Dodaj do ulubionych

lamblie - Homeodose18 - dawkowanie?

25.09.05, 11:32
Jak stosowac homeodose18 u dziecka 2-letniego?
Czy dawka 4 x 2 krople w lyzeczce wody jest odpowiednia (takie dawkowanie znalazlam na jakiejs stronie internetowej, ale chce sie upewnic).
Dodam, ze dziecko jest w trakcie leczenia candida albicans. Pod kontrola lekarki bierze Mucosa Compositum (1 ampulka doustnie raz w tygodniu) oraz Albicansa D5 (2 x 3 krople).
Czy w czasie kuracji tymi lekami moge podawac dziecku homeodose18 i w jakiej dawce? Badania kalu wykazaly trzykrotnie obecnosc candida albicans i raz obecnosc lamblii. Pomimo, ze obecnosc lamblii wyszla tylko w jednym badania, chce dziecko przeleczyc, bo maly ma dosc typowe objawy lamblii np. wysypke skorna, ktora pojawia sie i znika (syn jest na scislej diecie - bezmlecznej, bezglutenowej), bole brzucha, odruch wymiotny itp.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 25.09.05, 12:36
      Jeśli dziecko jest już leczone homeopatycznie, to ewentualne leki podajesz tylko
      po konsultacji z homeopatą.

16%VOL
      22%VAT
    • n_nadia Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 26.09.05, 07:57
      Mam ponownie pytanie. Od wczoraj podaje synkowi Albicansan D5 i od ok. pol godziny od podania pierwszej dawki synek dostal lekkiej biegunki. Po kazdej dawce wyglada to jak, jakby mu jelita przeczyszczalo. Pomiedzy dawkami tez sie zalatwia. Mimo wszystko synek jest pogodny, nie wyglada jakby go cos bolalo. Czy taka moze byc reakcja w czasie leczenia candidy? Czy leczenie idzie w dobrym kierunku, czy to moze objaw jakiejs nadwrazliwosci na lek?

Pozdrawiam
      • very_martini Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 26.09.05, 11:07
        Może być reakcja na lek i faktycznie może być formą oczyszczania, na to by
        wyglądało. Jeśli synek ogólnie wygląda na zdrowego i jest w dobrym humorze, to
        moim zdaniem to efekt oczyszczania organizmu,a nie próba lekowa, bo przy niej
        często jest pogorszenie samopoczucia. Nawet jeśli to nie od tego, to lekka
        biegunka jeszcze nikomu nie zaszkodziła:)

16%VOL
        22%VAT
        --
        takie tam... forum homeopatia
      • beci Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 27.09.05, 23:41
        witaj.
        mi lekarz zaleciła podac dziecku 1 raz dziennie 3 krople przez trzy dni. a potem
        2 razy 3 krople. stopniowo, żeby zobaczyć, jak zareaguje.

mam pytanie o te grzyby. czy wyszły w takim zwykłym badaniu na pasozyty? czy
        może robiłas trzy posiewy?
        zastanawiam sie, czy robic posiew. analityk mi mówiła, że grzybnie znajduje
        badając w kierunku pasożytów. aha moje dziecko ma zaprcia i stąd te pytania. ja
        sama brałam jakiś czas albicansan i tez od jutra podaję dziecku. zobacże, czy
        lek wpłynie na zaparcia.
        • beba2 Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 28.09.05, 09:06
          Uporządkujmy trochę kwestię badań w kierunku pasozytów:

1. Żeby zbadać wszystkie należy zrobić trzy rózne badania kału:
          a) na robaki ( owsiki, tasiemce )
          b) grzyby ( candida )
          c) pierwotniaki ( lamblie )

Lamblie nie są grzybami.
          • julamimi Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 28.09.05, 09:15
            beba2 napisała:

> Uporządkujmy trochę kwestię badań w kierunku pasozytów:
            >
            > 1. Żeby zbadać wszystkie należy zrobić trzy rózne badania kału:
            > a) na robaki ( owsiki, tasiemce )
            > b) grzyby ( candida )
            > c) pierwotniaki ( lamblie )
            >

uporzadkowujac to dalej, cztery badania z kalu
            a1) na robaki ( glisty, tasiemce, tegoryjce itd; owsiki w tym badaniu nie
            wyjda, chyba ze przez przypadek)
            a2) na owsiki (wymaz; patyczek z klejącą koncowka wziety z laboratorium, albo
            zwykla tasma klejaca na odbyt dziecka rano po obudzeniu i taka tasma do
            laboratorium)
            b) grzyby ( candida )
            c) pierwotniaki ( lamblie )

Mozna jeszcze robic badanie z KRWI na toksokaroze (glista psia), ktore nie moze
            wyjsc z badania kalu (z tego wzgledu, ze czlowiek jest zywicielem przypadkowym -
            nie ostatecznym - glisty psiej, wiec ta bytuje u niego nie w jelitach, tylko w
            dowolnym innym narzadzie)

pozdr
            • beba2 Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 28.09.05, 09:29
              Dokładnie tak jest z tymi owsikami. One są często widoczne gołym okiem, a w
              badaniu i tak nie wychodzą.
              • martella1 Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 28.09.05, 10:17
                Otóż właśnie... ja mam pewne podejrzenia, ale z braku doświadczenia nie wiem
                czego szukam. Może głupie to pytanie, ale jak wyglądają owsiki?
                • tom_j23 Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 28.09.05, 10:45
                  martella1 napisała:

> jak wyglądają owsiki?
                  Owsik po angielsku - to pinworm lub threadworm, adult=dorosły, egg=jajo.
                  tinyurl.com/75qx8
                  www.medicine.mcgill.ca/tropmed/txt/lecture4%20intest%20nematodes.htm
                  (na tej stronie szukaj "Pinworm").

Stefan

• beci Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 28.09.05, 10:36
              mam pytanie w ziwazku z tymi badaniami.
              na grzyby wiem, że posiew, ale podobno też dobry specjalista zobaczy grzybnie
              podczas badania w kierunku pasożytów. wiem, że ta specjlastka wykywa grzyby
              podczas takiego badania. u mojego dziecka nie znalazła. niesttey w moim mieście
              (Szczecin) ciezko znaleść laboratorium, gdzie zrobią porządnie posiew:( dwa dni
              trzymają próbki....

jak nazywa się badanie na glisty, tasiemce itd.?
              myślałam,ze to właśnie na pasożyty wykaże...

dotychczas zbadała na pasożyty - 3 próbki (dobre laboratorium) plus w drugim
              laboratorium jedna - wynik ujemny
              lamblie - enzymatyczny plus mikroskopowe w jednym laboratorium (dobrym) - wynik
              ujemny

moje dziecko ma zaparcia od 1,5 roku:(((

• mamumilu Re: lamblie - Homeodose18 - dawkowanie? 04.10.05, 22:58
                a u kogo się leczysz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka