sous_sol 16.07.07, 15:50 Czy ktoś może mi poradzić lek homeo na kolikę u miesięcznego dzieciątka? Moja koleżanka zapomniała jaka potencja Chamomilla jest odpowiednia czy ktoś moze mi pomóc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Kolka niemowlęca - chamomilla 16.07.07, 17:47 15 lub 30 ch, doraźnie w razie potrzeby 1 kulkę rozpuść w 1/4 szkl wody.Jedna dawka to jedna mała żyżeczka, tak żeby rozlała się tylko w jamie ustnej. Częstotliwość zależy od stanu i reakcja, możesz np. podać co 1/2 godz lub co godzinę.Po pierwszej-trzeciej dawce powinna już być poprawa, jeśli nie będzie to się nie podaje. Jeśli reakcja jest prawidłowa to również nie podaje się kolejnej dawki, tylko wtedy jeśli jest potrzeba pzdr Odpowiedz Link
pawekoc Re: Kolka niemowlęca - chamomilla 05.08.07, 19:54 Witam Poproszę informację jak dokładnie nazywa się ten lek na kolkę u niemowląt, i jak go stosować i gdzie kupić. Pozdrawiam pawekoc@gazeta.pl Paweł Odpowiedz Link
5_monika Re: Kolka niemowlęca - chamomilla 05.08.07, 20:38 chamomilla firmy Boiron dawkowanie zależnie od stanu dziecka i tego czy jest poprawa, podane wcześniej dostępny w aptece, jeśli nie ma to najczęściej się zamawia nie jest to jedyny lek który może pomóc na kolkę ponieważ nie ma podanych objawów to częsciowo "strezlanie w ciemno" pzdr Odpowiedz Link
nuit4 Re: Kolka niemowlęca - chamomilla 05.08.07, 20:48 u nas sprawdziły się czopki Viburcol-u moich znajomych zadziałały podobnie,czyli po jednym,dwóch podaniach kolki przemijały NA ZAWSZE można podać nawet 2 czopki tego samego dnia,mogą być w krótkim odstępie czasu jeśli dziecku nie przechodzi koleżanka podawała 2tygodniowemu dziecku-tylko wtedy trezba czopek na pół przedzielić-najlepiej wzdłuż-dla takiego malucha caly czopek moze byc za duzy (czyt. za szeroki) Odpowiedz Link
5_monika Re: Kolka niemowlęca - chamomilla 05.08.07, 20:50 najlepiej przedzielić wzdłuż na pół(będzie ekonomiczniej), a działanie takie samo powinno być :) Odpowiedz Link