floema 07.05.09, 20:04 Czy ktoś się orientuje gdzie można teraz kupić leki homeopatyczne firmy Lehning po rozwiązaniu dotychczasowej współpracy z dotychczasowym hurtownikiem.Nie mogę już dostać Rubii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
floema Re: Pytanie o Lehning 08.05.09, 10:22 Mieszkam na Kujawach ale Rubii nie ma na Miłej w Warszawie i też nie wiedzą gdzie kupić.Jak to sprowadzić. Nie znam j. francuskiego. Odpowiedz Link
very.martini Re: Pytanie o Lehning 08.05.09, 11:10 Ale po co Ci francuski do sprawdzenia polskich aptek internetowych? Może tam coś znajdziesz? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
floema Re: Pytanie o Lehning 08.05.09, 21:29 Orany jak nie ma na Miłej w Wawie to znaczy nigdzie nie ma w całej Polsce.W aptekach internetowych wysyłkowych też nie mają.Dlatego pytam ,czy zna ktoś zna sposób na sprowadzenie takiego leku. Odpowiedz Link
very.martini Re: Pytanie o Lehning 08.05.09, 22:23 > Orany jak nie ma na Miłej w Wawie to znaczy nigdzie nie ma w całej Polsce Eeee, nie rób z nich nie-wiadomo-kogo. Mnie się czasem zdarzało, że tam czegoś nie mieli i musiałam jechać na Marszałkowską - i odwrotnie. Czasem bywa, że w jednym warzywniaku skończy się marchew, nawet jeśli jest uznany za najlepszy w okolicy, i wtedy trzeba wpaść do innego. A jeśli Lehning zrezygnował z dystrybucji leków na polski rynek, to i tak nigdzie się ich nie kupi. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Pytanie o Lehning 09.05.09, 09:56 No widzisz jak Ci doradzono.Super.Z tego co ja wiem to nie Lehning zrezygnował a prawo UE.Dziwne we Francji wolno sprzedawać i produkować a w Polsce nie. Przyjemność jest nie tylko wtedy ,gdy Ciebie przepraszają !!! Odpowiedz Link
chatka76 Re: Pytanie o Lehning 10.05.09, 19:44 spróbuj zapytać może w Sycowie mają www.jelinowski.pl/ a nie ma leku innej firmy z tym składem? Odpowiedz Link
delemka Re: Pytanie o Lehning 11.05.09, 09:49 czy to to? www.aquavitae.com.pl/product-pol-1637-Lehning-Rexorubia-granulat-350-gram.html Odpowiedz Link
very.martini Re: Pytanie o Lehning 11.05.09, 13:17 > No widzisz jak Ci doradzono.Super.Z tego co ja wiem to nie Lehning zrezygnowa > ł > a prawo UE.Dziwne we Francji wolno sprzedawać i produkować a w Polsce nie. A o zzzo chodzi? Czy to jeden z tych wielu przypadków, kiedy z Polski wycofuje się jakiś produkt/ zakazuje się produkcji czegoś powołując się na przepisy UE, a jak się wczytać w kodeksy itp, to nikt w UE nie słyszał o takim zakazie? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
kundziowata Re: Pytanie o Lehning 11.05.09, 15:28 Ja co prawda farmaceutą nie jestem, ale przez lata pracy w hurtowni farmaceutycznej przesiąkłam wiedzą. Sprawa wygląda tak, że po wejściu do unii dano nam ileś lat na dostosowanie prawa itp. i jedym z punktów była harmonizacja rejestracji leków. Jeśli lek ma rejestracje centralną, w centralnym urzędzie EMEA w Londynie, to jest OK, ale takie rejestracje mają tylko nowe leki. A stare leki musiały się zharmonizować do końca 2008 roku. Czyli np. producent musiał przedstawić dokumentację zgodną z normami europejskimi, wyniki badań klinicznych, czasami jakieś wyniki badań porównawczych fizykochemicznych. Jak tego nie zrobił do końca zeszłego roku, to