zielonaiwona 28.10.06, 11:46 Czy homeopatia może pomóc w leczeniu żylaków końzyn dolnych? Prawa noga właściwie kwalifikuje sie do operacji, z lewa jeszcze nie jest tak zle, więc może jest szansa żeby troche podleczyć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: żylaki!!! 28.10.06, 12:26 Musisz więcej napisać jak przebiega cały "proces zylakowy" :) Jak one wyglądają, czy są twarde, wrażliwe na urazy,czy jest obrzęk, jak odczuwasz ból ( jesli jest )- palący, piekący, czy miewasz wybroczyny. Czy jest uczucie rozciagania sie ścian naczyń, zwlaszcza w cieple. Kiedy bóle słabną, a kiedy się nasilają ( podniesienie, opuszczenie nóg, w ruchu). I wszystko co tylko przyjdzie do głowy w związku z tym problemem. Odpowiedz Link
zielonaiwona Re: żylaki!!! 28.10.06, 22:27 Właśnie ten 'proces' przebiegał dziwnie. Juz ze dwa lata temu zauważyłam niebieskążłke na prawej nodze. od mniej więcej roku jest to juz widoczny na wierzchu żylak o pofałdowanej strukturze. Ale nigdy własciwie nie odczuwałam jakis wyraźnych dolegliwości, bóli. Do lekarza zgłosiłam sie bo chiałam przyjmować anatykoncepcje, a wiem, że w połaczeniu z żlakami i wiekiem (mam 31 lat)to niebezpieczne. Po badaniu USG okazło się, że "niewydolność zastawkowa VSM na całej długości z przechodzeniem na siec kolana" (z badania).Chyba jest to 'długi' żylak. Oczywiście żyły są widoczne i napęczniała najbardziej wieczorem.Nie ma tez wyraźnego obrzeku, ani uciążliwego bólu. Czasem może napięcie w okolicy kostek i w tyle uda. Żylak nie jest twardy, ale wyraźnie odczywalny pod palcem. Byc może brak bóły wiąze się z przyjmowaniem tabletek? (Detralex). Czy to daje jakis obraz? dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link
beba2 Re: żylaki!!! 30.10.06, 18:23 Niestety to trochę mało danych, ale arnica 9 CH 2 x dziennie po 3 kulki nie zaszkodzi. Odpowiedz Link