adzienia 03.09.04, 10:37 Część - jestem tu nowa- od mojego lekarza dostałam jedorazową dawkę Conium C200. Na co jest ten lek- albo lepiej przeciwko czemu? Pozdrawiam Adzienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Conium-na co stosować? 03.09.04, 10:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15439310 podzytaj linki w linakch do linków;) lekarz fajny? podzielisz się adresem, jeśli tak? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
adzienia Re: Conium-na co stosować? 03.09.04, 11:42 Lekarz wydaje mi się bardzo fajny - Dr. Woźniak - z Miczurina w Poznaniu- homeopatią zajmuje się od ponad 10 lat- wyobraź sobie że pierwsza wizyta trwała 4 godz.!!!! Zawsze jak chcę pogadać mogę wpaść i za takie krótkie wizyty nie bierze pieniędzy. Ogólnie to zaczęłam dopiero czytać na temat homeopatii- no i muszę totalnie zmienić myślenie po latach łażenia po normalnych lekarzach. Dużo czytam- szczególnie na stronach niemieckich. Przypominam sobie niektóe zdarzenia i choroby z mojego zycia - jak w mordę strzelił sie sprawdza. Tylko trzeba się nauczyć obserwowania siebie i ogromnej cierpliwości. Mam nadzieję, że wytrwam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ivon2 Re: Conium-na co stosować? 03.09.04, 14:34 Podrzuć adresy tych niemieckich stron, chętnie poczytam. Odpowiedz Link
adzienia Re: Conium-na co stosować? 03.09.04, 16:35 Bardzo proszę- ten link teraz przerabiam- trudny ale dużo wyjaśniający 100% klasycznej homeopatii : www.tsoraat.de/psora/node1.html Resztę znajduję przez wyszukiwarkę google po hasłach- Psora, Sykose, Silicea Menschen itp. bardziej o samych mechanizmach działania niz o lekach. Pozdrawiam Adzienia Odpowiedz Link
very_martini Re: Conium-na co stosować? 03.09.04, 18:50 www.homeoint.org/books/boericmm/index.htm;) 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link
beba2 Re: Conium-na co stosować? 03.09.04, 20:01 Jednym słowem : conium jest na to, co Ty masz :) Po prostu lekarka dobrała Ci lek konstytucyjny, czyli Tylko dla Ciebie i w związku z Twoimi schorzeniami. I chwała jej za to - oznacza to, ze jest homeopatka klasyczną. Głowne wskazania kliniczne dotyczące stosowania Conium, to: - zawroty głowy - wyczerpanie nerwowe, hipochondria - impotencja w wyniku wstrzemięźliwości - łagodne guzy sutka Oczywiście nie tylko te powyższe. I nie u wszystkich pacjentów mających takie zaburzenia, będzie on lekiem własciwym. Potrzebny jest dokładny wywiad, po to aby poznać pacjenta i wszelkie modalności towarzyszące schorzeniu. Odpowiedz Link