rejestr mu wygasa i już lub za chwilę nie będzie mógł sprzedawać produktu. Nie jestem pewna, czy akurat z tego powodu firmy wycofują sie z polskiego rynku. Prawdopodobnie tu badan klinicznych do rejestracji nie trzeba. Może powody finansowe? Chociaż jesteśmy dużym rynkiem i powinno im zależeć. Może za mało sie sprzedaje? Hurtownie, które prowadzą leki pojedyncze Boiron to tak naprawdę są organizacje charytatywne. No bo ile można zarobić na leku za 5-10 zł, który sprzedaje sie w pojedynczych ilościach i przeterminowuje? A czasu tyle samo, co na hit trzeba poświęcić. Brawo dla Boiron, że z nami wytrzymuje. Odpowiedz Link
tenisistka0-4 Re: Pytanie o Lehning 20.10.09, 22:38 Jużjest na Miłej.Zrobiłam zapasy na kilka produktów Odpowiedz Link
tenisistka0-4 Re: Pytanie o Lehning 26.10.09, 17:54 Powiedzą ci u dystrybutora i tam jest lista leków które już wróciły.www.lehning.pl Odpowiedz Link
kundziowata Adresy aptek internetowych - zakup w Niemczech 11.05.09, 15:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=94547432&a=94547432 wątek nazywa się Gdzie kupic PULMO Aha, w Niemczech też wycofują czasem leki, tyle że wiem o pojedynczych przypadkach WALA, co mnie akurat interesowało No i po moich przejściach doszłam do wniosku, że zamiast tak kombinować, trzeba sobie znaleźć odpowiednik. Odpowiedz Link
mayk40 Re: Adresy aptek internetowych - zakup w Niemczec 05.10.09, 18:04 dla zainteresowanych L52 mam troszkę hoophoop@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
dottore_wilczur Re: Adresy aptek internetowych - zakup w Niemczec 06.10.09, 00:15 a ja uwazam ze zamiast kombinowac i szukac zastepczych to nalezy robic samemu. Cierpliwie wytrzymywalem twoje posty o zakupach w Niemczech. Po jaka cholere jezdzic do niemiec i wydawac pieniadze na cos co jest bezwartosciowe? Zaslepienie komplexem meiszczanstwa czy jak? To niemcy powinni przyjezdzac do Polski po zakupy. Odpowiedz Link
tenisistka0-4 Re: Pytanie o Lehning 23.10.09, 22:19 dowiesz sie wszystkiego od nowego dystrybutora-www.lehning.pl Odpowiedz Link
buli69 Re: Pytanie o Lehning 02.05.10, 16:55 Witam, byłem wielkim fanem leków lehning ale w tej chwili chyba po zmianie dystrybutora leki do niczego się nie nadają. Jest ich garstka , maja ten sam skład a wskazania zupełnie inne. L52 nie pomaga juz mojeu synkowi, a lekarz który pisał je do tej pory powiedział ze wszyscy maja to samo zdanie. Szkoda. A po rozmowie z nowym dystrybutorem odnosłem wrazenie ,ze kobieta z która rozmawiałem wogole nie wie o działaniu wskazaniach itp tych leków. Teraz stosuje Boiron i wszystko jest ok. pozdrawiam Maciej Katowice Odpowiedz Link
tenisistka0-4 Re: Pytanie o Lehning 03.05.10, 20:38 Jak to nie pomaga a pomagało i co ma dystrybutor do produktu-jak sama nazwa wskazuje dystrybutor zajmuje się tylko dystrybucją a lekarz pewnie dostał akurat prezent od Bioron. Zeby było jasna stosuję leki Bioron i Lehning i nie wierzę w takie nagłe zmiany zdania przez lekarza (moja mama jest lekarzem pediatrą) i dla przykładu stosuję L 52 i działa jak zawsze bo ma ten sam skład to jak ma działać inaczej Odpowiedz Link
tenisistka0-4 Re: Pytanie o Lehning 03.05.10, 20:31 Rozmawiłąm na Miłej i tak=m kupuję ich leki ale oferta jest ograniczona Odpowiedz Link