ilonan1 03.02.06, 21:32 Proszę o opinię , czy leki z apteki w Sycowie są rzeczywiście tak rewelacyjne czy ich działanie można porównać z BOIRONem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: leki z Sycowa 03.02.06, 21:52 na pewno i jedne i drugie działają (200, 1000ch). Może homeopaci mają swoje preferencje. Odpowiedz Link
pumka3 Re: leki z Sycowa 04.02.06, 19:39 Proszę napiszcie mi gdzie kupujecie leki??Jestem początkującym pacjentem homoepati i zupełnie nie wiem gdzie można je kupić.Mieszkam w małej miejscowości i co zamówię w aptece to zawsze słyszę,że nie było w hurtowni.Czy korzystacie z apteki wysłkowej,jeśli tak to jakiej i w jaki sposób. Odpowiedz Link
very_martini Re: leki z Sycowa 04.02.06, 22:29 > miejscowości i co zamówię w aptece to zawsze słyszę,że nie było w hurtowni Nie chce im się i tyle. Mnie się parę razy zdarzyło zamawiać leki w miasteczkach, w których jest tylko jedna apteka, i zawsze jakoś były w hurtowni. Z tego, co wiem, internetowe apteki wysyłkowe sprzedają tylko leki kompleksowe. A w Sycowie możesz sobie nawet wybrać formę leku, i kupić 5 granulek, co właśnie odkryłam. www.jelinowski.pl/index_pl.php Oni tam naprawdę czują homeopatię;) I nie dzielą się z nami zyskiem:( 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
julamimi Re: leki z Sycowa 06.02.06, 10:07 W Warszawie na Pereca 2 jest apteka - nie wiem, czy ma stala wspolprace z Sycowem, ale: 1. ta apteka moze samodzielnie robic leki homeopatyczne (robili mi kropelki homeo) 2. niedawno kupilam u nich bez zadnego zamawiania kulki wyprodukowane wlasnie w Sycowie; nie powiem, ucieszylam sie, bo nie musialam ponosic kosztow przesylki pozdr Odpowiedz Link
julamimi Re: leki z Sycowa 06.02.06, 13:33 mam :) 22 620 91 28 pn-pt 7.30-20.30 sb-n 9.00-15.00 Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa 09.02.06, 12:38 podano mi jeszcze w aptece drugi telefon 0-22 654 93 92 Odpowiedz Link
mamumilu Re: leki z Sycowa 09.02.06, 21:39 można kupic pojedyncze leki w aptece www.izyda.pl/ lub www.aquavitae.com.pl/index.php - raczej nie ma problemu z żadnym lekiem tylko na wysokie potencje potrzebują receptę przesłaną faksem lub mailem Odpowiedz Link
rzenia2 Re: leki z Sycowa 06.02.06, 11:22 Leki z Sycowa sa wykonywane tradycyjna metoda reczna w przeciwienstwie do Boirona. Jesli nie chcemy ponosic kosztow przesylki wystarczy zadzwonic do Andrzeja jelinowskiego, porosic o namiar apteki blisko naszego miejsca zamieszkania, ktora wspolpracuje z Apteka w Sycowie. Niestety jesli zamawiamy przez apteke okres oczekiwania na lek wydluza sie. Leki przywozi kurioer z uwagi na to ze zwyczajna przesylka jest wazona na wadze elektronicznej Rzenia Odpowiedz Link
wieszcz_medyczny Re: leki z Sycowa 11.05.19, 15:59 Najlepsza apteka w Polsce jeśli chodzi o te sprawy, to właśnie ta w Sycowie, homeopatię roślinną i minerałową można zrobić samemu w domu tak apropo. Odpowiedz Link
martynka10 Re: leki z Sycowa 08.02.06, 10:19 W Warszawie w aptece w Marcpolu na Pl. Defilad można zamówić lek z Sycowa. Mój mąż zaniósł receptę, zamówił mi lek, po kilku dniach dostaliśmy telefon , ze lek już jest. Odpowiedz Link
martynka10 Re: leki z Sycowa 10.02.06, 06:17 Niestety nie mam telefonu do tej apteki :( Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa-apteka Marcpol 23.02.06, 10:10 Podaję namiary na tę aptekę tel 624 39 33, czynna pon-sob 8-20, niedz 9-17 Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa-apteka Marcpol 14.07.06, 21:32 Ostatnio mam złe doswiadczenia z tą apteką. Na zamówione telefonicznie leki czekałam 3 tygodnie, po 2 tyg dopiero sprowadzili z Sycowa po moich 2 telefonach a potem jeszcze tydzień leżały już w aptece-nikt mnie nie poinformował, że są mimo, iż mieli tak zrobić, sami to zaproponowali. I druga sprawa to cena. Policzyli 2 razy drożej, za leki w potencji D12 zamiast 7 zł. jak dotąd, teraz 14 zł. Kupowałam 3 różne leki czyli o 21 zł. za dużo. Sprzedająca je osoba stwierdziła, że nie zna się na homeopatii, ale jak widać wie jak wyciągać pieniądze od niezorientowanych klientów. Na szczęście kierownik apteki obiecał zwrócić nadpłatę-zobaczymy. Odpowiedz Link
kitka20061 Re: leki z Sycowa 14.07.06, 23:30 Ja uważam że to totalna SZMIRA. Leki homeopatyczne zawsze trzymam w ciemnym, suchym miejscu i nigdy jeszcze nic sie nie stało. Do czasu aż kupiłam z Sycowa. Mimo że na opakowaniu było napisane, że mają 5 lat gwarancji to po niecałym roku skleiły sie w jedną całość i nie mogłam ich stosować. Tak sobie pomyślałam że może to własnie placebo. Wcześniej zawsze stosowałam Boiron i DHU i po tej porażce już nigdy nie będę eksperymentowac. Odpowiedz Link
very_martini Re: leki z Sycowa 15.07.06, 17:58 zgadzam się, że nie powinno się tak z nimi stać, ale dlaczego uważasz, że sprzedali Ci placebo? Kulki cukrowe rozpuszczają się, podejrzewam, tak samo niezależnie od tego, czy są nasączone homesubstancją, czy nie. Gastovski - robisz się nudny, zmień częstotliwość. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
5_monika Re: leki z Sycowa 15.07.06, 19:26 ja też mam z Sycowa posklejane, te sklejone też działają, sprawdziłam wielokrotnie. Pozdr Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa 17.07.06, 07:05 Aktualnie mam w użyciu kilka różnych kulek z Sycowa, ale tylko jedne z nich się sklejają a wszystkie buteleczki stoją obok siebie. Gdzie je w takim razie przechowywać w upały, w lodówce? Czy nie szkodzi im, że wyjmuję np kilkanaście zbitych kulek, odliczam ile potrzeba a resztę chowam- i tak codziennie? Odpowiedz Link
gastovski Re: leki z Sycowa 15.07.06, 12:56 ze strony jelinowski.pl: "współpracując z polskimi inżynierami wielu specjalności zbudowałem i uruchomiłem pneumatyczne urządzenie do otrzymywania leków w wysokich potencjach. Jego praca odtwarzająca dokładnie ruchy ludzkiego przedramienia kontrolowana na każdym etapie wysokiej jakości czujnikami nadzorowana jest poprzez komputer sterujący." LOL. Czy długość ludzkiego przedramienia ma wpływ na potencję? Czy ma znaczenie czy wytząsamy góra/dół czy do przodu/do tyłu? a szybkość, amplituda machnięć.. Hmm... Może Boiron kupi od pana Jelinowskiego patent..a może mają już własną halę sztuczych ludzkich przedramion? Chciałbym to zobaczyć :) Odpowiedz Link
jss7 Re: leki z Sycowa 15.07.06, 22:13 gastovski, nie szkoda ci czasu na takie głupoty? gdzie postawa poznawcza? Odpowiedz Link
kajmal Re: leki z Sycowa 19.07.06, 15:15 zdaniem naszej homeopatki leki z Sycowa dzialaja skuteczniej od tych produkowanych fabrycznie. Problem jest teraz tylko taki, ze jesli cos dostaniecie w aptekach to z ich stanu, bo Sycow od miesiaca ma zakaz wysylania lekow do aptek... mozna wiec jedynie zamawiac osobiscie, lub zbiorczo przez lekarza np. Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa 20.07.06, 07:06 O tym zakazie też słyszałam ale kilkanaście dni temu odbierałam leki w aptece a wcześniej rozmawiałam z Sycowem i stwierdzili, że zamówione przeze mnie leki w aptece właśnie wysłali do apteki. To jak to jest? Przy okazji ponawiam pytanie- Aktualnie mam w użyciu kilka różnych kulek z Sycowa, ale tylko jedne z nich się sklejają a wszystkie buteleczki stoją obok siebie. Gdzie je w takim razie przechowywać w upały, w lodówce? Czy nie szkodzi im, że wyjmuję np kilkanaście zbitych kulek, odliczam ile potrzeba a resztę chowam- i tak codziennie? Odpowiedz Link
jss7 Re: leki z Sycowa 20.07.06, 08:19 lodówka jest niezłym miejscem. na zdrowy rozum sklejanie wydaje mi się kiepskie - świadczy o zmianach wilgotności kulek co może mieć wpływ na rozcieńczenie, tym większą rolę może zmienna wilgotność odgrywać im wyzsza potencja. Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa 21.07.06, 06:49 To Ambra CH9, jak radzisz, wyrzucić i kupić nowe? Odpowiedz Link
jss7 Re: leki z Sycowa 24.07.06, 09:15 wiedzy szczególnej na temat sklejania się kulek nie mam, tu potencja nie wysoka, sama jednak bym kupowała nowe, choć to może nadmierna ostrożność. Odpowiedz Link
emilia.dominiak Re: leki z Sycowa 05.05.19, 14:17 Czy apteka już działa?? Bo na początku kwietnia ja zamknęli. A my nie mamy gdzie leków kupić. Dokąd zaprowadzi nas ten rząd? Odpowiedz Link