Dodaj do ulubionych

Sedatif PC - stosowanie

23.07.05, 23:05
Chciałam zapytać jak stosować Sedatif PC - środek uspokajający tak by był jak
najbardziej skuteczny. Ile razy dziennie i w jakich odstępach podawać.
I nigdzie nie mogę znaleść informacji czy przedawkowanie takiego środka
homeopatycznego może być szkodliwe. Jeśli tak to w jakim stopniu?
Będę bardzo wdzięczna za info.
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Sedatif PC - stosowanie 23.07.05, 23:17
      Napisz po co chcesz go brać. Opisz problem choćby w skrócie.
      • askani Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 07:36
        Chodzi o dwie rzeczy:
        Przewlekły stan nerwowy wywołany nieudaną sesją, problemami z rodzicami i
        facetem.
        Problemy z zaśnięciem. A gdy już zasnę śpię bardzo lekkim snem i łatwo mnie z
        niego "wybić".
        Czyli podsumowując chodzę ciągle poddenerwowana i niewsypana i pani w aptece
        poleciła mi właśnie Sedatif.
        • beba2 Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 11:11
          Takie stany powinno się leczć pod okiem fachowca, ale jesli nie chcesz do niego
          isć to już lepiej sobie bierz ten sedatif. Rano 1 tabletka, po południu 1 i
          przed zaśnięciem dwie.
          • askani Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 11:28
            Wiem, że przydałby mi się fachowiec. Sama to czuję ale przeszkodą nie do
            przeskoczenia są moi rodzice, którzy by mnie zwymyślali gdybym powiedziala, że
            chcę iśc po poradę do psychologa np. Wg nich jesteśmy idealną rodziną a ja nie
            mam na co narzekać. Tylko że oni nie widzą, że już dawno temu straciłam z nimi
            kontakt. A teraz zostawił mnie chłopak i nawet nie mogę po sobie pokazać jak
            cierpię bo odrazu bylaby afera w domu, że jestem głupia bo płaczę. Pomijam już
            fakt ich chorych ambicji i tego, że codziennie wypominają mi, że mam jeden
            egzamin na wrzesień i że pewnie wylęcę ze studiów (co jest niemożliwe bo jestem
            jedną nogą na 5 roku i jakby co zawsze mogę wziąc warunek). Ta sytuacja jest po
            prostu tak chora, że nie mogę jeść, spać i ciągle się trzęsę. I nie mam
            zeilonego pojęcia gdzie szukać pomocy albo jak sobie z tym poradzić.
            • beba2 Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 12:13
              Askani, terapię rozweselającą to my Ci tu mozemy zafundować za free :)
              Prawdopodobnie większość z nas przechodziła przez takie jajca jak Ty i jakoś
              się trzymamy :)
              Natomiast wcale nie musisz mówić rodzicom, że chcesz iść do psychologa, bo i
              mnie nie o takiego fachowca chodziło. Idź po prostu do homeopaty. A rodzicom
              wcale nie musisz mowić po co idziesz, albo wymyśl jakieś niedomaganie fizyczne,
              typu ból w kolanie :)
              • askani Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 13:29
                No to ja tu może będę częśćiej zaglądać co by się rozweselić. A poszukam
                jakiegoś homeopaty w mojej okolicy. Tylko czy to zadziała...? Nigdy nie
                próbowałam wizyty u takiego specjalisty...
                • beba2 Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 13:36
                  Napisz skąd jesteś, to Ci wynajdziemy kogoś sensownego, bo o takich trudno
                  niestety.
                  I wpadaj.
                  Daj znać jak na Ciebie działa sedatif. Bo na mnie tak, ze jak zażyję jedną
                  tabletkę wieczorem to padam na twarz, znaczy tracę przytomność w sekundzie ;-)
                  Czasem mi się to przydaje :)
                  • askani Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 14:02
                    Jestem z Krakowa. A Sedatif już kiedyś brałam przed jednym egzaminem (z łaciny)
                    na który panicznie bałam się wejść i siętelepałam ze strachu przed gościem u
                    którego zdawałam. Nie wspomną już o całkowitym zaniku wiedzy. I kiedyś wzięłam
                    4 przed egzaminem. I zdałam bo jakoś nic mnie nie ruszało. Tzn. byłam całkiem
                    wyciszona. Wczoraj mialam bardzo zły dzień. Jeden z tych najgorszych w życiu.
                    Wziełam 4 tabletki i nie moglam zasnąć. Dopiero piąta jakloś podzialała a i tak
                    po 2h. się obudziłam. I wzięłam kolejne 2 tab. A dziś od rana już chyba z 5
                    wzięłam i dopiero teraz czuję się wyciszona. Dlatego chciałam się dowiedzieć
                    czy grozi przedawkowanie. Chodze jak tykająca bomba i już pare razy miałam
                    bardzo złe myśli. Po prostu zły czas nastal...
                    • beba2 Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 14:30
                      To jesteśmy z tej samej wiochy :)
                      nie bierzy tyle tych tabletek, bo to nie ma sensu. Przedawkować nie
                      przedawkujesz, ale ile kasy wydasz.
                      Idź koniecznie do homeopaty to Cię jedna kulką wyciszy.
                      Ja Ci proponuję dr Kowalską. Adres jest w wątku "adresy homeopatów", albo
                      Świerczka.
                    • vika24 Re: Sedatif PC - stosowanie 24.07.05, 21:19
                      i idz do terapeuty tez, wygadasz sie, pomoze Ci to napewno. I tez nie mow
                      rodzicom o tym... A w takich sytuacjach terapia jest bardzo przydatna, pomaga
                      zlapac rownowage i przywraca pewnosc siebie.
                      Pozdrawiam i trzymaj sie!!
                      • very_martini Re: Sedatif PC - stosowanie 25.07.05, 20:19
                        Ja bym do Świerczka proponowała, bo jest psychoterapeutą z wykształcenia.
                        Rodzice o tym wiedzieć nie muszą;)

16%VOL
                        22%VAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka