miesiecy, biore Prednisolon od 27 wrzesnia i Metotrexat od 3 pazdziernika teraz dawka juz 20mg.Z tego powodu pewnie nie moge zaczac leczenia homeopatycznego. Poniewaz boje sie tych lekow, ktore biore, chcialam wiedziec czy jest taka mozliwosc i czy ktos ma doswiadczenie w leczeniu RZS homeopatycznie. Z tego co czytam na forach wyglada na to,ze chyba nikt nie ma takich doswiadczen, Jednym slowem leczenie standardowe jest jedyne. Odpowiedz Link
akownik Re: RZS i homeopatia 17.11.13, 10:27 Czy potrafisz przeczytać to co tu jest napisane. Ja i wiktor.online napisaliśmy Ci, że mamy doświadczenie w leczeniu tego typu dolegliwości. Poza tym chyba nie bardzo spieszyło Ci się by sprawdzić ewentualne odpowiedzi na Twoje pytanie. Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 26.11.13, 01:48 akownik, sorry, ze tak dlugo mnie tu nie bylo. W tym czasie bylam u homeopaty, zrobilam badanie zywej kropli krwi, dostalam recepte, wiele innych rad, z ktorych napewno bede korzystac i wierze w szybszy powrot do zdrowia. Dziekuje za dobre checi. Dobrze wiedziec, ze mozna na was liczyc. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Odpowiedz Link
007mutant Re: RZS i homeopatia 27.11.13, 16:32 badanie żywej kropli krwi to bzdura i nabieranie ludzi, z homeopatią też ma niewiele wspólnego (Akownik popraw mnie jeśli się mylę...). Idąc do homeopaty wybieraj raczej normalnego lekarza, a nie specjaliste od biorezonansu, zywych kropli i innych cudownych metod. P.S - RZS to bardzo często wynik spożywania pszenicy i glutenu. radzę najpierw odstawić produkty zbożowe i zobaczyć czy jest różnica. Odpowiedz Link
akownik Re: RZS i homeopatia 29.11.13, 10:59 Badanie żywej kropli krwito, o ile się nie mylę, badanie kropli krwi w ciemnym polu widzenia. Oczywiście, że nie ma ono nic wspólnego z homeopatią, ale to nie znaczy, że jest nieprzydatne. Już Hahnemann wykonywał pewne badania kliniczne, które były pomocne w doborze leku homeopatycznego. Lekarz to tytuł przysługujący w Polsce absolwentowi Akademii Medycznej. Tam homeopatii nie uczą. Dlatego chcąc skorzystać z dobrodziejstw homeopatii należy iść do homeopaty. Wielu homeopatów to byli lekarze. Porzucili alopatię i przestawili się na homeopatię. Lekarzom często wydaje się, że są homeopatami bo skończyli kilkudniowy kurs homeopatii. Odstawienie produktów zbożowych to tylko wstęp do pozbycia się RZS. W dodatku u każdego chorego ten skrót oznacza coś zupełnie innego. Dlatego istotna jest nie alopatyczna nazwa choroby, ale jej objawy. Odpowiedz Link
turpin Re: RZS i homeopatia 02.12.13, 21:20 > badanie żywej kropli krwi to bzdura i nabieranie ludzi, z homeopatią też ma nie > wiele wspólnego Czyli jednak coś wspólnego ma. Odpowiedz Link
jobaba Re: RZS i homeopatia 02.01.14, 00:51 Homeopatia pomaga 5 do 10% chorych. 90 % musi mieć leczenie Metotrexatem i to jak najszybciej. Jak nie to dojdzie do nieodwracalnego uszkodzenia stawów i dalej jest tylko gorzej. 5% chorych wymaga leczenia biologicznego ale większość można wyleczyć. Dla chorych porada kupcie najpierw poradnik dra Niebrzydowskiego ,,Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów'' Porady nieznajomych w sieci do 90 % oszustów i naciągaczy na cudowne leki i niezwykłe ziółka oraz diety. Kończy się to nie tylko stratą pieniędzy ale głównie opóźnieniem skutecznego leczenia i nieodwracalnymi stratami zdrowia. Odpowiedz Link
wiktor.online Re: RZS i homeopatia 02.01.14, 11:04 jobaba napisał(a): > Homeopatia pomaga 5 do 10% chorych Skąd takie dane? Odpowiedz Link
her.majesty.bonzee Re: RZS i homeopatia 02.01.14, 21:05 Jak to skad? Wyssal z brudnego palucha ha ha Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 13.04.14, 03:37 Dziekuje alexxxj, dobra i ciekawa strona. Ja do tej pory zdazylam nauczyc sie tej choroby. Pomagam sobie oprocz leczenia methotrexatem, rowniez metodami naturalnymi. Zagladam na rozne strony o RZS, polskie i inne z racji zamieszkania.( Szwecja). Mam nadzieje, ze bedzie dobrze i dojdzie do remisji choroby. Jestem dobrej mysli i juz tak nie panikuje. Dziekuje ci za twoj gest. Pozdrawiam serdecznie i zdrowia zycze. Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 14.04.14, 00:11 a mozesz cos wiecej na ten temat napisac? Czy tzn. ze czujesz sie lepiej? Ciesze sie jesli tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
akownik Re: RZS i homeopatia 14.04.14, 08:28 Chorym był mój pacjent. Syn koleżanki z liceum. Nie tylko czuje sie on lepiej, ale został wyleczony całkowicie. Leczenie trwało kilka dni. Bez sterydów, lekami homeopatycznymi. Nie znaczy to, że w każdym przypadku też będzie tak szybko. Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 15.04.14, 00:57 jak rozumiem jestes homeopata. Ja nawiazalam kontakt z panem, ktorego matka uleczyla sie z raka. I tez twierdzi, ze RZS jest uleczalne. Leczenie polega na odpowiedniej diecie i glodowce. Pisali o tym w Kurierze Szczecinskim. Moj reumatolog twierdzi zupelnie cos przeciwnego. Z tego co piszesz to twoja metoda jest inna skoro tak krotko trwa. Mozesz napisac czy polega na specjalnej diecie czy tez zupelnie cos innego? Ciekawi mnie ten temat i zbieram informacje zeby sie nauczyc pomagac sobie w tej chorobie. Bede wdzieczna za podanie info ale jesli nie chcesz lub nie mozesz - zrozumiem. Odpowiedz Link
akownik Re: RZS i homeopatia 15.04.14, 08:44 Tak, jestem homeopatą. Twój reumatolog powinien powiedzieć, że to czego go nauczyli w Akademii Medycznej nie pozwala mu na wyleczenie Ciebie. Nie zna on raczej wszystkich metod leczenia poza alopatią. Lekarze, niestety, uzurpują sobie prawo do wyłączności w leczeniu. Uważają, że tylko ich metoda (alopatia) jest tą jedyną. A tak nie jest. Głodówką i dietą raczej nie wyleczysz się z RZS. Jakkolwiek jest to pomocne, ale potrzebne też są lekarstwa. Choćby przez jakiś czas. Homeopatia nie leczy nazwy choroby. Informacja, że masz RZS jest mało przydatna. Konieczna jest znajomość objawów choroby a nie jej nazwa. Homeopatia to metoda bardzo indywidualna, dla każdego inne lekarstwo, nawet jeśli alopata poda takie samo rozpoznanie. Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 16.04.14, 21:44 Ciekawe to co piszesz, masz racje napewno. Ja jak na razie mam dosc lekow, ktore teraz biore, ale mam taki zamiar jak tylko skoncze brac kortizon(methotrexat jeszcze dlugo bede brala) pomoc sobie w inny sposob. I tu wlasnie myslalam o homeopati. Bo leki ktore biore spusztoszaja moj organizm a jakos trzeba bedzie sie z tego wygrzebac. I dlatego mysle, ze homeopatia bedzie najlepsza. Robilam badanie kropli krwi w ciemnym polu widzenia i dostalam pare porad, do ktorych sie stosuje. Napisz gdzie przyjmujesz, w jakim miescie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
leksak Re: RZS i homeopatia 23.04.14, 22:32 jesli przyjade do Gdyni, lecz teraz nie wiem kiedy, to chetnie skorzystalabym z twojej wiedzy na temat mojej choroby. Podaj namiar jesli mozesz. Mozliwy przyjazd to jesien, choc moze sie zmienic.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
akownik Re: RZS i homeopatia 24.04.14, 07:26 Jesienią to pewnie będę w Afryce zachodniej. Napisz do mnie: akownik@gazeta.pl Odpowiedz Link