Dodaj do ulubionych

żylaki!!!

28.10.06, 11:46
Czy homeopatia może pomóc w leczeniu żylaków końzyn dolnych? Prawa noga
właściwie kwalifikuje sie do operacji, z lewa jeszcze nie jest tak zle, więc
może jest szansa żeby troche podleczyć?
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: żylaki!!! 28.10.06, 12:26
      Musisz więcej napisać jak przebiega cały "proces zylakowy" :)
      Jak one wyglądają, czy są twarde, wrażliwe na urazy,czy jest obrzęk, jak
      odczuwasz ból ( jesli jest )- palący, piekący, czy miewasz wybroczyny. Czy jest
      uczucie rozciagania sie ścian naczyń, zwlaszcza w cieple. Kiedy bóle słabną, a
      kiedy się nasilają ( podniesienie, opuszczenie nóg, w ruchu). I wszystko co
      tylko przyjdzie do głowy w związku z tym problemem.
      • zielonaiwona Re: żylaki!!! 28.10.06, 22:27
        Właśnie ten 'proces' przebiegał dziwnie. Juz ze dwa lata temu zauważyłam
        niebieskążłke na prawej nodze. od mniej więcej roku jest to juz widoczny na
        wierzchu żylak o pofałdowanej strukturze. Ale nigdy własciwie nie odczuwałam
        jakis wyraźnych dolegliwości, bóli. Do lekarza zgłosiłam sie bo chiałam
        przyjmować anatykoncepcje, a wiem, że w połaczeniu z żlakami i wiekiem (mam 31
        lat)to niebezpieczne. Po badaniu USG okazło się, że "niewydolność zastawkowa
        VSM na całej długości z przechodzeniem na siec kolana" (z badania).Chyba jest
        to 'długi' żylak. Oczywiście żyły są widoczne i napęczniała najbardziej
        wieczorem.Nie ma tez wyraźnego obrzeku, ani uciążliwego bólu. Czasem może
        napięcie w okolicy kostek i w tyle uda. Żylak nie jest twardy, ale wyraźnie
        odczywalny pod palcem. Byc może brak bóły wiąze się z przyjmowaniem tabletek?
        (Detralex). Czy to daje jakis obraz? dziękuję, pozdrawiam.
        • beba2 Re: żylaki!!! 30.10.06, 18:23
          Niestety to trochę mało danych, ale arnica 9 CH 2 x dziennie po 3 kulki nie
          zaszkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka