Dodaj do ulubionych

sepia i natrium

07.10.14, 19:10
Dzień dobry, proszę o jakieś wskazówki od osób, które znają te leki. Otóż mój problem jest trochę skomplikowany - tak w skrócie - mam największe problemy z hormonami i wątrobą (podwyższona prolaktyna, podwyższony poziom bilirubiny, nieregularne miesiączki, trądzik i przebarwienia mimo 35 lat, problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi, stany wyczerpania, depresyjne - stres, sytuacja z życia osobistego - to tak pokrótce). Próbowałam to leczyć tradycyjnie - hormonami bezskutecznie, medycyna chińska - pomocna, zwłaszcza wskazówka, że mam zawilgocony organizm i jedzenie dla mnie raczej ciepłe, ale niestety bardzo kosztowna. Ponieważ swoje dziecko leczę już kilka lat homeopatycznie, stwierdziłam, że spróbuję i siebie. Lekarz OK, jeden z polecanych w Krakowie - ale od razu zaznaczył, że nie wie, biorąc pod uwagę moją obecną sytuację życiową czy leki będą w stanie pomóc. Dostałam właśnie sepię i natrium muriaticum 10M - jedno rano, drugie wieczorem - po 2gr. Trochę się przeraziłam tymi potencjami - dr K, która leczy mojego syna stosuje największe 200, 1000 i to z wody, ale jak wspomniałam wcześniej - nie ja jestem lekarzem. Następna wizyta w okolicach grudnia, stycznia - wiem, że to jeszcze trochę, ale tak się zastanawiam, jak działają tego typu potencje - na razie w sumie jest jak było - nawet jakiegoś pogorszenia nie zaobserwowałam - mija 2 tydzień. Lekarz powiedział jeszcze coś w stylu - pierwszym objawem, że leki dobrze dobrane będzie spadek wagi - a u mnie wprost przeciwnie - mam takie napady głodu, że średnio to widzę. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi lekami - poczytałam trochę wcześniejsze wątki, ale z drugiej strony to też nie wiem, na co liczę, skoro tych moich problemów jest trochę i jak określił doktor siedzą gdzieś we mnie od dzieciństwa. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: sepia i natrium 08.10.14, 10:18
      Jakich wskazówek oczekujesz? W zasadzie nic o tobie nie wiadomo. To co opisałaś na pewno nie jest pomocne w doborze leku homeopatycznego.
      • bobusie Re: sepia i natrium 08.10.14, 11:55
        Nie chodzi mi o dobór leku, to zrobiono w czasie wizyty - a raczej o to, po jakim czasie można się spodziewać poprawy lub ewentualnie, co może się w moim organizmie dziać, jako sygnał, że lek jest dobrze dobrany. Wiem oczywiście, że każdy człowiek ma odpowiednie tylko dla siebie reakcje.
        • akownik Re: sepia i natrium 08.10.14, 12:14
          To co napisałaś o sobie to za mało.
          Nigdy nie da sie określić kiedy organizm zareaguje na dany lek homeopatyczny. Każdy ma różną wrażliwość na leki homeopatyczne. Wrażliwość ta zależy także od stanu organizmu, od potencji leku. Może się okazać, że na leki w potencjach podanych przez lekarza nie zareagujesz w ogóle.
          Zwykle najszybciej reagują dzieci. Ale i tu zdarzają sie odstępstwa od reguły.
          Na szybkość reagowania na leki homeopatyczne wpływ ma także to co robimy czy jemy na co dzień.
          Swoje pytania powinnaś zadać homeopacie, który przepisał leki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka