Dodaj do ulubionych

zaropiałe oczko

10.12.06, 11:12
Proszę o radę, gdyż nie dodzwonimy sie dzisiaj(prawdopodobnie)do naszego homeo.
Synek obudził się z zaklejonym(zaropiałym) oczkiem, po przemyciu to oko jest całe zaczerwienione. Temu wszystkiemu towarzysz gęsty, żółty katar(nieładnie pachnie) i rzadkie ale głebokie odkaszliwanie. Mąż poczytał w dotychczasowych notatkach od p.dr. i znalazł, że na katar była nux vomica 30 ch, rozpuścilismy w wodzie i dałam synkowi rano. Czy to ma aszansę pomóc? Dałam mu jeszcze oscillococinium? Poradźcie coś proszę.
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 11:15
      Jak dziecko jest leczone przez homeopatę ?
      • beba2 Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 11:16
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=51234392&a=51259297
      • gniadus Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 11:16
        nie rozumiem? chodzo i koctytucje? Sulfur 200 ch z wódki kropla dziennie
        • gniadus Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 11:26
          Z tych lekówm ma tylko pulsatillę 200 i apis 5 ch. Oczka są obrzękniete , jedno jest zaczerwienione, pokaszluje troszkę, łzawi z oczu.
          • gniadus Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 13:57
            Podałam pulsatille 200 z wody ( tylko taka mam - niedziela) , mały się przespał 2 godzinki gdy wstał juz z w oczkach nie ma ropy ale są czerwone...Czy beladonnę dodać? Poczytałam stare wątki i ta beladonna często się przewija przy infekcjach. Dzieki.
            • beba2 Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 14:54
              A moze to było właśnie pogorszenie po konstytucji ? Tego nie powinno się niczym
              tykać.
              • gniadus Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 16:21
                Konstytucje ma juz cały rok i jest ok, dzisiejszą infekcję nie próbowalismy leczyć konstytucją, bo z doświadczenia wiemy że jakoś się nie sprawdza w stanach ostrzejszych, nagłych. A co z beladonną wprowadzać? Po tej pulsatilli oczy nie ropieją już.
                • gniadus Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 16:30
                  Oczy łzawią, są zaczerwienione, pokaszluje.
                  • beba2 Re: zaropiałe oczko 10.12.06, 17:38
                    W linku, który wcześniej wkleiłam opisalam leki na takie stany. Musisz sama coś
                    dopasować, bo to Ty widzisz dziecko i jego objawy.
                    • gniadus Re: zaropiałe oczko 11.12.06, 15:09
                      Dzieki za pomoc ale skończylo się wizytą u pana dr dostalismy ferrum phosphoricum 9ch i hydrastis candensis 9ch oraz smarowanie noska mascią do nosa wala a do oczu echinacea compositum też wala - kropelki.
                      • gniadus Re: zaropiałe oczko 12.12.06, 13:22
                        Dzisiaj znacznie lepiej, oczy prawie czyste, goraczka spadła, pozostał jeszcze katar i kaszel ale odkrzutaszący, mokry:)Humor i wyglad dziecka zdecydowanie lepszy.
                        • gniadus Re: pogorszenie 13.12.06, 16:28
                          Tak, za wczesnie się ucieszyłam, pojawiła się goraczka 39stopni, cudem dodzwonilismy się wczoraj do dr i polecił odstawić ferrum a dać silicea comp. Po dwóch dawkach temp spadła..a dzisij po południu znów 38.5. Co robić? Poradźcie. Czy ta silicea poradzi sobie w przypadku np. rozwiajacej się anginy? lub zapalenia oskrzeli? czy tzreba znów do dr?
                          • gniadus Re: poprawa 16.12.06, 12:04
                            W ciagu tego tygodnia drugi raz dodzwonilismy się do dr(sukces)i zmienił w ostateczności lek na pulsatillę 200ch z wody. Słuchajcie niesamowita poprawa w ciagu doby, zero ropy, katar przexroczysty, kaszel bardzo sporadycznie no i ta nieszczęsna goraczka minęła. Mam nadzieję że w poniedziałek do przedszkolka :)Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka